שאלות, שאלות, גדולות, וקטנות

MissShRoOm

New member
חתול זכר לא יכול להיות מעוקר-אם כבר

אז מסורס... יש הבדל גדול

MissShRoOm

New member
ובנימה אופטימית זו...

אני רוצה להציג את עצמי, חדשה בפורום הזה... כבר נתתי לעצמי להרגיש בבית- ודחפתי את האף לכמה וויכוחים.
אני רוני, בת 16 מקיסריה. אני מתנדבת בקליניקה וטרינרית בחבצלת השרון כבר מעל שנתיים, בתקווה להיות בעתיד וטרינרית (כמה שזה נשמע נדוש!). הייתי בעבר בכמה הפגנות נגד ניסויים בבע"ח, ואני פעילה באיזור שלי- דרך אנונימוס. אני מחלקת פליירים, תולה מודעות ומתווכחת למען בע"ח. אה, זהו נראה לי... יש שאלות? [email protected] איי סי קיו- 104701712 xoxoxoxox רוני

feline9

New member
עיקור= sterilization ולכן מתאים גם

לזכרים וגם לנקבות

lilithmm

New member
תתעלם מהיללות שלו עד שהוא יתרגל

אליך ולביתו החדש

silverm00n

New member
מסורס סליחה ../images/Emo122.gif

ואפשר לתת לו לעמוד על החלון או שזה מסוכן?

Michelle1

New member
החתול עלול בהחלט ליפול

מהחלון, ולשאלתך, זה בהחלט מסוכן. החתול יכול להנזק מהנפילה עצמה- למרות המתיוס שחתול נופל תמיד על הרגליים, דווקא נפילה מקומה ראשונה עלולה לגרום לו יותר נזק מאשר נפילה מקומה שניה, למשל, מפני שאין לו מספיק זמן להשלים את סיבוב הגוף ולנחות ברכות על כפותיו. כמובן שקיימת גם האפשרות שיפול בשלום וילך לאיבוד- כוון שהסביבה חדשה לו, או שיקרה לו משהו עוד יותר גרוע. ניתן להבין אתהסיבה שהוא מילל- הכל חדש לו, משפחה חדשה, בית חדש, חיים חדשים. הוא עדיין צריך להתרגל ולהכיר אתכם ואת הסביבה. תמנע ממנו לשבת על החלון - או, לחילופין, תתקין רשת או סורג (חתולים מאד אוהבים לשבת שעות ולהתבונן בנעשה בחוץ). תדאג לו להרבה אופציות לפעילות בתוך הבית כדי שלא ישתעמם- מתקן גירוד, מתקן טיפוס ומשחקים. מלבד זאת - המון סבלנות ואהבה.

feline9

New member
מה זאת אומרת לבד בבית?

אתה מתכוון להשאיר אותו בחוץ? או אולי בדירה נעולה? החתול יעדיף לעבור אתכם למרות הקשיים הראשוניים של המעבר. יש חוק בישראל שאוסר על נטישת בעלי חיים.

vegi force 1980

New member
המממ....

אני לא יודע לגביי חתולים אבל אני לפניי חודשיים עברתי דירה ושניי הכלבים שלי (בניי 7 ו8) היו בהתחלה נורא בדיכאון וזה באותו הרחוב אז הם תמיד ניסו להגיע לדירה הקודמת כשיצאנו לטייל עכשיו אחריי חודשיים בערך הם כבר התרגלו והכל בסדר אני מניח שגם החתול יתרגל תוך זמן קצר תדאגו שיהיה לו את הדברים המיוחדים שלו בדירה כדיי שהוא יראה שזה המקום שלו בהצלחה!

Chomp on this

New member
הממ....

לא ננטוש אותו, יהיו אנשים שיבואו יכניסו, יוציאו ויתנו לו אוכל. הבעיה זה הקטע של הטריטוריה, הוא עבד קשה מאוד ועבר הרבה קרבות כדי לבנות לעצמו את הטריטוריה שלו, אז אני חושב שאם הוא יצטרך להתחיל הכל מהתחלה, ועוד בגיל כזה, זה בלתי אפשרי, וגם זו התעללות מה בו.

feline9

New member
הוא לא מסורס?

אולי תסרסו אותו ואז תעברו איתו דירה, ככה הוא לא יצטרך לעבור קרבות, לא יוולדו גורים מיותרים שממילא מתים אח"כ, וכולם יהיו יותר מאושרים!

feline9

New member
יחד עם זאת...

לחברה שלי הייתה חתולה כזאת פעם, שהיה לה הרבה יותר טוב במקום הישן, ובסוף נשארה שם. לשיקולכם

נושנושי

New member
החתול לא כול כך מבוגר

איך את היית מרגישה אם היו נוטשים אותך???????????????? אני לא מאמינה שכול כך טוב

Chomp on this

New member
לא, הוא לא מסורס

וגם אנחנו לא חושבים אפילו שלסרס אותו, אני חושב שזה התעללות בו, לקטוע ממנו את סימן הגבריות ובעצם להרוס את החיים... אבל זו דעתי.... וגם אשתו (שאולי גם אחותו) והבנות שלו וגיסתו נמצאות אצל השכנים... (חחח....)

Chomp on this

New member
אבל חתול

נקשר לטריטוריה שלו הרבה יותר מאשר לבעלים שלו, בניגוד לכלב... וכבר יצאנו לחופשות בעבר, ושהוא היה קטן הוא באמת היה במצב לא טוב שחזרנו (למרות שטיפלו בו) אבל ככל שהוא התגבר הוא מסתדר מצוין, הנה למשל לפני כמה ימים חזרנו מחופשה של שבועיים וחצי באירופה וכשחזרנו הוא היה במצב מצוין...

shanty.G

New member
חבל, אמרת בעצמך:

"הבעיה זה הקטע של הטריטוריה, הוא עבד קשה מאוד ועבר הרבה קרבות כדי לבנות לעצמו את הטריטוריה שלו, אז אני חושב שאם הוא יצטרך להתחיל הכל מהתחלה, ועוד בגיל כזה, זה בלתי אפשרי, וגם זו התעללות מה בו". עכשיו תאמר לנו אתה מה אתה מחשיב בגדר התעללות: להשאיר אותו בחוץ, להמשיך להלחם על הטריטוריה שלו עד כאב, או לסרס אותו? אגב, בהודעה אחרת כתבת שפעם מצאתם אותו במצב טוב אחרי חופשה שלכם, ופעם אחרת במצב לא טוב. הכל יכול לקרות, החתול תלוי בכם וקשור אליכם (כמו גם לטריטוריה). ללא השגחה, ללא סירוס- גם החתול עצמו סובל, וגם הצאצאים שלו שלרוב לא ישרדו את מחסום גיל מספר ימים עד כמה חודשים.

Chomp on this

New member
לשנטי. ג´

יש לי כמה דברים להגיד: 1. הוא לא יצטרך להלחם על הטריטוריה שלו כי הוא כבר גמר להלחם עליה, כבר אף אחד (חתול) לא מערער על זה. הוא כבר את העבודה שלו עשה... ואת המעמד שלו הוא כבר עשה. 2. שאמרתי שנסענו פעם אחת ושחזרנו הוא היה במצב לא טוב, זה היה שהוא היה מאוד מאוד קטן ואני מודה היתה טעות, אבל המצב שלו היה ככה רק בגלל שהחתול של השכנים פרץ , כן כן פרץ, את החלון של ה"חדר" שלו בבית, חתול גאון ואכזרי, ופשוט כמעט גמר עליו. 3. יהיו אנשים שיטפלו בו נון-סטופ, ואנחנו כל הזמן, בעיקר עכשיו בחופש נוסעים לאיפה שנגור, ליומיים שלושה, אולי שבוע, והוא מסתדר מצוין.

Chomp on this

New member
וגם עוד משהו...

מה הקשר להשאיר אותו בחוץ?! יהיו אנשים שיבואו שיכניסו ויוציאו אותו (השכנה)... אבל, זה ויכוח אבוד, אני רואה שאת דוגלת בשיטה של לסרס וזהו, את לא משנה אותה, חבל.... אי אפשר לקבר פה דעה אובייקטיבית... הקטע של הסירוס פה הוא חסר שחר, כי זה לא נכון וזה לא יקרה.

Gforce3D

New member
הבעיה הנפשית גדולה יותר...

מבחינה מעשית אין בעיה להשאיר לחתול כמות אוכל ומים שתספיק ל-24 יום, יש מיכלים גדולים במיוחד לזה. אך אם החתול קשור אליך אז הוא דיי ייכנס להלם נשפי שהוא לא ייראה אותך ואז גם לא ירצה לאכול ולשתות הרבה. אבל אמור להחזיק מעמד, נותר רק לקוות. החתולה שלי החזיקה מעמד חודש על הגג של השכנים כאשר נסעתי לחופשה והיא נאלצה להישאר לבד בחוץ (עם אוכל ומים). דאגתי שמישהו ישגיח וייבדוק מה איתה כל כמה ימים ויוסיף אוכל (כי היו חתולים נוספים שבאו לאכול), אבל היא איכשהו הסתדרה בלי זה. נשארה טראומה, ועכשיו בכל עזיבה של כמה ימים היא מבוהלת, אבל חוץ מזה הכל בסדר.

למעלה