שאלות קטנות ונצל"שים

שאלות על הספר ה6

1. אם סנייפ כזה רע והוא בצד האופל למה הוא עזר בחמישי למסדר עוף החול, למה הוא הציל את הארי בראשון מוולדמורט? 2. ודיבר עם וולדמורט והיה כאילו נגדו? 3. למה הרמיוני כל כך נעלבה שרון היה עם לבנדר, אני לא מבין אף פעם הם לא היו חברים או משהו ולא קרה בינהם כלום... 4. איך רא"ב הצליח להחליף את המזויף בקמע של סלית'רן(טוב בטח אין לכם תשובה על זה), 5.ואיך הארי לא שם לב שהשרשרת קמע הזו מזויפת? 6. למה דמבלדור שתה את השיקוי ולא שפך אותו פשוט? תודה!!!

Marth Darunia

New member
תשובות

1+2 עוד לא ברור באיזה צד סנייפ 3 כי הרמיוני רצתה את רון, ואני מניח שהיא ציפתה ממנו שיקלוט את זה ו... יגיב בהתאם 4 נכון, לא ידוע 5 איך בדיוק הוא היה אמור לדעת? 6 זה לא היה עובד, והוא ידע את זה

Chugworth

New member
נכון

הוא ראה אותה בזכרונות בהגיגית בספר 6. והוא באמת מזהה את הזיוף ברגע שיוצא לו להסתכל כמו שצריך על הקמיע שהוא ודמבלדור משיגים. אבל זה קורה רק לאחר מותו של דמבלדור, למרגלות המגדל. לפני כן הקמיע המזוייף היה כל הזמן בכיס של דמבלדור, ולהארי לא יצא להסתכל עליו כהלכה.

Chugworth

New member
כמה תשובות נוספות:

3. דווקא קרה בין רון והרמיוני הרבה מאוד. אולי הם אף פעם לא היו זוג באופן רשמי, או אפילו חשבו על זה במודע, אבל הרגשות והמתח הרומנטי נמצאים שם כבר מזה כמה שנים טובות, כמו שאפשר היה לראות בספרים קודמים. הרמיוני פשוט נפגעה מזה שרון מצא לו מישהי אחרת בכזו קלות ולא הרגיש עם זה רע. כי זה אומר שהרגשות שהם הרגישו בעבר כנראה לא היו כ"כ חשובים לו כמו שהם חשובים לה. עם זאת, כמובן שהתשובה של רון להארי, בנוסח "מה היא רוצה ממני, הייתי חופשי ופנוי", היא לגיטימית, כי הרי באמת לא היה ביניהם שום דבר מוצהר. 4. אכן, לא ידוע איך רא"ב הצליח לגנוב את הקמיע. אבל ממה שראינו על המכשולים במערה, סביר שהוא היה צריך לשתות את הנוזל כי אין דרך אחרת להגיע לקמיע. ואז למלא בחזרה את הקערה באותו סוג רעל, איכשהו. ולפי התיאוריות גם היה צריך להיות איתו עוד מישהו - כפי שאומר דמבלדור, אדם אחד בלבד לא היה יכול להכריח את עצמו לשתות את הרעל; והסירה שבאגם כן יכולה לשאת יותר מקוסם אחד, בתנאים מסויימים. 5. הארי לא שם לב שהקמיע מזויף, כי לא יצא לו להסתכל על הקמיע כמו שצריך עד לאחר מותו של דמבלדור. אחרי שהם התגברו על האינפרים וחשפו את ההורקרוקס, דמבלדור היה זה ששלף את הקמיע מהקערה ושם אותו בכיס. רק אחרי מותו, כשהקמיע נפל מהכיס שלו, הארי היה שם והסתכל עליו לעומק בפעם הראשונה. 6. דמבלדור לא שפך את השיקוי כי אי אפשר היה לשפוך אותו. זה קסם משונה שכזה... כנראה שגם אם תאסוף את הנוזל בגביע (מה שמותר לפי הקסם) ואז תשפוך אותו במקום לשתות אותו, הקערה פשוט תשוב ותתמלא מחדש. כנראה שהקסם יודע לזהות אם אתה שותה את זה או לא.

Chugworth

New member
אגב, התיאוריה שהמלווה של רגולוס היה

לא אחר מאשר קריצ'ר, היא מעניינת. אולי קריצ'ר שתה בשביל רגולוס את הרעל. אולי זה היה מה שגרם לו להשתגע (ראינו ונאמר לנו שקריצ'ר סובל באופן רשמי מאיזו אי-שפיות קלה, שמתבטאת בין השאר בזה שהוא אומר את מחשבותיו בקול רם, כאילו אף אחד לא יכול לשמוע אותו).

אני יודעת מאיפה זה...

ולהבא אנא ממך שלא תחטוף על הראש ותכתוב מאיפה זה בא... ואני אישית חושבת שזה גם כן אפשרות מעניינת והגיונית.

rds15

New member
נראה לי שקריצ'ר השתגע

כי הוא היה סגור במשך הרבה מאוד שנים בגרימוולד פלייס, מציית להוראות של דיוקן.

לא נראה לי ../images/Emo4.gif

אני לא מאמינה שאמו המפגרת של סיריוס תעשה גם כן כישוף על קריציר שימשיך לשרת אותה בעקיפין אחרי מותו חוצמזה גם כתוב בספר באופן מפורש שאדוני בית לא משרתים מתים מדיוקן תמונה או משהו כזה. רק אנשים חיים. בהחלט ברור שקריציר הוא טיפוס מריר ועוד אך אני ראיתי נקודת רגישות קלה בספר החמישי כשילדי וויזלי והארי באים לבית סיריוס בהפתעה לאחר החזיון הנוראי של הארי לגבי ארתור... התיאוריה שקריציר שתה את זה הגיונית בהחלט.....

Marth Darunia

New member
../images/Emo32.gif ארטמיס פאול

לכל המעוניין - יצא הספר הרביעי בסדרה! (באנגלית כמובן)

InBaR 85

New member
שאלה.....

כל הזמן אומרים פה..רוליג אמרה בראיון שלה....איפה אפשר לראות או לקרוא את הראיונות שלה?

תגידו...

מה צבע העיניים של סיריוס? (התערבתי עם אחותי על 0 שקל שהם בצבע תכלת-אפור...
) אם אפשר-גם ציטוט שמוכיח.. דחוף, תודה

למעלה