שאלות

lior266

New member
שלום, יש לי שאלה

לפני כ-10 שנים אבי רכש על שמי דירה מאחר וזאת היתה דירה רביעית שלו הוא רשם אותה על השם שלי כדי לא לשלם מס רכישה, הייתי אצל העו"ד וחתמתי על כל מיני מסמכים בינהם ייפוי כח לאבי כדי שהוא יעסוק בענייני השכרת הנכס ועוד כל מיני מסמכים שרק חתמתי בלי לקרוא. עכשיו אני שואל האם כל העניין הזה הוא חוקי, ואיך זה שמס הכנסה לא שאל איך זה שבחור צעיר ללא הכנסה רוכש דירה ב100 אלף דולר? השאלה השניה האם אני הוא הבעלים החוקי של הנכס ורשאי למכור? תודה מראש ליועצים

שגיא 1988

New member
הגשת תביעה נגד תאגיד המים

שלום, היה לי פיצוץ בצינור המים שמוביל לתוך הבית. הפיצוץ היה אחרי השעון שלי אבל לפני הכניסה לבית במקום שלא ניתן היה לראות את הפיצוץ כי הצינור עובר באדמה. זה התגלה לאחר קבלת חשבון מים מנופח של 4500 ש"ח (אנחנו 3 נפשות...) תאגיד המים הסכים לחייב אותי בתעריף נמוך יחסית אך עדיין מדובר בסכום גבוהה מאוד. למרות שהסברתי שלא השתמשתי במים אלו ולא הייתה לי דרך לראות את הנזילה לא הסכימו לוותר על החוב. רציתי לדעת האם יש לי סיכוי לזכות בבית משפט לתביעות קטנות (בטענה שגם לא השתמשתי במים אלו וגם לא היתה לי דרך לגלות את זה) או שחבל לי על הזמן? אשמח לעצתכם. תודה!

Tom Kapinos

New member
שלום רב - שאלה בקשר למשרדי עו"ד

האם בקבלה לעבודה משרדי עורכי דין מבקשים מהמועמדים לחתום על טופס ויתור סודיות רפואית? תודה.

Colman College

New member
פורום קיסריה 2011

פורום קיסריה ה-19 של המכון הישראלי לדמוקרטיה להתוויית מדיניות כלכלית לאומית יערך ב- 19-20 ביוני, במסלול האקדמי המכללה למינהל שבראשל"צ, בהשתתפות שר האוצר ונגיד בנק ישראל, גורו ההשקעות אב∙י ג'וזף כהן; אורחת הכבוד: סוזן פוינטר סמנכ"לית לקשרי ממשל ומדיניות ציבורית בגוגל העולמית מדי שנה בשנה המכון הישראלי לדמוקרטיה עורך את הכינוס הכלכלי השנתי הידוע בכינוי 'פורום קיסריה'. במהלך שנות קיומו קיומו הפך האירוע והיה לכינוס הכלכלי החשוב ביותר במדינה, ונדונות בו הסוגיות העיקריות שעל סדר יומו של המשק הישראלי. יושב ראש הכינוס הוא שר האוצר המכהן, ומשתתפים בו ראשי ממשלה (בהווה ובעבר), שרים, חברי כנסת, ראשי המשק והכלכלה, אנשי ציבור בכירים ואנשי אקדמיה. הפורום יועבר בשידור חי באתר המכון הישראלי לדמוקרטיה ובאתרים נבחרים נוספים. למידע ופרטים נוספים - http://on.fb.me/lEjGfP

tlv97

New member
שתי שאלות בנוגע להעברת מידע חסוי לתקשורת../images/Emo10.gif

שלום יש לי שתי שאלות דחופות... 1 אם עובד מהמגזר הפרטי העביר לעיתונאי חומר-מידע כלשהו הנוגע לאדם עובד ציבור, האם עלול העובד מגזר פרטי לעמוד לדין פלילי? ע"פ איזה חוק וסעיף? 2 עיתונאי ששידל עובד ציבור ועובד מגזר פרטי עלול לעמוד לדין פליל ע"פ איזה חוק?{אולי חוק העונשין סעיף 30} תודה לעונים

RoyceGracie

New member
שאלה לגבי שליחת פקט של סיגריות מחו"ל

שלום, רציתי לשאול אם זה חוקי לשלוח פקט של סיגריות מחו"ל לארץ. בעיקר מעניין אותי לדעת לגבי המכס, האם יהיה תשלום מכס על כך, האם זה יעצר.. האם בזמן לקיחת הסיגריות יהיה עליי לשלם סכום כלשהו. לא מצאתי על כך מידע באינטרנט. אשמח לתשובות...

תום159

New member
אפשר לתבוע חברת שמירה?

הוגשה תלונה במשטרה על נזק לחפץ, השפלה ואיומים. אך לא נחקר ע"י כי תקף את המזודה ולא אותי. כלומר ענין אזרחי אך לא פלילי. תודה.

פירוט אודות תנאי העסקה

עבדתי מ 1 למאי עד 12 ליוני בבית מלון. לא העבירו לי מכתב שמפרט על תנאי העסקה שלי. לא משלמים תוספת על לילה, והורידו לי מבלי ליידע אותי מס מ140 שקל (שווי מס) סה"כ 60 שקל נאלצתי להתפטר מאחר ומה שסוכם עם האחראי שלי שאני אעבוד משמרות ובפועל עבדתי רק לילות, הוא כל הזמן מורח אותי שאין לו ברירה וזה מה שיש לו כרגע. האם אני יכול לתבוע את המלון על כך שלא העבירו לי מכתב שמפרט תנאי העסקה ללא הוכחת נזק ממוני? מה גובה הכסף שאני יכול להוציא מהם? אשמח גם לעו"ד בנושא במידה וזה רלוונטי

תשובה אפשרית

התחום הפלילי אינו תחום עיסוקי אולם לדעתי יש חיסיון מסויים על מקור עיתונאי. יש לשאול את השאלה באופן יותר ספציפי בשביל לקבל תשובה טובה יותר.

שאלת תם

שלום, למרות השאלה המצחיקה אודה לתשובה רצינית. אני מעוניינת להגיש תביעה ואינני בטוחה שיש לי קייס. הייתי רוצה לדעת אם נהוג בענף לומר ללקוח חדש "תשמע, אין לך קייס, ותר מראש" או לא. ברור לי שזה תלוי באתיקה של עו"ד הספציפי, ויהיו ישרים יותר וישרים פחות, אך בוודאי יש איזו נורמה. תודה.

borogon

New member
לא יודע לגבי אחרים

אבל אני תמיד מוותר על ייצוג במצב שאין לפונה אליי קייס. לדעתי עו"ד שלא עושה כך פשוט מתבזה בפני הלקוח ובפני בית המשפט. רק השבוע "סיננתי" שני פונים כאלה.

עמית 3400

New member
הרעת תנאים במקום העבודה

עובדת כסדרנית כשנתיים וחצי שעות העבודה שלי הן משמונה בבוקר עד שלוש וחצי בצהריים מאחר ואני בהריון והתחלתי סידרת טיפולים ביקשתי ממנהלי להחליף לי את תפקידי לקופאית בשעות עבודתי הרגילות נענתי לבקשתי אך לא בשעות עבודתי הרגילות יש לציין שבעבר עברתי 2 הפלות בתהליך בשל היותי סדרנית במקום העבודה ההריון שלי מאוד רגיש ולא מאפשר לי מאמצים מיותרים יש לי אפשרות לקבל אישור מרופא על כך אבל חושבת שצריך אישור מרופא תעסוקתי על כך מה תוכל לייעץ לי על כך האם זה הראת תנאים וחוסר התחשבות מה אני עושה אם אפשרי בכלל לעשות משהו מודה לך מראש על כל ייעוץ שתוכל לתת לי וגם אציין שהתקבלתי לעבודתי הנ"ל בשעות האלו בשל היותי אם חד הורית

אדם 08

New member
סבא שנפצע בחו"ל

סבי וסבתי - בני 80+ טסו עם חברה דוברת צרפתית שהזמינה עבור כולם שיט בדרום צרפת. הם נסעו כשלושה מאוחדים ולא היו נוסעים אם אחד מהשלושה לא יכל להצטרף. הם הגיעו למלון ובחציית הכביש אליו ניגש אדם זר שהציג עצמו כעובד המלון שרוצה לעזור ולקח לסבי את כסא הגלגלים שסבי נעזר בו כהליכון בעת חציית הכביש. כתוצאה מכך סבי נפל על הכביש נחבל ושתת דם עקב טיפול תרופתי בקומדין כדורים לדילול דם הרימו אותו הולכי רגל ונכנסו אתו למלון שם נחבש. אותו אדם שהציג עצמו כעוזר המלון במעלית כייס את החברה מכל כספה וכרטיסי האשראי. לקראת ערב נסעו שלושתם לאוניה לתחילת השייט באוניה סבא שנחבל התקשה לקום ורופא האוניה טיפל בו והסביר שרצוי שיעבור בירור בבי"ח בעיר הנמל הקרובה קורסיקה הסבתא התנגדה והסבירה לאור הודעת הרופא שמצבו תקין שאין בכוונתה לרדת מהאוניה לבירור ב 6 בבוקר למרות שמצבו היה רגיל עם עגינת האוניה בקורסיקה נכנס צוות האוניה ולקח את סבי לבירור בביה"ח עם חולצת השינה שלו ללא הסבתא והחברה לאחר זמן מה הודיעו לסבתי וחברתה שהבירור יארך זמן וממליצים להן לרדת מהאניה ולסוע לביה"ח - בכך לסיים השייט סבתי נאלצה יחד עם חברתה לאסוף כל החפצים מהחדרים ולרדת מהאניה לתפוש מונית לביה"ח ללא החברה לא יכלה סבתי להסתדר שם לבדה - אינה דוברת השפה ועם חבילות של שני אנשים וכסא גלגלים מאותו רגע נאלצו סבתי והחברה לתפוס מונית ולסוע לביה"ח לחפש את סבי שם שהו כשבוע במלון כשהן מתמודדות עם הטיפול בסבא והשהיה במקום זר השאלה איך כורחים את ביטול השייט לשלושתם כחלק מהביטוח שעשו שלושתם באותה חברה החברת ביטוח הכירה בבעיה והטיסה את סבי יחד עם סבתי והחברה בטיסת אמבולנס לארץ ושלמה גם את הוצאות השהייה במלון בקורסיקה החברה שנשארה ללא כסף אחרי שכוייסה נאלצה לעמוד בדילמה בלתי אפשרית של נטישה של הסבתא או הצטרפות אליה לטפל במצב שנוצר והחליטה נכון שכן בלעדיה היה מגיע הנושא לקטסטרופה ועצם שהייתה שם עזרה לסבתי ולחברת הביטוח עצמה שרק אחרי שבוע הטיסה את סבי לארץ למרות שמצבו היה יציב וככל שהיה מגיע מוקדם יותר לארץ גם משתפר מהר יותר

Bilbilonet23

New member
צעירה שחייבת עזרה בדחיפות רבה!!!

אני בת 24 וגרה בבית...הבית בעיקרון היה שייך לאימא ואבא שלי שהוא ללא משכנתה ושולם במלואו, אבל אבא שלי נפטר לפני 9 שנים ולא השאיר צוואה ככה שהבית כרגע הוא בעצם רכושה של אימא שלי. שנים אני גרה תחת האיומים שהיא תעיף אותי מהבית ובשבועיים האחרונים היה כזה פיצוץ גדול שאני החלטתי לקחת את הרגליים שלי ולמצוא לעצמי מקום חלופי עד שאוכל לשכור דירה עם שותפה. אחרי שהיא קלטה שהיא הפסידה את המשחק היא כמובן לא וויתרה ורצתה כרגיל לצאת עם ידה על העליונה ורשמה לי מכתב שיש לי עד ה-1 בספטמבר לצאת מהבית ולקחת את כל החפצים שלי איתי, מכיוון שהיא תביא לבית שותפה שתגור איתה פה ואם לא אוציא את כל החפצים שלי, השותפה הזאת תהיה בחדר שלי ותשתמש בכולם. אני שואלת דבר כזה...מה עושים במצב כזה? יש חוק שאוסר עליה לעשות דבר כזה? וגם האם קיים חוק שנותן לי מגבלת זמן עד מתי החפצים נחשבים כרכוש שלי? ואם כן אז כעבור כמה זמן הם יחשבו כרכוש שלה? דחוף חייבת תשובה...בהיסטריה מטורפת! תודה...

borogon

New member
עפ"י חוק הירושה את (ואחייך) זכאים למחצית

ירושת אביך, וזאת לפי סעיף 11 לחוק הירושה (בהיעדר צוואה כמובן). לשם מימוש חלקך, את יכולה לפנות לרשם הירושה על מנת לקבל צו ירושה בהתאם, לפיו תירשמנה מחצית הזכויות ע"ש הילדים והמחצית השניה ע"ש אמך. אני כבר מזהיר אותך שאת מצוייה בבעייה של שיהוי, שכן חלפו 9 שנים מפטירת האב..

bake4u

New member
תלושי שכר

שלום אני עובד בענף המסעדנות וכרגע עומד ליפני הכשרה מקצועית מלשכת התעסוקה הצלחתי להשיג את רוב תלושי המשכורת שלי אבל יש מעסיק אחד שעבדתי אצלו מאוקטובר 2009 עד ינואר2010 והוא מסרב להעביר לי את תלושי המשכורת כרגע חשוב לי לציין שגם בתקופת העבודה שלי אצלו לא הועברו לי תלושי המשכורת וכמובן נרמסו זכויותי כשכיר החל משעות נוספות ושעות שבת ועד הודאה מוקדמת בעת פיטורין ומכתב פיטורין אך לצערי הרב לא ניהלתי רישום מסודר של הדברים באותה תקופה אבל בשלב הראשוני אני חייב את התלושים מה עליי לעשות תודה מראש על עזרתכם

למעלה