שאלות על הגירה

lion53

New member
לדעתי אתה פשוט מתלהב מעצמך ומהמקצוע.

אם מישהו יודע לחשוב באמת אז שפה בכלל לא מכשול בשבילו. כל שפה ניתן ללמוד בשבוע. הרי הכל אותו דבר. כשתיכנתת ב Basic ועברת ל Pascal זה לקח לך הרבה זמן? ראש ויכולת מחשבה זה משהו אחר. שאלה האם מישהו שיש לו את זה ירצה לעבוד בתכנות? לדעתי יהיה לו משעמם. ואפילו אם הוא סיים את מדעי המחשב אז יעדיף לעסוק באלגוריתמים או בתחום תיאורטי אחר. או שיעבור לתחום אחר לגמרי כמו פיננסים, סטטיסטיקה, כלכלה וכו' שזה דרך אגב זוכה לתשלום גבוה יותר ממתחנת משובח. אני באותה סירה איתך אבל לפחות אני מודע לערך המקצוענות שלי.

gilad_no

New member
לא מתלהב - מתוסכל מההיצע בשוק

מתכנת נולד מתכנת. אפשר לשפר את היכולות, ונסיון רק מוסיף, אבל בדיוק כמו נגן או צייר - או שיש לך את זה או שלא. תכנות אי אפשר ללמוד. אם אין לך את הראש או את המחשבה - גם מאות קורסים ואלפי ספרים לא יעזרו לך. כמו שאמרתי קודם, אין לי שום בעיה עם מתכנתים בכל שפה. גם חיפשתי בזמנו מתכנתי JAVA לחברה. עם כל הכבוד, אני בתחום כבר דיי הרבה זמן ומסוגל לזהות מתכנת טוב כשאני פוגש אחד. הכסף הוא לא השיקול כאן. אני יכלתי להרוויח יותר ממה שאני מרוויח עכשיו, אבל יותר חשוב לי לעסוק בתחום שאני אוהב. במקרה גם המקצוע משתלם ואני לא גווע ללחם - אבל לא זאת הסיבה שבחרתי בתחום, וזאת לא הסיבה שמרבית המתכנתים בוחרים במקצוע. אתה מוזמן לקרוא כאן לגבי המאפיינים. אני מסכים כמעט עם כולם: http://www.inter-sections.net/2007/11/13/how-to-recognise-a-good-programmer/

yanivran

New member
רשימה יפה

וכן אני גם מתכנת שהידע שלו בא מהשטח, וכן אני מעדיף לתכנת בC++ למשל אבל לא יקבלו אותי לזה, כי אפילו שלמדתי את זה עצמאית, עבדתי עם זה רק במקום העבודה הראשון שלי, ובתכלס בגלל הניסיון שלי כמתכנת WEB, רוב החברות מעוניינות בי בתור מתכנת WEB. אז נכון, יש דרכים לעקוף את זה, אבל הם דורשות שיהיה לך זמן פנוי ודי הרבה, אני מנסה כרגע לגייס זמן כזה, כפי שאתה יודע בישראל רוב העובדים הם עבדים ואין להם זמן פנוי...

leprechaungreen

New member
he's right

i'm not a programmer, but a qa engineer with 9 years of experience. it's not only programmers, but the test engineers too. you'll not believe who comes to the interview...

lion53

New member
ובכלל צריכה להיות סיבה להביא עובד מחו''ל.

רוב ההיי-טק בארץ לא מתבסס על ידע ייחודי יוצא מן הכלל. לעבודה שגרתית יותר קל למצוא הודי מתוך קנדה ולהעסיק אותו. גם אני מהיי-טק. אבל בוא נהיה הוגנים. אני לא עושה שום דבר מיוחד מה שהודי לא יכול לעשות. לדעתי הרוב אותו דבר או אפילו פחות. לכן קשה לקוות שיום אחד ינחת מסוק של נשיא קנדה ליד הבית שלי ויקח אותי לעבודה. כשאגיע לקנדה אם היי טק יהיה קיים עד אז אמצא עבודה בקלות כי עם PR זה סיפור אחר לגמרי.

drz400e

New member
למה מה רע במסוק של המלכה?

יש לך משהו נגד נשים נהגות?

amirshuval

New member
צריך גם לזכור שיש רשימה

מדויקת של מקצועות IT שמקבלים פטור מהליך HRSDC.מי שלא ברשימה עומד בפני מכשול משמעותי והמעסיק הקנדי לא ירצה להתעסק איתו(לא עם המכשול ולא עם העובד).

rotemiki2

New member
לינק לרשימה?

הי אמיר, אני גם מתענינת בהגירה (מהנדסת תעשייה וניהול, בוגרת תואר שני, התמחות במערכות מידע ורובוטיקה) האם תוכל להוסיף לינק לרשימה הזו של HRDC? רציתי לוודא כי זה פעם ראשונה שאני שומעת על כך: אם אוכל לקבל הצעת עבודה ממעסיק קנדי, כאשר אגיע לקנדה אוכל לבקש במקביל PR? וזה יהיה קצר יותר מאשר ה3 שנים המדוברות? תודה

zuriki

New member
מה קורה אם אני לא מתכנת?

שלום חברים ותודה על העץ המרשים וההמולה, אבל כל הנקודה שלי הייתה שאני לא מתכנת, אני עוסק בתקשורת וכרגע אני עובד בQA בחברת הייטק, יש לי רק תעודת הנדסאי אלקטרוניקה (שאין לי מושג מה היא שווה), אבל די הרבה ניסיון (בסביבות ה7 שנים) ולפי מה שאני קורא בעץ, אני משער שאם למתכנת קשה לי יהיה פי 1000 יותר קשה, לא? יש לכם הצעה מה לעשות אם אני רוצה קצת לזרז את העניין? תודה מראש

אדי812v

New member
הצעת עבודה

שמעתי שיש בארץ חברות שמסדרות הצעת עבודה בקנדה עבור תשלום.

הם מסדרים עבודה בעבודות פיזיות קשות

ואתה צריך באמת לעבוד שם כי רק אחרי חצי שנה בעבודה, הם מסדרים לך את ה PR כדי שהכל יהיה חוקי ותקין. אחד המקצועות המבוקשים למשל הוא גגן, או נגר גגות, מדובר בעבודה קשה, ברוח , בגשם ובשמש, בבניית גגות ובהנחת רעפים.

lion53

New member
ותוך חצי שנה יש PR? כלומר אפשר להתפטר?

צריך לעבור הסמכה בשביל זה?

הם מתחילים אחרי חצי שנה, הם עושים את זה

כדי שבאמת תעבוד שם על הגג, ואתה חייב לעבוד שם עד ש ה PR מגיע, לפחות שנה. והעבודות האלה הם לא בטורונטו, ולא באונטריו.

lion53

New member
ומה אם עוברים לקנדה בתור מתכנת בזכות

קבלת עבודה בתהליך זריז. יש איזה מינימום שצריך לעבוד?

aviv1304

New member
מהמושב יש מצב לקבל מידע או פרטים אל

החברה האלה לי זה מתאים גם בארץ אני עובד קשה תודה ברוך ,j

למעלה