שאלות, שאלות, גדולות, וקטנות

shvedraki

New member
נעליים סינתטיות

מישהו יודע איפה אפשר למצוא נעליים סנתטיות באיכות טובה? קניתי זוג דרך קטלוג והן נקרעו לי אחרי שבועיים.

lin23

New member
עזרה דחוף! דחוף! דחוף!

חייבת מיע דחוף- ובכן: מצאתי כלבה (גורה) באזור השרון (נתניה),שאלתי היא היכן המקום הקרוב ביותר בה ניתן למסור אותה (אני לא יכולה להחזיק בה, יש לי 3 כלבים ו-3 חתולים), בסגנון של "תנו לחיות לחיות"? הבנתי שיש מקום בצריפין-הייתכן שזהו המקום היחידי בה ניתן למסור אותה?! מבקשת תשובה דחוף. תודה מראש

halemo

New member
חתולה בבית ומילואים

הצבא לא כל כך מתחשב ברווקים שגרים עם חיות מחמד ואין להם כסף לפנסיון כדי לשים את בעל החיים בתקופת המילואים. ברשותי חתולה שדי קשורה אליי. במשך השנה האחרונה נקראתי מספר פעמים לשרות מילואים שאיכשהו הצלחתי להשתחרר ממנו מסיבות רפואיות. אבל, ככל הנראה את שירות המילואים אני אצטרך בסופו של דבר לעשות את המילואים הללו (24 יום), ואני לא יודע מה לעשות עם החתולה שעלולה להשאר לבד בבית ללא אוכל ומים. משפחתי אינה פנויה לבוא ולשים לה מים ואוכל, ועל השכנים שלי אני לא ממש סומך. כרגע, בתקופה קשה זו, אין לי די כסף כדי לשים את החתולה בפנסיון מתאים למשך 24 יום. הצבא מצידו, לא מחזיר למילואימניק הוצאות שנגרמו לו בגלל שירות מילואים... מה ניתן לעשות ?

Chomp on this

New member
אממ... יש לי שאלה די חשובה

אנחנו עוברים דירה ויש לנו חתול די מבוגר (משהו כמו 5-6 שנים). הבעיה היא אם הוא יסתדר לבד בבית יביאו לו אוכל, כי זו הטריטוריה שלו, או שעדיף כבר שניקח אותו איתנו. השאלה בעצם למה הוא נקשר, לבעלים שלו או לטריטוריה לו?

silverm00n

New member
יש לי חתול ויש לי שאלה

היי היום קיבלתי חתול פרסי בן שנה וחצי ... יש לי בעייה איתו. באמצע הלילה הוא עומד ליד הדלת ומילל הוא רוצה לצאת! והוא עומד על עדן החלון ומעיר אותי עם היללות באמצע הלילה .. מה לעשות? אני לא יכול לתת לו לצאת כי הוא יברח וגם יש לי הרבה כלבים בשכונה... וזה בסדר לתת לו לעמוד על עדן החלון מהקומה השנייה שהחלון פתוח ? אני מפחד שהוא יפול...

שאלה: האם לקחת חתול...

כבר זמן רב אני מתלבטת בשאלת אימוץ חתול ואשמח לשמוע קצת דעות ממבינים בנושא. אני רווקה ועובדת כ 10-12 שעות ביום. בנוסף לכך אני במערכת יחסים זוגית וע"כ ישנה בביתי לערך אחת ליומיים. ברי לי כי אין ביכלתי לגדל כלב בבית. לאורך זמן רב אני שוקלת לאמץ חתול. כאשר השיקולים בעד הם הצלת חיים של חתול והידיעה כי הוא יקבל אצלי בית אוהב וחם בו לא יחסר לו דבר. השיקול נגד הוא שאני נמצאת בבית כשעה-שעתיים בלילה בו אני ישנה אצל זוגתי. זוגתי טוענת כי זה לא מספיק זמן וכי החתול יסבול מהזנחה - האם אתם מסכימים ? יש לציין כי בשישי-שבת אני רוב הזמן בבית ולעומת זאת גם בימים בהם אני ישנה בבית אני יוצאת בבוקר בסביבות 8:00 ולא חוזרת לפני 23:00 לערך. תודה על העזרה והרצון הטוב חנית

The Jenny

New member
../images/Emo54.gifשאלה בקשר לאנונימוס

היי לכולם. אני ממש רוצה להתנדב או לעשות משהו למען האירגון אנונימוס. הבעיה היא שאני בת 13.5 וחצי, ואני לא בטוחה שמותר לי להתנדב (מבחינת הגיל... מאיזה גיל בכלל מותר?)... מה גם, שההורים שלי דואגים לי מאוד (לדעתי אפילו יותר מדיי...), וסביר להניח שלא ירשו לי לנסוע רחוק או להשתתף בהפגנות וכאלה... אולי תוכלו להגיד לי מה אני יכולה בכל זאת לעשות, האם יש איזושהי דרך שאני אוכל לעזור בלי להתרחק יותר מדי מהבית? (אני גרה באיזור רחובות... יש אולי סניפים של אנונימוס באיזור?) אני אודה לכל מי שיענה לי.

m_shy

New member
נעליים סינטטיות

איזה סוג נעליים את/ה מחפש? אם בנעליים ליציאה חפצת, פשוט צריך לחפש. לנשים קל יותר למצוא כאלה מאשר לגברים, אבל מסתבר שאפשר למצוא גם נעליים אלגנטיות לגברים שאינן מעור. נעלי ספורט גם הן זמינות, אם כי מוטב לנסות לחפש אחד מדגמי ניו-באלנס שאינן מעור (נדמה לי דגם מספר שמונה מאות ומשהו) מאשר לקנות משהו תוצרת אל קעידה שיחזיקו גם הן שבועיים. אם בנעלי הרים חפצת, יש אופציה, שתוכל/י לקרוא עליה בדיון כאן. בהצלחה. אנא עדכנ/י אותנו איך הלך... שי משולם

tookmy

New member
קח אותה איתך למילואים

טוב, אני יודעת שמה שאני אומרת נשמע כמו בדיחה ולזה התכוונתי ברגע הראשון אבל: לפי דעתי הצבא לא מתחשב באנשי מילואים בכלל. נזכרתי דרכך במישהו שסיפר לי פעם שהוא ואישתו נפרדו, הילדים היו אצלו וקראו לולמילואם, ואף אחד לא האמין או התייחס לכך שיש לו בבית שני ילדים קטנים, אז- הוא בא איתם למילואים. נראה לי שכדאי לחנך אותם... או למצוא חברים שיעשו זאת עבורך (זה מה שאני עשיתי כשגרתי הרחק ממשפחתי ונסעתי לכמה ימים) או אולי, אם לא מאוחר מדיי להצטרף לקהילת סחר חליפין דרכה תוכל למצוא אנשים שישמחו לעשות זאת... פרטים אם תרצה, "אצלי" בפורום.

Ayelet 1986

New member
יש קבוצת פעילים של אנונימוס

באיזור שמארגנת החתמות על עצומות, חלוקת פליירים וכד´. את יכולה להתקשר לאנונימוס (5226992-03) כדי שיקשרו ביניכם. בהצלחה!

m_shy

New member
תשובה...דחופה! (ו..ברוכה הבאה!)../images/Emo23.gif

אז קודם כל הכבוד על הנכונות, והמחוייבות למטרה! אני מקוה שראית את הודעתו של שי דוידוביץ´ לגבי המפגש היום במרכז אנונימוס המיועד לילדים ובני נוער המעוניינים לפעול למען זכויות בעלי חיים. לגבי ההורים: נכונותך לפעילות למען בעלי חיים היא חשובה מאין כמוה, אבל רצוי מאוד לא לגרום למלחמות עולם עם ההורים בגלל זה. הורים רבים קצת נבהלים מפעילות שכזו, כמו גם מהחלטתם של נער או נערה לעבור לצמחונות, וכדאי לפתור את הבעיה במוח, תוך הבנה הדדית, ולא בכח. באתר אנונימוס יש דף העוסק בדיוק בנושא זה - של איך להציג להורים את רעיון הצמחונות באופן בוגר, אחראי, ענייני, ולהפחית בכך באופן משמעותי את הסכנה לפרוץ אינטיפאדה בין כותלי הבית. לכן, למרות רצונך העז לפעילות, ייתכן שזמן מה יהיה זה מן הראוי שתגבילי עצמך לסוג פעילויות מסויים, שיהיה מקובל עליך ועל ההורים כאחת! ודבר מאוד מאוד חשוב: את נמצאת במקום מאוד מאוד חשוב כדי לפעול למען בעלי החיים! את נמצאת בשכבה שלך, בין בני גילך, ויש לך גישה אליהם כפי שאין לאף אחד! קיום הסברה, עירור דיונים, אולי אפילו מציאת הזדמנויות לערוך הרצאות עצמאיות בפני חברי הכיתה/השכבה/הקן בצופים/נוער עובד ולומד/בית"ר, כולם דרכים חשובות ויעילות עד מאוד לפתוח לאנשים צעירים את העיניים, שכן החברה טרם הצליחה (אצל רובם) לעוור אותם מוסרית לחלוטין ש"זה בסדר לנצל בעלי חיים". בהיותי בחטיבת הביניים והתיכון - איך אומר חבר טוב שלי - "אני עוד הייתי נעל". למרות שאהבתי בעלי חיים כמו שאוהבים אנשים רבים (אוהבים כלבים, חתולים, וכדומה) הרעיון שפרות זה לא אוכל, ושלבעלי חיים יש זכויות היה זר לי. היו, בודאי שהיו בשכבה כל מיני אנשים שידעו אחרת. שהבינו. שהתעניינו בזכויות אדם, בעלי חיים, ובחרו בצמחונות אידאולוגית. אבל הם הסתגרו בתוך עצמם, וזה לא עלה מספיק (או בכלל) בפורומים בהם אני נכחתי - בכדי לפתוח - לי לדוגמא - את העיניים. אולי, אם היו אך מנסים לקדם את העניין צעד אחד קדימה, ולא מסתפקים בבחירה אישית באורך חיים צמחוני אלא גם פועלים להפיץ את המסר, ולהסביר... אולי הייתי הופך ל"לא נעל" יותר מוקדם - או לכל הפחות, הייתי הופך לנעל יותר... מוסרית! אני, בהחלט הייתי יכול להיות יעד להסברה מוצלחת! אני בטוח שיש אנשים בסביבתך, בני גילך, שגם הם - יש בהם את הניצוץ לאהבה אמיתית לבעלי חיים, אבל הוא עוד רדום... והם עדיין שרויים במחשכי הבורות של המיינסטרים. יותר מכולם - את יכולה להגיע אליהם. צוות אנונימוס יעזור לך! ולגבי הגיל: התנדבות היא דבר מעודד ומבורך בכל גיל, ולמען כל מטרה נעלה. הדבר היחיד בו מגביל החוק היא חברות בעמותה זו או אחרת (האגודה נגד ניסויים בבעלי חיים, או אנונימוס, לצורך העניין). אנשים צעירים מתחת לגיל 18 אינם חברים בעמותה אלא שוחרים, ולכן אין להם זכות הצבעה באסיפות העמותות בבחירת ועד העמותה, לדוגמא. כמו שאת רואה - מדובר בהגבלה שהיא חסרת משמעות לעניין - שהוא העלאת המודעות של אנשים למצבם העגום של בעלי החיים, ולהפצת המסר המתחייב מתוך היות בעלי חיים... יצורים בעלי חיים... שמגיעות להם זכויות לכן ודאי וודאי שאת יכולה להתנדב, ובין אנשי זכויות בעלי החיים אנשים צעירים אחרים רבים. שי משולם

The Jenny

New member
../images/Emo51.gif

תודה על התגובות! אהבתי את הרעיון של הפצת זכויות בעלי החיים בבית הספר- אני אעשה כמיטב יכולתי בעניין. אני גם אשמח להתקשר לאנונימוס, ולברר מה ביכולתי לעשות למען האגודה. נ.ב: הצטרפתי רשמית לפורום זה!... :) ג´ני

shanty.G

New member
ברוכה הבאה ג´ני../images/Emo13.gif

ישנו דבר נוסף שלא הוזכר פה ויכול לעזור בהגברת המודעות בבית ספרך: הרצאות שחברי אנונימוס מעבירים בבתי ספר. מדובר על תיאום עם ביה"ס לגבי מפגש אחד או סדרה של שלושה מפגשים; תוכלי לקרוא פרטים נוספים כאן. בהצלחה!

המשך שאלות...

ראשית: זוגתי מגדלת גם היא חתול כך שזו לא הבעיה, לקחת את החתול לישון לילה פה לילה שם אינה אופציה כיון שאין ביכלתי להחזירו הביתה בבוקר או לקחתו לעבודה. לקחת שני חתולים ז אכן אופציה רלוונטית שקיימת על הפרק. יש להוסיף שבחלק מן הימים שאיני ישנה בבית כן ישנה בו חברה מאד טובה שלי - אשר נמצאת בדירה לרוב משעה סבירה של הערב. (כן, יש לי קומונה בדירה) הסיבה שאני מתייעצת בנושא היא שאיני רוצה להגיע למצב בו אגלה שהחתול סובל לאחר שכבר לקחתי אותו. ושוב תודה. חנית

Michelle1

New member
המשך תשובות../images/Emo13.gif

את צריכה לקחת בחשבון עובדה פשוטה: תוחלת חיים של חתול בית מטופל היטב עשויה להיות 20 שנה ואפילו יותר (לעומת תוחלת חיים ממוצעת של חתול רחוב
שעומדת על 5 שנים) לכן השיקולים צריכים להיות רחוקי טווח- זוהי מחויבות לעשרים שנה. שני חתולים + מישהו ששוהה בבית חלק מהיום (את או חברה שלך) + המון תעסוקה: מתקני גירוד וטיפוס, צעצועים וכו´ עם לקיחה בחשבון שיום אחד אולי תאחדי כוחות עם בת זוגך ויהיו לכן ביחד 3 חתולים- נראה דווקא סידור לא רע. נשמח לעידכונים

shanty.G

New member
כרגיל מישל מפליאה בתשובותיה../images/Emo99.gif

ואין הרבה מה להוסיף על הנתונים והשיקולים שכתבה פה. אם לבחון את כל העובדות, אימוץ שני חתולים באמת נראה כמצב אידיאלי, מה גם שאת אומרת שיש בדירה מישהי בערבים שאת נעדרת לגמרי. השאלה היא אכן האם את מחוייבת לעשרים שנים הקרובות לגבי גידול החתולים? אם אכן ההחלטה תיפול על צמד
, המלצתי היא לאמץ זוג אחים, שישמחו להמשיך יחד לבית מאמץ. יש הודעה על שניים כאלו הממתינים לבית בהודעה הזו בפורום חיות מחמד. המון הצלחה, וחיזרי לעדכן אותנו

למעלה