שאלות

raven6

New member
שאלה - פיטורין

שלום רב אני עובדת בחברה כבר 3 שנים , לפני שבועיים היתה לי שיחת שימוע עם המנהלת שלי ומאחר והבעיות שעלו בשיחה הן לא ניתנות לגישור הוחלט על פיטורים . בשיחה המנהלת אמרה לי שאני אקבל מכתב פיטורים אחרי שבוע. עברו שבועיים ולא קיבלתי מכתב בגלל שאין מחליפה עבורי והמנהלים שלי לא העבירו לכ"א הודעה על פיטורים. בינתיים אני התחלתי לחפש עבודה אחרת ומצאתי , ואני צריכה להודיע להם מתי אני זמינה. השאלה שלי היא - האם אני צריכה לספור חודש ימים מראש מיום של השיחת שימוע או מהיום שבו קיבלתי מכתב ( שאותו לא קיבלתי עדיין )? אשמח לכל עזרה תודה

הקיזומ

New member
‫שכנים מטרד-רעש. מה עושים?../images/Emo26.gif

שלום, אני צריך עיצה בנוגע לאיזה גורם אליו הכי כדאי לפנות כדי לפתור בעיה של מטרד רעש מצד שכנים. אתמצת את העניין עד כמה שאפשר: מדובר בבניין דירות. בדירה מעליי גרה משפחה בת שלוש נפשות, בעלת קשיים כלשהם (גם נכות וגם למעשה איזו נכות מנטלית). למעלה משנה אני סובל מרעשים בדירתם. בכל שעות היממה. כולן! גם בלילה ולפנות בוקר. גרירת כסאות, רקיעה בנעליים עם עקבים קשיחים, הטחת הליכון ברצפה וכד'. ניסיתי לדבר ישירות עם בני המשפחה אך ללא הועיל. ניסיתי לעזור: לקנות מדבקות לרגלי הכסאות, להשיג הליכון עם גלגלים וכו'. שום דבר לא עוזר. ההפך. נראה לי שהם נהנים מתשומת הלב שההטרדות שלהם גורמות. פניתי המון פעמים למשטרה. הגשתי תלונות. שום דבר לא עוזר. היום היתה לי שיחה במשטרה עם מפקד התחנה. הוא הודיע לי שאף אחד לא יוכל לפתור את הבעיה שלי. אני יודע שאפשר לפנות לבית המשפט בעניין. האם זו היא האופציה האחרונה? לצערי, אפשר לראות את המשפחה עצמה כבעלת בעיה משום שאכן יש לבני המשפחה בעיות שונות. אבל, יש גבול עד כמה תושב בבניין משותף יכול לסבול. זקוק לכל עיצה או הצעה שתוכל לסייע בפתרון הבעיה הנוראה הזאת שמשבשת לי את כל החיים. פשוטו כמשמעו.

KOSONNN

New member
משהו יוכל לעזור לי בבקשה בנושא בקשר לתביעה ?

קניתי טלווזיה מבנאדם ממש נוכל ! ושקרן ורק אחרי שגילתי סיפרו לי אנשים מכולם הלכתה דפקה לבנאדם הזה זה כזה ערס פולטקאי ברמות אז הזמנתי טלוויזיה של סמליין בקשתי ממנו סמליין 3 שנים והתגשתי שזה יהיה סמליין 3 שנים כי יש יבואנים אחרים שנותנים שנה אחת שלא בטעות יבוא לי משהו אחר אז הוא אמר לי כן 3 שנים סמליין אל תידאג ! אז ככה אני יודע שלפי סמליין ולפי החוק אמורים לקבל מי יבוא רשמי חוברות בעברית מה שלא קבלתי! הכול באנגלית ואני ייודע שגם התפרטים בעברית בדגם הזה ולא לא קבלתי בעברית קבלתי באנגלית וגם מאוחרי המסך יש קוד מסוים שהקוד אומר מאיפה הטלוויזיה באה אז הקוד מחוק ותהודעת אחריות בכלל קבלתי אחרי חודש אחרי הרבה מאוד נדנודים אז קבלתי תהודעת אחריות שרשום הנדון סמליין 3 שנים שאני מדבר עם סמליין הם לא מזהים אותו בכלל! ורק בסוף בסוף אחרי ים של טלפונים הסברתי לאחת הבחורות תמצב אז היא עושה לי תשמע יוכל להיות שהטלוויזיה הוזמנה מי ספק מסוים ובגלל זה מגיע לך רק שנה אחריות וחלקית אבל המוכר הבטיח לא 3 אז הם עושים לי תפנה למוכר והמוכר אומר תפנה לסמליין מבינים ? תבעתי אותו בבית משפט והוא שלח לי מכתב הגנה שהוא רשם ככה בקיצור בכתב הגנה הוא רשם שהמכתב ששלחתי שטותי והוא מציין שהייה אצלי תכנאי של סמליין באמת הייה אבל שאני מתקשר לסמליין להזמין הם לא שולחים אומרים לי עם אין לך תהודעת אחריות לא תקבל שירות וגם בשביל לקבל שירות אתה צריך להיות מזוה אז בשביל לקבל אחריות אני צריך לפני למוכר שהזמנתי ממנו או שאפשר להתקשר לסמליין באיזור שלי שזה לא בדיוק סמליין זה תכנאי כאלו שלהם לא יודע ששם זה כזה חפר אפשר להזמין אותם בלי תהודעה ניראה לי לא יודע אבל בקיצור לאחר בירור אמרו לי בגלל שהוא משווה לא מורשה אז מגיע לך רק שנה חלקי ורק בסוף הוא טוען שהוא הזמין תטלוויזיה מסיטונאי והסיטונאי מסמליין ... והוא אומר שסמלין מיבאת תמוצר אז הוא רושם לי בכתב הגנה שלטענת סמליין בגלל שהוא משווה לא מורשה אז מגיע לי רק שנה אחריות אי לכך זה פסול מי היסוד היות וחברת סם ליין נותנת אחריות למוצר אותו היא מייבאת ואין זה משנה מי מכר את המוצר אי לכך טענת הלקוח צריכה להיות מופנת לחברת סמליין היות ואנחנו חנות לממכר מוצרי חשמל ולא חברת שירות והוא רושם שאני מכפיש את שמו ואני מפרסם את זה ברור שכן מה הבעיה בלפרסם עם בנאדם גנב אותך לא תפרסם אותו לחברם שלך שהיזהרו ממנו אין לי מוסג איך זה נודע לו! ועוד דבר בשידור חוקר תופסים גנבים ומרפרסמים אותם לכול הארץ אז מה הבעיה עם אמרתי לחבר 2 מי העבודה להתייעץ איתך אז בקיצור הוא עשה לי עוקץ של 700 שקל בערך ויש לי תהודעת אחריות והקלטות שלו תהודעת אחריות עם חתימה שלו שהוא רשם 3 על ידי סמליין אבל בעצם סמליין לא מזהים אותו אולי רק המומחים שלהם שיגודו לי הא יוכל להיות שזה יבוא אישי בגלל זה לא מזהים מה אכפת לי יבוא אישי הבטחתה לי 3 שנים סמליין אורגינל תעשה יבוא אישי חוץ לארץ לא מעניין אותי אבל תידאג לחוברות בערית תהודעה אוגינל זיהוי הכול ......... תודה רבה לכם מי שיוכל לעזור לי בנושא הזה אני ממש יודה לו אני ממש בסרטים כבר אני אני לא כולכך יודע להיתבתא

o r o r

New member
עורך דין - אזרחות זרה

שלום, אני מנסה לחפש רקע משפחתי לצורך קבלת דרכון אירופאי. אשמח לקבל המלצה לעורך דין שמטפל בעניין והאם ישנו יעוץ טלפוני/מייל שאפשר לקבל ללא עלות על מנת לדעת אם יש בכלל האופציה להתחיל להכנס לנושא. תודה

shuashi1

New member
משכורת נכנסת לעיקול או למינוס?

שלום רב, השאלה היא די דחופה ואשמח לתגובה. לצערי, עקב חוב של אמא שלי עיקלו לי את חשבון הבנק כצד ג'. מחר מסירים את העיקול, הדבר נסגר מול העורך דין המטפל בתיק ויבוצע בבוקר. כרגע, מחר בבוקר נכנסת לי משכורת, השאלה שלי היא האם המשכורת נכנסת כנגד המינוס בחשבון (קצת יותר גדול מהמשכורת) או הולכת ישירות להוצאה לפועל? תודה רבה.

adiinbal

New member
בבקשה עזרתכם בעניין חוק/בניה וכו'

אני בשלבי הרחבה ושיפוץ כללי לבית. אני בקומת קרקע ומעליי דירה של השכן. לאור השיפוץ יוצא שחדר השינה שלי מתחת לשירותים של השכן שמעליי. דבר הגורם לצינור של השירותים לעבור אצלי בחדר שינה!!! בהמשך לבקשת השכן הצמדתי את הצינור לתקרה ומהתקרה ליציאה החוצה לביוב. הצמדתי מזרון אקוסטי וניסיתי לשים גם הנמכת תקרה אך הרעשים נשמעים וזה מצב לא נעים בכלל. בשיחתי עם בעל הדירה שמעליי אין לו בעיה שאזיז את הצינור החוצה ישירות בדירה שלו מבלי שאצלי יעבור הצינור, אך הדייר ששוכר את הדירה לא מוכן שנכנס הביתה, לא מוכן שנבצע אצלו תיקונים ולא מוכן להכניס אותנו. מה עליי לעשות במצב זה? איך עליי לנהוג? אני חסרת אונים ! האם יש חוק כלשהו שמחייב את בעל הדירה לבוא לקראתי, לא אוכל ולא הגיוני שבחדר השינה שלי יעבור צינור הביוב, ומי יודע מה יקרה בעתיד שחלילה יתפוצץ או ינזק הצינור - אקבל את כל ה... אצלי בחדר?!?! תודה רבה

שאלה דחופה - זה קצת ארוך

היי, התחלתי לעבוד בחברה שנפתחה לאחרונה. אחרי שהתחלתי לעבוד שם נכנסתי להריון (היום אני בשבוע ה- 16). עובדת שם כמעט 5 חודשים. לאחרונה אני חולה והבן שלי חולה (די הרבה - זה כמו גלגל) בשלושת הימים האחרונים (רביעי חמישי וכנראה גם מחר) נאמר לי שלא להגיע לעבודה כי אין לי פרוייקט עליו אני אמורה לעבוד (שיווק) האם זה נחשב הרעת תנאים? הרי משלמים לי לפי שעה, וכל יום שאני לא מגיעה זה יורד לי בשכר. מה אתם ממליצים לי לעשות? אני ממש אובדת עיצות וזקוקה לכל שקל אשמח לתגובה עוד היום תודה מראש מילקי

mosho35

New member
../images/Emo101.gifשאלה דחופה בעינין הסכם גרושין

אני גרושה כשנתיים.ההסכם נחתם ואושר בבית הדין הרבני. כל ההליך של הגרושין היה בבית הדין ולא בבית משפט לעיניני משפחה. רציתי לברר האם אני יכולה לקחת הסכם זה לבית משפט לעיניני משפחה כדי לחלוט אותו,ומה הפרוצדורה שאני נדרשת לבצע, על מנת שהגרוש לא יוכל לשנות את האמור בהסכם. תודה מראש.

אם ההסכם וכל הדיונים התקיימו בבית דין רבני

אזי את לא יכולה לעבור לבימ"ש משפחה . זה הסכם חלוט ויש לו תוקף של מועד ביצוע אם בעלך לא יעמוד בתנאים פתחי לו תיק בהוצאה לפועל לאכיפתו

Jony man

New member
פינוי דייר מדירה שכורה

מה עושים עם דייר שסיים את חוזה השכירות? ונעלם , לא החזיר מפתח , ניתק את הטלפון... כמו כן האם אפשר להכנס ולהחליף מנעול , ומה עושים במידה והחפצים שלו שם? תודה, חדוה

הטוב לב שלך מדהים הוא נעלם ואת מתלבטת?

כנסי החליפי מנעול מייד. אם הוא חייב כסף אתרי אותו במשרד הפנים והגישי תביעה בבימ"ש לתביעות קטנות או פירעי את שיק הביטחון

offroad450

New member
שאלה על הליך משפטי

1. ביטלתי צ'ק למוסך עקב אי קבלת תמורה. 2. המוסך פנה להוצאה לפעול. 3. הגשתי התנגדות (יש לי הוכחות ממוסך אחר שמראות שהוא רימה אותי) , היא התקבלה ונקבע מועד לדיון. 4. בזימון לדיון התבקשנו להגיש תצהיר עדות, אך מכיוון שהוא הגיש אותה רק יומיים לפני הדיון, הרשמת חייבה אותו בהוצאות המשפט של אותו יום והוא מסר לי ביד את תצהיר העדות. שאלתי: א. תחת איזה קטגוריה נמצא המקרה שלי? ב. האם אני חייב להגיש כתב הגנה מבעוד מועד או שאני יכול להגיש אותו ביום הדיון? ג. במידה ואני חייב להגיש מבעוד מועד, אני צריך לשלוח אותו גם למוסך? כמה זמן לפני הדיון? ג. במידה ואני רוצה להגיש תביעה נגדית, האם אני חייב להגיש אותה מבעוד מועד או שאני יכול להגיש אותה ביום הדיון? ה. במידה ואני חייב להגיש מבעוד מועד, אני צריך לשלוח אותו גם למוסך? כמה זמן לפני הדיון? תודה וסליחה אם הסיפור מסורבל אביב 052-5568968

שאלה חשובה

היי, אני מקווה שתוכלו לעזור לי... העניין הוא כזה: לפני שנה התחלתי לעבוד במקום עבודה כלשהו והחוזה שחתמתי עליו מחייב להתחיל ללמוד לתואר ראשון בשנת העבודה השנייה.באמת התחלתי ללמוד השני (משפטים), שהגשתי אתץ מערכת השעות למנהלת שלי היא טענה שאני לא יכולה לעמוד במכסת השעות שהיא רוצה ולכן החל מנובמבר 2010 אני בבית כאשר יש לי חוזה עד סוף שנת 2011. בימים האחרונים התקשרו אליי מהעבודה והתחילו לצעוק עליי שאני צריכה לבוא ולהתפטר והאשימו אותי בכך שאני לומדת ולא עומדת בשעות (לציין שבעת חתימת החוזה לא נאמר דבר לגבי כמה ימים אפשר ללמוד רק מחייבים מוסד מוכר לתואר ראשון). השאלה היא כזאת, הם יכולים להכריח אותי להתפטר?רוצה לציין במדובר במשרד ממשלתי גדול שהתפטרות יכולה להחתים אותי ולא לאפשר לי בעתיד להתקבל חזרה למשרד/משרדי ממשלה אחרים. כמו כן במידה שאני מתפטרת אני לא זכאית לפיצויים ודמי אבטלה נכון?

הסכם מכר

מישהו יכול לאמר לי כמה משלמים היום לעו"ד עבור הסכם מכר וייצוג מול הקונה? תודה.

yael424

New member
זקוקה ליעוץ דחוף

אני סבתא וברצוני לדעת מה הפרוצידורה לאמץ את נכדי שהוריהם לא רוצים אותם בבקשה ענו לי דחוף בתודה יעל

למעלה