שאלות לקלינאית תקשורת

hagitb1

New member
שלום אסנת!!

הבת שלי בת שנה. ממלמלת בג'יבריש ללא הפסקה. מבחינה מוטורית מתפתחת נפלא (כבר עושה מס' צעדים לבד). מחקה אותנו: מוחאת כפיים, מנופפת לשלום, מחקה גם קולות שלנו. המילה היחידה שהיא אומרת בינתיים זה:"את זה". מתי הדיבור מתפתח יותר??? אני מדברת איתה הרבה, מסבירה לה, היא נורא אוהבת ספרים עם תמונות-אז אני "מקריאה" לה. למה יש לצפות בזמן הקרוב מבחינת דיבור? האם היא קצב ההתפתחות שלה מבחינת דיבור הוא תקין? קראתי שהם אמורים להגיד כבר אבא ואמא בגיל הזה והדבר היחידי שהיא אומרת זה אהמה-אמא. תודה.

אלונה

ילדים לומדים ואומרים מילים המענינות אותם. הם בפרוש בוחרים מה לרכש. כנראה שקולות של חיות לא מענינים את אדם עכשיו. העובדה שיש לו אוצר מילים כפי שאת מתארת מעידה על תקינות, והתפתחות בהתאם לנורמה. אסנת סגל קלינאית

תודה על התשובות, אבל..

מעבר לעובדה שהוא לא חוזר על קולות של חיות הוא גם לא מקשיב להקראת סיפורים -- הוא לוקח ספרים ויושב ומדפדף בהם - אם אני מתחילה להקריא לו הוא משתעמם ועוזב או מנסה לדפדף וכו' -- כך שכל הנושא של חוסר עשיית קולות של חיות בעצם בא על רקע החשד העמום שיש לי שהוא לא מקשיב... אני יודעת שהוא מאד צעיר וקשה לדעת, אבל תהיתי בכל זאת אם יש קשר בין ילדים עם הפרעות קשב להתפתחות שפה?

didu88

New member
על גבול האלצהיימר ../images/Emo13.gif

היא גם לא מכניסה כדור למקום, לא בונה מגדל טבעות כזה...

שכחתי לציין

יפה. זה טוב. בקשי הפניה לקלינאית תקשורת או ייעוץ בהתפתחות הילד אם לא יחול שינוי בשלושת החודשים הבאים. אסנת סגל קלינאית

ronanz

New member
בן עשרה חודשים - מלמול דיבור

בני בן עשרה חודשים, לא מדבר/ממלמל יותר מדי. היו לו שבועיים שעשה דה-דה-דה. אולי פעם או פעמיים נה-נה. חוץ מזה הוא עושה הרבה הו-הו-הו (hoo hoo) וזה בערך כל אוצר המילים שלו. הוא שומע ומבין כל מיני דברים שאנחנו אומרים לו.

בן עשרה חודשים

ילדים מתפתחים בקצב שונה בתחומים שונים. נסי למלמל יחד איתו, להפיק קולות של חיות, מכוניות, ומילים כמו הופ, בום למשהו שקופץ או נופל. שחקי איתו במשחקי פנים לפנים (ראש לראש, אברהם, פיצוץ לחיים) וכל משחק שמגביר את המודעות לאזור הפה ואת קשר העין. אסנת סגל קלינאית

jojo04

New member
../images/Emo53.gifבליקוי שמיעה. מה זה אומר?

שלום בנות, שבוע שעבר סתיו עברה בדיקת שמיעה בטיפת חלב, והתברר שהיא לא שומעת טוב מאוזן שמאול. לאחר מכן, הרופא שלה שלח אותנו לעשות בדיקה יותר מפורטת במכון שמיעה. שמה התברר שסתיו לא שומעת צלילים חלשים משני האוזניים. חזרנו לרופא שנתן לנו הפנייה לאף רוזן גרון. מאוד מאוד מלחיץ, לכן רציתי לשאול כמה שאלות: 1) מה זה אומר מבחינה התפתחותית. אנחנו לא שמנו לב לבעית שמיעה? האם היא זה יקשה אליה לדבר? 2) האם מישהו חווה את זה? מה צריל לשאול את הרופא? 3) איזו בדיקה תעשה רופא אף רוזן גרון? נא עזרו לי, אני מזה לחוצה!

שמיעה

בת כמה סתיו? באיזו ירידה בשמיעה מדובר? האם הירידה בשמיעה היא בגלל נוזלים באזניים? ההשפעה על דיבור קשורה בחומרת הירידה בשמיעה. אם מדובר בירידה בשמיעה בגלל נוזלים בדרך כלל ניתן לפתור אותה בטיפול והיא לא משפיעה על ההתפתחות. אסנת סגל קלינאית

רעיגאני

New member
האם זה יכול להיות??

שלום. שירי עוד כמה ימים בת שלושה חודשים. עד לפני ימים ספורים, כשהיה ניגש אליה מבוגר ועושה לה קולות - היא הייתה הומה ומוציאה קולות יוניים מתוקים. שמתי לב שבימים האחרונים היא הפסיקה עם זה ולא מגרגרת או "מפטפטת". אני בלחץ. ייתכן שפתאום היא הפסיקה או נעצרה ההתפתחות? היא תחזור לזה? הרבה הרבה תודה על העזרה

בת שנתיים מתקשה בדיבור

ביתי בת השנתיים מדברת ממש בצורה עילגת יחסית לבני גילה בגן... למישהו שלא מכיר אותה אין סיכוי להבין מה היא אומרת. יש לציין שהיא מבינה הכל, ואף מדברת במשפטים שלמים (אלא שפשוט קשה מאוד להבין אותם, בדר"כ אני מקשרת מילה במשפט ומבינה לפי הקונקסט מה היא רוצה). אוסיף גם שכבר די הרבה חודשים יש לה ירידה קלה בשמיעה, אך רק בצד אחד. רופא אא"ג טוען שמאחר ויש צד אחד שהיא שומעת בו טוב, אין קשר בין ליקוי הדיבור לירידה בשמיעה. בנוסף, הפניה שקיבלנו למכון דיבור נענתה בשלילה, בשל גילה הקטן (הם מוכנים לקבל רק מגיל 3). מה עוד ניתן לעשות??? תודה מראש.

עצה

את יכולה לבקש שוב במכון אחר שיקבלו אותה, לבקש מקופת חולים המלצה לקלינאית עצמאית או לפנות לקלינאית באופן פרטי. אסנת סגל קלינאית

תודה אבל...

כבר פנינו לקלינאית פרטית (שהרופא אא"ג המליץ עליה) ולאחר כארבעים דקות של תחקור המסקנה היתה שאכן ניתן לראות עיכוב בשפה אך לא ניתן לטפל בו כרגע בשל גילה הקטן. נתבקשנו לחזור עוד כמה חודשים. המצב דיי מתסכל. מה ניתן עוד לעשות בגיל הזה? אשמח אם תוכלי לפרט, וכן אם מישו יספר מניסיונו עם טיפול אצל קלינאיות בגילאים כאלו. תודה.

חזרה על אותה מילה

בתי בת שנתיים וחודשיים, מדברת בלי סוף וברור. לאחרונה, החלה לחזור על אותה מילה מס' רב של פעמים. לדוגמא: "אמא אמא אמא, בואי" מה פשר החזרתיות ומה עושים???

חזרה

חזרתיות כזו נקראת חוסר שטף. היא מופיעה אצל ילדים רבים בגיל זה, דווקא על רקע התפתחות שפה מואצת. כדאי לא להעיר, לחכות בסבלנות, לא להלחיץ ולא לדרוש דיבור ותאור (כמו תגידי איך קוראים לך, איזה צבע זה). בדרך כלל זה מסתדר לבד ואין צורך בהתערבות. אסנת סגל קלינאית

shiran2001

New member
פעוט בן 2.5 שמדבר בלשון נקבה

יש לי בן, בן שנתיים וחצי, אשר מדבר אך ורק בלשון נקבה. הוא יודע לומר שאמא היא בת, ושאבא הוא בן, וכנ"ל לסבא ולסבתא, אבל כשאנחנו שואלים אותו מה הוא, הוא עונה שהוא בת. אני מאוד מודאגת. האם זו תופעה מוכרת? האם יש מקום לדאגה _(אני יודעת שאין מה לעשות גם אם יש בעיה, אבל בכל זאת) תודה שרון

למעלה