שאלות של טירונים

SkyEye

New member
בהחלט עשוי להפריע..

לחיצה על הכוכבית מודדת ונועלת (אני חושב שלמשך 15 שניות, להזכירך אין לי קנון) את הפוקוס והחשיפה ומאפשרת לך לבצע בדיוק את מה שרצית - שינוי קומפוזיציה בלי לפגוע במדידות. זה בערך (או בדיוק?) כמו חצי לחיצה על המחשף כאשר הפוקוס במצב סינגל, לא רציף. מה שלא זכור לי זה מהיכן מתבצעות המדידות בלחיצה על כוכבית. ייתכן שרק מנקודת הפוקוס המרכזית וייתכן שגם מהשאר. אבל את המידע הזה תצטרכי להוציא מהספר, או ממישהו שיש לו קנון

nimsg

New member
בדגמים הקודמים של קנון- rebel

2 פעולות 1. מודד חשיפה ב עיגול המרכזי 2. נועל את החשיפה. זה נועד כאשר רוצים למקד את מדידית החשיפה שיש "בלגן בתאורה" (כמו אדם מול שמש) ולא רוצים לסמוך על "האיטלינציה של המצלמה לזהות מצב כזה) שיראו את הפנים של הבן אדם.

Jazzphoto

New member
פקוקוס רציף ונעילת חשיפה

פוקוס רציף לא הולך ביחד עם בחירה ידנית של נקודת הפוקוס-ובטח לא בדגם 300 ששם אי אפשר לראות ממבט ראשון מהיר איזו נקודת פוקוס פעילה:ברגע שלוחצים על הסגר מופעלת נקודת הפוקוס,או על מה שמיקדת אותה או על נושא בהיר או קרוב,אחת מן האפשרויות,והוא פשוט משחרר את נעילת הסגר כך שאפשר ללחוץ ולקבל תמונות ברצף,גם אם הפוקוס הוא לא היכן שתיכננת,או בכלל מטושטש.בפוקוס בודד יש נעילת סגר עד שיש פוקוס-בקנון 300 אין כל כך שליטה בזה,וצריך לתמרן את המצלמה ביתר תיחכום. כפתור הכוכבית נועל את החשיפה מנקודת הפוקוס המרכזית בלבד,וזה טוב במצבים של רקע בהיר מאוד,ובדגם 300 הוא למעשה מעבר ממדידה ממוצעת רב איזורית למדידה מרכזית:נועלים-סוגרים קומפוזיציה-מוסיפים פיצוי,אם צריך,ו-מצלמים.יש הסבר בחוברת המצלמה. ולעניין הסוללות-מבחינת הפוקוס במצלמה ה ז ו דווקא,זו לא הפונקציה ש"אוכלת" סוללות,אלא השימוש בפלאש הבנוי שגומר אותן חיש קל,והעובדה שהן הקטנות מסוגן יחסית לאחרות,לכן מטיבן נגמרות מהר.יש כמובן אפשרות לבית סוללות,המשתמש בסוללות אצבע אלקליין או נטענות,הוא חוסך במחיר הסוללות למצלמים הרבה,אך גם מוסיף למשקל המצלמה.אז אם רוצים את קלות המצלמה צריך לשלם "ביוקר"-אז מה אם המצלמה עלתה "גרושים"?...

למעלה