שאלות על הגירה

zuriki

New member
שאלות על הגירה

שלם רב לפורום! שמי סער ואני מתכוון להתחיל בתהליך ההגירה בשבוע שבועיים הקרובים ויש לי כמה שאלות: *האם סתם ממלאים את הטפסים ושוכחים עד שפונים אליי או שאני צריך לעקוב אחרי משהו? *האם נסיון צבאי בסדיר ייחשב לי לרשימת ותק? *יש אפשרות לקצר תהליכים בקבלת הויזה (הבנתי שלוקח כ3 שנים)? *מתי אמורים לגשת למבחן IELTS? וכמה צריך לקבל בו כדי לקבל מלוא נקודות? ושאלה אחרונה, יש סיכוי למצוא מקום עבודה כבר מעכשיו שיהיה מוכן לקבל אותי או שדי אבוד לי אם אני לא מתכנת (ואם כן אשמח קישור לאתרים שיעזרו לי)? מצטער על ההפצצה אבל למרות שניסיתי לקרוא לא לגמרי הצלחתי לקבל תשובה על השאלות האלו.

lion53

New member
כמה תשובות.

האם נסיון צבאי בסדיר ייחשב לי לרשימת ותק? כן. אם היה לך מקצוע רלוונטי. בכל מקרה עדיף לא לסמוך על זה. אבל אפשרי. יש אפשרות לקצר תהליכים בקבלת הויזה (הבנתי שלוקח כ3 שנים)? רק אם יש לך הצעת עבודה או אתה נשוי לקנדית. אגב ההמתנה כנראה 3.5-4 שנים. אבל כעת צפויים שינויים במערכת ההגירה. לכן אין לדעת. מתי אמורים לגשת למבחן IELTS? אחרי הגשת התיק ועד סוף ההמתנה. וכמה צריך לקבל בו כדי לקבל מלוא נקודות? ציון משוכלל לא מעניין. בכל אחד מהסעיפים: קריאה, כתיבה, דיבור, הבנה צריך לקבל 7 או יותר. יש סיכוי למצוא מקום עבודה כבר מעכשיו שיהיה מוכן לקבל אותי או שדי אבוד לי אם אני לא מתכנת ? גם למתכנת בלי קשרים קשה עד בלתי אפשרי. חבל על הזמן. אם יש שאלות נוספות אשמח לעזור.

dc24

New member
למתכנת קשה עד בלתי אפשרי ??

מוזר. אם אין עבודה - אז למה זה עדיין ברשימת המקצועות הנדרשים ?

lion53

New member
אם יש PR אז קל להתקבל - יש דרישה.

אם אין PR - קשה להתקבל. אם מתקבלים - מעסיק בד''כ לא ימתין עד שתקבל PR הוא יעדיף שתעשה ויזת עבודה. אם קיבלת ויזת עבודה - לא תקבל PR כי אין בזה צורך: תמתין בתור כמו כולם.

זה לא נכון שמי שקיבל עבודה לא יקבל PR בלי תור

להיפך, הוא יקבל PR בלי לחכות בתור אפילו יום, אם המעסיק נתן לו מכתב על העסקה ללא תאריך סיום. וזה לא נכון שקשה למתכנת להתקבל לעבודה בלי PR , מי שיש לו קשרים מתוקף העבודה או משפחה, יכול די בקלות לקבל ניירת לרישיון עבודה כי לא צריך אפילו בדיקה של משרד העבודה הקנדי. רק חוזה עבודה ומכתב מעסיק. המתכנתים הישראלים נהנים כאן משם מעולה, והרבה מעסיקים יעדיפו אותם על פני הודים.

lion53

New member
אז למה כששולחים אלפי קורות חיים לכל מיני

חברות בקנדה אז לא זוכים להתייחסות? למה יש כל כך הרבה מתכנתים שממתינים בתור? הם לא יודעים על האפשרות הזאת? בשביל מה רוצים לחוקק את החוק החדש שמקצר את התור למי שיש מקצוע נדרש? מי שיש לו קשרים - זה סיפור אחר - אין ויקוח.

הם לא שולחים תשובות כי הם לא רוצים להתעסק

באחריות של הבאת עובד זר, יש לזה הרבה סיבות, סיבה טובה אחת היא חוסר היכולת לחזות אם העובד באמת מוצלח, והאחריות שכרוכה בפיטורי עובד כזה לפני שהוא קיבל PR והשארת משפחתו לפני שוקת שבורה. סיבה שנייה היא שיש מקצועות שכן צריך בהם אישור HRSDC ואז צריך להצהיר לשלטונות על מצב פיננסי ויש מעסיקים שלא אוהבים למלאת טפסים לממשלה מסיבות של "עין הרע". הם יודעים שאפשר להביר מתכנתים ביומיים, ועדיין לא רוצים לעשות את זה אם אין להם היכרות מוקדמת עם המועמד. כשיש היכרות מוקדמת זה קורה והרבה. רבע מהלקוחות שלי מגיעים על סמך הזמנה של מעסיק מתחום ההיי טק, או הרפואה.

lion53

New member
מסכים ב 100% אבל זה בדיוק מה שאמרתי

שאלה: "האם יש הסיכוי למצוא מקום עבודה כבר מעכשיו שיהיה מוכן לקבל אותי או שדי אבוד לי אם אני לא מתכנת ? (ואם כן אשמח קישור לאתרים שיעזרו לי)?" תשובה: "גם למתכנת בלי קשרים קשה עד בלתי אפשרי. חבל על הזמן." אמרתי שבלי קשרים דרך אתר האינטרנט אין סיכוי. לדעתי צדקתי.

2 דברים לא נכונים אמרת,

אחד לגבי זה שמחכים בתור ל PR , גם כשיש מעסיק וכבר עובדים בקנדה. זה לא נכון. מי שיש לו הצעת עבודה קבועה גם אם הוא כבר בקנדה לא מחכה בתור. והשני לגבי העדפת הודים. זה לא נכון, למתכנתים ישראלים יש שם טוב, ובדרך כלל בסטטוס זהה לא יהיה להם יותר קשה מהודי למצוא עבודה.....

lion53

New member
לא בדיוק

"אחד לגבי זה שמחכים בתור ל PR , גם כשיש מעסיק וכבר עובדים בקנדה. זה לא נכון. מי שיש לו הצעת עבודה קבועה גם אם הוא כבר בקנדה לא מחכה בתור." מכיר 2 דוגמאות בסטטוס הזה. מחכים לPR כמו כולם. "למתכנתים ישראלים יש שם טוב, ובדרך כלל בסטטוס זהה לא יהיה להם יותר קשה מהודי למצוא עבודה" - יעדיפו ישראלי בלי PR לעומת הודי עם PR? לא נראה לי. בסטטוס זהה אני מסכים.

אם אתה מכיר מתכנתים ישראלים

שכבר עובדים בקנדה ומחכים ל PR , תפנה אותם אלי, אין שום סיבה שיחכו. כל מה שהם צריכים זה מכתב מהמעסיק שמצהיר שאם יהיה להם PR הם יעברו מחוזה זמני לחוזה רגיל שאין בו תאריך סיום מוכתב מראש. ברגע שיש כזה מכתב אפשר להגיש לשגרירות הקנדית בתל אביב תיק מלא רגיל שיעובד מייד, הם ילכו לרופא בקנדה ואחרי 8 שבועות יקבלו מכתב להפקיד דרכונים. זה חוסך 3 שנים בתור, עד שיגיע התור שלהם הם כבר יהיו זכאים לאזרחות ולדרכון קנדי..... לא מבין למה הם מחכים, הרבה מאד ישראלים שהגיעו לכאן על רישיון עבודה כבר עשו PR בלי לחכות בתור..

MajorX

New member
עבודה

שלום חבר'ה! רציתי להבין - כשאתם אומרים הצעת עבודה מהמעסיק יכולה לקצר את זמן ההמתנה בשגרירות, אם יש לי דוד בקנדה הוא יכול להוציא מכתב לשגרירות קנדה ולבקש אותי לבוא ולעבוד אצלו וזה יקצר את התהליך? אין שום התחייבויות מצידו?

leprechaungreen

New member
בטח שיש התחייבויות

הוא חייב להיות בעל עסק שמגלגל כמה מליוני דולרים בשנה במשך כמה שנים ולנמק היטב למה הוא צריך דווקא אותך.

Astroo

New member
רק דרך היכרויות

הסיכוי למצוא משהו על ידי שליחת קורות חיים לפי מודעות דרושים שואף ל-0.

lion53

New member
אתה מכיר מישהו שמצא בלי היכרות?

אם לא אז כל זה פילוסופיה והסיכוי הוא לא שואף אלא שווה לאפס.

למעלה