שאלות של טירונים

Jazzphoto

New member
תשובה לשאלה השניה

זו אכן בעיה,שאינה מופיעה ביתר הדגמים ,היקרים (והנוחים)יותר:נקודות הפוקוס בכלל לא בולטות או מובלטות וצריך להפנות המבט ולהסיט אותו למטה בכוונת,כדי לראות על איזו נקודת פוקוס המצלמה מתמקדת,ויתר הנתונים.יש נתונים שלא מופיעים בכוונת אלא רק במסך העליון ואז זה יותר גרוע.אבל זו פשוט שאלה של נוחות-זו מצלמה זולה וטובה,קלה במשקל,אך פחות נוחה לשימוש "מהיר" מהאחרות,היקרות יותר.הכל בה איטי יותר,ורועש.צריך פשוט ללמוד את המגבלות שלה,ואת היתרונות,ולנצלה בהתאם. אפשר להוציא איתה תוצאות טובות מאוד.למחיר שלה היא נותנת את מלוא התמורה,ואפילו יותר,יחסית למתחרות המקבילות לה ברמה.

winny

New member
אז מה זה בעצם אומר?

האם זה אומר שאתקשה בצילום ידני? (עד עכשיו התנסתי רק במצבי אוטומט). אם איני רואה ברור את נקודת הפוקוס, מהירות הסגר ושאר הפרטים, כיצד אוכל לתפעל את המצלמה ידנית? הרי לא אוכל להרים את הראש בכל פעם כדי לראות את הנתונים במסך העליון... קניתי את המצלמה על סמך הרבה המלצות וחוות דעת טובות, ולא עלה על דעתי שדבר כזה בסיס עלול להוות עבורי בעייה.

Jazzphoto

New member
השימוש הידני לא מסובך בכלל,יש גם

אישור אם יש פוקוס או לא,את נתוני המצמם והסגר רואים בכוונת,אך לא את מידת הפיצוי,אלא רק סגר וצמצם ופוקוס.בקשר לנקודות הפוקוס,ויתרתי על 6 מתוכן ואני עובד רק עם האמצעית,כך לא צריך לפזול למטה כדי לראות על איזו נקודה מתמקדים.שינוי הצמצם והסגר הוא עם אותו הכפתור,אז זה מבלבל טיפה,עד שמתרגלים.אפילו פוקוס ידני מסומן בכוונת,כך שאין בעיה.

winny

New member
אז זהו, שחזרתי לאותה הבעיה

האם אתה רואה ברור את הנתונים בכוונת??? אצלי הם מופיעים בכתב נורא קטן בצבע ירוק מתחת לתמונה הנראית בכוונת, ואני מתקשה לקרוא אותם (אפילו שהצילום נעשה עם משקפיים). ממה שהספקתי ללמוד המצלמה באמת נראית ידידותית, והצילום הידני לא נורא מסובך, אבל מה לעשות אם הנתונים בתוך הכוונת לא ממש קריאים לי (לפעמים קריא, ולפעמים לא. לא הצלחתי לשים לב מתי כן ומתי לא...)

eligrt

New member
קרא כאן:

גם אני מצלם עם EOS300 אבל אין לי בעיה עם הכתוב בירוק תנסה לבדוק עם מצלמה אחרת, אולי יש בעיה ספציפית במצלמה שלך והברק של הכתוב חלש מאוד... חוץ מזה, אם יש לך מספר קטן במשקפיים אמליץ לך לצלם בלעדיהם (ככה אני נוהג) בהצלחה...

winny

New member
משקפיים

יש לי מספר יחסית קטן (בין 1 ל-2) אבל בלעדיהם אני לא רואה ברור מתי הגעתי לפוקוס. היה לי הרבה יותר נוח בלעדיהם, אבל לא נראה לי שאגיע בלעדיהם לדיוק...

SkyEye

New member
קניתי עדשות מגע, ופתאום גם התמונות

יוצאות חדות יותר... חוץ מזה אני גם כבר לא משאיר יותר שריטות על הצוואר של הבת שלי
לא שווה

winny

New member
בטח שווה ../images/Emo13.gif

רק שהתחביב הזה הופך להיות מה זה יקר.
האמת, חשבתי על זה, אבל מאחר ואני רק בהתחלה.... אתה יודע, כשניסיתי להחליט על מצלמה, כמעט קניתי pentax zx-30. יש להם אביזר עזר מיוחד למי שמרכיב משקפיים במספרים קטנים (נדמה לי שעד +-2) שפתר לי את הבעיה לחלוטין!!! אבל המצלמה הייתה יותר כבדה, ושמעתי כל כך הרבה המלצות על הדגם הספציפי הזה... נו, מילא.
בטוח שהבת שלך יותר מבסוטית עכשיו.

SkyEye

New member
נפתח, בטח שנפתח! לוקח להם זמן בתפוז

עד שהם מוסיפים את הקובץ להודעה. נסי עכשיו.

winny

New member
עכשיו כבר כן נפתח. ../images/Emo9.gif

מקסים!!! ובאמת משחק אולטימטיבי.

Jazzphoto

New member
לפוקוס יש נקודת אישור מאוד גדולה

והיא באמת עובדת בתיאום עם פוקוס אוטומטי או ידני,זה מה שעוזר לי,גם אני צריך משקפים מרחוק ואני מצלם בלי,ורק בנקודת הפוקוס המרכזית.אין מה לעשות-כך בנויה המצלמה,פרט לכך היא אמינה מאוד.

winny

New member
נקודת אישור לפוקוס

היום באמת כבר שמתי לב אליה. מעניין אם זה אומר שאתמול פשוט לא שמתי לב, או שכל התמונות פשוט לא יהיו בפוקוס.
אם אתה משתמש רק במקודת פוקוס, האם זה אומר שאתה משתמש בפונקציות הדיגיטליות, או שאתה מנצל את הפוקציות הידניות. אם אתה משתמש בפונקציות הידניות, האם זה לא מהווה בעייה שלא קוראים את המידע בכוונת? האם מספיק ללכת לפי תחושה?

Jazzphoto

New member
לפי מד האור במצלמה + נסיון קודם

בתכנית הידנית אני משתמש רק כשאני רוצה לקבוע משהו שהמצלמה במצב האוטומטי "לא תקבל" אותו.פרט לכך אני עובד עם התכניות האוטומטיות למחצה:קובע צמצם או מהירות והמצלמה משלימה את היתר,אם צריך אז אני מוסיף או גורע מהחשיפה,לפי התמונה.כך זה מהיר יותר מאשר לכוון הכל ידני.אוטופוקוס אני מעדיף האוטומטי,אם הוא עובד מהר,בינתיים לא הייתה לי בעיה עם זה,רק עם לחפש את נקודת הפוקוס הפעילה,לאחר שסימנתי אותה,ואת זה גם פתרתי. כמו שהתחלת לשים לב לפרטים,תראי שלאט לאט תשימי לב ליותר ויותר פרטים,זה בא עם התירגול. לגבי הפוקוס:המצלמה עוברת לבד לפוקוס רציף,אם הנושא זז ואז בהחלט יתכן שהתמונה לא תצא מפוקסת.גם יתכן שנקודת הפוקוס הפעילה לא היתה על הנושא ולא שמת לב.את זה תראי אח"כ בפיתוח.

winny

New member
פוקוס רציף?

או.קיי, נראה לי שרוב הדברים באמת יפתרו עם התרגול. היום הייתה לי תחושה הרבה יותר טובה עם מה שצילמתי, ואני מקווה שארגיש יותר טוב עם המצלמה ככל שיעבור עוד ועוד זמן. תודה.
ולשאלה הבאה, מה זה פוקוס רציף? לא לגמרי הבנתי את ההסבר מתשובתך הקודמת.

SkyEye

New member
הפוקוס הרציף דואג לכך שבכל רגע

נתון יהיה האובייקט בפוקוס, על פי נקודת הפוקוס שנבחרה (או שהמצלמה בחרה עבורך). שמיש בעיקר בצילום גופים בתנועה, או כאשר הצלם נמצא בתנועה.
זולל סוללות בטירוף.
בלתי שימושי בעליל כאשר האובייקט שעליו התמקדת מוזז ע"י שינוי קומפוזיציה אל מחוץ לנקוד(ו)ת המדידה.
במקרה כזה המצלמה תתמקד על מה שנמצא באותו הרגע בנקודה שנבחרה. ניתן לעקוף התנהגות זו ע"י שימוש בלחצן כוכבית.
ולי בכלל יש מינולטה ...

winny

New member
הצילו, מה זה לחצן כוכבית???

איזה יאוש, בטח 3/4 מהתמונות יצאו לי בלי פוקוס! איך המצלמה יודעת מתי כבר בחרתי נקודת פוקוס? כשאני מנסה להחליט מה יהיה בתמונה, אני מזיזה אותה חופשי, ומשחקת עם הפוקוס. אם כשאני מכוונת אותה סוף סוף למקום העליו החלטתי אני בודקת שהכל נראה בסדר, הפוקוס הרציף עלול להפריע?

למעלה