תשובה...דחופה! (ו..ברוכה הבאה!)../images/Emo23.gif
אז קודם כל הכבוד על הנכונות, והמחוייבות למטרה! אני מקוה שראית את הודעתו של שי דוידוביץ´
לגבי המפגש היום במרכז אנונימוס המיועד לילדים ובני נוער המעוניינים לפעול למען זכויות בעלי חיים. לגבי ההורים: נכונותך לפעילות למען בעלי חיים היא חשובה מאין כמוה, אבל רצוי מאוד לא לגרום למלחמות עולם עם ההורים בגלל זה. הורים רבים קצת נבהלים מפעילות שכזו, כמו גם מהחלטתם של נער או נערה לעבור לצמחונות, וכדאי לפתור את הבעיה במוח, תוך הבנה הדדית, ולא בכח. באתר אנונימוס יש
דף העוסק בדיוק בנושא זה - של איך להציג להורים את רעיון הצמחונות באופן בוגר, אחראי, ענייני, ולהפחית בכך באופן משמעותי את הסכנה לפרוץ אינטיפאדה בין כותלי הבית. לכן, למרות רצונך העז לפעילות, ייתכן שזמן מה יהיה זה מן הראוי שתגבילי עצמך לסוג פעילויות מסויים, שיהיה מקובל עליך ועל ההורים כאחת! ודבר מאוד מאוד חשוב: את נמצאת במקום מאוד מאוד חשוב כדי לפעול למען בעלי החיים! את נמצאת בשכבה שלך, בין בני גילך, ויש לך גישה אליהם כפי שאין לאף אחד! קיום הסברה, עירור דיונים, אולי אפילו מציאת הזדמנויות לערוך הרצאות עצמאיות בפני חברי הכיתה/השכבה/הקן בצופים/נוער עובד ולומד/בית"ר, כולם דרכים חשובות ויעילות עד מאוד לפתוח לאנשים צעירים את העיניים, שכן החברה טרם הצליחה (אצל רובם) לעוור אותם מוסרית לחלוטין ש"זה בסדר לנצל בעלי חיים". בהיותי בחטיבת הביניים והתיכון - איך אומר חבר טוב שלי - "אני עוד הייתי נעל". למרות שאהבתי בעלי חיים כמו שאוהבים אנשים רבים (אוהבים כלבים, חתולים, וכדומה) הרעיון שפרות זה לא אוכל, ושלבעלי חיים יש זכויות היה זר לי. היו, בודאי שהיו בשכבה כל מיני אנשים שידעו אחרת. שהבינו. שהתעניינו בזכויות אדם, בעלי חיים, ובחרו בצמחונות אידאולוגית. אבל הם הסתגרו בתוך עצמם, וזה לא עלה מספיק (או בכלל) בפורומים בהם אני נכחתי - בכדי לפתוח - לי לדוגמא - את העיניים. אולי, אם היו אך מנסים לקדם את העניין צעד אחד קדימה, ולא מסתפקים בבחירה אישית באורך חיים צמחוני אלא גם פועלים להפיץ את המסר, ולהסביר... אולי הייתי הופך ל"לא נעל" יותר מוקדם - או לכל הפחות, הייתי הופך לנעל יותר... מוסרית! אני, בהחלט הייתי יכול להיות יעד להסברה מוצלחת! אני בטוח שיש אנשים בסביבתך, בני גילך, שגם הם - יש בהם את הניצוץ לאהבה
אמיתית לבעלי חיים, אבל הוא עוד רדום... והם עדיין שרויים במחשכי הבורות של המיינסטרים.
יותר מכולם - את יכולה להגיע אליהם. צוות אנונימוס יעזור לך! ולגבי הגיל: התנדבות היא דבר מעודד ומבורך בכל גיל, ולמען כל מטרה נעלה. הדבר היחיד בו מגביל החוק היא
חברות בעמותה זו או אחרת (האגודה נגד ניסויים בבעלי חיים, או אנונימוס, לצורך העניין). אנשים צעירים מתחת לגיל 18 אינם חברים בעמותה אלא
שוחרים, ולכן אין להם זכות הצבעה באסיפות העמותות בבחירת ועד העמותה, לדוגמא. כמו שאת רואה - מדובר בהגבלה שהיא חסרת משמעות לעניין - שהוא העלאת המודעות של אנשים למצבם העגום של בעלי החיים, ולהפצת המסר המתחייב מתוך היות בעלי חיים... יצורים בעלי חיים... שמגיעות להם
זכויות לכן ודאי וודאי שאת יכולה להתנדב, ובין אנשי זכויות בעלי החיים אנשים צעירים אחרים רבים. שי משולם