שאלות משפטיות...

תצהיר

את צריכה להגיש תצהיר למשטרה ו/או לבית המשפט שנתן את החלטת החילוט של הרכב ואשר מסביר כי הרכב הוא שלך (בצירוף מסמכים) וכן את הנסיבות בהם הגיע הרכב לידי המוסכניק. בכבוד רב קובי בני, עו"ד

nmicra

New member
סעיף אי תחרות באירופה

שלום רב, מעסיקים רבים מכניסים את סעיף למניעת תחרות לתקופה של X שנים. ברשת ניתן למצוא לא מעט כתבות לגבי אי תוקפו של סעיף זה, מפני שבא בסתירה לחופש העיסוק. האם מישהו יודע(או יכול להפנות לכתבה מתאימה) מה דינו של סעיף זה במדינות השיכות לאיחוד האירופי? תודה מראש על התיחסות.

deany

New member
מס שבח ופינוי-בינוי

השאלה היא כזו: אני יודעת שכאשר אדם "מוותר" על דירתו הישנה, ומקבל במקומה מהקבלן דירה חדישה וטובה יותר במסגרת הליך "פינוי-בינוי", אין הוא אמור לשלם מס השבח. אבל שמעתי שכשלבעל הדירה יש שתי דירות (הדירה השניה במקום אחר, ואינה חלק מפינוי-בינוי), הוא כן צריך לשלם מס שבח. האם זה נכון? תודה.

offroad450

New member
האם ניתן לתבוע את דואר-ישראל בגין עיכוב בקבלת

חבילה? החבילה הוזמנה מארה"ב ונמצאת בארץ כבר מה-4.5.09, אך נעלמו עקבותיה באחד הסניפים בדרך ומזה כשבועיים ועדיין לא קיבלתי אותה. בהנחה והחבילה תימצא, האם אוכל לתבוע את דואר-ישראל בגין העיכוב שניגרם ועוגמת הנפש שניגרמה לי בגלל ההמתנה הארוכה לפריט המיוחל? תודה, אביב

itaiok

New member
מספרה מקצוע חופשי או לא חופשי

שלום רציתי לדעת אם מספרה זה נחשב מבחינה חוקתית למקצוע חופשי או לא,ואם היה בשנים האחרונות תקדימים משפטיים לגבי הנושא הנ"ל או היכן אני יכול למצוא חומר על הנושא הנ"ל תודה

איך אדם עם חובות ועיקול' יכול לפתוח חשבון בנק

אין לו איך לפדות משכורת שמקבל בצ'ק

יוסף74

New member
‫לבנק אין היסטוריה מלאה של התשלומים-זקוק לעזר

שלום רב, יש לי הלוואת משכנתא פעילה בבנק הבינלאומי הראשון, הלוואה נלקחה ב 1988 מבנק העצמאות למשכנתאות שאוחד עם הבינלואמי. ההלוואה הסתבכה מדי פעם מפני שלא תמיד עמדתי בתשלומים, כרגע ההלוואה נמצאת אצל כונס נכסים כבר כ 4 שנים והחלטתי לבדוק את כל חישובי המשכנתא, הגשתי בקשה לקבל את פירוט כל התשלומים שביצעתי בחשבון וקבלתי תשובה מכונס הנכסים שמרשו (הבנק הבינלואמי) אינו יכול להנפיק פירוט תנועות כספיות מיום לקיחת ההלוואה אלה רק משנת 1991, ז"א 17 שנה אחורנית במקום 21 שנה. חשב המשכנתאות אומר שעלמנת לבצע חישוב נכון צריך את כל התשלומים וש 17 שנה אחורנית זה לא מספיק. מה לדעתכם עלי לעשות? האם לכתוב מכתב נוסף לכונס הנכסים ואם כן מה לכתוב לו? האם הבנק מחוייב להמציא את פירוט כל התשלומים או לא? כדרך אגב, כונס הנכסים לא מימש את הנכס, פשוט כל התשלומים שלי מאז עוברים דרכו. תודה, יוסי.

spidermanr

New member
אי תשלום חשבונית

שלום אני מעצב גרפי פרילנס במקצועי. לפני כחודשיים סיפקתי עבודת עיצוב לחברה כלשהי. בחוזה העבודה שלנו (במייל) סיכמנו שאני שולח להם חשבונית בסוף כל חודש והם חייבים לשלם לי עד העשירי בכל חודש. לדוגמא: אני מוציא חשבונית ב- 1.5.09. והם צריכים לשלוח לי את התשלום ב-10.5.09. כלומר בלי שוטף+ וכל הבלאגן הזה. כבר כחודשיים ימים שאני רודף אחריהם לגבי התשלום שלא קיבלתי.(1700 ש"ח) הם לא עונים לי לטלפונים וכשהם כן עונים לטלפון, הם מספקים שקרים מפה ועד הודעה חדשה לגבי התשלום. לאחר טירטורים רבים שנמשכו כחודשיים, היום סוף סוף קיבלתי את הצ'ק בדואר אך לתדהמתי החוצפנים רשמו את תאריך פדיון הצ'ק ל- 30.7.09. כלומר לעוד חודשיים וחצי. וזאת כנקמה על כך שסירבתי לקבל מהם עבודות נוספות עד שאקבל את התשלום המגיע לי. האם כדי לי להיכנס לכל הקטע של תביעות קטנות ולהילחם על צדקתי או שאני אבזבז את זמני היקר? האם כדי להילחם או לשתוק ולאכול את הכובע? עזרתכם בבקשה.

שרית169

New member
פירוק חברה מרצון, לא פשיטת רגל

בוקר טוב, איך מוצאים בעל מקצוע שיכול לנהל את תהליך הפירוק, לא רק מהיבט ההיתרים והאגרות אלא את כל עסקאות של מכירת ציוד ונכסים ? מדובר על תחום התעשיה. תודה

lilolilo2

New member
האם יש עילה לתביעה?

שלום לכולם לפני מספר חדשים רכשתי דירת גן משיכון עובדים באזור יקרתי הדירת גן שונה במבנה מהדירות שעליה( יש עו 5 קומות) יוצא שהשרותים של כולם נמצא בדיוק מעל חדר השנה של הילדים שלי ואז... כל פעם שמישהו פותח מיים זה עובד ממש ליד האוזן של הבן שלי שיין במיטה הצנור של האינסטלציה נמצא ממש לידי המיטה. הרעש ממש מפריע ואני לא מבינה איך לא חושבים על דבר כזה בהתחלה באו וכיסו את הצינור בבטון( רק את החלק שליד הקיר שלנו) זה כמעט ולא עזר אני מתקשרת ולא מתייחסים אלי מה אפשר לעשות? אפשר לתבוע אותם? להמשיך לחיות עם הרעש ? זה ממש בלתי אפשרי לשון שם

|שאלה|האם אפשר לחייב מנוי אינטרנט שלא גלש במש

במשך תקופה ארוכה ? הגיע לי תשלום חוב מחברת נט'ויזין בסך 1300 ש''ח על גלישה באינטרנט = למרות שלא גלשתי כלום ואפילו המודם לא היה בירשותי ! [המודם החוזר לבזק]
מראש למגיבים.

arikvx

New member
כן

זה אותו דבר כמו שהייה לך מנוי לחדר כושר שלא השתמשת בו.

לא בדיוק, כאן לא נעשה ניצול של הרוחב פס של הג

של הגלישה, והם בעצמם מודים שלא גלשתי,

הימאי1

New member
שאלה? שכרתי שירות של עו"ד לטיפול בתיק

של דיירת שסירבה להיתפנות מדירה שהשכרתי לה. ניתן פסק דין בבית מישפט שעל הדירת להיתפנות ולשלם את כל חובותיה. היה פינוי של הנכס אבל לא שולמו החובות. העו"ד שטיפלה בתיק החליטה על דעת עצמה שהטיפול בתיק היסתים ואינה רוצה לממש את פסק הדין בגין החובות.השאלה לגבי חוקיות הדבר.ומה האפשרויות שעומדות לפני. תודה.

להחליף עו"ד

יתכן ועו"ד הבינה שאין הרבה אפשרות לגבות מהחייבת כספים (מאוד הגיוני אם היה צורך לבצע הליכי פינוי עליך להתעניין אילו הליכי גביה בוצעו בהוצל"פ אם בתיק עדיין יש בשר תעביר את התיק לעו"ד אחר ואני סמוך ובטוח שתמצא מי שיטפל לך בו

הוראת קבע שנתנה לשלם את המשכנתה חייבת לשלמה ?

שלום לחברי הפורום אח שלי מעוניין לקנות נכס ויש לו 100 אלף דולר וחסרים לו עוד 200 אלף דולר הוא פרוד הוא הציע לרשום את הנכס על שמי (אין לו אנשים אחרים) עם הזהרה בטבו שאני חייב לו כסף מכיוון שהנכס רשום על שמי אז אני צריך לקחת את המשכנתה והוא ישלם אותה מהוראת קבע שהוא נותן לבנק לי אין כסף להחזיר את המשכנתה (ואני גם לא צריך להחזיר אותה כי בסופו של דבר הדירה של אחי והוא הבטיח לשלם את המשכנתה) האם יכול להיות שנתנו לבנק הוראת קבע של אחי אבל בעתיד הבנק יוכל לבקש ממני כסף ??? מה הם הסיכונים שיכולים להיות לי מה אתם ממליצים לי לעשות

תשובה

לא פירטת מהו אותו היתר בניה שניתן לשכן שלך ועד כמה הוא נוגע לנכס שלך ניתן להטיל עיקולים על הנכס שבבעלותך וזהו אמצעי אכיפה שנתון בידי הרשויות - אולם לא ניתן לעשות בכך שימוש ללא עילה. במידה ובמסגרת הריסת הבית של השכן נגרם נזק למבנה שלך אתה יכול להגיש תביעה כנגד השכן בגין הנזקים שנגרמו ברשלנות והראיה היא פניית העירייה אליך. כמו כן, אם העירייה התרשלה במתן צו ההריסה (אולי גם יש מום לפנות אליה בטענות) לא ניתן להשיב על התשאלה שלך במלואה מבלי לעיין במסמכים והנאמר בתשובה זו לא מהווה ייעוץ משפטי. קובי בני, עו"ד

למעלה