שאלות, שאלות

xenocide

New member
מה לעשות?

אז ככה. חברה שלי אמנם אינה צמחונית (עדיין-אני עובדת על זה) אבל היא בהחלט מודעת לזכויות וכו´. ולכן החליטה ביום אחד בהיר שהיא לא משתמשת יותר בחומרי קוסמטיקה שהיא לא רואה עליהם את סימן הארנב החמוד שאומר שלא עשו ניסויים בבע"ח כדי שנוכל להשתמש במוצר זה.. כמו שהיא סיפרה לי-בזמן המקלחת היא הסתכלה על השמפו שלה וגילתה שאין עליו את הארנב הקטן. חשכו עיניה. באותו רגע היא הניחה את השמפו בצד והחליטה לא לחפוף באותו הרגע. היא נכנסה להתלבטות נוראית-אין לה כסף לקנות שמפו חדש ואמא שלה מסרבת לקנות אחר עד שהישן יגמר. האם להשתמש בישן? מצד אחד נכון-הם עשו ניסויים בבע"ח. אבל מצד שני הכסף כבר שולם לאותה חברה, שאיני זוכרת איזו היא, אז מדוע לחכות ולא לחפוף בינתיים עד שאמא שלה תסיים את השמפו? אז בינתיים היא לקחה ממני שמפו אבל כמה אני יכולה לממן אותה.. אז בשביל חברה שלי ומתוך התעניינות אישית-מה אתם הייתם עושים? אני אישית חשבתי על זה המון ולא מצאתי תשובה מאחר ולי לא הייתה בעיה שכזו-כשביקשתי מאמא שלי לבדוק על האריזה אם יש את הארנב מיד באותו יום כבר היה לי את כל מה שאני צריכה שלא נוסה על בע"ח וכל מה שנוסה והיה אצלי בחדר המקלחת נעלם כלא היה..(אין לי מושג איפה הוא). הדר (*שבאמת צריכה את השמפו שלה חזרה..)

נטלי666

New member
שאלונת

הנה מתקרב החורף ומביא עמו את היובש בשפתיים. הייתה לי היום שיחונת עם חברה והיא טוענת שהוזלינים וה"לאבלואים" למינהם מרכיבים חומרים שמופקים מבע"ח. זה נכון? נטלי

טליה 16

New member
שאלה חשובה

עקב היותי טבעונית אני כל פעם נתקלת בטיעון שאם לא נאכל פרות לא יהיו יותר והאם זה עדיף לי ברור שזה לא תירוץ להתעללות וניצול של חיות אבל אי לא כל כך יודעת לנסח תשובה כי זה גם לא בסדר שיוכחדו הפרות

או או שאלה

האם יש חלופה נקייה מהתעללות בבעלי חיים ל"הד אנד שולדרס" (שמפו נגד קסקסים)?

Weird Eyal

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח

שתשפוך כל פעם מהשמפו לכיור או משהו כזה וככה הוא יגמר מהר...... או שתחסוך דמיי כיס או דמיי יציאה או משהו כזה ושתקנה לבד........ מה הבעיה להשיג 20 שקל או כמה שזה לא עולה?

ווינגז

New member
ואזלין...? כמה שאני יודעת... ../images/Emo42.gif

עד כמה שאני יודעת לא! אולי היא התבלבלה... בכל מקרה עם כן תודיעו לי...... שאני אדע להפסיק להשתמש...

doronimous

New member
שמפו נגד קשקשים של ד"ר פישר

שמפו טוב, עובד, ומאורנב ומסומן חיובי בחוברת של האגודה נגד ניסויים

doronimous

New member
תשובות

1. בהודו יש מיליוני פרות טובות לב ומראה ואף אחד לא חולם לאכול אותן 2. מה היית מעדיף/ה להיוולד לעינויים ממושכים ושחיטה מזוויעה או לא להיוולד בכלל ? 3. הפתרון הטוב לדעתי (חסר הסיכוי כמובן) הוא לתת לפרות הקיימות בעולם חיים סבירים עד מותן מזקנה טובה, אך לא לאפשר להן להתרבות, מלבד מספר מסויים, סביר מבחינה אקולוגית (ניתן לחשב זאת למשל עפ"י אוכלוסיית הבאפלו במקומות מסויימים) כך יפסק באחת הסבל והרצח והמין הנחמד הזנ לא יכחד.

הפרות בהודו לא כה טובות מראה...

מכיוון שהם אומנם לא נאכלות בגלל הדת ההינדית, אך לעומת זאת מוזנחות בצורה מטורפת בגלל אותה דת ממש...

ashmash

New member
תשובה (אולי חלקית)

בתור צמחונים/טבעוניים אין לנו מטרה לעודד את הפרות או כל בעל חיים אחר לשלוט בעולם... מה שאנחנו רוצים זה שהפרות שחיות יחיו בתנאים הומניים ללא התעללות, ניצול וחיים זועתיים בהם אתה ממתין עד שישחטו אותך, יקפיאו אותך, יבשלו אותך, יבתרו אותך ובסוף גם יזרקו אותך בלי שתעבור בקיבה של אף ייצור... לכן, גם אם בגלל אנשים שלא אוכלים פרות יהיו פחות פרות בעולם, הפרות שיחיו יחיו בתנאים נורמלים ולא בתת תנאים. הפרות חיו טוב לפני שכלאו אותן במכלאות בטון וברזל וקיעקעו להן מספר על הגב...

תשובה חשובה..

לא פעם ראשונה שנתקלתי בטיעון הזה מקרב בשרנים, רוב הטבעונים \ צמחונים מתבלבלים ועונים תשובה חלקית או לא עונים... אוכלי הבשר מרגישים שהם ניצחו (כאילו אפשר בכלל לנצח בדיון אידאולוגי) הם המוסריים, הם אוכלים בשר כדי לשמור על הפרות בחיים. הבשרנים פיספסו נקודה אחת בסיסית אבל - הסיבה שיש כל כך הרבה פרות היא כי יש כל כך הרבה אוכלי בשר . הרי כמות הפרות המופרזת הזו הגיעה עקב כך שהרביעו יותר פרות כי יש דרישה גדולה לבשר... העולם לא יהפוך לצמחוני ביום אחד, זה יהיה תהליך... בעצם העובדה שיש כ-10% מהאוכלוסייה צמחוניים תעשיית הבשר מרביעה פחות פרות (כי חס וחלילה שנבזבז כסף ונגדל פרה לשווא...) ככל שכמות הצמחונים תגדל, יהיו פחות ופחות פרות - עד לשיחרור מוחלט של בעלי החיים (אני משער שהשלב האחרון יהיה כבר שלב ב"כפייה", כלומר תיווצר מסה קריטית של צמחונים וטבעוניים שתגרום למצב בו יעבור חוק לביטול תעשיות המזון מן החי) ברגע זה כמות בעלי החיים שישוחררו תהיה מעטה מאוד, התרבות ללא התערבות של אותם בעלי חיים משוחררים תהיה מוגבלת ואין סכנה שנוצף בפרות סביבנו... רק לאחרונה (חצי שנה פלוס מינוס) אני התחלתי לחשוב על איך יראה עולם בו קיים שחרור של בעלי החיים, התחלתי לחשוב כבר על כמה דילמות מוסריות ופרקטיות שיצוצו בעולם כזה... אני משער שמתישהו אני אתחיל לעלות אותן לכתב.

טליה 16

New member
הבהרה

הטיעון של מי שפנה אלי הוא שברגע שלא יאכלו כלל פרות ולא יהיה בהן צורך הן יכחדו כי פשוט לא תהיה סיבה להשאיר אותן בחיים הטיעון שלו נראה לי נכון , לא שזו סיבה לאוכל ולנצל חיות. גם לא תהיה אפשרות להחזיר אותן לטבע או משהו כה כי הן לא יכולות להסתדר לבד בטבע כי הם עברו כל כך הרבה שינויים גנטיים בידי האדם אז אני עדיין לא יודעת מה לענות

כמובן...

גם במובטלים אין לנו צורך, הם ממש לא תורמים לחברה, אז בוא נהרוג את כולם... בעולם שתופס שלבע"ח יש זכויות טבעיות, אם קרה ונמצא כי פרות לא מסוגלות לספק מזון לעצמן - תפקידנו בתור חברה מתוקנת לספק להן מזון. בסה"כ יהיו אכן הרבה פחות פרות לספק להן מזון, וזה יהיה פחות מזון מהפיטום שמתקיים עכשיו - ככה שהטיעון לגבי כך שיהיה יותר מזון בעולם עדיין תקף.

vegan

New member
האם חשוב לשמר מוטציות של בני אדם?

נניח ייצרנו מוטציות של בני אדם - לדוגמא, בני אדם נטולי ידיים ורגליים או עם גפיים מנוונות (האדם אכן "יצר" יצורים כאלה, כתוצאה מניסויים כושלים בבעלי חיים). האם חשוב לשמר מוטציות אלו, שלא ייכחדו? אני מתכוון כמובן לדורות נוספים של בעלי מום, לא לגבי אלה שכבר נולדו. הפרות התעשיית המזון הם יצורים שעוותו גנטית על ידי האדם. בתעשיית החלב הפרות מעוותות כך שיהיו בעלי עטיני ענק וייתנו כמויות גדולות של חלב, דבר שגורם להן ייסורים רבים. בתעשיית הפגרים למאכל, הפרות מעוותות לעודף משקל וגידול מהיר. גם צאצאיהם של בעלי חיים אלה ייסבלו מאותן נכויות שיעברו אליהם בתורשה. אין כל הצדקה ללידתם של יצורים שייסבלו כל חייהם, רק כדי לשמר פרה מעוותת שהאדם יצר (בעזרת מוחו המעוות). אם יש מקומות בעולם שיש בהם פרות לא מעוותות גנטית, אפשר יהיה לשחררן לטבע. ללא הריבוי המלאכותי על ידי האדם, הן ישמרו על כמות סבירה, קטנה בסדרי גודל רבים מכמותן כיום ויוכלו לחיות בטבע, כמו בעלי חיים רבים אחרים (כל העוד האדם לא מתערב).

doronimous

New member
בינתיים :(

על כל מצתמחן נולדים 1000... אוכלי בשר חדשים. כך שכל יום שעובר מרחיק את המסה הקריטית (שנמדדת במספר אבסולוטי ולא באחוזים)

תשובה לגבי השפתונים

בהגיע החורף גם אני חשבתי לא מכבר על הסוגיה הזו.... אז כך- כל הפרופוליסים למיניהם פסולים,מכיוון שהם מכילים דבש. הרבה מהשפתונים הלא מוכרים עשויים משומן בעלי חיים,רק שכמו במילקי כמוו קטנה מדי,ולכן מסומנים ככשר פרווה. השפתון שאני משתמשת בו הוא מאלוורה,ויטמין e וחומרי טעם. זה של- lip rageous והוא בטעם שגורם ללקק את השפתיים (אבל זה טוב למדידת חוש האיפוק שלי)... התשובה הטבעונית הבטוחה שאני מכירה היא-לקחת מספר גרגרי שומשום,למחוץ עם האצבע,ולמרוח את השומן על השפתיים. אני אישית מריחה אחר כך את הגרגרים-פשוט כי אני מכורה להסנפת שומשום. יש לזה באמת ריח טוב! מריחה של ארבע פעמים ביום תפתור את הבעיה תוך מספר ימים. מנסיון. טלטול

למעלה