שאלות קטנות ונצל"שים

REUT TV

New member
משו שנראה לי מוזר

או שיכול להיות שלא שמתי לב לפרטים... בספר החמישי פרופסור אמברידג' מחרימה להארי את "אש המחץ" שלו,בהתחלה נועלת אותו במשרד שלה ואז מעבירה אותו למרתף... מאז לא שמתי לב שמחזירים לו את המטאטא שלו..ובספר השישי הוא ממשיך לרכב עליו כאילו לא קרה דבר האם החמצתי משהו? סופר איפשהו שהחזירו לו את המטאטא או שהוא קנה חדש?

the ror

New member
יש מצב שזה לא מוזכר אבל אני מניח

שלא פלא שעניין חסרונו של אש המחץ די מתגמד לעומת חסרונו של סיריוס בסוף הספר ככה שדי ברור שאש המחץ הוחזר לו אבל הסופרת לא חשבה שזה כזה חשוב/מעניין/במקום להזכיר את זה אלא פשוט להתמקד במותו של סיריוס והשיחה עם דמבלדור(למשל)...

Chugworth

New member
זה סינדרום "מפת הקונדסאים במשרד של

מודי המזויף". רולינג כבר ענתה על זה בהקשר של המקרה הנ"ל (מודי המזויף לקח מהארי את מפת הקונדסאים, אבל בספר 5 היא שוב פעם אצל הארי בלי שסופר לנו איך הוא השיג אותה בחזרה. התשובה היא שהארי פשוט ניגש למשרד הריק של מודי לפני העזיבה לחופשת הקיץ, ולקח אותה). אני מניח שעם המטאטא זה אותו סיפור, אולי בגרסא שונה. סביר להניח שדמבלדור או מקגונגל, עם חזרתם להוגוורטס ולאחר ששלטון הטרור של אמברידג' הסתיים, דאגו אישית לכך שהארי יקבל בחזרה את המטאטא שלו.

InBaR 85

New member
אבל עם אני לא טועה באיזה

באזשהו קטע המטאטא של הארי עף עליו מהמשרד של אמברידג'...אם אני לא טועה כמובן

Chugworth

New member
לא, אלה היו המטאטאים של פרד וג'ורג'

שזימנו אליהם את המטאטאים שלהם בסצינת עזיבתם הדרמטית את בית הספר. המטאטא של הארי נשאר במשרד של אמברידג', וזו היתה הסיבה שאמברידג' העבירה אותו אח"כ להחזקה במרתפים תחת שמירה טרולית. אולי התבלבלת עם הקטע בספר 4, במשימה הראשונה, כשהארי מזמן אליו מרחוק את המטאטא שלו, אל הזירה.

אנבלייי

New member
הקעקוע של רון ../images/Emo12.gif

ג'יני אומרת להארי שרומילדה ווין שאלה אם באמת יש לו קעקוע של היפוגריף על החזה, ושג'יני ענתה לה שזה זנבקרן הונגרי.. מכאן, נראלי, זה אומר שלהארי אין באמת קעקוע. ואז הארי שואל: "ומה אמרת לה על הקעקוע של רון?" בשום מקום לא הוזכר שרומילדה שאלה על רון, ומהצורה שהארי מדבר משתמע שלרון יש קעקוע. יש לו?

Chugworth

New member
הוא דיבר בצחוק. ובאמת אין שום סיבה

שרומילדה תשאל על רון, לא אכפת לה ממנו. לרון עצמו כפי הנראה אין שום קעקוע כזה, ממש כמו שלהארי אין.

MuzicMan168

New member
באמת מה עם מפגש?

פעם שעברה עד שבאתי לעזריאלי הלכתם להציק להומלס או משהו ולא ראיתי אותכם

InBaR 85

New member
ספר 2

נכון ג'יני(
)שלחה להארי כרטיס ברכה ליום האהבה? זה היה אמור להיות ברכה?כי זה לא נשמע ככה...לפחות לא ההתחלה: עיניו ירוקות כמו קרפד משומר
?!

InBaR 85

New member
אבל עיניו ירוקות כמנו קרפד משומר???

מאיפה היא הביאה את זה?!

the ror

New member
עד כמה שזכור לי כרטיס הברכה לא

היה מג'יני אלא מלוקהרט...ולו זה דוקא מאוד מתאים לכתוב בצורה פלצנית שכזאת...(ג'יני בקושי היתה מסוגלת להסתכל עליו שספר השני ככה שממש לא נראה לי שהיה לה את התעוזה לשלוח לו כרטיס ברכה ליום האהבה)

00SONIA00

New member
באחד הספרים כתוב מתי הקונדסאים

הצליחו להפוך לאנימאגוסים? וגם, מתי ג'יימס התחיל לחזר אחרי לילי?

sky44

New member
כן../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

הם הצליחו להפוך בשנה החמישית שלהם לקונדסאים. אני לא בטוחה אם זה חישוב כי בשנה השניה הם עלו על זה שרמוס אדם זאב או שממש כתוב. אני חושבת שממש כתוב. בכל אופן כתוב שזה לקח להם שלוש שנים. וזה לא יכול להיות לפני השנה החמישית - וגם לא אחריה כי כבר היו להם את הכינויים שלהם (ירחוני זנב תולע רך כף וקרניים) ולילי וג'יימס - לא כתוב, ואפשר לראות את זה מכמויות הפאנפיקים שמחזיקות דעות שונות בעניין.

למעלה