שאלות על הגירה

lion53

New member
אז איך היית בהמתנה מעל שנתיים?

אם כן אז תשתף אותנו. דרך איזה אתר, חברת עורכי דין?

leprechaungreen

New member
...

i started to look for a job when the PR file was already more than 1.5 years old. i found it on this forum. somebody posted an ad, i responded. no lawyers, why lawyers?

Astroo

New member
זה כן נקרא היכרות

מצאת דרך משתתף הפורום. שה סוג של היכרות.

Astroo

New member
פורום זה סוג של רשת חברתית

זה לא שקראת מודעת דרושים ב-monster, שלחת קורות חיים והתקבלת.

Astroo

New member
הבחור חיפש במפורש ישראלים שמעוניינים לעבור

זה כל ההבדל

gilad_no

New member
למתכנתים אין בעיה

אנחנו מחפשים מתכנתי C++ כבר שנתיים, ומוכנים להביא אותם מישראל, אבל בינתיים רוב הפניות שקיבלתי היו מבוגרי אוניברסיטה בלי נסיון או ממתכנתי C# שחושבים שזה כמו C++. בשביל זה אני לא אטרח להוציא להם אישור עבודה...

yanivran

New member
קשה לי להאמין שמתכנתי C# חושבים שזה כמו C++

ומעבר לזה אני חושב שהרבה מתכנתי C++ הפכו למתכנתי C#, אבל זה אני. חוץ מזה קנדה גדולה יש מקומות שיותר קל למצוא עבודה ויש מקומות שיותר קשה.

gilad_no

New member
מתכנתים

מתכנת C++ שעבר לC# - הוא לא היה מלכלתחילה מתכנת מוצלח... חוץ מזה, הרבה מקומות מחפשות אנשים מוכשרים, הבעיה שכמעט ואין כאלה. כל מישהו שעשה מבוא לתכנות באוניברסיטה חושב היום שהוא מינימום סטראוסטרופ וכאשר הוא לא מוצא עבודה, ישר מתחילים לבכות שאין ביקוש למתכנתים. כאן בפורום ישנם מספר אנשים (כולל עבדך הנאמן) שמצאו חברה קנדית שהייתה מוכנה להשקיע בהם ולדאוג להם לאישור עבודה. אז הטענה שאין עבודה למתכנתים היא מגוכחת לפי עניות דעתי.

yanivran

New member
סליחה??

מתכנת שעבר מC++ לC# הוא מתכנת לא מוצלח? איזה משפט מתנשא, סלח לי. נתחיל מזה שיש כאלו שמתכנתים ביותר משפה אחת (למשל עבדך הנאמן), במשך תקופות ארוכות למדי וזה לא אומר שהם לא טובים בשפות האלו אלא שאלו הצרכים של החברות שהם עובדים בהם או עבדו בהם. מתכנתי WEB מתכנתים בדרך כלל בימינו ב.net וחלקם מתכנתים מבריקים גם אם הם לא מתכנתים בC++. אני מכיר הרבה מתכנתים מבריקים בC++ שאם היית מפיל עליהם אפליקצייה בC# הם לא היו מוצאים את הידיים ואת הרגליים שלהם בכלל, ולעומתם אני מכיר לא מעט מתכנתי C# שבקלילות רבה יעברו לC++, הכל תלוי ברקע שלהם. אני שמח שמצאת חברה שהייתה מוכנה להשקיע עבורך וכו', לא כולם כאלו ברי מזל (ולא אני לא כולל את עצמי, לי יש עבודה ובתכלס אין לי בעיה למצוא עבודה בכל מקרה). אני למשל, לא אוהב לתכנת בVB.NET אבל בניגוד אליך אני לא אגיד למתכנת VB.NET שהוא מתכנת נחות ממני או משהו כזה, בעיקר מכיוון שאני לא יודע מה הוא מתכנת. ואף אחד לא טען שאין עבודה למתכנתים, רק שלמתכנתים בלי PR יהיה יותר קשה עד בלתי אפשרי למצוא עבודה (מה שנכון). ד"א גם בC++ יש מתכנתים שטובים בתחום אחד אבל אם היית מעביר אותם לתחום אחר הם היו מתקשים, וזאת משום שהם עושים את מה שהם עושים במשך שנים (למשל אפליקציות גרפיות), אבל אין להם מושג איך עושים דברים אחרים (למשל בסיסי נתונים).

gilad_no

New member
פיספסת את הכוונה שלי

זה אולי קצת חורג מהפורום הנ"ל, מכיוון שזה כבר נהיה טכני - אבל אם כבר התחלנו... גם אני עובד עם הרבה שפות. הייתי מתכנת בייסיק, פסקל, עשיתי פרוייקטים בJAVA, פרל ואף אסמבלי. לא על זה דיברתי. כאשר לקוח רוצה פרוייקט בשפה X, אני אעשה את זה בלי קשר למה אני מעדיף (הכל תלוי כמובן בסכום שהוא ישלם...) למרות הכל - אני מתמקצע בC++, וכל מתכנת מתמקצע בשפה כלשהיא. אני מכיר מתכנתי JAVA מבריקים (למרות שאני אישית סולד מהשפה הנ"ל) בלי ידע בC++ - ויש לי רק הערכה כלפיהם. אני דיברתי על מישהו שהתמקצע בC++ (או "חשב" שהוא מקצועי), ואז מחליט שהוא עובד לC# ושזאת תהיה השפה שלו מעתה והלאה. תגיד מה שתגיד - מתכנת כזה לעולם לא היה מגיע לעבוד אצלי. ההודעה המקורית שלי נכתבה כמסקנה לתהליך החיפוש שלנו. אנו מחפשים מתכנתים כבר קרוב ל3 שנים. אנו מחפשים מתכנתים *טובים* כבר 3 שנים - ובגלל זה לא התפשרנו עד עתה. אין לנו בעיה לייבא ואין לנו בעיה להשיג אישורי עבודה. יש לנו בעיה למצוא אנשים. אני מקבל ערימות של קורות חיים (קנדיים) מפה ועד הודעה חדשה. ראיינתי כבר עשרות מועמדים ואת רובם פסלתי כבר ב5 הדקות הראשונות של הראיון. מכיוון שאני מעריך גם את ההון האנושי בישראל, פירסמתי אף שם. אני לא מבין מה מביא מישהו שעבד בבייסיק במשך 3 שנים, ולמד C++ בקורס לפני 5 שנים באוניברסיטה - לענות למודעה שדורשת מתכנתי C++ מבריקים.

YBGBC

New member
בקטע הזה אני מסכים

אבל איך שזה נשמע בפוסט הקודם שלך זה נשמע מאוד מתנשא. בכל מקרה, אני מסכים שאם במודעה אומרים שמחפשים מתכנתי C++ מבריקים אין הגיון שיפנה מישהו שאין לו ניסיון יומיומי בC++. למרות שאם אני הייתי אחראי על גיוס של מתכנתים היה לי יותר חשוב הראש, בכל מקרה בד"כ למצוא מתכנת שבדיוק מתאים למה שמחפשים זה קשה מאוד, וגם ככה הכמה חודשים הראשונים הם חודשי למידה, אני חושב שללמוד את השפה בתחום שלכם בנוסף להתמחות בתחום יכול להיות לכם בתור מעסיק יותר משתלם בטווח הארוך, אפילו אם זה דורש השקעה של זמן ואולי אפילו קורסים. בכל מקרה, כאמור לי זה לא רלוונטי, אבל זו בהחלט נקודה למחשבה.

gilad_no

New member
אנחנו אפילו לא מחפשים תחום ספציפי

כמובן נשמח אם למתכנת יהיה נסיון במה שאנחנו עובדים עימו, אבל מתכנת טוב יודע ללמוד דברים חדשים - ועל זה אנחנו בונים. אנחנו בסה"כ רוצים אנשים עם ראש על הכתפיים, אבל מסתבר שלא קל למצוא אותם. ולגבי C++: זוהי אולי פנאטיות במקצת, אבל אני אישית (ועוד רבים שאני מכיר) טוען כי מישהו שהינו מומחה בC++, לעולם לא יעזוב את השפה (באופן תמידי, לא לפרוייקט קצת מועד) - בטח ובטח שלא לטובת C#. יש לי הרבה טיעונים בנושא, אבל כמו שטענתי קודם - זה חורג מהפורום. אם אתה רוצה אתה מוזמן לפורום שלי ("שפות תכנות") להמשיך את הדיון שם

gilad_no

New member
מחפשים מתכנתי C++ מוכשרים

אם יש לך נסיון בIMS\SIP זה יתרון, אבל מקסימום תלמד על הדרך...

gilad_no

New member
לא

משום מה אני מקבל מיילים מתפוז רק אחרי מספר ימים. שלח מסר

למעלה