שאלות משפטיות...

בקיבוץ

New member
הריסת בית

אני גר בבית דו משפחתי, השכן חתך והרס את החצי שלו, לאחר שקיבל היתר בנייה שאני התנגדתי לו ולא חתמתי עליו בגלל החשש שיגרם לבית שלי נזק למרות התגדותיי הנחרצות העירייה כן נתנה לשכן היתר הריסה השכן הרס ובעקבות כך כפי שציינתי כל הזמן חששותי התממש והבית שלי הפך למסוכן, העירייה הוציאה דו'ח שבו כתבה שהבית שלי הפך להיות מסוכן ועכשיו העירייה ברוב חוצפתה מחייבת אותי לתקן ולחזק את הבית שלי, וכל זאת נגרם בגלל ההיתר שהעירייה נתנה לשכן והשכן הרס את הבית שלו ופגע קשות בבית שלי. ואם לא אתקן אז העירייה תנקוט בצעדים נגדי כנסות או הריסת הבית שלי וכו'. הבית רשום בטאבו על שמי זה קניין שלי שאני גר בו עשרות שנים! השאלה שלי היא כזאת 1.האם עירייה יכולה לחייב אותי בנזקים שהשכן גרם לבית שלי? 2.האם העירייה יכולה להרוס או לעקל בית שרשום בטאבו על שמי וזהו קנייני שלי שאני מתגורר בו עשרות שנים? והאם היא יכולה להרוס או לעקל את הבית שלי בגלל היתר שהיא נתנה לשכן ובעקבות ההיתר הזה הבית שלי נהפך למסוכן?

BANBI22

New member
זקוקה לעזרה???

שמתי את הרכב לפני כחודש במוסך להחליף 2 חלקים כול הזמן אמרו לי מחר מחיר ולא כלום לפני כשבועיים עצרו את בעל המוסך על סחר בסמים ולא מוכנים לשחרר לי את הרכב המשטרה טוענת שזה רכוש המדינה וכבר שובע ימים הבטיחו לי תשובה ועדיין אין אני שמתי את הרכב אצל אדם שהשכיר את המקום מבעל הנכס ואין לי שום עניין וקשר איתו רק המוסכניק הוא גם לא מוכן לבוא להעיד במשטרה וגם המפתחות והרשיונות במוסך מה עושים אני אובדת עצות.וגם שילמתי לו שיקנה את החלקים והוא שם את החלקים בתוך הרכב אבל לא ביצע את העבודה אז מה קורה פה???????????????????????????

מ i ר

New member
שאלה לגבי יציאה מהתחייבות בחוזה

אדם שמתחיל לעבוד בתור מאבטח ברכבת (דרך חברת השמירה G4S שממונים על האבטחה שם), נדרש לחתום בחוזה על התחייבות לשנה וחצי עבודה לפחות. במידה והוא עוזב בשנה הראשונה, עליו לשלם קנס של 10,000 ש"ח, ובחצי שנה שלאחר מכן, יורד הקנס ל- 5000 ש"ח. השאלה שלי היא האם מדובר בסעיף חוקי? זה סכום קצת מופרך, בניגוד לחברות שונות נוספות שדורשות קנס של כ- 3000 ש"ח בממוצע. ודבר נוסף, לאחר הודעת התפטרות, במידה והחברה מנקה את השכר החודשי לטובת תשלום הקנס, עדיין נשאר הפרש כלשהו לתשלום. האם יש להם זכות או גישה לחשבון הבנק? ובמידה ולא משולם ההפרש, האם יש סיכוי גבוה לתביעה כלשהי? אשמח לתגובות מכם כאנשי מקצוע.. תודה רבה!

אדנת

New member
שלוש שאלות

שלום אןדה לכם אם תענ ולי 1. האם אפשר לערער על פסק דין של בית דין לתביעות קטנות? 2. אם פסק הדין היה לטובתינו, בתוך כמה זמן על הנתבע לשלם לנו את פסיקת השופט? 3. מה עלינו לעשות אם לא משלמים לנו? אגב מדובר בעיריה. תודה

amazone

New member
משרת שמירה 24/7

בהנחה שהמקום עובד 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע - עובד זכאי ל-36 שעות מנוחה רצופות לפחות ביום שבת. במידה והוא עובד ביום זה הוא זכאי ל-150%. מאיזה שעה מתחיל השבת לחישוב השעות הנוספות ובאיזה שעה מפסיקים לחשב? האם בשמירה לא משלמים שעות לילה? במידה ושומר עובד יותר מ-300 שעות לחודש האם המעסיק רשאי לפי החוק שלא לשלם לא שעות נוספות?

z4lover

New member
היי, שאלה בקשר לתביעה

לפני כשנתיים וחצי בערך , פנתה אליי אשת מכירות של חברה סלולרית מאוד גדולה שלא אזכיר כרגע את שמה היא הציעה לי לעבור אליהם ולהעביר את 10 המכשירים שברשותי אליהם, ובתמורה היא תעזור לנו בניתוק מול חברת החברה הסלולרית שהיינו מנויים לה היא הביטחה המון הבטחות, אך מרגע שחתמנו על החוזה הסטנדרטי (ללא קריאתו, היא דחקה בנו לחתום מהר ושאין לנו מה לדאוג שזה חוזה סטנדרטי ושהיא ממש ממהרת כי היא לא מרגישה טוב וכל רגע הולכת להתעלף כי לא אכלה כל היום) קיצר הבטיחה עולמות, אבל בפועל 50% ממה שהביטחה היה ללא כיסוי, היא שיקרה לנו במצח נחושה מאותו יום לא יכולנו להשיג אותה, ניסינו לתאם איתה למעלה מ10 פגישות אך היא לא הגיעה לאף אחת מהן, כל פעם ביטלה ברגע האחרון , הודיעה שעה לפני הפגישה שלא תוכל להגיע היא לא הגיעה ולא עזרה לנו להתנתק מהחברה הסלולרית הקודמת ולא לקחה התחייבויות של מכשירים שהיא אמרה שהם ייקחו את ההתחייבות התעריפים היו שונים ממה שהיא אמרה לנו, ואחרי שראינו שזה לא מתקדם לשום מקום, שאנחנו מנויים ב2 חברות סלולריות והיא לא עוזרת לנו להתנתק כמו שהבטיחה ושנקבל פיצוי על הפיצוי שצריך לשלם לחברה הקודמת, פשוט החלתנו להישאר בחברה הקודמת, וביטלנו את ההוראת קבע של החברה החדשה וביקשנו להסדיר איתם את התשלום בעקבות זה שהם לא עמדו במה שהבטיחו ביקשנו לשלם רק עבור השיחות ומה שבאמת מגיע להם אבל לא רצינו להישאר אצלהם כי יצאנו עם טעם מאוד מר הם לא הסכימו ועכשיו תובעים 60 אלף שקל , עבור המכשירים, עבור שבירת תוכנית, עבור התנתקות לפני הזמן (היינו אצלהם סך הכל איזה חודשיים) השאלה שלי, הלכתי לעורך דין והוא רוצה 10 אלף שקל עבור הייצוג, זה המון כסף בשבילי במיוחד שכרגע אני בבעיה תזרימית קשה האם יש לי סיכוי במשפט כזה ללא עורך דין כשאני מייצג את עצמי ? האם נתקלתם במשפט דומה ואפשר לדעת מה היו תוצאותיו? אשמח גם להערות כלליות, טיפים עצות והמלצות תודה רבה שי

kinspirit

New member
זכויות יוצרים על תכנים באינטרנט?

לפני כארבע שנים הקמתי אתר אינטרנט ישראלי לסדרת טלויזיה. 95% מהתכנים של האתר נכתבו על ידי, כולל מדריך הפרקים. האתר ירד מהרשת לפני כחצי שנה. לאחרונה נפתח אתר ישראלי חדש לאותה סדרת טלויזיה והועלו אליו מדריכי הפרקים שאני כתבתי (כרגע אחד הגולשים פשוט העלה לפורום האתר צילומי מסך של חלק זה של האתר שלי, ואני יודעת שבעתיד בעל האתר החדש מתכנן לקחת את הכתוב ולפרסמו באופן מסודר כמדריך פרקים של האתר שלו). למרות בקשות חוזרות ונשנות ממני אל בעל האתר, התכנים לא הורדו מהאתר שלו. שאלתי היא האם יש לי קייס של זכויות יוצרים על תכנים אשר אני אישית כתבתי לאתר שלי? בתודה מראש, אסנת

Photo770

New member
דוחות חנייה - HELP

שלום וברכה לכלל גולשי\ות הפורום, אתמול בשעות אחה"צ הודבק על דלת דירתה של גרושתי "כתב הרשאה לתפוס ולמכור מיטלטלין עפ"י סעיף 4 ו- 5 לפקודת המיסים (גבייה)" ממוען אלי, בגין דוחות חנייה מטעם עיריית פתח-תקווה. על אותו כתב הרשאה צויין כי עלי להסדיר את החוב בתוך 48 שעות, ולא יבוצע עיקול. סכום החוב הינו 4,243 ש"ח. עד אתמול, מעולם לא קיבלתי שום דרישה לתשלום או הודעה בדבר חוב בגין דוחות לעיריית פתח-תקווה. לאחר בירור טלפוני שערכתי, הסתבר כי מדובר בדוחות חנייה משנים 1997-8-9. - מדוע לא עודכנתי בדבר החוב הנ"ל במהלך התקופה הכל כך ארוכה ? התשובה שקיבלתי... נשלחו אלי מכתבים ואף היו נסיונות איתור. - ביקשתי לקבל אסמכתאות בדבר שליחת המכתבים אלי ו\או אישורי מסירה... התשובה שקיבלתי... שישנו אך ורק תיעוד ממוחשב. - ביקשתי לקבל לידי את העתק דוחות החנייה כדי שאדע במה מדובר... התשובה שקיבלתי... העירייה לא שומרת העתקי דוחות ומסתפקת ברישומם במחשב. - ביקשתי לעכב הליכים לשם בירור העניין... התשובה שקיבלתי... אין עיכוב הליכים ללא תשלום החוב במלואו או בפריסה של עד 18 תשלומים. קיבלתי בפקס', עפ"י בקשתי, את הדוחות הממוחשבים שעליהם מתבסס החוב. בדף פירוט הדוחות, מצויינים חמישה דוחות. שניים משנת 1997, אחד משנת 1998 ושניים נוספים משנת 1999. בדף פירוט הוצאות, מצויינים 14 אירועים כגון: דרישת תשלום RR, שאילתות למשרד התחבורה, נסיונות עיקול, איתור כתובת וכדומה. התאריכים שבהם התבצעו כל אותם אירועים שמופיעים בדף הפירוט מתחילים ב 05-03-2007 ומסתיימים ב 22-04-2009. מחר אחה"צ יחלפו 48 השעות שהוקצבו לי להסדיר את החוב. איך אני אמור להתמודד עם זה ? משנת 1999 ועד 2007, האם אין התיישנות ? האם עלי לשלם את החוב במלואו או שישנה דרך לשלם את מחיר הקרן של הדוחות ? תודה מראש לכל המגיבים\ות.

Warren Buffett

New member
חוק הספאם

האם פרסום באמצעות מסרים אישיים (כגון מערכת המסרים בתפוז) נחשב לספאם לענין חוק הספאם?

5EDEN50

New member
חברת פאלפון חייבה את הבת שלי ב 19000 ש"ח

החברת פאלפון חייבה את הבת שלי בסכום של 19000 ש"ל על טלפון נייד שבעלה בנפרד רכש ללא ידיעתה תוך שזייף איפוי כוח שלה.. חברת פאלפון מכרה לו באשראי את המכשיר למרות שאין פנקס צקים ןאין ברשותו שום כרטיס אשראי ושם אמצעי תשלום אחר. פנינו למשטרה ונאמר לנו שמותר לו לבעלה בנפרד לזייף כי הם עדיין בעל ואשה ולכן זה לא נקרא זיוף (אך בכל זאת דרשנו הגשת תלונה) ימים ספורים לפני חג הפסח עיקלו לבת שלי את דמי המזונות של ילדיה סכום של כ 2000,הבת הינה אם חד הורית לשלושה ילדים קטנים ושאינה עובדת בשלב זה (עקב נזק מעבודתה כקלדנית ) ואינה מקבלת קצבה אחרת. עומד נגד הבת צו מעצר ,וצו עיקול על הדירה. מישהו יכול לעזור? להדריך אותנו איך לצאת מתיק זה? לצערי בעלה מהמר וכתוצאה הבת הפסידה את הבית ואת המכונית וכל מה שהיה לה. תודה לכל מי שיעזור לילדה שלי . אמא נאוה שביט.

TanTanIM

New member
../images/Emo210.gifאזרחות ישראלית

האם יש דרך לקבל אזרחות ישראלית בלי שיהיה מישהוא יהודי במשפחה? מה התנאים? ומה התנאים בכללי לאזרחות שכזאת? והאם גיור יעזור?

חוקי או לא חוקי מי יודע?

אז ככה יש לי אתר אינטרנט ואני רוצה לצפר את הקליינטים שלי ולעשות להם הגרלה אשר מזכה אותם בפרסים עוד לא החלטתי איך לעשות זאת האם בתשלום ואם לא האם זה חוקי על פי החוק והתקנות הישראליים והאם זה נחשב להימורים לא חוקיים

iris be mo

New member
שאלה

האם מישהי שהתגרשה ב1994 ופנתה להוצל"פ בשנה זו,לא קיבלה מזונות מבעלה עד להיום,האם היא זכאית לקבל מזונות לה ולילדיה כיום? שאלה נוספת היא-תוך כמה זמן הילדים יכולים לתבוע את הוריהם(אם אפשר) על זה שהם לא קיבלו מזונות מאביהם? (לפי דעתי זה עד גיל 25 לא?!)

gabi

New member
שלום לכולם../images/Emo13.gif

יש לי שאלה שחשובה לי האם מותר לצלם אדם ללא ידיעתו וללא הסכמתו
לדוגמא אני רוצה לצלם מישהי בעבודה כדי להראות לחבר (כדי לדעת אם הוא מעוניין לצאת איתה..) אם אסור אז איך מתנהלים אנשי הפפראצ'י

תשובה:

1. ערעור ברשות בלבד לבהמ"ש מחוזי. 2. זה קבוע בדר"כ בפס"ד. 3. לפנות להוצל"פ. אבל אם זו עיריה לא נראה לי שתהיה בעיה...

עשיית עושר

היות שמהעולה בשאלתך לא רשמת את תכני האתר שלך כפטנט /או או מדגם אין הגנה פורמאלית מתוקף חוק זכויות יוצרים, כמו כן אני לא יודע אם האתר שלך היה בעל סימן מסחר רשום לגביו אפשרי לטעון כי נגרמת עוולה מסחרית כגון גניבת עין אולם, מתוקף דיני עשיית עושר ולא במשפט - במידה ויהיה ניתן להוכיח כי התכנים מועתקים מאתרך אחד לאחד ניתן יהיה לטעון כי האתר החדש מתעשר על חשבונך וכי אתה זכאי להתעשרות זו. בעיה בהעלאת טענה זו כי יהיה צורך להוכיח נזק שנגרם לך- היות שהאתר שלך ירד מהאויר יהיה קשה יותר להוכיח נזק זה. בכבוד רב קובי בני, עו"ד האמור בתגובה זו אינו מהווה חוות דעת משפטית לכל דבר ועניין

תשובה:

לגבי התיישנות - באם העירייה נהגה לבצע פעולות על מנת לגבות דו"חות החניה - הרי שלא חלה התיישנות במקרה דנן. לגבי תשובות עיריית פ"ת כי אינה שומרת שאר המסמכים - הדבר אינו חוקי, וכבר נפסק ע"י בהמ"ש כי על העיריה להמציא אישורי מסירה / הוכחות נוספות מלבד פלטים ממוחשבים. הייתי ממליץ כי תגיע להסדר עם עיריית פ"ת, לפיו יעכבו הגבייה, במיוחד תסביר להם כי אינך גר בדירה הנ"ל (כך לפחות זה עולה מדבריך) ובמקביל תפנה לעו"ד שמתמצה בתחום. תוכל להיות עימי בקשר טלפוני, כמפורט מטה.

בבקשה.

זה לא פורום שנועד לייעוץ משפטי, ולכן אל תצפה לקבל פה תשובות. יש פורומים אחרים - תחת קישורים - שמיועדים לכך.

60ron60

New member
לאביעד מנשה אני מתפלא עליך ולחייב...

האם שניכם לא מבינים כי הערייה היא גוף שפועל בצורה מכאנית הם פנו למשרד הפנים בדקו מה כתובת החייב-החייב הרי במשרד הפנים הצהיר בשבועה היכן הוא גר כדאי לקרא את הטופס ולשם שלחו את הדואר החייב ביצע עברה שלא דיווח מידית למשרד הפנים על שינוי כתובת ולסיום כדאי לשלם( ולקלל כדי לפרוק הכול מהלב) ולשכוח נוסף בזאת כל אשר ראיתה מ2007 עד 2009 זה מסמכים ופעולות שאותם מתעד העו"ד של העירייה שזה או משרד הדס או פרנקל את קורן או מילגם ולא תעוד פנימי של העריה למעט הדואר הרשום

למעלה