שאלות

לשכת עו"ד

פנו במכתב רשום ללשכת עו"ד וספרו את סיפורכם. בקשו תשובה בהולה לאור המצב. בהצלחה!

ivgy1980

New member
רישום גג כהצמדה פרטית

בעקרון, יש אפשרות לרשום את הגג כהצמדה לדירה שלך. הדבר תלוי בהסכמת השכנים, ועוד כמה פעולות משפטיות.

mensan

New member
אני שונא להציק, אבל

אני מניח שאני יכול לרשום את הגג של כנסת ישראל על שמי, אני רק צריך הסכמה של מי שצריך להסכים וכמה פעולות משפטיות. מה בדיוק צריך לעשות?

mensan

New member
אוופס

ההודעה שלי נמחקה בפעם הראשונה וכתבתי אותה שוב. בגרסה שעלתה לאתר שכחתי לחלוטין להודות לך על התגובה. אני באמת מעריך את זה שאתה מקדיש מזמנך. תודה בכל מקרה גם אם אין לך עוד פרטים לתת.

ivgy1980

New member
גג של כנסת ישראל

למען האמת, לא ניסיתי לדרוש בעלות על גגה של הכנסת ... יש לי תחושה לא טובה לגבי ניסיון שכזה :) מוצע להיוועץ בעורך-דין מקצועי, הבקיא בענייני תכנון ובניה. בעקרון, נדרשת הסכמת השכנים (כ-75%), יצירת קשר עם מודד לצורך מדידת הגג ורישומו כהצמדתך בטאבו, וכן עדכון תקנון הבית המשותף ע"י עורך-דין (במידה והתקנון קיים). עדיין, הבעיה לא ברורה - מדוע מישהו (זולתך והשכנים בקומה האחרונה) צריך לדרוש בעלות על הגג ? אולי רק יזם, לצורך ביצוע תמ"א 38 . . .

עונה

את צריכה לתבוע הן את בעל הרכב והן את הנהגת. הסכומים לתביעה יהיו סך כל מה שאת יכולה להוכיח בניירת: למשל חשבונית/ קבלה מהשמאי, חוו"ד שמאי על הנזק, נסיעות בתחבורה ציבורית ועוד. גם אם יקבלו את גרסתך, לא תקבלי כסף על שינוי הגרסאות, אבל כן תוכלי לבקש גם הצמדה וריבית של הסכום מיום התאונה ועד הגשת פסה"ד. בהצלחה!

למעלה