שאלות

vip 12

New member
ייעוץ בקבלת נכות מצה"ל

שלום רב, אני כותב בשם חייל אשר כרגע שוהה יחד עמי במוסד שיקומי לאחר תאונה ומעוניין בעו"ד אשר מתמחה בתביעות מול צה"ל. אשמח לשמוע על המלצות (אפשרי במסר פרטי). תודה מראש, אלעד

yarontr

New member
צריך עזרה של עורכי דין במשפט על חולצה

הבוסית שלי בהריון (בת) ואני רוצה להביא לה מתנת לידה. חשבתי על הדפס על בגד גוף לתינוק כמו זה http://www.misgeret.co.il/BigSampleShowProduct.php?ProductID=588&ProductModelID=1071&ProductTypeID=68&DesignerID=&Page=1. אני לא כל כך יודע איזה משפט מחוכם ושנון כזה אפשר לשים על הבגד הזה. בגלל שהיא עורכת דין (מתמחה במקרקעין אם זה עוזר) חשבתי שאולי תעזרו לי למצוא איזה משפט שנון ומצחיק שנוגע לעולם שלכם. תודה רבה!

בימבו18

New member
עזרה לניצולת שואה

איני יודע אם זהו הפורום המתאים, אך אשמח אם תעזרו לי לעזור לניצולת שואה למצות את זכויותיה. לאחרונה נפגשתי עם אישה אלמנה, עולה מלוב, שלא מקבלת קצבה מאף גורם בגין רדיפות הנאצים. לדבריה, היא פנתה לעורך דין לפני יותר משנה על מנת שיעזור לה לקבל קצבה. מיותר לציין שעזרה בנושא הכלכלי תקל עליה מאוד בקבלת תרופות (היא מוגדרת נכה עם מעל מאה אחוזי נכות). עורך הדין המדובר, ששמו לא יוזכר על מנת לא לפגוע בכבודו, לא חוזר אליה עם פרטים בנוגע לתיקה. עוד לדבריה היא פונה ללשכתו לפחות אחת לחודש ושם "מנפנפים" אותה מבלי להעניק לה ולו פרט של מידע בנוגע לתיק. כאמור הדבר נמשך מעל לשנה. הדבר יצר מצב בו היא אינה יודעת באיזה סטטוס עומד התיק שלה מול המדינה, היא ציינה בפניי שרק לאחר שהיא פנתה באופן אישי לבית המשפט היא גילתה שהתיק הוגש, אך לא דבר מעבר לכך. לפני כשבוע אותה אישה קיבלה, ככל הנראה ללא קשר לפעילות עורך הדין, מקבץ טפסים מ"מדינת ישראל". הטפסים מכילים טופס הגשת תביעה, שלושה טפסי מידע כללים ממרכז המידע לניצולי שואה ושאלון מקרן הסיוע של "ועדת התביעות נגד גרמניה." עכשיו, מכיוון שאין היא יודעת מה מצב התיק שלה אצל עורך הדין המדובר, והלז אינו משתף עימה פעולה, היא לא יודעת האם היא יכולה למשוך ממנו את התיק, ולבטל עימו את החוזה (לדבריה, היא חתמה איתו על הסכם של 10-15%)? וכמו כן, האם היא יכולה לשלוח באופן עצמאי את אלו הטפסים, שייתכן ונשלחו כבר על ידי עורך הדין? ואם כן, האם אותו עורך דין בכל זאת זכאי לבקש שכר טרחה אם וכאשר תקבל האישה את הפיצויים? כמו כן אשמח להיוועץ עמכם, מה עדיף במקרה שכזה ומה לייעץ לאישה? מיותר לציין שהזמן דוחק באישה, שהיא כמובן אישה מבוגרת וחולה, וזה הזמן לא מיטיב עם מצבה ועם מחלותיה. החשש שלי הוא לעוול מצד עורך הדין ומצד המדינה כנגדה, עוול של סחבת ואי מיצוי הדין, ואני מבקש מכם לעזור לי לעזור לה. בתודה ובברכה.

עניין עקרוני

שלום רב. קיבלתי מכתב מחברת האיתור של מכוניתי שעלי לפנות אל אחד מסוכניה לשם בדיקה תקופתית של המערכת.אתמול לקחתי לי חצי יום חופש ונסעתי לסוכנות הנמצאת כחצי שעה נסיעה מביתי.משפניתי למנהל והסברתי לו את בואי נאמר לי על ידו שהוא מעולם לא שמע על דבר כזה וזו בטח טעות.שאלתי אותו אם הוא יכול להתקשר למוקד ולשאול אך הוא ביטל אפשרות זו על הסף.חזרתי הביתה והתקשרתי למוקד ונאמר לי על ידם שאסע אליו שוב כי אולי הוא לא הבין והם ידברו איתו ,במידה ולא אעשה זאת ותיפרץ מכוניתי תהיה זו אחריותי בלבד. כעסתי מאוד על הרשלנות וביקשתי פיצוי על הזמן היקר והנסיעה לחינם אל הסוכנות. לטענתם עלי לפנות לסוכן כי זו בעיה שלו ולא שלהם. מאחר ואני לקוח שלהם שנים ניפגעתי מהסרת האחריות לענין ואמרתי להם שאתבע אותם בתביעות קטנות על גרימת נזק . מאחר וכל זה קרה רק אמש ומחלקת יחסי ציבור אמרו שיחזרו אלי רציתי את חוות דעתכם,האם זו לא חוצפה להתנער כך מאחריות?האם תחנת שירות לא יודעת על נהלים בחברה?החברה מוכרת ואיננה חברה קיקיונית,מדוע היא מתנערת מאחריותה?האם זמני או כספי לא נחשבים בעיניה שהיא מריצה אותי פעמיים באשמתה? תודה על כל התיחסות דני

בדרך לתביעות קטנות

הסיפור בקצרה הוא אישה יצאה מן חניה הודתה באשמה ואז חזרה בה אני בדרך לתבוע אותה אך יש לי מספר שאלות לפני כן הרכב הושבת האם אני צריכה לתבוע את הנהגת ואת בעל הרכב בעלה או רק אותה? איזה סכום עליי לדרוש? הוצאות שמאי: 696 הוצאות רכב הושבת: נזק 8.302.54שח ערך הרכב: 9012.00שח ערך שרידים: 465.00 טסט 1143שח כ95.25שח לחודש אני מושתלת כליה ואני רוצה לדרוש גם זיכוי כספי על תחבורה ציבורית, עיקוב כספים, שינוי גרסאות, עוגמת נפש, אז כמה עלי לדרוש בעצם? תודה רבה לכם

mensan

New member
רישום זכויות במקרקעין בגג

שלום רב, אני גר בקומה העליונה בבניין בעל ארבע קומות, ארבע דירות בכל קומה. ה"טור" שלי (הדירות מתחתי ואנוכי) רוצים לעשות הרחבה של הדירות. יש לנו תב"ע מאושרת ואנחנו בתהליכים להוציא אישורי בנייה מהעיריה. האדריכל הציע שמכיוון שאנחנו גרים בקומה העליונה, ניתן להרים מדרגות לגג ולהשתמש בגג כמרפסת (רק לבנות מעקה על הגג. לא בנייה בלתי חוקית). אני לא רוצה להכשיר את הגג לשימוש אם מחר יבוא שכן חדש וידרוש את זה לעצמו. אני מניח שרוב השכנים יסכימו, אולי אפילו כולם. שאלותי הן אלו: האם יש אפשרות לרשום את הגג אשר מעל להרחבה על שמי בטאבו? מה הפרוצדורה לתהליך כזה? תודה, שמואל

mamzi2

New member
שאלה בעניין תשלום אגרה בבמ"ש שלום בתביעה שכנג

שלום, לעורכי הדין העוסקים בליטגיציה - אשמח לשמוע תשובה האם תובע שכנגד חייב בתשלום אגרה בתביעה כספית כאשר הוא מגיש תביעה שכנגד בסדר דין מהיר? אודה לתשובתכם.

borogon

New member
חיובי. יש לשלם אגרה

עפ"י הוראות תקנות בתי המשפט (אגרות), תשס"ז-2007, כל תובענה שכנגד הינה תובענה לעניין אגרות.

ronenr123456

New member
../images/Emo113.gifמטריד סדרתי

שלום רב האם יש בחוק הישראלי דרך להתמודד עם מטריד סדרתי? אני ואשתי כמעט 8 שנים זוכים להטרדות חוזרות ונשנות על ידי אדם שהיה בעבר בחוג מכרינו בטלפון או בהגעה הביית נחקר במשטרה,נעצר,הוגש כתב אישום,אפילו היה מאושפז וממשיך במעשיו כרצונו לתקופה קצרה היה שקט וממשיך מה מומלץ לעשות? כן גם הטריד את אשתי בטלפון בהצעות מיניות מגונות האם ניתן לתבוע אותו על כך[יש לנו הקלטות אודה לסיוע רון

borogon

New member
צו הרחקה באמצעות ביהמ"ש

פנו לעו"ד מתאים (ליטיגציה אזרחית)

KOSONNN

New member
בעיה בקשר לתביעה

קניתי טלוויזיה וקבלתי מה שא רציתי .. ובעל החנות לא מפסיק לשקר! עכשיו במכתב הראשון ששלחתי לבית משפט המכתב שלי לא הייה ברור ומובן כי באמת שאין לי מוסג איך לרשום מה שעלה לי בראש רשמתי! כי זה פעם ראשונה שלי בבית משפו עכשיו אחרי כמה זמן דוד שלי עשה לי מכתבים ואת אחד המכתבים אני עשיתי שציטטתי שיחה שלי עם בעל החנות על כול ההבטחות שלו עכשיו הסיפור מאוד מסובך! ואמרו לי שבמשפט עצמו זה כמה דקות וזהוא אין לשבת יותר מדיי .. עכשיו המשפט שלי שבוע הבא ובדיוק היום הגיע לי מכתב ורשום לי ככה שם השופט XXX החלטה לא ברור מה הבקשה עכשיו מרוב שהמכתב מסובך יש מצב שהיא לא הבניה במה מדובר ... ? עכשיו משהו אמר לי שלא ברור מה אתה רוצה מבעל החנות פיצוי .. ? או שלא ברור לה ב100 אחוז על מה מדובר במדיוק כי היא צריכה להבין הכול במדויק לא ?

דנה118

New member
הוצאת לשון הרע ע"י אחיו של בעלי

שני מכתבי שנאה ולשון הרע הופנו בפייסבוק לבני ,ע"י אח של בעלי,שביקש להעבירם דרך בני לבעלי. המכתבים כוללים קללות. ביטויי גנאי, איומים כלפיי, כלפי בעלי ובני משפחתי. מבקשת לדעת כיצד עלי לפעול כדי שאח של בעלי יתן את הדין על התבטאויותיו?

אשמח לעזרה בפלילים

שמעתי שיש חוק שאוסר על הסתה. יש לי כאן טקסט שמישהו כתב בכתבה אינטרנטית באיזשהו אתר ולטעמי מכוון להסתה. האם יש איזושהי תקנה שאוסרת עליו לעשות זות? שמעתי על סעיף 103 בחוק העונשין תעמולה משהו. אני לא מבינה במשפטים אז אתן לכם לשפוט בבקשה-זה הטקסט:"קליפ חדש מבית היוצר של "קואליציית נשים לשלום", בכיכובם של אמנים/ות ופעילות/ים, מזכיר לחברי הכנסת שגם אם יעבירו את חוק החרם - נמשיך להחרים מוצרי התנחלויות, לחתום על עצומות, להאבק. כן, נמשיך להתנגד לכיבוש. " *אשמח אם תימנע נקיטה של עמדה פוליטית בנידון. תודה ויום נעים.

KOSONNN

New member
משהו יוכל לעזור לי בקשה יש לי משפט בחמישי הזה

משהו יוכל לענות לי בבקשה ! יש לי משפט בחמישי הזה קניתי ממשהו טלוויזיה ב3700 והוא נתן לי מוצר אחר ממה שרציתי והוא נתן לי תהודת אחריות מזויפת על שם החברה שלא מכירים בוא בכלל .. עכשיו על כמה כדאי לתבוע אותו ? המוצר שקבלתי שווה 3000 אלף ויש לי הוחכות של 100 אחוז והכול .. ועוד דבר חשוב שעבדתי בעבדתי שלי ספרתי לכמה אנשים על מה שהוא עשה לי שהוא רימה הוא ושהוא ראה אותי ברחוב הוא אמר לי על תידאג זה שסיפרתה לכול העבודה שלך ...... וממש לא סיפרתי ספרתי ממש לכמה אנשים בודדים על המקרה .. ואין לי מוסג איך זה הגיעה לבעל החנות וגם עם הגיעה אני ספרתי תאמת זה כמו שבשידור חוקר מספרים על כול הגנבים אז אני ממש לא רואה בעיה לספר לא ? יש עם זה בעיה עם אני מספר ? לאנשים כי אני מספר תאמת פשוט .. אז רצציתי לדעת מה להגיד במשפט ומה לא להגיד .. ? תודה רבה!

PrncsBamby

New member
שכן שפרץ דלת לחצר משותפת

שלום ניסיתי שפורום אחר אבל לא נענתי רציתי לשאול האם בנוסף לתלונה בעיריה ניתן להגיש תביעה אזרחית אישית כנגד שכן שפרץ דלת לחצר המשותפת של הבניין ועשה שינויים נוספים (פסיפס על קיר הבניין) ללא היתר. האם ניתן לטעון שהוא גרם לי נזק (הורדת ערך הדירה שלי) משום שהוא מפקיע חלק מהשטחים הציבוריים של הבניין או בגין גרימת בעיות שיכולות להשפיע על הליכי פינוי בינוי בעתיד וכו. אשמח לכל עצה תודה

yo533

New member
תלונה על עו"ד

ערב טוב לאיזה גוף אפשר להתלונן על עו"ד? חג שמח

net101

New member
אגרת שירותים לפטורים מארנונה

שלום רב, אני פטור מארנונה (חייל בשירות חובה), האם אני צריך לשלם אגרת שירותים לעירייה? בעירייה טוענים שכן ושילמתי בנתיים (העירייה בצפון הארץ) עושה רושם שבחוק מופיע שהפטור הוא רק על הארנונה, אבל אז נתקלתי בכתבה מעניינת ותביעה ייצוגית שאושרה בעניין מול עיריית ת"א. http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=105196 האם זה נכון גם לגבי? מה הדרך הכי נכונה לטפל בנושא הזה? (כמה שפחות בירוקרטיה וסחבת) תודה רבה!

תלויה

New member
שלום רב,

מה עושים במקרה בו אלמנה עוברת תאונה וביטוח לאומי לא משלם לה את המגיע לה? למשל- הכתבה הזו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4044005,00 אין ספק שמדובר כאן בגניבה ובפגיעה בכבוד!! איך מתמודדים? מה ערוצי הסיוע האפשרים בהתחשב במצב בו אלמנה, נכה, לא יכולה לשכור עו"ד? תודה מראש

בימבו18

New member
האם ישנה דרך לעזור לאותה אישה?

אם אין זה הפורום המתאים להעלות את שאלותיי, אשמח לקבל הפניה לפורום מתאים יותר. הפניה לפורום שכזה תהווה עזרה גדולה. משום שאין לאישה מכר עורך דין, היא כמעט וערירית, היא נעזרת בי, משום שגם אני איני מכיר עורכי דין, כל שנשאר לנו הוא המידע האינטרנטי... תודה מראש על העזרה, בימבו18

למעלה