נבט חיטה
זה חלק מגרעין החיטה שמורחק ממנו (כמו הסובין) לקבלת קמח לבן. מגיע בפתיתים בהירים, שטוחים וקטנים - דומה לקוואקר בצורה, אבל בגודל של פירורי לחם. הם מכילים כל מיני ויטמינים חשובים (אני לא ליד הספרים כרגע ולא זוכר בעל פה איזה). המחיר סביר למדי - שקלים בודדים לחבילה שמספיקה לזמן רב. אפשר למצוא בכל חנות טבע ולפעמים גם בסופרים, בעיקר כאלה עם פינות טבע. נבט החיטה מכיל מעט שומנים הגורמים לא להתקלקל מהר יחסית. זו הסיבה שמוצרים מקמח מלא מחזיקים פחות זמן. לכן רצוי לבחור, על פי התאריך חבילה טריה (ייתרון לחנויות טבע המחזיקות את הנבט במקרר) ולשמור סגור טוב (שלא יספוג ריחות) במקרר. הטעם מעט מתקתק, אבל ניתן להשתמש גם במאכלים מלוחים. אפשר לפזר על סלט, להוסיף לגרנולה או מיזלי, לערבב עם פירורי לחם וכמעט לכל דבר.