שאלות

otn

New member
הסכם בין שוכרי דירה בנושא אחריות

שלום, יש לי חוזה לשכירת דירה ובו שני השוכרים הינם שותפים שאין ביניהם קשר. בחוזה כתוב: א' ו-ב' להלן השוכר. המשמעות כפי שאני מבינה היא שיש אחריות הדדית. אם השותף שלי לא משלם, המשכיר יכול לדרוש ממני לשלם את חלקו. בעל הבית אינו מוכן לשנות את החוזה כך שכ"א יהיה אחראי לבדו. שאלתי: איזה הסכם אני יכולה לעשות עם השותף שלי כך שכ"א יגן על עצמו ? תודה.

some125

New member
איתור טלפון נייד מחסום

האם יש אפשרות לבנאדם לאתר מספר טלפון שהתקשר אליו ממספר חסום ( שמוגדר בתכנות המכשיר) , הוא טוען שהוא עובד בסלקום , השאלה היא אם כל עובד יכול לבצע כזה דבר או שיש מחלקה מיוחדת שמבצעת את זה? אם הוא עושה כזה דבר יש לי אפשרות לתבוע אותו בגלל שהוא עשה זאת בלי צו לא ?

some125

New member
הבהרה

התקשרו למי שטוען שהוא עובד סלקום ולא להפך . העובד טוען שהוא יכול לאתר את השיחה גם אם התקשרו אליו מחסום האם זה אפשרי בלי צו מבית משפט? האם כל עובד יכול לגשת לדברים כאלה או שזו מחלקה מיוחדת?

amirk25

New member
שאלה בנוגע להקלות\פטורים מרשיון ייעוץ השקעות

שלום רב, למיטב הבנתי, היו נהוגים עד עכשיו הקלות\פטורים משמעותיים בעניין רשיון לייעוץ השקעות, למי שהיה מעוניין בו, והיה בעל הסמכה של עו"ד. אולם הבנתי שע"פ התקנות החדשות שצריכות להיכנס\נכנסו לתוקף, הדבר כבר איננו כך, ובצורה מהותית. אשמח אם יודעי דבר יוכלו להאיר את עיניי בנושא זה. תודה רבה! אמיר.

Candytuft faery

New member
שאלה קצרצרה

בוקר טוב, אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בהקדם האפשרי. בסוף חודש ינואר נגנבה לי מזוודה מאוטובוס. פניתי לחברת האוטובוס בבקשה לפיצויים כפי שמקובל, לאחר חישוב, הנזק שנגרם לי היה בסביבות 2700 ש"ח. היום חזרו אלי ואמרו לי שהולכים לפצות אותי 750 ש"ח שזה מצחיק כי זה לא מכסה לי את עלות המזוודה כמעט. הם אמרו לי לי שכביכול יכולתי לשים חלק מהדברים בתיק גב (שמימלא היה מפוצץ) כמו מטען למחשב ועדשות ושכתוב שאסור לשים חפצים יקרי ערך. מבחינתי חפצים יקרי ערך הם תכשיטים מחשב נייד, אבל עדשות או מטען למחשב שעולים 300 ש"ח זה לא יקר ערך, ואם כביכול לא שמים חפצים יקרי ערך אז הם סותרים את עצמם, כי אם ככה אסור גם לשים את המזוודה עצמה שלפי הקרטריונים שלהם זה חפץ יקר ערך. בקיצור השאלה היא האם שווה ללכת לבית משפט לתביעות קטנות או להשלים עם 750 ש"ח? אודה לכם מאד מאד

shron17

New member
שאלה לעורכי הדין ,,,

שאלתי היא זו: במשפט אשר נערך ולכאורה הכול הוגש לשופט בצורה מסודרת, וברורה, המסמכים הוגשו באופן המדויק ביותר בתאריכים וזמנים כולל תמונות עם הוכחות אחד לאחד. עד כאן הכול נראה כול כך ברור עד כי אין מקום לשגות, אבל,,, הצדק לא יוצא לאור, כאשר בא כוח המתנגדים הצליח "לסובב את הקדרה על פיה , ולהעביר את המשפט לתחום שונה לחלוטין שיוצא לחלוטין מעצם נושא הדיון המבוקש , והמוזר בכול העניין הוא , כי השופט עצמו נותן יד לעניין, ומשתף פעולה בנושאים לא רלונטים בכלל, עד כדי תחושה של העו"ד שלי ,הטוענת כי ההסבר היחיד הוא ,כי יש פה לדעתה בעיות שוחד, שהובילו לשיבושי הליכי -משפט. (כי הרי איזה עניין יהיה לשופט להתעלם מהוכחות המוצגות בפניו ,ולהצטרף לעבריין שמואשם בפשיעה עם הוכחות נחרצות ? בהמשך ,העו"ד הגישה תלונה לנציבות השופטים ,לצערי, הם לא ממש עזרו ב"ריפוי הנגע הרע" רק כתבו בתגובה ,כי לא מצאו סיבות לתלונה ,(וזאת למרות שנשלחו 10- סיבות חמורות,המוכיחות כי לא טופלו במשפט כראוי),, והם כתבו כי לא מצאו סיבות לתלונה ותו לא. כיצד הייתם פועלים אתם בסיטואציה זו ואיך מוציאים את האמת לאור ?

chit

New member
עירעור חוזר על הפיצויים-אפשרי?

שלום ,לפני שנתיים עברתי תאונת דרכים ובה הייתי יום במיון ו-23 ימי חופשת מחלה.אני לא מרוצה מהפיצויים שקיבלתי(בשכנוע עורך דין לקחתי את הכסף).השאלה,האם אני יכולה במקרה כזה לחדש תביעה אצל עורך דין אחר?תודה.

amera

New member
העתקים בסוף מכתב לראש העיריה!

העתקים בסוף מכתב לראש העיריה! אם אני כותב מכתב תלונה לראש העיריה (וגם למהנדס) בנושא גשמים שנכנסים לבית שלי ומגיעים ל- 60 ס"מ כל חורף זה שלוש שנים, למי אני יכול לשלוח העתקים כך שישקלו שכדאי להם לא להזניח את הנושא!!! אני פניתי להם ישירות בשלוש השנים האחרונות, אבל כלום לא קרה! תודה מראש

cifnao

New member
רישום פלילי- שאלה

שלום רב, האם קיים חוק במדינת ישראל שקובע כי המשטרה מחוייבת למחוק רישום פלילי באם התיק נסגר מסיבת חוסר עניין לציבור? ואם לא קיים חוק כזה, האם ניתן למחוק רישום פלילי אשר טרם עברו 7 שנים מאז? תודה מראש

אביטן א

New member
דחוף!!נסיון סחיטה מחברת תיווך,האם זה חוקי???

לפני כשבוע הלכנו לראות כמה דירות אני והאישה בליווי תיווך. אחד הדירות נראתה לנו הכי מתאימה אך המחיר גבוהה. המתווכת אמרה שנגיש הצעת מחיר,ובמידה ובעל הדירה יסכים נוכל לסגור חוזה. אני ביקשתי מחיר נמוך יותר. ואישתי הלכה לחתום על הצעת מחיר בלעדי.למרות שלא הסכמתי,ואמרתי לה לקרוא על מה היא חותמת.(המתווכת הלחיצה אותה לבוא עוד באותו יום לחתום,למרות שהסברתי שאני רוצה להיות גם נוכח, אך ביום אחר). אשתי הציעה את המחיר שאמרתי לה מראש,והמתווכת אמרה שהמחיר נמוך ובעל הדירה לא יסכים למחיר כזה.בקיצור הכתיבה לה גם בכמה לקנות. היום התברר לי המחיר,וסרבתי לעסקה.המתווכת אמרה שבהצעת המחיר ,אם אחד מהצדדים מפר הסכם ,עליו לשלם 10% מערך ההסכם. האם זה חוקי? הרי זה לא הסכם מול עו"ד ולדעתי צריך חתימה של שנינו (כבני זוג). תודה לעונים

עזרה דחופה בנוגע להשכרת דירה.

לחברתי בעיה קשה עם שוכרים ברשותם דירה, המושכרת מזה חודשיים. בחודש האחרון החלו בעיות תשלום ואז התברר כי השוכר חתם על חוזה איתם תוך השארת פרטים פיקטיביים/ת.ז. שגויה ושם משפחה שונה. כמו"כ, לא נתן צ'קים מראש לכל השנה כמו שהתחייב בחוזה. בשיחות איתם הם לא התביישו לומר כי לא יפנו את הדירה עד לקבלת צו פינוי. אין להם כסף ושיעזבו אותם. כמובן, שבשלב מסוים הפסיקו לענות גם לטלפונים. השאלה: מה התהליך המהיר ביותר והזול ביותר אשר יגרום לכסף להגיע או לדיירים לפנות את דירתם(מועדף-פינוי). האם החוזה תקף? (השם אינו נכון, ת.ז., צ'קים לא הופקדו כמתחייב) אודה לתשובה מהירה, מה עושים? איך ממזערים נזקים? תודה מראש!

יואב1010

New member
על פניו נראה שכן

אבל בשביל תשובה יותר טובה צריך לבדוק את הסכם העבודה שלך עם המקום. בנוסף-את יכולה לפנות לפורום דיני עבודה (נראה לי שיש כזה דבר)

יש שוטר שכונתי שניגש לדיירים ומתרה בהם

אם הם עוברים את העבירה מזמנים אותם לתחתנת המשטרה וזה מרתיע מאוד יש גם את האגודה לתרבות הדיור

למעלה