שאלות למיילדת אילנה שמש

האם יש לי סיכוי../images/Emo35.gif

שלום אילנה. יש לי עבר מיילדותי לא פשוט, פירוט שלו תוכלי לראות כאן. בתקווה שההריון הבא יתנהל על מי מנוחות, האם יש בכלל סיכוי ללידת בית
האם לפי הפרוטוקולים המקובלים מיילדת בית "תיקח" אותי
בשל היותי בעלת RH שלילי ואמא לילדים "חיוביים" הם סובלים מצהבת סמוך ללידתם. ילדי השלישי היה בעל רמות גבוהות של בילירובין כבר בגיל שעתיים. האם יש טעם (והמלצה) במקרה כזה ללידת בית או שהטיפול הצפוי בתינוק מחייב לידה בית חולים
(ואז אמקד את הפנטזיות שלי בלידה פזיולוגית בבית חוים)
מראש

לאמא של פילפילון

על פני השטח מקריאת ההיסטוריה הרפואית זה נראה די מפחיד בשביל לידת בית. אבל צריך להיכנס לעומק של כל הסיפור בפגישה אישית עם מילדת בית לאחר בירור טלפוני קודם איתה. יתכן שיש שם איזה מילדת שמוכנה להתרומם לאתגר. הבעיה של RH לא פוסלת אותך מלידת בית אלא מחייב כמה כללי זהירות: 1. בדיקת סוג דם התינוק לאחר הלידה (הכי קל זה עם מעבדה פרטית) 2. רופא ילדים ידידותי שמוכן לקחת אחריות ופיקוד על מעקב צהבת לאחר הלידה כולל הפניות לבדיקות דם במידת הצורך שתים עשרה שעות אחרי הלידה(אם סוג דם התינוק אינו O). לחילופין אפשר ללדת בכיף בבית ולאחר כ- 4-12 שעות ללכת לבית החולים להמשך מעקב צהבת ואשפוז לפי צורך.

תודה רבה../images/Emo20.gif

עוד חזון למועד, ואינני יודעת איך אבחר ללדת. כך או כך, מאחלת לכולנו לידות טובות עם אמא בריאה ויילוד/ה בריא/ה.

שאלה בנושא הכנה ללידת בית

אילנה שלום ותודה לך על כל המידע! אני תוהה לגבי סוג הקורס הכנה ללידה שעלי לקחת. זוהי לידה ראשונה שלי והאמת היא שלכחתחילה חשבתי שכל הקורסים אותו הדבר. דרך הקישורים פה שמעתי על שרית זלצר ודיברתי איתה, מאוד נשמע לי מה שהיא אמרה, אבל דיברתי עם מיילדת בית מסויימת שאמרה לי שאצל שרית זוהי הכנה רגשית ללידה ולאו דווקא הכנה שמתאימה ללידה ראשונה. היא המליצה לי לעשות את הקורס אצל אחרת שכרגע איני זוכרת את שמה. הייתי רוצה שתמליצי על קורסים להכנה ללידה שמתאימים לנו, לאילו שרוצות לידת בית. אני מתארת לעצמי שבגלל שיש לידות בית שנגמרות בבית חולים (לא עלינו) הקורס צריך לכלול גם איזשהו פרק על בתי חולים, לא? אני מרגישה שאני יודעת די הרבה על לידות בית מכל החומר שקראתי עד עכשיו ונורא פוחדת שאם חלילה אאלץ בסופו של דבר להיות בבית חולים, לא אדע בכלל עם מה להתמודד ואיך. אבל זה לא קשור כל כך. מה שהייתי רוצה זה המלצות שלך על קורסים להכנה ללידה בבית. ושוב תודה לך על הכל!

הכנה ללידת בית

אני ממליצה על קורס מיוחד להכנה ללידת בית ולא קורס רגיל ללידה טבעית, זאת על מנת לא להידבק בפחדים של שאר הקבוצה שבוחרת ללדת בבית החולים וגם כי לפחות חצי מהקורס אינו רלוונטי ללידת בית. אני ממליצה בחום על הקורסים של איימי שפירא ברחובות- היא בנתה קורס מיוחד ללידת בית, הראשון מסוגו בישראל. בקורס הזה איימי נותנת מידע רלוונטי ללידת בית וגם לגבי העברה לבית חולים והנקה. קיבלתי פידבק מצויין מהיולדות שהיו בקורסים שלה. הקורס של שרית זלצר גם כן מצויין, הוא באמת יותר שם דגש עם הצד הרוחני והרגשי, הוא לא במקום קורס הכנה רגיל אלא בנוסף. ניתן לפנות גם למדריכות הכנה ללידה הבאות (הן ילדו גם כן בבית ויכולות להעביר קורסים פרטיים): ג'וני איבלמן (ירושלים), אלה רדזינסקי (ירושלים), שחר צדוק (בית שמש), דינה ביילי (אפרת), איריס יודפת (פרדס חנה). בודאי יש עוד, את אלו אני מכירה.

ס י ס

New member
../images/Emo41.gif שאלה על FREE MOM

אילנה, שלום. ראיתי באתר שלך את הFREE MOM, ורציתי לדעת אם כבר יש משובים מנשים שהתנסו בו. אני מבינה שיתרונותיו על פני הטנס הרגיל הם בכך שהוא פועל בצורה עצמאית, וקובע בעצמו את העוצמה. האם האלקטרודות שלו חד פעמיות? היית ממליצה לקנות מכשיר משותף למספר נשים? (אני תוהה אם להציע לועדת בריאות של הקיבוץ לרכוש כמה...) ומה דעתך עליו, בעצם? תודה!

בוקר טוב אילנה

אני אומנם עדין לא בהריון, אך אנחנו ממש בכיוון
. אני יודעת שאני לא רוצה ללדת שוב בביה"ח ,החוויה משם השאירה לי טעם של החמצה ובכלל זיכרון לא טוב. כך שהאופציה ללדת בבית נראית לי מאוד נכונה בשבילי. אך מה שהכי מרתיע ומפחיד אותי הוא הכאב. אני קוראת הרבה סיפורי לידה על ההתמודדות האמיצה והמעצימה של הרבה נשים שיולדות בבית, ואני חושבת לעצמי שאני לא אצליח להתמודד שוב עם הכאב הנוראי הזה שמגיע עם הלידה. בלידה הראשונה שלי אומנם לקחתי אפידורל אבל קצת לפני הלידה עצמה שהייתה ארוכה ההשפעה שלו פגה , כך שילדתי בלי אפידורל ועם פיטוצין. וזה כאב ,כ"כ כאב שעד היום אני ממש יכולה לתאר את הכאב. אז השאלה שלי איך אני אוכל להתמודד עם הכאב? אפשר בכלל להתכונן? את יודעת, יצא לי גם לקרוא סיפורי לידה שבה המיילדת מספרת כמה היולדת 'אמיצה' ו'איזה גיבורה היא'וכמה שהיא מצליחה להתגבר על הכאב, ואני יודעת שאני פחדנית, הסף כאב שלי שובר שיאים, ואיפשהוא אני גם חוששת מהפן הזה של "לאכזב" את המיילדת שהיא תתיאש ממני, או "תכעס" עליי ושהסבלנות תגמר לה מהר. איך את מרגישה כלפי היולדות ביחס להתמודדות הזו?

לגורמיץ

אין לי ספק שבלידה בבית חולים הרבה יותר קשה לסבול את הכאב מאשר בבית בגלל שהגוף מפריש אדרנלין עקב המתח וקשה יותר ליצר רמה גבוהה של אנדרופינים שהם משכחי הכאבים הטבעיים של הגוף. גם מנהגי בתי החולים כמו שכיבה,פתיחת מים מוקדמת, בדיקות וגינליות מרובות, שימוש מופרז בזירוז, צום, ניתור רצוף, עירוי, היעדר אווירה אינטימית ותומכת- כל אלו מגבירים את הכאב בלידה. זה לא פלא שכולם חייבים את האפידורל! בלידה טבעית בבית יש כאב אך אישה רגילה (לא גיבורה)יכולה בהחלט להתמודד עם זה כמו שנשים עשו ועושות דורי דורות. הגוף שלך בנוי ללידה ואם תסמכי על הגוף שלך ולא תתני לגורמים חיצוניים לדכא את האינסטנקטיים הטבעיים שלך אני מאמינה שתעמדי בזה בגבורה ותהיה לך חוויה מתקנת ומעצימה. כדאי לך לעשות קורס לחיזוקים רגשיים אצל שרית זלצר (רעננה) או אילנה דגני- אילן(בצפון) זה יכול מאוד לעזור לך ולתת תחושה של ביטחון ומוכנות. כדאי לך לדבר על הנושא עם המילדת שלך ולבחור בכזו שאת מרגישה כימיה איתה ונוח. לידה זו לא תחרות בין נשים, לכל אחת יש סף כאב אחר ואנו המילדות מתיחסות לכל לידה בפני עצמה וכל אישה ראויה להערכה בבחירה שלה- גם זו שמחליטה עם אפידורל, העיקר שהיא עושה מה שטוב לה. כמובן שבתור מילדת אני עושה את מיטב יכולתי להקל על כאבי היולדת באמצעים טבעיים ואלטרנטייבים שברשותי וכן באמצעות עידוד וחיזוקים. בלידת בית אפשר להיעזר בדולה מנוסה (בנוסף למילדת) אם את מרגישה צורך בכך. בהצלחה.

לסיס

בינתיים התגובות מצויינות, זה ידידותי יותר מדגמים קודמים וגם המחיר מאוד סביר. אפשר לקנות את המדבקות לשימוש אישי בנפרד- רעיון מצויין לענין את הקיבוץ בקניה.

peeps

New member
אפשרות של לידה טבעית (בית או אחרת)

שלום אילנה! רציתי לשאול אותך על האפשרות של לידת בית (או אפילו לידה בבית חולים) אך טבעית (כמובן אם הנסיבות יאפשרו) של סוכרתית מסוג 1. אני בת 31, הסוכרת התפרצה באיחור אופנתי - רק לפני שנה וחצי! ומאז אני מאוזנת עם משאבה (HA1C=5.0). היום אנו בשבוע 27+2 (הריון ראשון) ומתחילים לחשוב לכיוון הלידה. אני במעקב של הריון בסיכון גבוה, אך פרט לקצת בצקות שהחלו בידיים וברגליים - אין סיבוכים (ל"ד תקין, אין חלבון בשתן). אנחנו רוצים לנסות וללדת בתנאים כמה שיותר רגועים וטבעיים אך בגלל הסוכרת - לא יודעים אם אפשר בכלל לשקול לידת בית. רוצים גם לברר אם לא נלד בבית - האם בתי חולים בכלל יאפשרו לנו לידה טבעית (וביות מלא לאחריה!) או שישימו מכשולים עקב הסוכרת. כל מידע שיש לך לגבי פרוטוקול בתי החולים לסוכרתיות (ולילודים) ולגבי "לידה סוכרתית" בבית (אם אפשר) - יתקבלו בברכה! מנצלת את אירוח זה בכדי לשלוח אלייך את שאלותי (מרסי משדות ים כבר הפנתה אותי אלייך אם השאלות הללו מזמן!). תודה מראש, ויום נפלא! גל

Darma5

New member
שאלה על שימוש באפי נו

היי אילנה מזה שבוע וחצי אני מתאמנת עם הבלון, כאשר הגעתי ל7 ס"מ, רק שעכשיו במקום להבלון יחליק החוצה הוא נכנס פנימה לתוך הנרתיק. האם זה נורמאלי והאם זה המקום שהוא אמור למתוח? תודה

לדרמה 5

חשוב לא להכניס יותר מחצי עד שני שליש של הבלון לתוך הנרתיק על מנת שהקוטר הרחב ביותר של הבלון (שהוא באמצע הבלון) יהיה בכניסה לנרתיק. את רוצה למתוח ולהרחיב את הכניסה לנרתיק ולא את אמצע הנרתיק ששם יש הרבה קפלי עור ואין בעיה של התרחבות. אם הוא נכנס עמוק מידי פשוט תוצאי אותו יותר החוצה- את יכולה להיעזר בבן זוגך אם זה ניתן.

עניין של פוליטיקה...

האם יש כיום *מאבק* מאורגן בנושא הכרה בלידות הבית?, ואם כן היכן זה עומד. אני שואלת זאת מפני שאני בטוחה שאחד הגורמים המרתיעים נשים מללדת בבית הוא ראשית התנגדות המערכת לכך ושנית התשלום הגבוה שיש להוציא מהכיס הפרטי למיילדת ועוד (מלבד הבורות כמובן
)

debby12

New member
מנהל
אפשר לענות - קצת?

יש עמותה שנקראת "נשים קוראות ללדת" שמובילה נירית שפירא (שעובדת בדיאדה במרכז ת"א) ומנסה לשפר את המצב העגום בתחום. לצערי המצב אינו מאוד מעודד, באשר משרד הבריאות, וגורמים שונים בבתי החולים אשר מרוויחים הון מחדרי הלידה שלהם, עושים כל מאמץ לטרפד התקדמות בתחום. כך למשל, דובר בעבר על הקמת ועדה של משרד הבריאות שתכין "פרוטוקול" ללידות בית. הבעיה היא שמשרד הבריאות רוצה לבנות ועדה שלא תשב בה אף מיילדת בית (וזו הועדה שתגבש את ההמלצות...). על כן יש מקום לחשש שועדה כזו תגבש המלצות שיצמצמו מאוד את האפשרות ללידות בית. קיים גם תיק משפטי המתנהל בבית הדין הארצי לעבודה בירושלים של רות דיויס נגד הביטוח הלאומי. זו תביעה לקבלת דמי לידה בלידת בית, ויכול להיות שהדיון בה יורחב גם לשאלה הרחבה יותר של מימון. על כל מקום, הענין נסחב כבר יותר מ-5 שנים והתקדמות אין. מס' התיק הוא עב"ל 2045/00 דיויס נ' המוסד לביטוח לאומי. אפשר לשלוח לי עוד שאלות במסר (אני לא גולשת בפורום הזה באופן קבוע - אז אני מניחה שלא אראה הודעות פה)

לאיילת נתנאל- מיסוד לידות הבית

דבי ענתה לך תשובה מאוד מדוייקת. בנוסף לכך, ארגון מילדות הבית "אמהי" עושה מאמצים לעבוד בשיתוף עם "נשים קוראות ללדת", גורמי משרד הבריאות וארגון המילדות בישראל על מנת לקדם את נושא זכויות היולדת והמילדת והסדרי ביטוח למילדות הבית. המאבק קשה, ממושך ובקושי רואים אור בקצה המנהרה אך ....עוד לא אבדה תקוותנו.

למעלה