שאלות לקובי

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
דיאטה אחרי סטרואידים

בוקר טוב לכולם קודם כל אני מקווה שכולכם מרגישים טוב. יש משהו שמאוד מציק לי. אחרי שלקחתי סטרואידים לתקופה של חודש וקצת ( במינון יחסית נמוך) השמנתי כהוגן. עכשיו אני מנסה להוריד את המשקל העודף וזה ממש מתסכל. הכי מדאיג אותי זה שאני אצטרך לחזור לסטרואידים ואז אני אשמין מהתחלה. בנתיים אני רק בתחילת הדיאטה וקשה לי נורא כי אני לא אוכלת בכלל שוקולד שזה אהבת חיי.

PowerFul

New member
לגבי אדוויל ולופוס

אדוויל מכיל חומר בשם Ibuprofen, אשר מצוי בתכשירים רבים נוספים, דוגמת Nurofen, Adex, Ibufeb, Artofen. חומר זה יכול גם לגרום לדלקת בקרום המוח באופן נדיר אבל יותר שכיח אצל חולי לופוס סיבות נוספות שאסור להשתמש בו בלופוס היא העובדה שהוא יכול לפגוע בכליות ואסור גם להשתמש בו באנשים עם בעיות קרישה (בעייה אשר תוקפת חלק מחולי הלופוס כידוע) בכל מקרה עם כל תרופה חדשה עליכם לשאול את הרופא/ה בקשר לשימושה בלופוס והמלצה חמה היא לקרוא כל עלון לצרכן שאתם מקבלים (כדי שגם אתם תבדקו בעצמכם).. יום טוב ונפלא... קובי

ל3

New member
לופוס וגלולות

שבת שלום לכולם לצערנו הרב פתחנו את השבת בידיעה " המשמחת" על פיגוע בירושלים. אני ואני מניחה שמרבית האנשים לוקחת את המצב באופן אישי וקשה לי מאוד. הדבר ממש מדכא אותי ואני מאמינה שזה משפיע גם על המצב הפיזי ואולי אף מהווה טריגר להתפרצות המחלה מתי יהיה סוף לפיגועים הללו? ולנושא אחר, נורא מדיאגה אותי העובדה שאני לא מקבלת מחזור כבר 4 חודשים מהעובדה שאני יודעת שלא אוכל לקבל גלולות כדי להסדיר את זה. מה לעשות?

שני 4

New member
שלום קובי.

מה שלומך ? יש לי שאלה: האם זה נכון שיש איזה חומר (כדורים או זריקה) שיכולים להוריד את הI.N.R . פשוט מאוד שמעתי את זה , ואני בעתיד עומדת לעשות משהוא שאני חייבת שהI.N.R שלי יהיה נמוך יחסית. תודה מחכה לתשובה שני

שאנל

New member
גאיה וקובי ../images/Emo101.gif

עשיתם עבודה נהדרת עם התרופות תודה רבה. לגבי החומצה הפולית, אני הבנתי שאני צריכה לקחת אותה יום לפני (או אחרי) methotrexate, בכדי להגן על הקיבה מאפשרות של כיב. לפי הפרוט שניתן לתרופה במאמרים המטרה היא אחרת, או אולי לא הבנתי. וקובי אם אפשר לקבל קצת מידע על ה- methotrexate זה יהיה נהדר יום עצמאות שמח

ל3

New member
שאלה לקובי

קובי שלום קודם כל אני רוצה להודות לך אישית על תמיכתך ועזרתך. רציתי לשאול אם כל הגלולות אסורות על חולי לופוס ואם כן אז מה הם התחליפים. אני שואלת כי מזה 4 חודשים אני לא מקבלת מחזור והיתגלה לי בעיה עם ההורמון ששיך ליותרת הכליה ( רופאת הנשים אמרה שהיא תשקול טיפול בגלולות אחרי הפנייה לאינדוקרינולוג) בתודה מראש, שירי

אסור לעשות דיאטה לחולי הלופוס

ההשמנע היא תוצר של שיבושים במחזור החומרים בגוף ולא של תזונה לכן יש להקפיד לאכול נכון ולנקות את הגוף מרעלים יש לאכול פרות העונה ירקות ירוקים במיוחד זרעים ואגוזים ב 5 ארוחות מלאות במשך כול היום אני בטוח שגופך יגיעה לאיזון עצמי ותרדי במישקל חשוב מאוד מאוד לשמור על יציאות תקינות ומוסדרות הקפידי לאכול תמר לך ושוקלד חרובים במקום כול הממתקים אנו מאחלים לך בריאות טבעית אכות ואריכות חיים

1ט ל י

New member
../images/Emo5.gif

לקחתי לפני כמה חודשים ארטופן בגלל הכאבים, אבל הפסקתי, כיהחלטתי שאין לי צורך בתרופות כל-כך חזקות. תודה על המידע החשוב הזה, אני אקח לתשומת ליבי.

נועה בת

New member
היי טלי

תפני לרופא נשים ותסבירי את מצבך ... עד כמה שאני יודעת אין מה לעשות , עם הזמן המחזור מסתדר מעצמו, כשיגיע העניין עם ילדים מקסימום אז מקבלים מזרזי ביוץ , לא יותר ממיזה .. אל דאגה טלי , אפשר לחיות גם בלי גלולות, ויש לזה אפילו קצת נוחיות

PowerFul

New member
תודה

אני אשתדל לענות לך לגבי זה אבל אולי יהיה זה בשבוע הבא... שיהיה לך יום עצמאות נפלא. קובי

PowerFul

New member
ל3...

שירי יקרה, אני יכול לבדוק לך את העניין. בעיקרון שמעתי מחולת לופוס שנטלה גלולות שאינן מכילות אסטרוגן. אני לא יודע מה הרקע לכך. אני מבטיח לבדוק. ביי לכולכן קובי

שני 4

New member
שירי, סליחה שאני מתפרצת אבל

כמה שידוע לי גם גלולות שמכילות פרוגסטרון בלבד גם הם אינן טובות. אני כותבת לך את זה שתבררי טוב טוב (הרי אין לי אינטרס שתקחי גלולות...) אני יודעת שהשפעת גלולות על הגוף ועל הלופוס לא נחמדות כלל וכלל. ביי ביי שני

gaia20

New member
בשעה כזאת... אני עדין ערה...../images/Emo3.gif

וכמעט סיימתי את קטגוריית תרופות ותוספי מזון אז כמו שאפשר לראות שם, יש פירוט על (כמעט) כל התרופות ותוספי מזון+ פירוט מקוצר של קובי. אבל... עוד לא סיימתי.... שיהיה לכולם חלומות מתוקים!!!
גאיה.

ל3

New member
תודה

גאיה מה אני אגידלך ישר כוח על ההתמדה והרצון לעזור כן ירבו כמוך תודה ,שירי

PowerFul

New member
כל הכבוד גאיה

את מנהלת פורום מצויין שיהיה לך יום עצמאות שמח... קובי

gaia20

New member
../images/Emo24.gif

תודה רבה לך, קובי, על ההשקעה!!!
תודה רבה לכם, לופוסים יקרים על זה שאתם איתי!!!
אני ממש גאה בעצמי על ההחלטה לפתוח את ה
המחים הזה בשבילנו זו הרגשה כל כך טובה.... אוהבת את כולם, גאיה.

ל3

New member
זרים של תודה

אני גם מודה לך מאוד. אין לך מושג עד כמה את וכול המשתתפים כאן עוזרים לי. ישר כוח באמת- מכל הלב

למעלה