שאלות קבלה

מכינה ללימודי רפואה

שלום
אני מנסה להליט לאיזו מכינה הכי כדאי לי ללכת כדי לשפר ציונים כך שאתקבל לרפואה... אני ממש בהתלבטות ואשמח לעצות
יאללה ביי
סחבק

TinkerBell21

New member
בקשר להישג משמעותי לב"ש ../images/Emo66.gif

אז נשארה לי שאלה אחת בקו"ח... בקשר להישג המשמעותי... אני באמת לא רוצה לרשום תשובה פלצנית... אבל שאלה פלצנית דורשת תשובה פלצנית... מה רשמתם? אני לא יודעת לאיזה כיוון ללכת עם השאלה...

zlildror

New member
מישהו יכול לעזור לי ?

מישהו יכול לתת לי טלפון של הטכניון שאפשר לשאול שם כל מיני שאלות בנוגע לתנאי רבלה לרפואה ? משהו כמו המקבילה של הטכניון למערך הייעוץ של האו"פ... תודה מראש :)

rshalit

New member
שאלה לגבי חשיבות ההתנדבות

היי, מכיוון שהסיכוי היחידי שלי יהיה ככה"נ בבאר שבע השנה- יש לשאלה הבאה חשיבות גדולה מבחינתי. גם מהדברים של נטלי וגם מהדברים שרופאנים צעירים ביום הפתוח של ב"ש אמרו לי, נראה כי עניין ההתנדבות (בעיקר מד"א בי"ח וכ"ד) הוא מאוד משמעותי וקריטי למראיינים. אז האמת היא שהתנדבתי לטר"ץ ובמשך זמן קצר גם לארגון LEAD (אם אתם מכירים)- אבל חוץ מזה - הייתי בצבא ולמדתי כמו כל אחד ולא היה לי זמן וגם לא הרגשתי צורך להתנדב בשום מקום בין היתר מפני שידעתי שמחכים לי חיים שלמים של עזרה לזולת ועבודה בבתי חולים (אז למה למהר כלכך). אני אישית חושב שאם אני אדם שלא מרגיש צורך להתנדב כרגע, זה לא ימנע ממני לאחר שאלמד, להיות רופא מצויין ואמפטי. אז השאלה שלי בעצם- האם באמת פוסלים על הסף אנשים כמוני, ואני צריך עכשיו להתחיל להתנדב במסגרת "משוכה" נוספת בדרישות הקבלה- או מה? תודה רבה.

wolfv

New member
בכלליות

מכינות לא ממש מומלצות... צריך להשקיע ממש הרבה בשביל להגיע לציונים הנדרשים, וזה הרבה יותר קשה מלגשת לכמה בגרויות. אבל אם כבר, אז המכינה שמומלצת היא של אונ' ירושלים... חושב גם לקחת בחשבון שלא כל מכינה מתקבלת בכל האונ'.

morancho1

New member
אני כתבתי על התפקיד הצבאי שלי.

את יכולה לכתוב על משהו מקצועי-טכני או לחליפין על משהו רגשי.. מה שעושה לך טוב.

אני לא חושבת שזה עד כדי כך קריטי

יש אנשים שלא התנדבו בכלל והתקבלו לרפואה, זה לא משהו שהם מקפידים עליו עד כדי כך. ברור שאם התנדבת, זה יכול להוסיף לרושם שהם מקבלים עליך, אבל מפה ועד לקבל דחיה כי לא התנדבת הדרך ארוכה. בקיצור, אתה יכול להירגע. אושרית.

יש בידיעון שלהם מספר

של הפקולטה לרפואה. התקשרתי לשם פעם והם היו די נחמדים. הנה המספר: 04-8295375. דרך אגב, אתה יכול לשאול גם כאן, אולי נוכל לעזור לך. אושרית.

ברוך הבא לפורום../images/Emo140.gif

כמו שכתב wolf, מכינה לא מומלצת כדרך להתקבל לרפואה. זה מסלול מאוד אינטנסיבי, לפעמים אפילו יותר קשה משנה א' באוניברסיטה, ובסופו של דבר ברוב המקרים הוא לא נותן סיכויים מאוד גבוהים לקבלה, גם אם אתה מוציא ציונים ששואפים ל100. אם תכתוב (כאן או במסר, איך שנוח לך) את נתוני הבגרות שלך, נוכל לייעץ לך מה כדאי לשפר ואיך. אושרית.

.......

אוקי, דבר ראשון תודה על התשובות!!! אני יודע שממוצע הבגרות שלי לא משהו בכלל, הוא רק 104. אשמח אם באמת תגידו לי מה לדעתכם עליי לעשות. אזרחות: 92 היסטוריה: 82 אנגלית (5 יח'): 80 ספרות: 85 תנ"ך: 92 מתמטיקה (4 יח'): 95 ביולוגיה (5 יח'): 96 צרפתית (5 יח'): 95 זהו נכון? אנו מקווה שלא פיספסתי כלום......... אשמח לתגובתכם

wolfv

New member
אז ככה

דבר ראשון - אנגלית. הרמה ממש ירדה, ואין סיבה לא לשפר משמעותית. מתמטיקה 5 - זה מעלה את הממוצע בהרבה. ו... אולי להרחיב ספרות ל5.

יש לך דווקא ממוצע טוב

זה שהוא לא מספיק לרפואה לא אומר כלום. בכל אופן, ההמלצות של WOLF הן טובות, אבל כדי לדעת בוודאות, אני צריכה לדעת את הציון שלך בהבעה עברית. אושרית.

.........

אוקי, ספרות אין מצב שאני עושה 5 יחידות כי זה המקצוע שהכי לא הסתדרתי איתו בעולם!!!!!!!!!! יש רעיון אחר? בהבעה עברית (סורי שכחתי קודם...) קיבלתי 90 טנקס על התשובות!!

טוב, אז ככה

אנגלית אתה חייב לשפר לסביבות 95, זה ממש לא קשה. הרמה של הבגרות ירדה בשנים האחרונות, ואם תקרא ספרים ותתרגל קצת כתיבת חיבור, תוציא ציון טוב. מתמטיקה, כמו אנגלית - להרחיב ל5 יחידות ולהוציא 90-95. בקשר למורחב, מה דעתך על תנ"ך
אם תרחיב אותו ל5 יחידות, הממוצע שלך יקפוץ לא מעט.עם השיפורים האלה, אתה תגיע לממוצע בסביבות 110. זה יחד עם פסיכומטרי בסביבות 750 יספיק לך כדי לקבל זימון לראיון או יום מיונים בכל אוניברסיטה בארץ. אתה יכול לשחק בעצמך עם מחשבון לחישוב ממוצע בגרות, כמו המחשבון של את"א, ולראות איך שיפור בכל מקצוע משפיע לך על הממוצע. בהצלחה, אושרית.

wolfv

New member
השאלה היא אם זה יספיק גם לשנה הבאה

אחרי שהסכם יעלה עוד קצת...

זה כנראה יהיה גבולי, אבל קצת מעל

הסף. דרך אגב, אני עדיין אופטימית ומקווה שהכוונות של באר שבע ואולי גם ירושלים יתממשו, והספים ירדו קצת. אושרית.

למעלה