שאלות למיילדת אילנה שמש

עינבלית

New member
האם נכון לשקול זרוזים טבעיים אחרי

קיסרי? כן, 10 ימים אחרי כבר נחשב עודף
ותודה על תשובתך!
 
זירוז אחרי קיסרי

Yes, if you go 42 weeks, you should try natural methods., even if you had a Cesarian. They won't do any damage as they are not agressive like Pitocin.
 
תרגום: זירוז לאחר קיסרי

כן, אם את מגיעה ל-42 שבועות כדאי לנסות אמצעי זירוז טבעיים, גם אם עברת ניתוח קיסרי בעבר. הם לא יעשו כל נזק כיוון שהם לא אגרסיביים כמו פיטוצין.
 

peeps

New member
אפשרות של לידה טבעית (בית או אחרת)

שלום אילנה! רציתי לשאול אותך על האפשרות של לידת בית (או אפילו לידה בבית חולים) אך טבעית (כמובן אם הנסיבות יאפשרו) של סוכרתית מסוג 1. אני בת 31, הסוכרת התפרצה באיחור אופנתי - רק לפני שנה וחצי! ומאז אני מאוזנת עם משאבה (HA1C=5.0). היום אנו בשבוע 27+2 (הריון ראשון) ומתחילים לחשוב לכיוון הלידה. אני במעקב של הריון בסיכון גבוה, אך פרט לקצת בצקות שהחלו בידיים וברגליים - אין סיבוכים (ל"ד תקין, אין חלבון בשתן). אנחנו רוצים לנסות וללדת בתנאים כמה שיותר רגועים וטבעיים אך בגלל הסוכרת - לא יודעים אם אפשר בכלל לשקול לידת בית. רוצים גם לברר אם לא נלד בבית - האם בתי חולים בכלל יאפשרו לנו לידה טבעית (וביות מלא לאחריה!) או שישימו מכשולים עקב הסוכרת. כל מידע שיש לך לגבי פרוטוקול בתי החולים לסוכרתיות (ולילודים) ולגבי "לידה סוכרתית" בבית (אם אפשר) - יתקבלו בברכה! מנצלת את אירוח זה בכדי לשלוח אלייך את שאלותי (מרסי משדות ים כבר הפנתה אותי אלייך אם השאלות הללו מזמן!). תודה מראש, ויום נפלא! גל
 
לגל- סכרת

לצערי גל, אני לא ממליצה לך על לידת בית בגלל הסכרת. סכרת מסוג 1 אינה סכרת הריון רגילה, זה הריון שנחשב לכל הדיעות סיכון גבוהה ודרושה לך השגחה רפואית צמודה של בית חולים- בשבילך ובשביל התינוק לאחר הלידה. יתכנו בעיות באיזון הסוכר אצל התינוק גם אחרי הלידה. יחד עם זאת, אני מאוד אופטימית שתוכלי בהחלט ללדת לידה רגילה ללא התערבות מיותרת אם דרשי זאת! עמדי על שלך! את יכולה להיות ניידת, עם ניתור עוברי לסירוגין, ללדת בכל תנוחה, לא להיחתך, מייד להניק ולדרוש ביות תוך כדי בדיקות סוכר התינוק לפי הצורך. זכורה לי לידה נהדרת, טבעית לגמרי של יולדת עם סכרת סוג 1 במשגב לידך. תשקיעי מאמץ בלמצוא בית חולים ידידותי, שקלי את האפשרות לקחת רופא פרטי עם גישה חיובית ללידה טבעית שיתחשב בצרכים שלך ללידה טבעית תוך כדי שמירת מצבך הבריאותי. תנסי את מרכז הלידה של לניאדו אבל לא בטוח שיתנו לך ללדת שם, לכן הרעיון של רופא פרטי עם גישה גמישה יכולה לפצות על פרוטוקולים נוקשים לניהול לידה סוכרתית. בהצלחה רבה.
 
לאילנה שלום רב הייתי רוצה לשאול

על לידה טבעית ולא בבית חולים. הסיפור קצת מסובך עברתי כמה ניתוחים בבטן עם בעית הדבקויות חריפה וניתוח בגב אני אולכת עם קביים ונרופטיה עם שיטוק חלקי בגב ופגיעה בגב עיצבית אני על תרופות נרקוטיות נגד כאבים להיום העוברית קטנה להריון ויש בעיה של עורק טבורי יחיד. הייתי רוצה לדעת מה הסיכונים והאם אוכל ללדת עם מילדת בבית הטינוקת תצטרך לעבור גמילה כי קיבלתי טרופות שונות שהרופאים נותנים בקלות והיום יש מחקרים שאסור לתת לאישה ורב הרופאים נותנים ללא בעיות. לפני כמה ימים שאלתי יותר בברור את השאלות אשמח לכול מידע כי הרופאים רוצים קיסרי ואני לא בהמון תודות וסליחה על האורך.
 
ל- mayo

לצערי איני ממליצה לך ללדת בבית. מצבך הבריאותי מאוד מורכב וברור לגמרי שאת לא בהריון סיכון נמוך. לידת בית מתאימה לאישה בריאה עם הריון תקין. מאוד ייתכן שהתינוק יצטרך השגחה וטיפול רפואי בגלל הגמילה וזה אינו מתאפשר בבית. יחד עם זאת, בכלל לא בטוח שאת צריכה ניתוח קיסרי אם האגן שלך תקין. אני מכירה יולדת קטועת רגלים שילדה מצויין בלידה רגילה. אני ממליצה לך לחפש רופא ידידותי, בעד לידה טבעית שיתן לך את מלוא הסיכוי לממש את הפוטנציאל שלך. זו יכולה להיות עבורך חויה משמעותית ומרפאה.
 
תודה רבה על תשובה כנה מאחלת כול

טוב חבל לי שלא אוכל להגשים חלום אבל לפחות על הקיסרי הלחם לא לעבור ושוב תודה
 

osnat2

New member
מה קורה אחרי הלידה בבית?

ונאמר שילדתי בבית, מה קורה אח"כ אפשר/צריך ללכת לבית חולים? מה עם בדיקות של הילד? חיסונים? האם יש אפשרות לעשות כל זאת מהבית?
 

ס י ס

New member
מצטרפת לשאלה-

תוך כמה זמן האם והתינוק "אמורים" לראות רופא? האם לכל מיילדת בית יש את הערכה הלא כואבת לבדיקת PKU? אם ילדתי עם מיילדת א' ואני מבקשת ממיילדת ב' (שגרה קרוב יותר אליי) לעשות את בדיקת הPKU, כמה זה אמור לעלות לי? תודה!
 
ל- סיס ואוסנת תשובות

אין צורך שהאם תראה בכלל רופא אבל חשוב לדווח למילדת על מצבך יום לאחר הלידה בהקשר לדימום, שתן, יניקה, מתן שתן וצואה של התינוק והרגשה כללית. בדרך כלל יש גם ביקור בית של המילדת תוך 4 ימים אחרי הלידה. רצוי שתינוק יבדק תוך 24 שעות על ידי רופא ילדים. יש כמה אפשרויות: זה יכול להיות רופא פרטי שבה לבית או ביקור פרטי אצלו, אפשר ללכת לקופת חולים (לפעמים יש בעיות כי התינוק עדיין לא נרשם ואין תעודת זהות אבל לרוב מקבלים), ללכת לטיפת חלב בתנאי שיש באותו יום רופא ילדים (נדיר שזה מסתדר) או ללכת לבית חולים. לאחר הלידה לא חובה ללכת לבית חולים- אין חוק שמחייב. אם תלכו תוך 24 שעות תקבלו את מענק הלידה אך תשקלו זאת היטב כי לפעמים זה טרטור נוראי ומתיש מאוד (לפעמים נתקלים ברופא ילדים שמחפש בכל דרך סיבה להשאיר את התינוק). בבית המילדת נותנת ויטמין K דרך הפה (במקום בזריקה כמו בבית חולים). בבית חולים נותנים חיסון צהבת B, ויטמין K בזריקה וטיפות עיניים אנטיביוטיות למניעת מחלות מין. אם אתן לא הולכות לבית חולים ורצונכן לחסן את התינוק ניתן לעשות זאת בהמשך בטיפת חלב ללא כל בעיה. אם ברצונכן לתת טיפות עיניים, קבלו מרשם ותנו. בקשר ל- PKU לרוב מילדות הבית יש את הדוקרנים המיוחדים מחו"ל, אבל כדאי לברר ולבקש זאת. ניתן לעשות בדיקת PKU בין שלושים ושש שעות לשבוע. איני רואה סיבה מדוע לא לשלב מילדת שגרה קרוב בתנאי שאין התנגדות מצד המילדת שלך ועל המחיר יש לשאול את המילדת הרלוונטית.
 

osnat2

New member
עם מה המיילדת מגיעה ללידת בית?

כלומר מבחינת מכשור/תרופות וכד'? יש לה אפשרות לתת אינפוזיה במידת הצורך? בלון חמצן? האם היא מבצעת חתך במקרה וממש צריך? מצטערת אם השאלות הן ללא הבנה אני ממש ממש חדשה בבירור על הנושא ויש דברים שאני עדיין ממש לא יודעת. כמו איפה מתחיל ונגמר תחום אחריותה של המיילדת מבחינה רפואית של האם והעובר?
 
../images/Emo45.gif אין לך על מה להצטער ../images/Emo13.gif

זו בדיוק מטרת השירשור- לשאול כל מה שעולה בדעתכן על לידת בית.
 
לאוסנת

מילדת הבית מגיעה עם ציוד חירום כמו ערכת אינפוזיה, תרופות לעצירת דימום, בלון חמצן ואמבו להנשמה. כמו כן כל הציוד הרגיל הסטרילי לחיתוך חבל תבור, כפפות, דופלר לשמיעת דופק העובר ואמצעי הקלה על הכאבים כמו שמנים, מחטי דיקור, תרופות הומיאופתיות, צמחי מרפא ועוד לפי כישוריה של כל מילדת. המילדות שיודעות לתפור מצוידות גם בציוד לתפירה. המילדת יכולה לתת אינפוזיה במקרה הצורך. גם חתך היא יכולה לבצע אך זה נדיר ביותר שצריך (אני עשיתי 1 ב- 431 לידות בית) בקשר לתחום האחריות- המילדת אחראית לעשות את מיטב יכולתה לשמור על בריאות האם והתינוק במהלך הלידה ולזהות ככל שניתן מצבים פתולוגיים המצריכים מעבר לבית חולים. אין מאה אחוז וברור שהזוג גם נושא באחריות ואף מילדת לא יכולה להבטיח תוצאות מושלמות כי יש דברים מעל לכוחנו- אנו בשר ודם כמוכן.
 

chan007

New member
בדיקות לתינוק אחרי הלידה

אילנה שלום. איזה בדיקות צריך התינוק לעבור בימיו הראשונים אחרי הלידה? האם את כולן עושה המיילדת, או שיש כאלה שאפשר לעשות רק בבית החולים/טיפת חלב? תודה מראש.
 
בדיקות לתינוק

לאחר הלידה המיילדת מבצעת בדיקת אפגר שמודד את הפרמטרים: צבע, בכי, תגובה, דופק וטונוס שרירים בדקה ובחמש דקות. מאוחר יותר היא מסתכלת היטב על התינוק ומתרשמת מהתנהגותו, הרפלקסים שלו, מסתכלת שפי הטבעת לא חסום, חך שלם, לשון לא קשורה, קצב נשימות וחום גופו. המילדת גם מודדת היקף ראש ושוקלת את התינוק. המילדת תודא גם שהתינוק יונק היטב. המילדת אינה רופא ילדים היא אינה יודעת להבחין ברשרושי לב, פריקת פרק אגן יריכים או בעיות אחרות לכן חשוב לראות רופא תוך 24 שעות. חשוב שהתינוק יטיל שתן וצואה תוך 24 שעות- דבר המצביע על תקינות המערכות.
 

debby12

New member
מנהל
זירוז כגורם סיכון ללידת בית?

האם לידה קודמת שבה בוצע זירוז (בלון EZ ואחריו פיטוצין) נחשבת כגורם סיכון ללידת בית בעתיד מבחינת ההשפעה שלה על צוואר הרחם?
 
למעלה