שאלות של טירונים

winny

New member
שאלות של טירונים

שאלה ראשונה: עם הלחיצה על כפתור הצילום במצב אוטומטי, וסביר להניח שגם ברגיל, "שומעים" את הצילום. האם זה הזמן האמיתי שבו מתבצע הצילום, או שזמן הצילום האמיתי הרבה יותר מהיר? אם זה הזמן האמיתי, איך מצליחים למנוע תזוזה של הידיים???? שאלה שניה: אני מתקשה לקרוא את הנתונים בכוונת, למרות שהצילום נעשה עם משקפיים. זה נראה לי בעייתי במיוחד כשהצילום נעשה בשמש. (צילום בקנון EOS 300). האם עוד משהו נתקל בתופעה הזאת??

Yuv@l

New member
תשובה לשאלה הראשונה

כאשר לוחצים חצי לחיצה המצלמה עושה אוטופוקס ומודדת אור בשביל זמן החשיפה והצמצם. בשלב זה יש רעש אבל עדין לא נעשה הצילום כאשר ממשיכים ללחוץ עד הסוף מתבצע הצילום ואז נשמע הרעש של התריס וברגע זה המצלמה מצלמת. מניעת תזוזה של הידים באה עם הניסיון. אפשר להעזר בחצובה כדי לשמור על המצלמה במקום. אם הצילום מתבצע במהירות סגר של פחות מ 1/60 שניה, אז בדרך כלל יש צורך להעמיד את המצלמה על משטח או חצובה. מהירות סגר מהירה יותר בד"כ לא מצריכה חצובה, אלא בעדשות זום רציניות.

תריס של 1/60 זה די מהיר

אני למשל, בלי להתרברב, יכול להחזיק עדשת 300מ"מ במהירות תריס 1/60 ולקבל תמונה יציבה. לדעתי מהירות תריס איטית באמת זה כל מה שאיטי מ-1/30.

SkyEye

New member
זה נקרא בלי להתרברב ../images/Emo35.gif ../images/Emo8.gif

כנראה שיצקו את היד שלך בבטון... הכלל אומר (וכבר ציינתי אותו כאן בעבר) שכדי לקבל תמונה יציבה המהירות צריכה להיות לפחות 1 חלקי אורך המוקד ורצוי פחות. 1 חלקי 125 במוקד 50 זה אחלה
1 חלקי 60 במוקד 80 זה להזמין צרות

SkyEye

New member
ואני בכלל שכחתי להגיד לך... ../images/Emo42.gif

ברוך הבא לפורום !!! אתה רואה שכאן יותר טוב?

Jazzphoto

New member
סליחה-אין קשר - רציתי לשאול אם

השווית תמונות כאלו 1/60 לתמונות ב1/250 או 1/500 ? מה זה סביר ? האם הכוונה "חד" או שזה לא משנה לך ?

SkyEye

New member
מה זה בכלל קשור, מדברים על המהירות ../images/Emo12.gif

שנקבעה ועל ההשפעה שלה על המריחות, בלי קשר לצמצם, לחדות ולבהירות...

SkyEye

New member
בהחלט... אם היית עונה לי לאיסיקיו

היית כבר עולה על זה מזמן!

1/60

יציב לעדשה של 50 מ"מ.. אבל הלאה?? אה..
לא נראה לי כזה כאילו.. אצלי אפילו ב50 זה לפעמים לא יוצא טוב.. אני חלשלושית, הידיים רווועעדדווותתת..

SkyEye

New member
תאכלי הרבה תרד ! ../images/Emo6.gif

ותקחי את התרופות בזמן.... כמוני
* התרופה הכי טובה: עדשה 100 מ"מ או יותר צמצם 1.4, מופיעה קבוע אצלי בחלומות הלילה, וגם בחלומות בגלישה בהקיץ)

neli

New member
תצמידי את המרפקים לגוף ולפני שאת

מצלמת קחי אוויר ובלחיצה תוציאי אותו

אני מצלמת כבר הרבה זמן..

אני חושבת שבדקתי את כל האפשרויות
, אני פשוט צריכה לקוות שידיי יהיו נחמדות אלי באותו הרגע.
או להתחיל להרים משקולות
.

neli

New member
../images/Emo6.gif מישקולות והרבה אימונים ../images/Emo45.gif

למעלה