שאלות לקלינאית תקשורת

didu88

New member
בת שנה - דיבור../images/Emo25.gif

שלום, רציתי לשאול בבקשה באיזה גיל אמורים לומר מילה ראשונה או להתחיל לחקות? ביתי בת שנה וכבר לפני כמה חודשים כשהיינו בטיפת חלב שאלו אותי אם היא עושה את זה והיא עדיין לא... הרבה פעמים היא בכלל לא מתעניינת במה שאומרים. עם זאת, היא כן מגיבה לשם שלה ולקריאות משחק כמו "קוקו" וכאלה. היא אומרת אבאבאבאבא ואמאמאמאמא (בעיקר שהיא בוכה
) אבל לא אומרת את זה בהקשר שלי או של בעלי. וגם - היא עדיין לא מוחאת כפיים (אבל כן נוקשת בשתי קוביות) ולא עושה שלום (אבל כן פותחת את היד וסוגרת, רק בהקשרים אחרים, כמו לשחק במשחק). אשמח לחוות דעתכם המומחים. ענת סימון היקרה- שולחת לך מסר!

../images/Emo146.gif../images/Emo143.gif|שאלה לקלינאית תקשורת---

הי, אדם בן שנה וחודש, הולך כבר כמעט חודשיים (מגיל 11וחצי חודשים) מאוד מפותח פיזית ומיומנויות טכניות, משחיל טבעות, מכניס צורות וכו' שאלתי היא --- אדם התחיל לדבר יחסית מוקדם, מגיל 8 וחצי חודשים אמר אבא , אמא כיום יש לו אוצר מילים של 11 מילים ( שאני מבינה) כמו אמא, אבא, את זה, אוכל (אממ), מים (מה),כדור (אדו) ,תודה (דה), ביי (בה) ועוד.. כמעט כל המילים שהוא אומר קשורות לדברים עם משמעות עבורו -- אבל מילים או קולות נלמדים כמו איזה קולות עושה כל חיה או אפילו מילה כמו אור --- הוא לא אומר ולא מנסה אפילו לחזור אחרי - הוא מבין הוראות בסיסיות כמו תביא, תלך, אפילו תחזיר למקום הנקודה היא שאני יודעת שילדים בגילו כבר עושים קולות של חיות, ויחסית זו מיומנות ש"נלמדת", כלומר מישהו מלמד אותם והם חוזרים אחריו, אבל ככל שאני מנסה ללמד אותו את זה הוא כאילו לא מבין מה אני רוצה ממנו...? הלחץ שלי היא העובדה שיש לנו הפרעות קשב וריכוז במשפחה, וידוע לי שהן תורשתיות... אני יודעת שזה מאוד מוקדם לקבוע , אבל בכל זאת תהיתי מה היא הנורמה לדברים כאלה?

../images/Emo19.gifדיבור

שלום יש לי בן בן חודשיים וחצי. הוא עדיין לא מגרגר...לא משמיע שום הברה אני מאוד מודאגת אשמח לקבל תגובות שימחה

didu88

New member
שכחתי לציין

כי בדיקת השמיעה שהיא עברה בטיפת חלב הייתה תקינה מאוד (על פי האחות), והיא מגיבה לרעשים הקלים ביותר.

סופי10

New member
לדעתי אין לך בכלל מה לדאוג

הבת שלי בת שנה ועשרה חודשים יש לה אוצר מילים גדול, בכל יום היא מוסיפה מילים נוספות ואף מתקנת מילים שלא אמרה קודם לכן בשלמות. היא מאוד אינטיליגנטית ויודעת כבר לספור רצוף עד 10 ולזהות את שמה אבל קולות של חיות היא לא יודעת פרט לפרה וכבשה וגם זה ממש בחודשיים האחרונים. הבן שלך עדיין מאוד צעיר ונשמע מתיאורך כי הוא מתפתח יפה מאוד מכל הבחינות. תני לזמן לעשות את שלו ואני בטוחה שהכל יסתדר. אם זאת טוב שאת עירנית.

נורה ש

New member
התפתחות תינוקת

ביתי בת 10 חודשים, מדברת ומפטפטת ללא הפסקה. שאלתי: היא קוראת לכלב "האו", לחתול "יאו", וברווז "דע", לאור אור, לבובה בובה, אבל היא לא אומרת "אבא" או "אמא" (למרות שללא ספק מבינה, כי פונה לאיש הנכון כששואלים אותה "איפה ..."). זה מאוד מוזר, לא? האם תקין? וכן, היא לא מתאימה צורות - היינו, יודעת להכניס חפץ לכלי קיבול, אבל לא כדור לחור עגול, ריבוע לחור מרובע, ועוד. מתי אמורים לעשות את זה?

דיבור

האם בכלל אין קולות? מדובר בקולות אחוריים דמויי תנועה המופקים בד"כ בגיל זה. כמו המיה של יונה. האם את מבחינה בסוגי בכי שונים, בכי לרעב, כאב וכ'? נסי לעקוב אחריו עוד קצת. אם את משוכנעת שאינו מפיק קולות צריך להתייעץ בטיפת חלב ולהתחיל בברור. בדיקת שמיעה, בדיקת רופא וכ'. ספרי לי מה קורה. אסנת סגל קלינאית

משמיע קולות

אבל לא נראה לי שהם רצוניים - יותר קולות של מאמץ. יש סוגי בכי שונים - לרעב בכי חזק והיסטרי, בכי של שיעמום ובכי של כאב. יש לי תור לרופאה עוד יומיים, אעדכן אותך תודה שמחה

נורה ש

נהדר! היא ממש מקדימה. באשר לשאלתך ילדים בוחרים את המילים הראשונות שלהן. לא תמיד הבחירה היא לפי מה שהגיוני לנו. ההתפתחות השפתית שלה נראית תקינה ואפילו מעבר למצופה בגילה. באשר לצורות, זה לא תחום התמחותי אבל נראה לי ממש מתאים לגיל. אסנת סגל קלינאית

מלמולים

שלום, בני בן חצי שנה ושבוע. הוא ממש לא ממלמל הרבה- לא בכוונה בכל אופן. יוצאים לו כל מני קולות מהפה כשמתעסק עם החניכיים ועוד כמה אהההה פפפפפפפפ אבל בטח לא בשתי הברות. מתי זה קורה? פעם כשהיה קטן היה ממלמל הרבה יותר. על מה עליי לעקוב והאם צריך ייעוץ מקצועי בעניין? מלבד זאת ההתפתחות שלו תקינה- יוצר קשר עין מצויין, מחייך, צוחק ומגיב לסביבה כל הזמן. חברותי מאוד.

רוצה לחדד קצת

אז הוא ממלמל לרוב AAAAA ו WAAAAA וצועק הרבה וכל זה בעיקר כשהוא משחק עם צעצועים. דווקא כשאנחנו קוראים לו ומדברים איתו הוא מחייך וצוחק אבל לא מדבר.

חידוד

הוא משתמש במשחק קולי . זהו שלב שבו בתינוק בוחן ולומד את המנגנון הקולי שלו. הוא מתנסה בשינויי עצמה וגובה קול לא תמיד באופן נשלט. זה שלב טבעי ומוכר.הנסיון להפיק בתגובה אליכם יופיע עוד כמה חודשים. אסנת סגל קלינאית

מלמולים

מלמול הבנוי מרצף של הברות בבב מממ מופיע בגיל בים ששה לעשרה ח'. אם השמיעה שלו תקינה (בדקתם?) אין מה לדאג פשוט חכי קצת והמלמול יופיע. נסי להפיק הברות בבב מממ כשאת קרובה אליו ובקשר עין איתו. אסנת סגל קלינאית

רעיגאני

New member
שואלת גם פה

שירי שלי עוד עמה ימים בת שלושה חודשים. עד לפני כמה ימים הייתה הומה כמו יונה ומוציאה קולות קטנים ומתוקים כמישהו מאתנו היה ניגש ומגרגר לה או מפטפט איתה. פתאום היא פסקה מלעשות זאת, כאילו אילמת (חו"ח). אציין שזה קרה במקביל למעבר שלנו מתחליף חלב אחד לאחר. מה קרה לה? בזמנו אחות טיפת חלב הסבירה לי שתינוק שכבר עושה משהו התפתחותי לא מפסיק איתו אז לאן נעלם הפטפוט שלה. אני מודאגת מאד

המיה

יכול להיות שהיא "עסוקה" בעניין התפתחותי אחר (אולי מוטורי). אין סיבה לדאגה, רוב הסיכויים שעוד כמה ימים יופיעו שוב צלילים ואפילו מגוונים יותר. אסנת סגל קלינאית

למעלה