שאלות קבלה

קאיוש

New member
שתי קושיות

עד מתי בעיקרון אפשר לשלוח המלצות לב"ש? והאם זה יוסיף או יזיק לדעתכם לשלוח 3 המלצות ? ואם זה יזיק- מה עדיף- משהי שתכתוב מצויין והיא גם פרופסור- אבל היא דודה שלי (ויש אותו שם משפחה) או מישהי שתכתוב פחות טוב - והיא מורה שעבדתי איתה ואני לא כ"כ סומכת על מה שתכתוב? תודה! חג פסח שמח!

wolfv

New member
אז ככה

לשלוח המלצות צריך עד סוף החודש (זאת אומרת במאי זה כבר חייב להגיע אליהם). שלוש המלצות זה מיותר. ביקשו שתיים, אז תשלחי שתיים. לגבי דודה או מורה, זה לא באמת חשוב (למרות שאם אני לא טועה יש בקשה על טפסי ההרשמה לא לתת את זה לקרובי משפחה...). תתני את זה למי שמכירה אותך יותר טוב ולמי שלדעתך תוכל להגדיר אותך בצורה הטובה ביותר, בלי כמובן לחבל בסיכויים שלך. עצם התואר "פרופסור" לא יעשה לדעתי יותר מדי רושם על ועדת הקבלה. אני אישית ביקשתי המלצה מחברים, למרות שיכלתי גם לתת את זה למנהלי מחלקות למיניהם, מהסיבה הפשוטה שהם לא מכירים אותי לעומק וזה יצא מזוייף. בכל אופן, המון בהצלחה וחג שמח.

morancho1

New member
היי

עד ה30.4 שהמעטפה עם הכל תהיה כבר בב"ש. תכתבי 2 למה להתחכם עדיף המלצה ממישהו שיותר מכיר אותך ושאת סומכת עליה חג שמח

yur4m2m

New member
אני חושב שהמלצות יכולות רק להזיק

אני אביא לך 2 סיפורים אמיתיים שקראו לחברים שלי אני הצלחתי להתאפק ולא לצחוק לידם 1.חבר שלי רשם בקורות חיים שלו ממליצים הוא רשם שם של מישהו שהוא עשה לו עבודות מחשבים במשרד הוא שלח את הקורות חיים האלה ומקום מסויים הזמין אותו לראיון עבודה כנראה שהחבר שלי השאיר רושם טוב ובעל המקום לפני שהחליט לקבל אותו לעבודה צילצל לממליץ מהקורות חיים שדאג ללכלך על החבר שלי ובכך החבר שלי לא התקבל לעבודה אבל אל דאגה חבר שלי היום עובד בחברה שמיצרת רובוטים תעשייתים עם משכורת של 11 אלף מסקנה : אם לא התבקשת להביא המלצות אל תביאי אם יש לך המלצות את יכולה לרשום בסוף הקורות חיים "המלצות ינתנו לפי דרישה" 2.מכר שלי רשם בקורות חיים שלו בחלק של ניסיון תעסוקתי הוא רשם שהוא עבד בחברה מסויימת כשהוא הגיע לראיון העבודה שאלו אותו איך קוראים למנהל של המקום שהוא עבד אז הוא נתן שם משפחה זהה לשלו והם הבינו שזה אבא שלו וכמובן שהוא לא התקבל לעבודה. מסקנה : אני לא ממליץ לקחת המלצה מדודה שלך אבל את יכולה לציין קשרי משפחה וזה רק יוסיף. אני גם חושב שבועדת קבלה הם לא מטומטמים ויודעים שאפשר לזייף המלצות הם גם יודעים שאף אחד לא יביא המלצה רעה על עצמו ולכן ההשפעה לטובה של ההמלצות בטלת בשישים אבל לפעמים המלצות יכולות להזיק. בהצלחה ארי

שלום לכולם!

חג שמח לכל חברי הפורום! אני חיילת שמפנטזת על לימודי רפואה אך למיטב הבנתי תנאי הקבלה בארץ גובלים בבלתי אפשרי. מכיוון שאני לא רוצה ללמוד בחו''ל מספר בירורים העלו את האפשרות של להיכנס ללימודי רפואה דרך לימודי ביולוגיה. איך זה עובד? האם ישנם עוד מקצועות שיכולים לעזור לי בניסיונות הקבלה שלי? אמנם המקצוע המורחב שלי בתעודת הבגרות היה ביולוגיה, אך לצערי עקב משברים אישיים בתקופת בחינות הבגרות תעודת הבגרות שלי איננה מרשימה במיוחד (קצת מרגיז ש-3 שנות לימוד בתיכון של דם, יזע ודמעות ירדו לתהום הנשייה), הממוצע לאחר הבונוסים גובל את ה100 מלמטה ואני בספק האם זה ריאלי לשפר את כל מקצועות הבגרות. עצתכם? תודה מראש- אני.

The Reaper

New member
תשובה

שלום לך, כעקרון ניתן להתקבל ללימודי רפואה על סמך לימודים אקדמיים או לימודים אקדמיים חלקיים. אבל זה אינו חוסך ממך את הצורך לציון פסיכומטרי גבוה (מעל 700) וזה דורש ממך ציונים אקדמיים מאד גבוהים. באופן כללי: מסלולי קבלה לרפואה הם או לשנה א' או לשנים מתקדמות. למעשה, קבלה לשנים מתקדמות קיימת רק בירושלים. הקבלה מותנית בהתפנות מקום מה שלא מובטח כלל. בעברית ובבאר שבע אפשר לנסות להתקבל על סמך לימודים חלקיים, בד"כ מדובר על לפחות 3 סמסטרים. בטכניון ניתן להירשם לאחר 5 סמסטרים אך בתנאי שאת מסיימת את התואר כולו. בבאר שבע, אין פירושו של דבר שנחסכים ממך הראיונות, תצטרכי לעבור אותם ןלהתמודד על מקומך מול כל שאר הנרשמים. בטכניון יש נכון להיום, שריון של כ- 15 מקומות עבור סטודנטים שבאים עם רקע אקדמי כך שההתמודדות היא מול בעלי רקע אקדמי אחרים. כמובן שבירושלים, בטכניון ובת"א דרוש שהלימודים האקדמיים שלך יהיו בתחומי מדעי החיים, הטבע או הנדסה. לסיכום, לא דרך קלה לקבלה אך אפשרית. את צריכה לכוון את ציוני התואר למעל 90 (יש מי שיגיד למעל 92).

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

אני אקדים ואומר שקבלה לרפואה על סמך רקע אקדמי לא צריכה להיות האפשרות הראשונה שלך. במרבית המקרים עדיף לשפר בגרויות. קצת פרטים על הדרישות: בתל אביב צריך מינימום של 40 שעות, שזה קצת פחות משני סמסטרים של ביולוגיה שנה א' בתל אביב. הממוצע האקדמי מחליף את ממוצע הבגרות בחישוב הסכם, יחד עם פסיכומטרי. למשל, בשנה שעברה ממוצע אקדמי של סביבות 90 יחד עם פסיכומטרי 760 נתן סכם תל אביבי של סביבות 730. כמובן שאם הממוצע האקדמי גבוה יותר, צריך פסיכומטרי נמוך יותר ולהיפך. בירושלים רשמית צריך רק 45 שעות (נקודות זכות), אבל הם מחכים לציונים של רקע אקדמי רק עד ה31 במרץ, ככה שמעשית אפשר להירשם רק אחרי שלושה סמסטרים. הקבלה על סמך רקע אקדמי נעשית בדומה לקבלה בתל אביב. מחושב סכם יחד עם הממוצע האקדמי והפסיכומטרי ולפיו מחליטים אם לזמן לראיון או לא. בבאר שבע צריך 3 סמסטרים עם ממוצע של 95 לפחות או ארבעה סמסטרים ומעלה עם ממוצע של 90 לפחות. יש איזושהי התחשבות בפסיכומטרי, אבל לא ברור בדיוק איזו. לפי בירורים אחרונים, אם יש לך תואר ראשון עם ממוצע תואר נמוך יחסית (מתחת ל85), זה עלול לפגוע בסיכויי הקבלה שלך לרפואה. בטכניון צריך לפחות חמישה סמסטרים כדי להירשם לרפואה על סמך רקע אקדמי, ורצוי שיהיה תואר ראשון ואפילו תואר שני (או התחלה של אחד כזה). כאן מתחשבים הרבה יותר בממוצע האקדמי ונותנים פחות חשיבות לפסיכומטרי. עד כמה שידוע לי, צריך ממוצע אקדמי של סביבות 90 יחד עם פסיכומטרי בסביבות ה700, אבל הוא יכול להיות גם קצת פחות. בטכניון באים לקראת בעלי רקע אקדמי משתי בחינות: יש כ15 מקומות משוריינים לבעלי רקע אקדמי בכל שנה ובנוסף, אם צוברים מספיק פטורים בתואר הראשון, אפשר לעשות את שנים א' וב' ביחד. אחרי כל זה, אני חושבת שאולי כדאי לך לחשוב קודם אם שיפור בגרויות לא ייתן לך סיכויים טובים יותר להתקבל, אפילו אם זה אומר לשפר יותר מחצי מתעודת הבגרות. אם תכתבי (כאן או במסר, איך שנוח לך) את מרכיבי תעודת הבגרות שלך, נוכל לייעץ לך מה לשפר ואיך. בהצלחה, אושרית.

תודה רבה לשניכם! אבל...

מאיפה אני יכולה להשיג עכשיו את ציוני הבגרויות? ברגע של עצבים זרקתי את הדף (לא את התעודה, אותה טרם קיבלתי)... הצעות?

יש מחשבונים לחישוב הסכם

באתר של כל אוניברסיטה יש מחשבון לחישוב ממוצע הבגרות ולחישוב הסכם באותה אוניברסיטה. קישורים למחשבונים יש בקישורי הפורום וגרפים לחישוב מהיר של סיכויי קבלה יש בגלריות של הפורום. אושרית.

yaeli 24

New member
כתבתי בקומונה.. ננסה גם פה

שלום ! השנה אני מסיימת תואר 1 בביולוגיה בב"ש, ומעוניינת לנסות את מזלי שוב... איפה אני יכולה לקבל חומר על הדרישות מאנשים אם תואר, אני צריכה לעשוב (שוב) פסיכומטרי או שזה רק על סמך ציוני התואר, מכירים מישהו שעשה את זה?יכירו לי בקורסים? אני אשמח לקצת תשובות... וחג שמח לכלם ובהצלחה...

The Reaper

New member
לביולוגית

ראי את התשובה שכתבתי ל"הילה חיה". ככלל, את צריכה פסיכומטרי בתוקף וכדאי שיהיה מעל 700. לאחר מכן פשוט תרשמי לכל המוסדות ותקווי לטוב. סיכוייך לקבלה כאקדמאית הכי טובים בטכניון. בהצלחה.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

קודם כל, אני ממליצה שתקראי את התשובה שכתבתי להילה חיה. שם מפורטות כל הדרישות לקבלה על סמך רקע אקדמי בארץ. באופן כללי, את צריכה פסיכומטרי מעל 700 ורצוי גם מעל 720 (תלוי באוניברסיטה ובממוצע התואר שלך). פטורים מקורסים את תקבלי, אבל רק בטכניון יש סיכוי שהפטורים יורידו לך שנה מהלימודים (תלוי כמה פטורים יהיו לך). שיהיה לך בהצלחה, אושרית.

yaeli 24

New member
שברתם לי את הלב

הממותא שלי אם לא יהיו הפתעות הולך להיות 87 הבגרות שלי 107 (סיימתי ב- 2000 אז זה היה ממש טוב...) והפסיכומטרי 696 (אם כי זה היה בזמן הצבא ובלי קורס אז נראה לי שאוכל לשפר) להתיאש?????

מה פתאום להתייאש../images/Emo35.gif

קודם כל, גם עכשיו הבגרות שלך די טובה. אם תשפרי מקצוע או שניים, מצבך יהיה טוב. דבר שני, אני מבינה שעוד לא סגרת את התואר, אז אולי כדאי לברר אם את עדיין יכולה לשפר את הממוצע. בקשר לפסיכומטרי, תאמיני לי שאחרי תואר שלם פסיכומטרי ממש קטן עלייך. את אפילו לא חייבת לקחת קורס. אם יש לך משמעת עצמית, את יכולה להשיג ספרים, ללמוד לבד ולשפר באופן משמעותי. אם את רוצה לבדוק את האפשרות של שיפור בגרויות, את מוזמנת לכתוב (כאן או במסר, איך שנוח לך) את הרכב תעודת הבגרות שלך, ונראה מה הכי כדאי לך לשפר. בקיצור, ממש אין לך סיבה להתייאש. אושרית.

yaeli 24

New member
הבגרות

היי תודה רבה על הפנייה... הציון הכי גרוע בבגרות שלי הוא 87 ויש לי 5 יח"ל ב - 5 מקצועות אז לא ממש ברור לי מה עוד אפשר לעשות... בנוגע לתואר , די סיימתי אותו ממש לא בא לי להמשיך להתמזמז איתו... וחוץ מי זה הבנתי מההודעות פה שאם יש תואר לא ממש מסתכלים על הציוני בגרות. מבחינת הפסיכומטרי זה נראה לי הדבר היחיד שאפשר לעשות...

בקשר לבגרות

את יכולה להרחיב אחד או שניים ממקצועות החובה. אם תוציאי בזה מעל 90, הממוצע שלך יקפוץ פלאים. בנוסף, אם יש לך מתחת ל95 באנגלית 5 יחידות, כדאי לשפר גם את זה. ברוב האוניברסיטאות ועם רוב התארים, אם את נרשמת עם רקע אקדמי, מסתכלים על מה שנותן לך סכם גבוה יותר. בבאר שבע כנראה שאם יש לך תואר עם ממוצע נמוך יחסית, זה יכול לפגוע בסיכויי הקבלה שלך, אבל זה לא אומר שלא יסתכלו על הבגרות. בתל אביב, אם את נרשמת לרפואה על סמך לימודים של מדעי הרפואה (מה שהיה רפואת שיניים) בתל אביב, הסכם מחושב רק לפי הממוצע האקדמי שלך ולא לפי הבגרות. בכל שאר המקרים, אם הבגרות תתן לך סכם גבוה יותר, יתחשבו בבגרות ולא בתואר. אושרית.

למעלה