שאלות עבור הפסיכולוג ד"ר נצח גורן

פתרון?

ממליץ לך למצוא את הדרך להגדלת המשמעות בחייך!
ישנה גישה טיפולית בשם ACT שעשויה לעזור

ACT

מדובר בשיטת טיפול הקשורה לגישה הקוגניטיבית התנהגותית
ACT = קיצור של Acceptance commitment therapy
ממליץ לקרוא על הגישה ברשת
בהצלחה

אני מרגישה בדיוק כמוך

אם לא קובעים אתי, אני לא עושה כלום, אין לי מוטיבציה לכלום.

Lady Stark

New member
שאלות עבור הפסיכולוג ד"ר נצח גורן

שיתארח כאן בפורום ביום חמישי (מחר) ב- 21:00.
נא כתבו שאלות בשרשור הזה וד"ר גורן יענה עליהן בעת האירוח.

שלום ד"ר גורן

אשמח לדעת מה הן שיטות הטיפול שקיימות היום ולמי הן מיועדות.

כמו"כ האם יש משך זמן מומלץ לטיפול או שזה אינדוודואלי לכל מטופל.

תודה מראש!

kasharel85

New member
שלום ד"ר גורן

השאלה שלי היא האם אפשר למחוק חוויות רעות מהמוח ע"י איפנוזה
ואם כן האים זה מעביר סיוטי לילה
ואם לא אז שמעתי שאפשר לעשות טיפולי חשמל אבל זה לא בטוח מוחק ספציפית אירוע טראומתי
על איזה טיפול אתה ממליץ שיכול להוציא לי חוויה רעה מהראש

שלום רב kasharel85

שלום רב kasharel85 ותודה על פנייתך
נשמע שאת סובלת מהפרעת חרדה פוסט טראומטית.
לצערי, אני לא מכיר טיפול שיכול למחוק זיכרונות. אולם אני בהחלט ממליץ בחום על טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי ממוקד טראומה שמטרתו שינוי בדפוסי מחשבה הקשורים למשמעות הניתנת לאירוע הטראומטי.
בהצלחה
ד"ר נצח גורן, פסיכולוג קוגניטיבי התנהגותי

שלום רב עתיד ורוד2

שלום רב עתיד ורוד2 ותודה על פנייתך
קצת קשה לי להבין משאלתך האם מדובר על טיפול בדיכאון, חרדה, או על טיפול פסיכולוגי משולב.
בכל אופן חשוב תמיד לעבוד עם פסיכולוג המתמחה בתחום! למשל פסיכולוג קליני שאינו מתמחה בכאב כרוני או בטיפול באנשים הסובלים ממחלות כרוני יבין פחות את מצוקתו של המטופל.
באופן כללי הטיפול המומלץ היום לטיפול בדיכאון וחרדה הינו טיפול קוגניטיבי התנהגותי, הנקרא גם CBT. מדובר בטיפול קצר טווח המתמקד בייעול ההתמודדות עם הקשיים הנפשיים, ובשינו דפוסי מחשבה או התנהגות המשמרות את המצב הקיים
תמיד, כמטפל אני מעוניין לתפור את הטיפול הנכון למטופל, ואכן גישות שונות מתאימות למטופלים שונים.
בCBT, משך הטיפול הממוצע הינו בין 12-16 מפגשים, אולם זה בהחלט תלוי במורכבות המצב.
ולגבי שאלתך השניה בהמשך על הורים פוגעים, אין לי תשובה ברורהובכדי לענות על השאלה יש להכיר יותר לעומק את הפרטים! במילים אחרות אני חושב שאין שחור ולבן בהקשר זה, או חוקים ברורים, כל מקרה לגופו....
בהצלחה

נועָה

New member
לד"ר גורן ערב טוב,

אני מודה לך על שאתה מתארח אצלנו ועונה לנו.

אדם שסובל מפוסט-טראומה ודיכאון קליני נמצא בתקופה טובה שלו, והוא פחות או יותר מאוזן. לדעת הפסיכיאטר המטפל בו יש לו הערכה עצמית גבוהה.
ואז הוא עובר התעללות רגשית מצד שלושת האנשים הקרובים לו ביותר, ונופל לדיכאון עמוק. בהתעללות הרגשית הוא חווה בגידה באמון, נטישה, זלזול וחוסר הערכה מהותי. עם שניים מהם הוא ממשיך להיות בקשר לאחר שהוא התעמת איתם בנוגע להתעללות ולא מאפשר להם לעשות לו את זה יותר, ועם אחד הוא מנתק את הקשר, אך אינו מצליח להתגבר על הדיכאון שנובע מחשיבה שלילית על עצמו.
לאחר עבודה עם מטפל שארכה שנים, ועבודה עצמית שלו על חיזוק והעלאת ההערכה העצמית שנפגעה קשה, הכול כאילו ירד לטמיון, והאדם איבד את החשק לקום בבוקר וכמו איבד את הערך העצמי. הוא חרד מהחיים, מבוהל ומפוחד, ויש לו מחשבות אובדניות.
איך הוא יוצא מהדיכאון ומחוסר הערך? אני יודעת שהכול נמצא אצלו שם בפנים, לא הלך לאיבוד. איך הוא חוזר לזכור מי הוא? איך הוא חוזר לערך העצמי שלו, ולדברים שעניינו אותו קודם ושלשמם ולמענם הוא היה קם בבוקר? איך הוא חוזר לאהוב את עצמו?

בתודה לך.

שלום רב kasharel85

שלום רב kasharel85 ותודה על פנייתך
נשמע שאת סובלת מהפרעת חרדה פוסט טראומטית.
לצערי, אני לא מכיר טיפול שיכול למחוק זיכרונות. אולם אני בהחלט ממליץ בחום על טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי ממוקד טראומה שמטרתו שינוי בדפוסי מחשבה הקשורים למשמעות הניתנת לאירוע הטראומטי.
בהצלחה

היי נועה

שלום רב נועה ותודה על פנייתך
נשמע שמדובר במצב מורכב ורגיש
אולם את גם מבהירה בתיאורך שבעבר הוא עבר טיפול שתרם לו
אני בהחלט מציע לפנות לאותו מטפל, בעיקר מאחר שיתכן שכבר נוצרה תקשורת טובה בניהם

בהצלחה

נועָה

New member
לד"ר גורן, בעניין שאלתי הקודמת ותשובתך

המטפל הקודם שטיפל בו אינו מצליח לפתור את הבעיה. לכן שאלתי אותך.

PE

קיים טיפול ממוקד טראומה שמבוסס על הגישה הקוגניטיבית התנהגותית ונקרא PROLONGED EXPOSURE
מדובר בטיפול קצר טווח וממוקד שעוזר בעיבוד הטראומה, הכחדת הימנעויות שנוצרו בעקבות הטראומה ובתורה, הגברת המוטיבציה והבטחון העצמי

נועָה

New member
תודה רבה ד"ר גורן

אין אור

New member
שלום ד"ר גורן

מזה כ -10 שנים אני מאובחנת כסובלת מדיכאון עמיד, כאשר שום סוג של טיפול לא משפיע (כדורים, ECT, פסיכותרפיה).
בשנתיים האחרונות התחלתי לסבול מכאבים חזקים בידיים ורגליים (בעיקר רגליים) שאובחנו כפיברומיאלגיה.
ניסיתי מספר סוגי כדורים המיועדים לטיפול בפיברו, אבל גם במקרה זה שום כדור לא עזר. הכדור היחיד שעוזר הוא נגד כאבים - טרגין. הבעיה שהוא ממכר וגורם לתלות, ואני חוששת שאצטרך להעלות במינון ככול שהשנים יעברו (כפי שקרה לי עם כדורים כמו קלונקס ואסיוול)

אשמח ראשית להסבר אם יש קשר בין שתי האבחנות האלו
בנוסף - בהעדר תגובה לטיפולים נוגדי דיכאון וגם לטיפול בפיברומיאלגיה, האם הפיתרון היחיד הוא באמת כדורים נגד כאבים ממכרים?

תודה

פיברו ודיכאון

שלום לך, ותודה על פנייתך
היום בהחלט ניתן לראות קשר בין הפרעות כאב (כמו פיברומיאלגיה) ודיכאון. וכפי הנראה שתי ההפרעות קשורות לאותם אזורים ומוליכים עצביים במוח. אנשים הסובלים מפיברומיאלגיה מדווחים על השפעה ניכרת של התסמונת על כל תחומי חייהם (תעסוקתי, חברתי ומשפחתי). בנוסף, לאחוז גבוה מהסובלים מפיברומיאלגיה, סובלים בו-זמנית מדיכאון ו/או חרדה. ואכן חוקרים משערים כי לחצים וטראומות נפשיות עשויות להביא להתפרצות המחלה. מאחר ואנני פסיכיאטר, אלא פסיכולוג, לא אכנס כאן להמלצות תרופתיות. אבל מומלץ לדבר עם פסיכיאטר ו/או רופא כאב. מה שכן, אני ממליץ בחום על טיפול קוגניטיבי התנהגותי אצל פסיכולוג/ית רפואי/ת המתמחים בנושא כאב ודיכאון. בקרב הרופאים והפסיכולוגים בחולי פיברומיאלגיה, רווחת הדעה כי טיפול רב-תחומי, המשלב טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי, טיפול תרופתי ופעילות גופנית, הינו הטיפול היעיל ביותר בהתמודדות עם פיברומיאלגיה. הטיפול הפסיכולוגי מאפשר למטופל לשפר את יכולתו לשלוט ולהפחית את הכאב ועל ידי כך, לשפר את איכות חייו. ב-CBT ניתן דגש רב לשיפור איכות החיים של המטופל והוספת תוכן ומשמעות לחייו. כך שאחת ממטרות העל הטיפוליות הינה: חיים עשירים בתוכן ובמשמעות, למרות הכאב ובלעדיו.
הרבה בהצלחה

Lady Stark

New member
עצה חשובה לגבי אירוח הפסיכולוג

מי שרוצה לשאול את ד"ר גורן שאלה אבל מעדיף לא לחשוף פרטים בניק שלו, מוזמן לשאול שאלה בכינוי אורח מבלי להירשם לתפוז.

שאלה לי אליך כבוד הד"ר.

אני לכאורה צריך להתחיל לקחת כדורים נגד חרדות,אך יחד עם זאת יש לי רשיון ואני לא רוצה לפגוע בו...יש כדורים שאינם גורמים לבעיות נמנום/הזיות?

תודה לך על ההשתתפות בפורות הערב:)

למעלה