שאלות לשר מתן וילנאי

אורדי12

New member
שאלה לשר הספורט

השר מתן ולינאי שלום. הספורט בישראל בהתדרדרות מתמדת, הכדורגל בקרשים, הכדורסל לא קיים, וכל הזמן אומרים שאין תקציבים. כשאתה פה בישראל, יש לך עוד אשליות שהמצב של הספורט כאן עוד טוב איכשהו, אבל לי הספיק לראות משחק כדורגל אחד באנגליה כדי להבין. בתור שר הספורט, האם יש לך אילו שהם תוכניות לשיקום הספורט הישראלי, והכדורגל בפרט? למה משרד הספורט בישראל, אינו מעודד השקעות בקבוצות ספורט, והוצאתן למסחר בבורסה? אודה לך אם תענה על שאלתי. אורדי12

דודל

New member
../images/Emo88.gif../images/Emo124.gifמצטרף לשאלה../images/Emo70.gif ../images/Emo124.gif

ספורט חלל ופוליטיקה

עיקר תקציבי הספורט באים מתקציב מועצת ההימורים. חלק קטן הוא מתקציב המשרד. כל התקציבים מחולקים לפי קריטריונים של ועדה ציבורית המורכבת מאנשים המבינים בתחום ומתחלפים מעת לעת. הבעיה האמיתית היא לא התקציבים אלא רמת הניהול הירודה בכלל הספורט הישראלי. המשרד התחיל השנה תוכנית של תמיכה באגודות הישג וכל מי שיעמוד בקריטריונים המתאימים יקבל סכומי כסף ניכרים לחיזוק פעילותו. השנה יהו מתקציבים אלו מאה אגודות. הדגש הוא לא על ענפי ספורט הכדור. 2. אני מודע לחשיבות חקר החלל ומאמין כי כל מדינה מודרנית כמונו צריכה להיות בעלת נוכחות שם. תקציבי החלל בהיקף רב נמצאים בתקציבי משרד הביטחון. תקציב משרדי מיועד לתמוך בחלק קטן מהפעילות והוא רחוק מלהשביע את רצוני, ואני כמובן מנסה להגדילו. 3. מפלגת העבודה נמצאת במשבר קשה ביותר כפי שאתה מציין. אני מאמין כי עדין יש לנו אנשים רבים בכל הארץ המאמינים בדרכה של המפלגה ואני מקווה שאף אתה תמשיך לתמוך בה. אני אחליט לגבי התמודדות רק מתוך ראייה של מה הדבר הנכון למפלגה והאם צריך היום לפצל את הכוחות או לרכז אותם מאחורי יו"ר שנבחר רק לאחרונה.

Me Happy

New member
כבוד השר - תודה רבה על התשובות

הלוואי והמפלגה תתעורר כבר ותזכה שוב באמון הציבור. בהצלחה בעתיד!!!

רונן ג

New member
שאלה לכבוד שר המת"ס וילנאי

לכבוד השר שלום רב. אני חובב ספורט מושבע, שמעודכן ומעורה מאוד בהרבה מענפי הספורט הישראליים מהגדולים לקטנים ביותר. כידוע, מצבם על ענפי הספורט ה"קטנים" בישראל כגון ג´ודו,אתלטיקה,חתירה בקייאקים וכו´ לא הכי טוב, בגלל תקציב קטן ומעט מאוד חשיפה בכל אמצעי התקשורת סובלים הענפים האלה ממשבר תקציבי. אבל, מעשית, הענפים הקטנים כביכול הם אלה שמסבים כבוד עצום למדינת ישראל, כאשר הם מביאים לנו את המדליות באולימפיאדות, אליפויות עולם, אליפויות אירופה ושאר תחרויות עולמיות. לעומת זאת, ענף הכדורגל כמו גם ענף הכדורסל שאמנם מושכים את מירב הקהל בארץ מקבל את מירב תשומת הלב, הן מהתקשורת והן גם ממך כבוד השר, כאשר הקבוצות הישראליות מצליחות במפעלים בהם הן משתתפות, זה לא דבר פסול להתייחס לקבוצות הכדורגל ולקבוצות הכדורסל אך ישנם גם ענפים קטנים שמסבים הרבה יותר כבוד ברוב הפעמים מרבע גמר גביע אופ"א, או שמסבות הרבה יותר כבוד מגביע אירופה לאלופות בכדורסל כאשר משחקים בקבוצה זו או אחרת יותר מחצי מהשחקנים לא יהודים או לא ילידי ישראל. אולי בגלל הקהל הגדול שנחשף לתמונות אלה אתה מעדיף להתערות בפורומים אלה של ענפי הספורט הגדולים, אך הקטנים שבד"כ אלו מייצגים את ישראל במסגרת נבחרת ישראל אתה מתעלם מהם. ולדבר העיקרי בעצם, כמו ההתעלמות (בכוונה או לא, אני לא יודע, הפתרונים אליך כבוד השר), כך גם ההתעלמות כאשר באה שעת התקציב ממשרדך, משרד המת"ס, כאשר התקציבים הגדולים והיחס הגדול הולך לענפים הגדולים שלא מסבים את מירב הכבוד למדינה לעומת הענפים הקטנים שם הספורטאים, המאמנים ושאר האנשים רעבים ללחם. ככה לא מתנהלת מדינת ספורט מתוקנת, כבוד השר, לכן שאלתי היא אלייך מדוע היחס אל הענפים הקטנים כה קטן לעומת הענפים הגדולים (ואני מודע לכך שהם מושכים הרבה יותר קהל)?... תודה רבה. רונן.

תגובה- ספורט

משרדי מקפיד לתמוך בכל ענפי הספורט הגדולים והקטנים כאחד. אחת הבעיות העיקריות היא אכן החשיפה לתקשורת, הדבר אינו תלוי במשרד אלא לפי שיקולי ערוצי הטלוויזיה. אנו מנסים לעזור בנושא ככל האשפר. אכן יש יחידים וקבוצות רבים המביאים כבוד רב לספורט הישראלי, כמו הטניסאית אנה סמשנובה שבימים אלה ממש משפרת את מעמדה בתחום הטניס הבינ"ל. כל הספורטאים האלו זוכים לקבלות פנים אצלי במשרד ולתמיכה מתאימה ככל הנדרש. התקציבים לענפים השונים מתןקצבים לפי קריטריונים הנקבעים על ידי ועדה ציבורית ומטבע הדברים, ענפים בהם משתתפים יות רספורטאים מקבלים יותר כסף. רק לאחרונה אישרנו תוכנית מיוחדת לשיפור מעמדם של המאמנים המהווים מכשיר מרכזי להישגים בענפי הספורט השונים.

norbert

New member
שלום לכבוד השר

רציתי לדון איתך בשחיתויות הרבות שבכדורגל הישראלי. אני שמעתי שהקמתם וועדה לבדיקת הכורגל בישראל, רציתי לשאול - מי הם חברי הוועדה? אילו נושאים היא תבדוק? האם היא כבר הגישה לך איזשהו דוח זמני או טיוטת דו"ח? מה התאריך הצפוי להגשת הדו"ח? תודה רבה מראש

הועדה לבירור מצב הכדורגל

לאור מרכזיותו של ענף הכדורגל בספורט בישראל ובהימורים בספורט ובעקבות אירועי התקופה האחרונה בענף הכדורגל, עמדתי על הצורך לעריכת בחינה כוללת וביקורתית של מבנה הענף, הגופים הפועלים בו ויחסי הגומלין ביניהם. לפיכך, יזמתי לפני כחודש את הקמתה של ועדת בירור בלתי תלויה לבדיקת מצב הכדורגל, שתאפשר מתן כלים לניהול נכון של הענף ולפיקוח ציבורי. בראש הועדה עומד שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב אמנון סטרשנוב, וחברים בה ח"כ לשעבר – אוריאל לין אשר היה יושב ראש ועדת החוקה בכנסת, ניצב בדימוס – אריה עמית, נציב מס הכנסה לשעבר – יונתן קפלן, ושחקן ומאמן הכדורגל – יהודה שהרבני. על הועדה הוטל לבחון בין היתר את מבנה ופעולת הגורמים הפעילים בענף, ובכלל זאת אגודות הכדורגל, ההתאחדות לכדורגל ואיגוד שופטי הכדורגל ומעמדם של ארגוני הספורט, את אופן עריכת ההימורים בספורט בענף הכדורגל, לרבות היחס בין המועצה להסדר ההימורים בספורט לבין הענף. לצורך בחינת שאלות אלה, הועדה הוסמכה לשמיעת מומחים ועדים ואיסוף החומר הנדרש בסיוע צוות מינהל הספורט במשרד, ובתיאום עם יו"ר המועצה להסדר ההימורים ורשם העמותות. המלצות הועדה יתקבלו בתוך תקופה של שישה חודשים, מיום מנוייה. עם תחילת עבודתה ביקשה הועדה לקבל לידיה את הדוחות של הועדות הקודמות שדנו במצב הספורט בכלל ובכדורגל בפרט ואת התקנונים וההוראות המחייבות בהתאחדות לכדורגל ובאיגוד שופטי הכדורגל - בארץ ובחו"ל. כמו כן בפניה לציבור פרסמה הועדה את דבר מינויה והזמנה לציבור להעביר לידה חומר, או להעיד בפניה. בימים אלו, אוספת הועדה מידע ודנה על סמך החומר שהתקבל לידה בסוגיות הרלוונטיות.

אדום!

New member
שאלה למתן וילנאי:

אני אוהד של גליל, ואני רוצה לדעת קצת יותר על תוכניות האיחוד של גליל עם צפת, מה היה בשיחה שלך עם ולנסי על תוכניות האיחוד, האם באמת הוכים לבנות אולם באזור תעשה צ.ח.ר (לא נראה נראה לי ריאלי...), האם אתה יודע על עוד מועצות שהולכות לעזור לקבוצה- כמו מבואות חרמון, קרית שמונה, מטולה, רמה"ג וכ´ו... יאללה גליל

הפועל גליל עליון

לפני שבוע במהלך פגישה שלי עם ראשי הרשויות באזור (קריית שמונה, צפת, ראש פינה, מבואות חרמון, וגליל עליון) הוחלט על פעולה משותפת להצלת הפועל גליל עליון. מטרת הפעולה הינה הצלת הפועל גליל עליון והבטחת קיום הקבוצה המאוחדת כקבוצת צמרת בכדורסל הישראלי, הפועלת באזור הגליל. לצורך כך החלטתי לתמוך בנושא באופן אישי וכי משרד הספורט באמצעות ראש המינהל יספק ליווי מקצועי למהלך האיחוד והשיקום של הקבוצה. בטווח הארוך הפעולה המתוכננת ביסוס ופיתוח הספורט בכלל והכדורסל בפרט באמצעות הקמת תשתיות ובניית מגרש באזור התעשייה צ.ח.ר (צפת- ראש-פינה- חצור). ביום רביעי הקרוב, תתקיים בכפר בלום פגישה בה תדון הצעת נייר עמדה לקידום המטרות האמורות. לשואל מצפת - צריך לזכור שאם לא יהיה איחוד כוחות בגליל להציב קבוצה חזקה, תהיינה שלוש ארבע קבוצות קטנות שלא יצליחו להחזיק מעמד ותוך זמן קצר תעלמנה.

שלום!

מה בדבר ניסויים בבעלי חיים? אתה שר המדע, תוכל לקדם את הנושא לטובת... בעלי החיים? אודה לך מאוד.

xyy

New member
מתן וילנאי ערב טוב.

האם את מודע לקריסת מערך המילואים? {תודה מראש על תשובתך.} תקציר: מספר האזרחים בגילאים המתאימים לשירות מילואים עומד על כ 1,000,000(מיליון) -מספר האזרחים הרשומים במערך המילואים עומד על כ 250,000(מאתיים וחמישים אלף) -מספר האזרחים ששירתו בשנת 2001 שירות מילואים מסוים(אפילו 3 ימים) עומד על כ 100,000(מאה אלף) -מספר האזרחים ששירתו תקופה העולה על 26 ימים בשנת 2001 עומד על כ 13,000(שלושה עשר אלף) -70% מהיהודים אינם עושים מילואים -הפיצוי הניתן לחייל מילואים מחושב כאילו ישנם 30 ימי עבודה בחודש,מה שמבטיח תשלום נמוך יותר עבור יום,הדבר,פגוע בעיקר בסטודנטים וחיילים צעירים -מתחילת המלחמה האחרונה נהרגו כ 43 חיילים כתוצאה ישירה מחוסר במיגון אישי מתאים (אה..ג´רי? אתה חיייב להצטלם עם אפוד קרמי? אולי תיתן אותו לחייל גולני?) -הבוגד דויד זוננשין נכלא ל35 ימים בעבור סירוב פקודה בעת מלחמה,כמה אירוני שבאותו שבוע האריכה הכנסת את משך השירות המקסימלי ל 37 ימים -זוכרים את הפיגוע בחמרה? את הגיזרה השכנה תפס כח מגדוד של חיל האוויר 75 לוחמים,רק 15 שירתו כלוחמים בסדיר יש לזכור שמתוך 250,000 אזרחים הרשומים במערך המילואים רק מיעוט(כ 40-50 אלף על פי מקורות זרים) שירתו כלוחמים בסדיר! מערך המילואים קרס,כמו הרבה מערכות במדינת ישראל,רק דיון ציבורי מעמיק יביא לתיקון המצב.

מילואים

לצערי, אנשי המילואים של היום הם חבורה קטנה שממשיכה לשאת את הנטל. הפתרון הקל זה תמיד להוסיף ימי מילואים, אבל זה לא בהכרח הפתרון הנכון. לאור כך דרשתי קיומו של דיון מסודר בנושא ובחינה מספרית של אחוז חיילי המילואים המשרתים, מספר הימים שהם שירתו ואחוז ההתייצבות למילואים. אני לא מקל ראש בבעיה ובצרכים הביטחוניים של הצבא. אני פשוט חש נבוך שבסוף חוזרים לאותה חבורה שנושאת את הנטל על הכתפיים. כולנו מכירים את הקלות הבלתי נסבלת של השחרור היום משירות המילואים, ואסור לנו לפגוע באוכלוסיית המשרתים. לפני שבועיים הגשתי ערר נגד החלטת ועדת השרים לחקיקה שקבעה הגדלה של מסכת ימי המילואים מ- 30 ל- 37. בעקבות הערר הממשלה החליטה לשנות את החלטת ועדת השרים וקבעה כי הגדלת מספר ימי שירות המילואים תחול רק עד סוף שנת 2002 ולא גם בשנת 2003 כפי שהוחלט בועדה. עוד הוחלט כי בעתיד כל החלטה על הגדלת ימי המילואים תובא לאישור הממשלה. בכך נקבע באופן ברור כי מדובר בהחלטה זמנית, הבאה לענות על צרכים ביטחוניים נקודתיים בתקופה מוגדרת, ולא בהחלטה שהיא קבועה לשנים הבאות.

BlueCarrera

New member
לכבוד השר שלום...

מכוון שאתה שר התרבות והספורט באתי לדבר איתך על נושא תרבותי חשוב: תרבות הסמים הקלים אני יודע מרוב האוכלוסיה חושבת בנושא, אבל רוב האוכלוסיה לא יודעת את האמת. האמת שהאגודות למלחמה בסמים מנסות להסתיר. למסמך זה מצורפים מסמכים וכתבות המכילים את האמת, האמת שמנסים להשתיק. פשוט הורד את הקובץ הנמצא בתחתית העמוד, פתח אותו, ועיין במסמכים ובכתבות. שאלתי היא: לאור האמצאים הללו, מה דעתך על הליגליזציה של הסמים הקלים (גראס - מריחוואנה) ?

למעלה