שאלות, שאלות

rastotman

New member
אמממ

לפני שאני נכשלת בביולוגיה- לא ניראה לי שאמור להיות בכלל שומן רווי בשמן, שומן רווי בא מהחי ומשומן מוצק כמו מרגרינה שעשו למימנים שלו משהו בתהליך הייצור. את השומן הרווי שהגוף צריך הוא יכול לייצר גם בעצמו משומן רגיל. זה היה כל מה שאני צריכה לדעת על שומן רווי.
.
 

דורון ק

New member
הוספה קטנה

השומן של קוקוס ודקלים מכילים שומן רווי בכמות גבוהה. שאר השמנים הצמחיים לא מכילים כמויות גבוהות של שומן רווי. שמן זית עשיר במיוחד בחומצות שומן חד בלתי רוויות-שומן "טוב".
 

rastotman

New member
סליחה על הבורות

-אבל מה זה בעצם נבט (ה)חיטה? זה אמור להיות דומה לקמח ואפשר במיקרה לקנות את זה במחיר סביר ומחוץ לחנויות טבע?
.
 

haleth

New member
זה יותר דומה לפירורי לחם

לגבי מחיר סביא אני לא ממש בטוחה, אבל ראיתי גם בסופרים, ליד מוצרי הבריאות. דבר נחמד...
 

דורון ק

New member
נבט חיטה זה...

הנבט של החיטה...
נבט החיטה מאוד מזין והוא מהווה מקור עשיר לויטמינים(במיוחד B קומפלקס),מינרלים וחומצות שומן חיוניות וכן לאנטי מחמצנים רבים.
 

vegan

New member
נבט חיטה

זה חלק מגרעין החיטה שמורחק ממנו (כמו הסובין) לקבלת קמח לבן. מגיע בפתיתים בהירים, שטוחים וקטנים - דומה לקוואקר בצורה, אבל בגודל של פירורי לחם. הם מכילים כל מיני ויטמינים חשובים (אני לא ליד הספרים כרגע ולא זוכר בעל פה איזה). המחיר סביר למדי - שקלים בודדים לחבילה שמספיקה לזמן רב. אפשר למצוא בכל חנות טבע ולפעמים גם בסופרים, בעיקר כאלה עם פינות טבע. נבט החיטה מכיל מעט שומנים הגורמים לא להתקלקל מהר יחסית. זו הסיבה שמוצרים מקמח מלא מחזיקים פחות זמן. לכן רצוי לבחור, על פי התאריך חבילה טריה (ייתרון לחנויות טבע המחזיקות את הנבט במקרר) ולשמור סגור טוב (שלא יספוג ריחות) במקרר. הטעם מעט מתקתק, אבל ניתן להשתמש גם במאכלים מלוחים. אפשר לפזר על סלט, להוסיף לגרנולה או מיזלי, לערבב עם פירורי לחם וכמעט לכל דבר.
 

vegan

New member
סטטיסטיקה על צריכת חלבון בישראל

לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת 2000: צריכת חלבון ממוצעת לאדם: 104.3 גרם ליום מתוך זה - ממזונות מהחי: 52.2 (32.9 מגופות, 15.5 ממוצרי חלב, 3.8 מביצים) ממזונות צמחיים: 52.1 שזה אומר 50% מהצומח, 50% מהחי. כמות החלבון הכוללת היא בערך כפליים מהכמות המומלצת (תרגיל בחשבון - מה צריך להוריד כדי להגיע לכמות המומלצת?) מעניין להשוות עם שנים קודמות. ב-1950, למשל, צריכת החלבון הממוצעת היתה 83.9, מתוכם 32.2 גרם מהחי ו 51.7 מהצומח. צריכת החלבון מהצומח כמעט לא השתנתה (0.77%) בזמן שצריכת החלבון מהחי עלתה ב62% (!). צריכת החלבון מ"בשר" (יונקים וצפורים) עלתה בשנים האלה כמעט פי 4 (!!!).
 
למעלה