שאלות

אופק411

New member
ועד בית

שלום, נציגות ועד הבית (היא אחת מהדיירים בבניין)החליטה כי מגיע לה שכר חודשי על ניהול תיק הועד של 2,000 ש"ח. שאלות: האם היא מחויבת לפתוח תיק במס הכנסה ומע"מ לצורך זה? האם היא מחויבת לתת קבלה מסודרת על קבלת תשלום זה? האם היא זכאית לא לשלם את תשלומי הועד השוטפים כדיירת רגילה בבניין? תודה אופק

ליטל82

New member
שאלה בבקשה

שלום, ערב טוב אחותי שוכרת דירה בבניין, ועד הבית החליט להחליף את דלת הכניסה האחורית לבניין וכיון שהמשקופים עשויים מבטון הוא לא פירק אותם אלה הלביש עליהם משקופים חדשים ודלת צרה ברוחב 65 סנטימטר. הבעיה עם כך היא שלאחותי תינוק והעגלה שלו לא עוברת בדלת. היא נאלצת ביומיים האחרונים לבקש משכנים שיבואו לעזור לעבור בדלת ונאלצת להוציא את התינוק הישן מהעגלה לשם כך. אחותי פנתה לועד הבית והוא טוען שכיון שהיא רק שוכרת דירה ולא בעלת הבית הוא לא חייב לה כלום ואם היא רוצה היא יכולה לעבור דירה. בשורה התחתונה אין לה איך לצאת מהבניין (הדלת הקדמית היא עם כ-10 מדרגות) אשמח לקבל הכוונה לגבי למי לפנות או מה ניתן לעשות, תודה רבה מראש.

lehavit11

New member
רשלנות רפואית בלידה

רשלנות רפואית בלידה הוא אחד התחומים הקשים ביותר בעולם המשפט. לידה בהוויתה אמורה להיות דבר משמח ושקורה שם אסון. הכאב גדול והרבה פעמים ההורים הכואבים אינם מודעים או אינם רוצים לחטט בפצע. אבל צריך לזכור שלא תמיד זוהי גזירה משמיים ולפעמים מדובר ברשלנות של הרופא או המיילדת וכאן יש מקום לתביעה. עורכי דין המתמחים בתחום הזה יכולים לעזור לצדק לצאת לאור

פיטורי עבודה ופונדקאות

הסיפור הוא כזה - אישה שעבדה במקום עבודה כ 3 שנים ביקשה להיות פונדקאית הדבר מצריך העדרויות מהעבודה לצורך טיפולים (חצאי ימים , מעט ימים שלמים) . לא הרבה מידי אבל היו מספר העדרויות . פ-ו-ט-ר-ה בשל העובדה שהאם הפונדקאית "ניכנסה לתהליך עבודה " (הפונדקאות ) והיה עליה לעשות תאום מס .לפי דיברי הבוסית. האישה המיועדת לפונדקאות עדין לא בהריון . אבל כבר פיטרו אותה מהעבודה . האם הדבר מותר ? האם אישה שרוצה להיכנס להריון רגיל - עוד לפני שניכנסה להיון מותר לפטר אותה ? האם ניתן לתבוע את המעסיקה (את הבוסית) כיון שפיטרה את העובדת בשל היותה רוצה להרות כפונדקאית ? כמה אפשר לקבל על תביעה כזו ? עד כמה בוסים יכולים להיות רעים לעובדים שלהם?

gadks

New member
שלום,מעוניינת לדעת מהו זמן ההמתנה לתיקון שעון

שלום, מעוניינת לדעת מהו זמן ההמתנה לתיקון שעון במעבדה ? ואם עבר למעלה מחודש אני יכולה לדרוש את התיקון בחינם? למרות שהשעון בגדר אחריות (בתקופה של שנה) הם אמרו שאני צריכה לשלם כי התיקון הזה הוא לא נמצא באחריות. תודה, gadks

מצב טוב

New member
עו"ד זכאי לעמלה על "אישור זכויות" ?

לפני 11 שנים רכשתי מקבלן דירה על הנייר, האיכלוס היה לפני 8.5 שנים אך עד היום הקבלן לא הציע לי לעשות רישום בטאבו, אין לי מושג למה, כעת אני משחזר משכנתא ואני זקוק לאישור זכויות, העו"ד של הקבלן דורש 100 שח, האם זה מוצדק ?, הרי זה לא אשמתי שהוא לא סידר טאבו ?

kwala1

New member
אביעד מנשה עו"ד שלום . אני מבקש להבין האם

מגיע לי הזכות לתבוע את מישרד הביטחון ובית חולים תל השומר אני נכה צהל נישלחתי לבית חולים תל השומר לאישפוז במחלקה הסגורה פסיכיאטרית לאיבכון כדי לקבוע לי אחוזי נכות ( הועדה לא היתה בתוחה מה לתת לי ולכן שלכו אותי לאיבכון) אושפזתי במחלקה סגורה עם אנשים מאוד קשים שמאושפזים שם בכפיה או במעצר . התנאים היו לא טובים ולא קיבלתי את הטיפול הנכון למצבי . אני נכה צהל וגם במצב סיעודי ( מוכר ע"י חברת ביטוח וקופת חולים במישרד הביטחון לא בגלל בירוקראטיה ) הציין שבמחלקה אין נגישות לנכה במצב שלי( סיעודי) במחלקה זילזלו בי ולא נתנו לי לאכול לא נתנו לי את הטיפול הרואי למצבי . הרופאים שם גם צינו שאני לא יקבל שום טיפול מילבד האיבכון כול האנשים שם ראו אותי ולא יבינו למה הם עושים לי את זה . אחרי שהיבנתי שאני לא יקבל את הטיפול בקשתי להישתחרר ולא מעניין אותי מה היכתבו לועדה מיפני שאני סובל במחלקה ללא טיפול סיעודי אני אושפזי בהסכמה כי עם לא היתי מסכים הועדה לא היתה מיתיחסת אלי ולכן אני נופל פה בין הכיסאות . מיצד אחד לא יכולתי לסרב לאישפוז מיצד שני לא יכולתי להישאר שם . ניגרם לי נזק קשה מאוד אני לא יכול להוריד מהראש שלי את המצב שהיה לי שם עם האנשים הקשים אביעד אני הודה לך עם תעזור לי .

odero123

New member
נזיקין בחו"ל

שלום, אבי חזר מחופשה באנגליה במוצ"ש. יומיים לפני זה ביקר מוזיאון שנמצא בתוך ספינה ותוך כדי מעד ונפל במדרגות. כרגע אבי נמצא בביה"ח בישראל, ממתין לניתוח עקב קרע בשריר. יש לציין שהיה לו ביטוח נסיעות לחו"ל ומעבר לזה יש לו ביטוח רפואי. האם ניתן לתבוע את המוזיאון (ולא את חב' הביטוח)? במידה וכן- מה הפרוצדורה? תודה מראש, עודד

lj101

New member
שלום רב, מחפש סיוע/עו"ד לתביעה...

כנגד רשת מזון על השפלה ועוגמת נפש ע"י נותנת שירות מטעמם בגלל הצגת כרטיס אשראי של בת זוגתי. אני מצרף לכאן את המכתב ששלחתי אליהם. תגובתם כפי שצפיתי הייתה במכתב חוזר : ציטוט "...צוות הסניף פעל לפי נהלי החברה...." כמה נקודות : 1. אין שום תקנון המבהיר את נושא תשלום בכרטיסי אשראי. 2. עשרות לקוחות לפני ואחראי לא נבדקה זהותם של משלמי כרטיס האשראי. 3. ע"פ תקנות חוק כרטיסי חיוב, התשמ"ו, 1986, יש התייחסות רק ל-"שימוש לרעה" ואין התייחסות לגבי שימוש ע"י בן/בת הזוג של בעל כרטיס האשראי עניין שבשגרה. 4. לצערי מדובר בקופאית אשר החליטה כי הפרצוף שלי לא מתאים לה, שחום עור עם זקן והחליטה ללמד אותי לקח. מה עושים ? אשמח לסיוע.

ALAL555

New member
שלום

לפי דבריך יש כאן עניין של אפלייה גזעית. האם לבסוף נלקח תשלום מכרטיס האשראי של בת זוגתך ? מה היתה תשובתם למכתבך ? צור קשר [email protected] עו"ד אלונה

kukilida10

New member
בעלות על הדירה

ההורים שלי קנו דירה לפני 7 שנים, אני הייתי אז בת 13 השאלה שלי אם..קורה משהו לשני ההורים שלי [חס וחלילה] האם הדירה עוברת לידי המדינה או שאני אוטומטית היורשת של הדירה? כיוון שאני ביתם היחידה? אם כן זה אמור להיות רשום איפשהו? ואם זה לא כתוב אז צריך ללכת ולרשום אותי? איפה עושים דבר כזה? תודה מראש

שלום לחברי הפורום 2 שאלות לא קשורות אחת לשניה

אודה לכם על נכונותכם לעזור 1. בשנת 2008 היתה לי תאונת דרכים בה הנהג לפני ניסה לבצע פרסה בגשר דו סטרי צר על קו לבן - לא הצליח , נסע רוורס וכנכנסתי בו עם הארוע שיתפתי את חברת הביטוח שלי לא הגיעה תלונה אלך רק בסוף שנת 2010 חברת הביטוח - שהיא כבר לא שלי רוצה שאשלם לה את ההשתתפות עצמית שלי 950 ש"ח + הצמדה של השנים עפי חישוב לשהם 1,200 ש"ח!!!! האם זה חוקי? - עפ"י מה נקבע מדד ההצמדה? התשובה שאני מקבלת זה ככה אצלנו!!! 2. קיבלתי דוח חניה באור יהודה בשנת 2009 בגלל שהדוח ניתן לי על חניה ברחוב אחר ממה שהייתי בפועל ביקשתי להישפט העירייה טוענת שלא קיבלה את הערעור שלי ומתעקשת שכן חניתי ברחוב המדובר ומסרבת לבטל את הדוח מדובר על מילה שלי מול מילה שלהם בנתיים שלחו לי הוצאה לפועל - ואני עומדת על צדקתי מה ניתן לעשות במצב כזה???? אודה על התייחסותכם

התייעצות לגבי תביעה

שלום, הסיפור בקצרה הוא כזה: אני מושתלת כליה מקבלת קצבת נכות 75% רכשתי רכב שרק עוד 7 חודשים אסיים לשלם עליו יש לי ביטוח צד ג וחובה אמא שלי נסעה באוטו ומישהי יצאה מחניה של רכב הצמוד למדרכה בלי להסתכל בלי לאותת ונכנסה לי באוטו העיפה את האוטו לאי תנועה בהתחלה היה דיבור על לסגור את זה בניינו ושהיא תשלם את הנזק. אחרי כמה ימים התחרטה וביקשה לערב ביטוח השמאי שלי קבע לרכב השבתה היום התקשרו מהביטוח שלי ואמרו כי האישה הזו תובעת אותנו ולא מודה באשמה. שאלתי היא בנוגע לכך שאני עכשיו צריכה לתבוע אותה בתביעות קטנות: איזה סעיפים עלי להכניס חוץ מהשבתת הרכב והתיק שאקבל מהביטוח שלי. נגיד: בגללה לא רכשתי רכב כי היא עקבה לי את התשלום על ההשבתה אני נוסעת בתחבורה ציבורית ואני מושתלת כליה כל הטרטורים שעכשיו יהיו בגללה לא סיימתי לשלם על הרכב הטסט שעבר לפני חודש וחצי הרכב האם אני זכאית לעו"ד והאם זה כדאי? המצב הכספי שלנו על הפנים ואין לי כסף לממן אחד כזה אשמח לכל תגובה תודה רבה

ALAL555

New member
שלום

שלום, במידה ואינך יכולה לממן עו"ד והינך חיה רק מקצבת נכות זכותך לקבל סיוע משפטי. פני לאגף לסיוע משפטי במקום מגורייך. יבקשו ממך מסמכים המראים כי מצבך הכלכלי רעוע וימנו לך עורך דין. בהצלחה, עו"ד אלונה [email protected]

האם אני יכול לתבוע אצל המפקחת

אני שוכר דירה בקומה העליונה כבר למעלה מ 6 שנים השכן בדירה הצמודה בונה דופלקס והפיל עלי את התקרה האם אני רשאי לתובעו אצל המפקחת לפי האתר של משרד המשפטים שמה מוסבר שגבי סכסוך שכנים "כבעל דירה לגבי סכסוך שכנים נחשב גם מי שמחזיק בדירה מטעם בעל הבית" יש לי דיון בימים הקרובים מחכה לתשובה ענינית

אנחנו 5

New member
האם המעקלים של מע:מ יכולים לפרוץ בכוח את השער

וגם הביתה ולעקלל דברים? האם מותר להם חוקית? קיבלתי התראה של 48 שעות אך אוכל לשלם רק אז המשכורות של בעלי יגיעו. האם מותר להם אחרי התראה ראשונה להיכנס בכוח בבקשה תענו לי מהר אני כולי מבוהלת ולא רוצה לעזוב את הבית לסידורים. תודה!! מה מותר להם לקחת ומה אסור? מקרר מכונת כביסה ומייבש מותר???

liat77

New member
שלום-

אני בתהליכי מכירת הדירה שלי בארץ ומכיוון שאני גרה בחו"ל עו"ד שמייצג אותי ואת הקונים שלח לי היפוי כוח נוטריוני בלתי חוזר מוכרים,לפי סעיפ 91 לחוק לשכת עורכי הדין לשנת תשכ"א-1961 להחתים את הקונסול ולשלוח חזרה, נראה לי קצת מפחיד לתת למשהו שאני ממש לא מכירה היפוי כוח, האם זה דבר מוכר? דבר אמין? אמרתי לעו"ד שאני רוצה להגיע לארץ לחתימות האחרונות-הגיוני? תודה מראש, ליאת.

למעלה