"אני מחפש התיחסות לטענות עצמן בין
אם זה טרופ ובין אם זה וילקובסקי" איני יודע לאילו מדברי M. Trop אתה מתכוון. הצג טענה ספציפית שלו ונבדק. טענות וליקובסקי אינן מספקות הסבר. הן רק טוענות. לנכח האחידות של הווצרות שכבות הקרח ב- Ice Cores סביב לעולם (Vostok הוא העמוק והמקיף שבהם), אפשר לשלול בהחלט כל תרחיש קטסטרופלי לפני 4000 או 3300 שנה. "האם יש לך הפרכות לגבי המסורות עצמן או שפשוט אתה לא מבין איך נס יכול לקרות ואתה מחפש הסבר מדעי" המסורות אינן אלא מיתולוגיות, כל עוד לא נמצאו ראיות המאששות אותן. העדר ראיות _אינו_ בהכרח שולל מסורות (גם אינו מאשרן), כיוון שיתכן כי הראיות עדיין טמונות ממתינות להחשף, אולם ענין ה- Ice Cores מחסל בבירור כל אפשרות מבול גלובלי, או שנוי מהירות הסבוב העצמי של כדה"א (ושובו לקדמותו), גם אם ה- Ice Core נשלף מאנטארקטיקה. כבר שמעת מ- PolarBear כי הספור הסיני אינו דומה כלל לגרסא המסיונרית על "עצירת השמש". מה הגדרתך לנס? "אם אני מניח שיש בורא - לא אכפת לי להניח שהוא יכול לעשות ניסים גם ללא מטאורים, ברצונו בלבד" אם כך, כאן עלי להפסיק, כיוון שאיני עובד מחלקת הנסים. לא מדובר כאן בארוע שקרה, אולם אינו מובן ואין לו הסבר. מדובר כאן בארוע שלא קרה, אולם יש לו הד במיתולוגיות. מה אתה רוצה ממני? "ולצורך הדיון בעצירת השמש אני מניח שיש" יש מה? "אלא שמה שאני מחפש הוא השפעתו של אותו מקרה ובנדון הזה - מסורות בעולם על עצירת השמש או התארכות הלילה בתקופה של יהושוע" לא היה מקרה כזה, אבל נמצא אויל אחד בהידברות שהעיד כי מחשבי NASA נתקעו במהלך נסיון לחשב מסלול כוכבי הלכת לפני 3300 שנה. "כך גם לגבי המבול - כל החישוב שלך לגבי כמות מי העולם אינו רלוונתי אם מניחים את כוחו של הבורא" אתה חייב לעבור לפורום אגדות, או להתחיל להתווכח עם מישהו אחר, אם אתה מרמז שאלהים הביא מים ואחר כך נטלם, וכיו"ב מעשים מופלאים שאתה מנסח בהבל פה. אתה למעשה מניח את המבוקש, לאמור, המבול אפשרי חרף חסר מים כיוון שלבורא יש אפשרות לספק מים, לסלקם, למחות את כל הסמנים, כולל "טפול" ב- Ice Cores ובכרומוסומי Y כך שיראה כי הם מתכנסים לתאריך לפני 200000 שנה, במקום לתאריך לפני 4000 שנה. שמעתי פעם טענה כי העולם נברא לפני 5763 שנה, כבן 15 מליארד שנה. היינו אלהים ברא עולם הנראה "זקן", כולל כל המאובנים, הממצאים הארכאולוגיים, ואפילו אור הנראה מגיע מגלקסיות רחוקות, כאילו יצא מהן לפני 12 מליארד שנים. הן דבר לא יפלא ממנו. תשובתי היתה שהעולם נברא לפני שנתיים, עם 5.5 מליארד איש, וזכרונות שתולים במוחם כאילו נולדו נורמלית בזמנם, כולל כל ה- environment סביב, ועם כתבי קדש הטוענים שהעולם שנברא לפני 5763 שנים, כך שיראה בן 15 מליארד שנה. הפרכה - לא שמעתי...