שאלות....

ayeletbaum

New member
שאלה לגבי פטנטים

רציתי בבקשה לדעת לגבי תביעה רחבה ותביעה צרה. האם זה נכון שתביעה רחבה טובה יותר עבור חברה אינובטיבית ? בנוסף, איזו תביעה קל יותר לפסול? תביעה רחבה או צרה? תודה מראש , (זה למבחן).

asi199

New member
רישום דירה בטאבו

לצורך קניית דירה התקשרתי עם עו"ד שייצג אותי (למוכר היה עו"ד משלו) האם עו"ד שלי צריך להעביר את רישום הדירה בטאבו בסיום העסקה כחלק מהטיפול ברכישת הדירה על שמי או שאת זה אני צריך לעשות בנפרד? תודה על תשובותיכם..

milch

New member
גז מרכזי

מקווה כי זה המקום לשאול. אני גר בבית משותף של 6 דיירים. לפני מספר שנים היחלט להתחבר לאספקת גז מרכזית. בגומחה שבעבר איחסנה את המיכלים הפרטיים, מותכנים המונים. עקב עלויות גבוהות ברמה מופרזת, ברצוני להתנתק ולהתחבר שוב באופן פרטי. אני מניח כי אין כוח בעולם שימנע ממני את ההתנתקות. השאלה מה מעמדי במידה ואעשה התקנה ע"י מתקין פרטי (מוסמך כמובן) ואדאג לאספקת מיכלים באופן פרטי (יש דבר כזה, בררתי)? נצא מתוך הנחה כי יותר ממחצית השכנים (זה כולל אותי?) יסכימו. תודה על העצות/היעוץ.

jeni222

New member
מטרדי רעש

היי אני תושבת באר שבע וגרב סמוך לבית ספר ומה שקורה כול בוקר מ6:48 פועלת בבית הספר אזעקה בין שעה לעשתים ולפעמים 3 בחופש הגדול כי אף אחד לא נמצא וכשיש בית ספר בסביבות שעה כי עד שמגיע אב הבית לבית הספר הדבר מטריד את כול 48 הדירים שגרים פה אני סטודנטית ולומדת קשה למבחנים כל הלילה ובמקום לקום בבוקר בשעה שאני רוצה אני מתעוררת מהאזעקה , פנינו לבית הספר כמה פעמים הם טענו שהם טיפלו הגשתי תלונה במשטרה. וברצוני לדעת אם אנחנו יכולים להגיש תביעה יצוגית של כול השכנים עם בית הספר הדבר גורם להמון בעיות כמו ירידה בלימודים אנשים עצבנים כאבי ראש חוסר ריכוז בעבודה .

טל8טל8

New member
טעות רצינית של חברת אשראי

שלום רב, לאחר שחיפשתי רבות, אני מקוה שהגעתי למקום הנכון.. אודה לעזרתכם/חוות דעתכם: כרטיס הויזה שלי נחסם בגין טעות של חברת האשראי ולא שלי. לקח להם 21 יום עד שהגיע אלי הכרטיס החדש. נגרמו לי חובות מיותרים בגלל הטעות שלהם כמובן. בנוסף, הגעתי לחנות והופיעה הודעת גניבה כי לא ידעתי שחסמו לי את הכרטיס (עגמת נפש רצינית). חברת האשראי מודה שזו הייתה טעות שלהם והתנצלה שהעיכוב הוא של 21 יום וכמובן התביישה בהודעת הגניבה שהופיעה לי בגלל הטעות שלהם. האם לאור הסיפור הזה אוכל לתבוע את החברה? כמה עלי לדרוש (כשמדובר בנזק כלכלי שנגרם, עגמת נפש רצינית וזמן המתנה ארוך מהרגיל)? ייתכן ובגלל שמדובר בטעות מוחלטת שלהם ושהם מודים בה אוכל לקבל פיצוי כספי ללא עורך דין. אנא מכם - אם מישהו מבין בעניינים האלה-כמה עלי לדרוש? -בחברת האשראי שאלו אותי: "כמה אתה רוצה?" ולא ידעתי מה להשיב. אשמח לשמוע ממישהו שמבין. תודה רבה ושבוע טוב!

michaelj23

New member
איתור חברה בפירוק

לחברי הפורום שלום, האם ישנה דרך חוץ מרשם החברות לבדוק האם חברה נמצאת בהליכי פירוק/פשיטת רגל? שם חברה - אולמי רויאל בלו בע"מ ח.פ. 512774712 תודה מראש

tidhar

New member
איפה הגבול?

אני כותבת פה כדי ש"הבאים" בתור יהיו מעודכנים טרם עת( אם תבוא).אני תושבת חוץ הגעתי למומנט רכישת חלקו של אחי בירושת בית הורינו בצפון הארץ. ניגשנו יחדיו( אנו ביחסים טובים) אל עורך דין " חבר" שלפי הסברו עליו לטפלבהגשת מתן צו ירושה הן לאימי והן לאבי,כןהעברת הזכויות בטבו כולל כלל העלויות הביול והמע"מ וכל זה בס"כ :18,220 ש"ח.עבור שנינו. אנו מעולם לא חווינו זאת ולכן לא חשדנו שמדובר בסכום אסטרונומי ,לשמחתי סיפרתי למשהו וזה התגלגל לאוביקטים נוספים דרכם עודכנו ששגינו, לאחר מספר טלפונים לעורכי דין הבנו שאין בארץ שום גבולות להצעת מחיר :שהאחת עמדה על 9,500 ש"ח והשניה על 7,500 ש"ח והשלישית על:5,750 ש"ח.האם יש פיקוח על סוגיה שכזאת?

שאלה בעניין תאונת עבודה

נפגעתי בצורה קשה בשורש כף ימין ובקרסול ימין בתאונת דרכים שהיא תאונת עבודה. הועדה הרפואית של ביטוח לאומי נתנה לי 0 אחוזי נכות לצמיתות. בכוונתי לערער בפני הועדה הרפואית לערערים של הביטוח הלאומי. לשם כך, אני רוצה לקבל חוות דעת ואישור רפואי של אורטופד/ית המומחה/ית לכירורגיה של כף היד. לאילו שמות כדאי לפנות שהם כמובן מוכרים מאוד בועדה הרפואית לערערים של הביטוח הלאומי ודעתם נחשבת? תודה רבה, אבי

חני 61

New member
שלום

שכרתי דירה ולפני החוזה שאלתי את בעלהדירה באם האזור שקט והדירים הגרים מעלי בסדר הוא אמר שלא מכיר אותם וככה הדירים מבוגדרים ושקטים בעיקרון באותו היום החלו רעשים איומים ונודע לי שבעלת הדירה כבר 3 שנים שגרה בבנין ומעונינים לפנות אותה והחל הליך משפטי נגדה בו הדירים חתמו שהיא מפריעה למנוחת הדירים וכו הודעתי לבעל הדירה שלא מעונינת לגור הוא ידע על הרעשים ולא אמר לי דבר מתחילה יש דיר משינה לדירה אחרי שבוע מצאתי והוא יסגור איתו חוזה לעוד 3 שבועות אני גם מצאתי דירה אחרת שאמורה להכנס בעוד כ 3 שבועות האם אני יכולה לתבוע את הדיר שלא אמר לי את האמת לגבי הרעשים ועוגמת הנפש שניגרמה לי אריזת קופסאות ופרוןקן ובסכ היתי כחודש בדירתו וכרגע אריזה מחדש וכו ביתו גרה בדירה ועזבה בגלל הרעשים .וזאת לא סיפר לי נודע לי מהשכנים תודה רבה יום טוב

אי קבלת תשלום על עבודה שבוצעה

שלום, אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. אבי עשה עבודה עבורה היה צריך לקבל צ'ק ע"ס 600 ש"ח. הצ'ק נכתב אבל הלקוחה מסרבת לשלוח את הצ'ק בדואר ותובעת ממנו להגיע לאסוף את הצ'ק. מרחק הנסיעה לכיוון אחד הוא יותר משעתיים. חבל על הזמן, הוא מאוד עסוק, ועל מחיר הנסיעה שייסע במיוחד. אבי יודע להבא שהוא צריך לסכם את הדברים בכתב מראש. הצעתי לו להגיד ללקוחה שאם לא תשלח את הצ'ק הוא יתבע אותה בבית משפט. האם יש לו "קייס" או שזו עצה גרועה ולא ריאלית? הכוונה היא יותר לגרום לה לשלוח את הצ'ק מאשר שהוא באמת יתבע אותה. תודה.

נהוג כחלק אינטגרלי שעו"ד

מעביר את הרישום בטאבו. קודם לכן עליו לדאוג שהדירה ניקיה משיעבודים ושאר מרעין בישין....מקווה שהוא עשה זאת מזל טוב

רבקי78

New member
ברגע שמתחילה האזעקה, תזמיני ניידת.

עזבי "הגשתי תלונה". זה לוקח זמן, ומסורבל. את מתקשרת, מספרת שהאזעקה פועלת כבר כמה שעות, והם חייבים להגיע מיד. לנו היה מטרד דומה בדמות אזעקה של תחנת דלק סמוכה שהיתה מתעוררת כל ששי, מיד עם כניסת השבת. אחרי פעמיים שהגיעה משטרה, הסיוט פסק. כנראה החטיפו להם שם מוסר.

יש המלצות של לשכת עורכי הדין

לגבי שכר טירחה אבל עורכי דין גובים שכ"ט לפי רות עיניהם והפערים גבוהים מאוד. איני יודעת מה עלות הביול והניירת כי היא לא נכללת במסגרת שכ"ט אך למעט הוצאות הסכום שלו גבוה ושערורייתי. מקווה שפניתם למישהו אחר אם לא אנסה לברר כמה לוקחים עבור שירות זה

תאספי ראיות מהשכנים על הדיירת

שמפריעה ועל ההתארגנות נגדה ובעיקר על העובדה שבתו עזבה את הדירה כי לא יכלה לשאת את הרעשים. הוא עשה משהו בחוסר תום לב ועליך לתבוע את הההוצאות שלך. נסי לדבר איתו בטלפון ולהקליט את השיחה ותנסי לשאול מדוע הסתיר ממך מידע אותו ידע היטב בעיקר נוכח העובדה שבתו התגוררה שם ועזבה. תבקשי פיצוי על עוגמת נפש וההוצאות שנגרמו לך בגין אריזה פריקה כפולה. אם יסרב, תתבעי אותו.

hutc10

New member
תשובה

התעריף המומלץ של לשכת עוה"ד כשמו כן הוא-מומלץ בלבד. דבר שני הוא תעריף מינימום. אין מקסימום. ביול???? מס בולים בוטל לפני 5 שנים בערך. נראה לי ש-18,00 ש"ח זה קצת מוגזם אבל צריך לקחת בחשבון גם את שווי העסקה של רכישת חלקו של אחיך בבית. תמיד אפשר למצוא עו"ד יותר זול. השאלה זה טיב השרות שתקבלי מהזול. כמו שאנחנו יודעים לפעמים זול עולה ביוקר. זה לא אומר שבהכרח היקר יהיה טוב יותר

תגובתך היא כמעט ברוח התגובה שלי

ברור שיש תעריף מינימום ולגבי ביול לא שמעתי שאין יותר ביול לגבי שכר הטירחה הוא רוצה שכר טירחה מוגזם ביותר ואין קשר בין שווי הנכס לבין שכ"ט. לא מדובר פה בכינוס נכסים וגם אז יש אחוזים מסויימים מומלצים. הוא פשוט שודד

hutc10

New member
הרוח היא אותה רוח

התשובה שלי באה רק להוסיף. אבל נניח שמדובר בנכס מאוד יקר והוא דורש 2% על הטיפול בעסקת המכירה וזה מסתכם בסכום שהוא דורש? חסרים כמה פרטים ובגלל זה אמרתי שנראה לי שהסכום מוגזם. זה שיש עו"ד שלוקחים 1/4% על עסקה לא הופך את כל אלה שלוקחים יותר לשודדים. ועדיין נראה לי מוגזם מה שהוא דורש.

מנסיוני הרב

הוא פשוט אדם גזלן זו דעתי ויש לכבד דיעות שונות. כל טוב. אגב, הוא לא הגזלן היחידי קשה למצוא צדיקים בסדום...

למעלה