שאלות לשר מתן וילנאי

BlueCarrera

New member
כבוד השר ! ענית לכל השאלות ששאלו

אותך חוץ מהשאלה שלי ! זה ממה לא הוגן להתעלם מהנושא הזה !

סמים

נושא הסמים אינו מטופל על ידי משרדי אלא על ידי רשות מיוחדת למלחמה בסמים היושבת במשרד ראש הממשלה.

Kgt1

New member
שאלה לכבוד השר:

התופעה של הקבוצות/הנבחרות הזרות שלא מגיעות לארץ בעקבות המצב הבטחוני מעציבה ומכעיסה מאוד. האם יש איזו תקווה לשפר את המצב הקיים? אני שואל זאת בתור אוהד ספורט מן המניין שמאוד מאוכזב מההתיחסות של איגודי הספורט הנילאומיים השונים כלפי ישראל - אבל גם בתור אחד שמרגיש שלא עושים די ע"מ לטפל בתופעה.

הגעת קבוצות זרות לארץ

אחת הבעיות הכבדות היום בספורט היא חוסר הרצון של קבוצות זרות להגיע למשחקים בישראל. ברור כי הנושא הביטחוני גורם לתופעה זו. אנו מנסים להתמודד עם תופעה זו כל הזמן, והצלחנו לזמנו לגרום לכך שרוב משחקי הפועל תל-אביב אכן יתקיימו בארץ למעט אחד. הצלחנו להביא לכך שהמכבייה התקיימה למרות שהוחלט על ביטולה, ונמשיך לעזור לקבוצות ככל הנדרש. ביום חמישי זה אני יושב עם אנשי מינהל הספורט וההתאחדות לכדורגל על נושא ההחלטות האחרונות של וואפא בדבר החלטתם לאי הגעת קבוצות לארץ.

אמירש

New member
לכבדו השר וילנאי שלום רב../images/Emo70.gif

שאלה קטנה לי אליך: הספורט בישראל בהתדרדרות מתמדת, הכדורגל בקרשים, הכדורסל לא קיים, וכל הזמן אומרים שאין תקציבים. כשאתה פה בישראל, יש לך עוד אשליות שהמצב של הספורט כאן עוד טוב איכשהו, אבל לי הספיק לראות משחק כדורגל אחד באנגליה כדי להבין. בתור שר הספורט, האם יש לך אילו שהם תוכניות לשיקום הספורט הישראלי, והכדורגל בפרט? למה משרד הספורט בישראל, אינו מעודד השקעות בקבוצות ספורט, והוצאתן למסחר בבורסה? בתודה, אמירש!

מועצת ספורט עליונה

אמירש, ללא ספק שאלתך חשובה. אתה מוזמן לפנות לתשובה שכתבתי ל- nobert. מעבר לתשובתי זו אנו עוסקים בבניית מועצת ספורט עליונה אשר תתן מענה לכלל בעיות היסוד של הספורט הישראלי. המטרה היא לבנות חזון לספורט הישראלי תוך מתן דגש על שיפור רמת הניהול, השקעה במאמנים מקצועיים בענפים השונים, הגדלת העוסקים בספורט, בדגש על נשים, הקמת מתקנים בכל הארץ לפי תקנים בינ"ל (בשלושת השנים האחרונות הושקעו במתקנים למעלה מ- 600 מיליון ש"ח). אני מקווה כי כאשר מהלך זה יגיע לידי מימוש, וזה תהליך של מספר שנים שהתחלנו בפעולתו, יראה הספורט בארץ בצורה שונה ההולמת את החברה הישראלית כחברה מתקדמת.

תגובה- להקת המחול פאנוב

כל התמיכות נעשות על ידי ועדה מקצועית בלתי תלויה אשר פועלת לפי קריטריונים והתקציב שקוף וידוע לכל. עד לפני זמן קצר לא זה היה המצב. לצערי במסגרת התקציב הנוכחי, אין שום גוף הסבור כי הוא מקבל מספיק כסף. להקת הבלט פאנוב, מתוקצבת בהתאם לקריטריונים לחלוקה תקציבית על-ידי משרד המדע, התרבות והספורט, עיריית אשדוד והמרכז לקליטת אמנים עולים המשותף למשרד התרבות ולמשרד הקליטה. איחוד כל ההקצבות מעמיד את סך התמיכה על סכום כגבוה בהרבה מהסכום בו נקבת. יש להדגיש כי להקת פאנוב היא להקה חדשה יחסית שהתפתחה רק בשנתיים האחרונות. לאור היותו מוסד חדש הלהקה עדין לא ניזונה מהכנסות עצמיות מהופעות וממכירת כרטיסים, בסדר גודל הדומה בהיקפו לזה של הלהקות האחרות אותן אתה מזכיר. עם זאת, ולמרות הקיצוץ התקציבי שחל על המשרד בחודשים האחרונים כתוצאה משינויים בתוכנית הכלכלית, אנו מנסים לקדם ולתמוך בלהקה שהיא ללא ספק בעלת פוטנציאל צמיחה, לרבות באמצעות הקמת מרכז מחול באשדוד.

למעלה