שאלות עבור הפסיכולוג ד"ר נצח גורן

מממ אפשר שאלה נוספת?

בבדיקות שערכתי במרפאה התגלה שיש לי דופק ולחץ דם גבוה...כשבשתי הבדיקות האחרונות הבדיקה הראתה 109 דופק ו-150 לחץ דם...אין לי שום בעיה רפואית שיכולה להסביר את הלחץ והדופק הגבוה הזה.

האם זה יכול להיות בגלל החרדות שיש לי?

סליחה על הניסוח המרגיז הזה,אני לא כ"כ במוזה לכתיבה עכשיו :(

חרדות ונהיגה

שלום לך האני הפנימי, ותודה על פנייתך
ישנם בהחלט כדורים שלא גורמים לעייפות ובנוסף אינני מכיר כדור נגד חרדה שגורם להזיות
בכל אופן אני מאמין שהרופא המטפל שלך התאים לך כדורים על פי הצרכים שלך
בנוסף, מאחר ואני פסיכולוג ולא פסיכיאטר אני מעדיף לא לייעץ בנושאים תרופתיים
בכל אופן, אני ממליץ בחום על טיפול CBT , אשר נמצא מחקרית, כטיפול היעיל ביותר בהקשר של חרדות
למטה צירפתי לך מידע מהאתר שלי לגבי טיפול CBT
טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT)בהפרעות חרדה מתמקד בשנוי פרשנויות או דפוסי חשיבה לא הגיוניים היוצרים את תחושת החרדה, ובשנוי דפוסי התנהגות המשמרים את החרדה.

בראשיתו של הטיפול, בעת השלב האבחוני, ממפה הפסיכולוג הקוגניטיבי התנהגותי את אותם הגורמים המשמרים את החרדה אצל המטופל. ב-CBT מתמקד המטפל באותן גורמים מתוך מטרה להכחידם ולהחליפם בגורמים המייצבים את איכות חייו של המטופל.

בשונה מגישות טיפוליות אחרות המקדישות את מירב הטיפול לעברו של המטופל, ב- CBT ההתמקדות הטיפולית היא בהווה, במציאת פתרונות פרקטיים ובהגדלת 'ארגז הכלים' או דרכי ההתמודדות של המטופל עם החרדה. ב-CBT, אופי הטיפול כמובן משתנה על פי סוג הפרעת החרדה ממנה סובל המטופל ומותאם לצרכיו. על כן חשוב מאד להיות מטופל על ידי פסיכולוג מומחה בתחום.

מבחינה מדעית, CBT נחשב כטיפול היעיל ביותר והקצר ביותר להתמודדות נכונה ויעילה עם הפרעות החרדה למיניהן, והטכניקות הטיפוליות ממשיכות להתייעל בעקבות המחקר הרב המתבצע בתחום.
לגבי שאלתך השניה, אם אכן ערכת בדיקות רפואיות והכל ב"ה תקין
יתכן בהחלט שמדובר בתסמיני חרדה,
הרבה בהצלחה
ד"ר נצח גורן, פסיכולוג קוגניטיבי התנהגותי

תודה נצח-אפשר הבהרה?

הטיפול של יכול לסייע גם לאדם עם אופי סגור (כמוני) ?

משום שהייתי כבר אל פסיכולוגים והיה לי מאוד קשה להביע את הרגשות שלי,כך שהם לא היו לי לעזר.

אגב,שאלתי עוד שאלה לעיל,אשמח אם תשיב:)

ממש תודה!

שוב תודה לך איש יקר!

פעם6

New member
פגיעה עצמית..

איך אתה מסביר רדיפה אחרי דברים רעים, ומשיכה לבעיות ולדברים רעים..
ואם יש מה לעשות עם זה, כי הרי רצון לשינוי זה הדבר הכי בסיסי, ואם יש רצון לרע, איך אפשר בכלל לנסות לטפל ברע?

magy

New member
האם החורף

הקצר שלנו, אבל העז, יכול לגרום לדכדוך כל עוד הוא נמשך....?
כשביצבץ האביב הרגשתי שעברתי לעולם אחר. טוב יותר..
פרט לאפלה והקדרות , הרטיבות והיום הקצר,
האם צריך להוסיף לזה גם נסיבות אישיות? שבדרך כלל מאד מאד, לא קלות?
או שמספיק החורף? כמו בסקנדינביה...שגם שם
רבים סובלים מתסמונת "חוסר אור" - רֹב חודשי השנה?

תודה

מלשעבר
עד להודעה חדשה

חורף ועצבות

שלום לך MAGY
שאלה בהחלט מעניינת
אכן מחקרים מראים שאנשים מסויימים עשויים לחוות שינויים במצב רוחם בעת החורף. אולם באופן כללי, בדרך כלל מדובר בשילוב של יותר מגורם אחד (לדוג', לחצים כלכליים, בעיות תעסוקתיו או חברתיות ומשברים)
בהצלחה

פגיעה עצמית

שלום לך, ותודה על פנייתך
נשאלה פה שאלה מאד כללית שההתייחסות אליה לא פשוטה. אולם, פעמיים רבות בחיינו אנו נוטים לחזור שוב ושוב על אותן הטעויות, ולעיתים מבלי יכולת להחין בכך, עד שכבר מאוחר מדי. לעיתים הדבר נובע מקשיי התמודדות עם מצבים רגשיים קשים וקושי בוויסות רגשי. בהיבט הטיפולי, הקניית מיומנויות להתמודדות עם מצבים שכאלו, עשויה להועיל
רק טוב!

שאלה נוספת בבקשה בעקבות דיון שהיה פה

האם כדאי להישאר בקשר עם הורים פוגעים בהווה או בעבר או שלטובת הנפגע עדיף לנתק את הקשר איתם.

דיכאון עמיד

שלום ד"ר גורן.

רציתי לדעת מה הטיפולים האפקטיביים נגד דיכאון עמיד לתרופות. לא מדובר בדיכאון מז'ורי אלא דיכאון קל או אפילו דיסטימיה.

טיפול בדיכאון

שלום לך נסחפת עם הגלים
בהיהט הפסיכולוגי, מחקרים מצביעים בבאופן ברור על יעילותו של הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי (CBT), ועל טיפול בין אישי (Inter personal therapy)
בהצלחה

זיהוי התקפי חרדה

איך אני יכולה לזהות התקפי חרדה שקורים לאחרים? כלומר, חוץ מנשימה כבדה יחסית וגם זה לא תמיד.

זיהוי התקף חרדה

שלום רב לך מחבקת עצים סדרתית ותודה על פנייתך

התקפי חרדה מתבטאים בתחושת פחד או אימה, המלווה בכר נרחב של תסמינים פיזיולוגיים ונפשיים, כגון דפיקות לב מואצות, דופק מוגבר, לחץ דם גבוה, הזעות, בחילות, סחרחורות ורעד. התקפי חרדה מתרחשים פעמים רבות ללא סיבה נראית לעין וללא התראה מוקדמת. בשל פתאומית ההתקף, מנסה האדם הסובל מכך להבין את מקורו, ופעמים רבות משייכו בטעות ובאופן לא הגיוני להתקף-לב, שבץ או לתחושה שהוא הולך למות או להשתגע. כפי שאת רואה, חלק מהתסמינים נראים לעין ועוד חלקם בלתי נראים לעין חיצונית אולם ניתנים לזיהוי עפ"י תלונותיו של האדם הסובל מההתקף. לדוג' תלונות חוזרות על חשש להתקף לב
בהצלחה

מה אתה אומר

שלום פסיכולוג יקר,

מה אתה אומר על בחורה בת 50 שידעה "קצת" על התעללות מינית בילדותה, מצד אביה,
ובטיפול "המסע" מעלה מתת המודע שלה את המשך הזוועה (מגיל שנתיים),
ולאחר תקופה כשהגיעה לטיפול רפלקסולוגי למיגור הטראומות - הרפלקסולוגית שהיא גם מתקשרת -
מגלה לה שגם אחיה הגדול ממנה - התעלל בה בילדותה (זה נשמע לה אבסורד מוחלט, אבל - אח'כ היא נזכרת),
כל טיפול הזכרות כזה עולה מאות שקלים ... והבחורה נשארת מדממת ...

טוב, הבחורה הזאת בנכות 10 שנים. וויתרה על עצמה, לא מגיע שתתן מטובה ותקבל שוב ושוב בעיטה לנשמה ...
הבחורה הזאת עברה את גיל 50 ורוצה להיות אמא (תרומה כפולה: זרע ובצית). בכל זאת, התעוררה מתרדמה ...

אה ... גם אין לבחורה תמיכה מהמשפחה. ההיפך - היא עוד מטפלת במשפחתה ...

טוב, יודעת שצריך מסגרת תומכת (נפשית, כלכלתית), יודעת שזה קשה ...
קשה בלי, אולי קשה עם ...
כתוב משהו חכם :)

הבהרה

שלום לך
ביקשת ממני לכתוב משהו חכם, אבל לא כל כך ברור לי מהי השאלה??
אנא הבהירי
תודה

למעלה