שאלות, שאלות

aradori

New member
נדמה לי שהבעיה במילקי היא שיש בו

ג´לטין. הא כן... וחלב...

rastotman

New member
אם אני אגיד לאמא שהג´לטין הזה

לא לגמרי פרווה אבל קיבל הכשר איכשהו- סביר להניח שהגמילה האיטית שלה מחלב תואץ.
.

vegan

New member
שתשתמש בנוכחי עד שייגמר

מדובר בשמפו שכבר נקנה והכסף שולם לחברה - לשפוך אותו לכיור לא יועיל בכלום. יש לציין שקיים הבדל מהותי בין חרם על מוצרים שנוסו בבעלי חיים לבין חרם על מוצרים המיוצרים מבעלי חיים. במקרה של ניסויים - הניסויים כבר נעשו. קנייה של מוצרים נוספים אינה גורמת לביצוע ניסויים נוספים. מטרת החרם היא להפעיל לחץ כלכלי על החברה. אם החברה יודעת שלקוחות רבים אינם קונים את מוצריה בגלל הניסויים בבע"ח, הדבר לא ישתלם לה כלכלית והיא תפסיק את הניסויים, כמו שכבר קרה עם מספר חברות גדולות. במקרה של מוצרים מהחי, ככל שקונים יותר, מנצלים יותר בעלי חיים. על כל X אנשים שקונים תרנגול מת עטוף יפה בסופר ("עוף"), הורגים תרנגול שמגודל בסבל רב. לכן במקרה זה אני ממליץ על המנעות מוחלטת. חרם על מוצרים שנוסו על בעלי חיים הוא אמצעי יעיל ביותר והביא כבר להצלת בעלי חיים רבים, אבל אם קרה שקניתם בטעות מוצר שנוסה, לא קרה אסון גדול. גורם חשוב בהצלחת החרם הוא שהחברות ידעו על כך. מכתב לחברה בו אתם מספרים על הסיבה לאי קניית מוצריהם שווה הרבה שמפואים שאתם קונים מהחברה הנכונה. ועוד הערה קטנה: לא כל מוצר שאין עליו ארנב נוסה בבעלי חיים. זה עתה יצא מדריך הקוסמטיקה המעודכן. כדאי לבדוק שם.

שאלות, שאלות ../images/Emo35.gif

1. כיצד מגדירים את קבוצות המזון השונות
כלומר מה ההגדרה של קטנית, דגן, פרי, ירק, אגוז, זרע וכו´... 2. עור מקולף סביב הציפורנים וכתמים לבנים על הציפורניים הם אינדיקטור למחסור ב...
(השלם את החסר) איזה מזונות משלימים את החסר
3. מישהו יכול למצוא לי אולי נתונים של איזשהו משרד בריאות מערבי בנוגע למה אחוז החלבון המגיע ממזונות מן החי לעומת מזונות מן הצומח בתזונה מערבית ממוצעת
4. אילו מאכלים מכילים מלטונין ובאילו כמויות
אלון, מסוקרן.

Weird Eyal

New member
תשובה אחת מתוך ארבע

כתמים לבנים על הציפורניים עד כמה שאני יודע זה מצביע על מחסור בסידן

טליה 16

New member
כתמים לבנים על הציפורניים

לחבר שלי יש כתמים לבנים על הציפורניים והוא לוקח כדורי סידן אז לא ראה לי שזה בגלל מחסור בסידן עד כמה שידוע לי ה נובע ממחסור באבץ

Eclipsed 0

New member
הממ...אנסה כמה שאפשר.

1. פחמימות (סוכרים, פירות, מאכלי בצק למיניהם), חלבונים (בשר, קטניות וביצים), שומנים (פירות, בשר וכמעט בהכל בעצם), מינרלים וויטמינים. 2. חלבון 4. לא ידוע לי אילו מאכלים מכילים מלטונין. אם יש לך בעיות בשינה, אני בספק אם אוכֶל יעזור לך - עליך לקחת תרופות - יש כאלה בשפע.

דורון ק

New member
למסוקרן שלום../images/Emo67.gif-תשובה קצרה

מחוסר זמן: -לא מובן!?נסה לנסח שוב. אם הכוונה לחלוקה ב"פירמידת המזון" של ה-USDA(ה***** צריך לציין) אז הנה. -רוב בעיות הציפורניים כלל לא קשורות לתזונה-חשוב לאבחן כיאות בעזרת איש מקצוע באם מרגישים שיש בעיה כלשהי. סימנים לבנים לא בהכרח מצביע על מחסור כלשהו,ישנם הסבורים כי מחסור במינרל אבץ גורם לכך,בספרות רק מצאתי מאמר קטן שפורסם ב-JAMA מ-74 המשער כך,אבל חוץ מזה אבץ נחוץ לריפוי פצעים(מכונה גם "המינרל המרפא") כך שבתיאוריה ספלמנטציה של אבץ יכולה לעזור לכך בין אם הוא ה"גורם" או לא. -זכור לי איזה מספר אבל אני לא סגור על כך-אני אבדוק אחר כך כשיהיה לי זמן וארשום. -המלטונין הוא הורמון החשוב למקצב יום-לילה ומשכם. הוא מופרש מבלוטת הפינאל(אצטרובל) במוח,כמות המלטונין במזון זעירה ואין לייחס לה חשיבות,על מנת להנות מתכונותיו התרפיוטיות במידת הצורך יש להשתמש בתוסף. המלטונין נגזר מסרוטונין-תזונה עתירת פחמימות ודלת חלבון תגביר את רמות הסרוטונין. הוכח כי לחלק מהאנשים עם נדודי שינה רמות נמוכות יותר של מלטונין ואכן ברוב המחקרים מלטונין שיפר את איכות השינה ופקטורים נוספים הקשורים במקצב יום-לילה.מלטונין צריך להלקח בלילה,ותחת השגחת רופא בתיסוף של יותר מ-3 מ"ג.

Eclipsed 0

New member
באמת?

תזונה כזו מעלה את רמת הסרוטונין? זה מעניין מאוד...עד כמה זה יעיל?

דורון ק

New member
יעיל ל...?

ארוחה עתירת פחמימות ודלת חלבון אכן נמצאה כמגבירה בכמה דרכים סינתזת טריפטופאןוכתוצאה מכך סינתזת סרוטונין,אבל בכדי שהאפקט יורגש יש לצרוך ארוחה מאוד דלה בחלבון-דבר לא פרקטי כמשהו בסיסי וקבוע. באם הכוונה יעיל כמו תרופות ממשפחת SSRI,טריפטופאן וכו´-חד משמעית לא!

דורון ק

New member
והנה ההוספה...

כ-70% מסך חומצות האמינו ההכרחיות מגיע ממוצרים מן החי בתזונה המערבית וכ-40-50 אחוז מסך החלבון הכולל. מקור:McDowell M, Briefel R, Alaimo K, et al. Energy and macronutrient intakes of persons ages 2 months and over in the United States: Third National Health and Nutrition Examination Survey, Phase 1, 1988–91. Washington, DC: US Government Printing Office, Vital and Health Statistics; 1994. CDC publication No. 255.

תודה../images/Emo70.gif

משום מה פעם נתקלתי בנתון הזה הפוך (70% מהחלבון בתזונה מערבית הוא צמחי...) ולכן כאשר נתקלתי בו בצורה המקורית שלו באיזה קטע שקראתי (שלא ציין מקורות) חשבתי שמדובר בטעות...

greenit

New member
שאלה

כמה שומן רווי רצוי לצרוך ביום? או במילים אחרות- באיזה כמיויות זה כבר מוגזם? (כי אני חוששת שאני אוכלת יותר מידי דברים עם שומן רווי...) ועוד משהו- כמה אחוזים של שומן רווי יש (אם בכלל) בשמן זית? (יותר משמן רגיל או פחות?) תודה! גלי

למעלה