שאלות לקלינאית תקשורת

שירן

זו תופעה מוכרת. הרבה בנים בגיל זה מדברים בלשון נקבה ויש גם בנות שמדברות בלשון זכר. ההבחנה בין המינים אינה ברורה לו כמו לך או לי למרות שהוא יודע את המילים בן ובת. אני מאמינה שעד גיל שלוש , מקסימום שלוש וחודשיים העניין יסתדר. אסנת סגל קלינאית

צעקות../images/Emo12.gif

ביתי התחילה לגרגר, בעיקר "גררררר" בערך סביב גיל חודשיים וחצי. היום, כשהיא בת 3.5 חודשים, היא מזה כמה ימים, במקום לגרגר צועקת "אהההה" וגם "אייייי", לפעמים כ"כ חזק שנראה לי כי עדשות המשקפיים שלי ישברו
(ואלה לא צעקות שמלוות בבכי/ מצוקה) אני מבינה שזה כנראה כתוצאה מגילוי הקול שלה. שאלתי היא כיצד להגיב? אני הרי לא רוצה שהיא תלמד לתקשר בצעקות אך גם לא נראה לי חכם להתעלם ממנה לחלוטין. האם יש טעם להסביר לה בכל פעם בקול שקט ורגוע ש'לא נעים לי שאת צועקת' או שזה לא רלונטי כרגע??

צעקות

כרגע אין טעם להסביר. אם הצעקות לא נעימות לך נסי להסב את תשומת ליבה לעניין אחר. נסי לגעת בה, לשחק איתה, להחליף לה תנוחה, או פשוט להמשיך לשוחח ולהשמיע לה קולות בטון נעים. לאט לאט היא תפתח יותר שליטה והצעקות תדעכנה. כדאי לא להבהל ולא לכעוס אין לה שליטה כרגע על הקולות ועצמתם. אסנת סגל קלינאית

איחור בדיבור לבת 3

איך ניתן להשלים פערים כשיש איחור בדיבור? או אילו תרגילים את ממליצה לעשות בבית עם ילדה בת 3 ? עוד שאלה - שמעתי מחברה שאיחור בדיבור יכול להגרם מלשון קשורהאו מחלק קצר בלשון. האם נכון? את יכולה לתת יותר מידע על הנושא הזה. תודה

אחור בדיבור

באופו כללי כדאי לשוחח, להקריא, לשיר ולשחק במשחקי דמיון הקשורים לפעילויות יומיומיות (להאכיל בובות, להשכיב לישון, לבשל, לקחת לרופא...). כדאי ללות את הפעילויות במודל מילולי המתאר מה את עושה ולמה, במשפטים פשוטים. הסבר יותר מדויק המותאם במיוחד לילדה שלך יש לבקש מקלינאית התקשורת המטפלת. איחור בדיבור לא נגרם בשום אופן מלשון קשורה. אסנת סגל קליניאת

תינור

New member
שאלה לקלינאית תקשורת

בני בן ארבעה חודשים. לפני כחודשיים החל למלמל הברות כמו: אבב (מתמשך באות האחרונה), בה, אר (er), נה, האג. לאחרונה הפסיק להגות הברות אלו והחל להשתמש בקולות גבוהים (ניתן לקרוא לכך צווחות) ובצורה מתמשכת כגון: אאאאא (A), אוווווו (U), אללללל (EL). האם הדבר הגיוני? מדובר בתינוק חברותי וחייכן שאינו בוכה הרבה ונראה כאילו גילה את קולו הגבוה ולא מסוגל להפסיק.

תינור

את מתארת שלב מוכר בהתפתחות הדיבור בגיל זה. הוא נקרא "משחק קולי" ובמהלכו התינוק מפיק קולות שאין לו שליטה מלאה על גובהם ועצמתם. בדרך זו הוא חוקר ולומד את נמנגנון הקולי שלו. בהמשך, שלב זה יחלוף מעצמו, יופיע מגוון רחב יותר של קולות ואף מלמול הכולל הברות חוזרות. אסנת סגל קלינאית

תינור

New member
חידוד השאלה

האם זה נורמלי שהפסיק לומר את ההברות אשר השתמש בהן בעבר?

עצה

התפתחות היא לא תהליך אדיטיבי שבו מוסיפים עוד ועוד. יש תקופות שבהן התינוק "מתמחה" בעניין מסוים ואח"כ עובר לעניין אחר. בין ששה לעשרה חודשים מופיע מלמול שכולל הברות מוכפלות כמו בבב, מממ. מבחינה זו הוא לא "אבד" כלום, וההברות שהיו שוב תופענה. עקבי אחרי השינויים. במידה ואת עדיין מוטרדת אפשר לפנות לרופא ילדים ולבקש בדיקת שמיעה. אסנת סגל קלינאית

sharonbello

New member
../images/Emo41.gifshould I worry?../images/Emo41.gif

קירן בן כמעט שמונה חודשים הוא אינו אומר הברות רבות רק אאאאא ו בבבבבבב יש לציין כי גם אביו וגם אני דיברנו מאוחר. הוא מגיב למוסיקה בצורה מדהימה. מתי להתחיל לדאוג? תודה מראש

נלמול

האם הוא יוצר קשר, מחייך, צוחק, מתייחס אליכם, מנסה לחזור על צלילים שאתם מפיקים? בגדול לא נראה שיש סיבה לדאגה. זה מה הוא אמור להפיק פחות או יותר בגיל הזה. אסנת סגל קלינאית.

בת שנה-דיבור

בגיל שנה מצפים לאיזה שהוא חיקוי קולי. האם הפנו אתכם בטיפת חלב לבדיקת שמיעה? אם בשלושת החודשים הבאים לא יחול שינוי כדאי לפנות לייעוץ מקצועי. אסנת סגל קלינאית

למעלה