שאלות

תביעות צה"ל

שלום שמי דביר- לוחם משוחרר כבר שנתיים בצבא פרקתי את הכתף ומאז יש לי פריקות חוזרות שאני עושה ספורט ובכלל כמה תנועות מסויימות עם היד. הפריקה בצבא רשומה כך שזה דיי מוכח. אין לי הרבה כסף לשלם לעורך דין עכשיו שיתחיל תביעה. הייתי במרכז למימוש זכויות רפואיות והם רוצים יותר מ20% מהרווחים שזה גם נראה לי המון. האם יש עורכי דין שעובדים על אחוזים ? האם יש עילה לתביעה משמעותית ? נכות ? ובכלל מה היית מייעץ לי לעשות?

תשובה -

שלום דביר. לפי מה שאתה מספר - יש לך עילה. יש הרבה עו"ד שעובדים על אחוזים. 20% זה לא נמוך, אבל גם לא כ"כ יקר.

shagy2dup

New member
סלקום - חוק הטכנאי

אני אתחיל בהקדמה קצרה: ברשותי מכשיר ברשת סלקום , בעקבות בעייה המכשיר נשלח לתיקון במרכז התיקונים של סלקום (9-13 ליוני) ואני אספתי אותו ממרכז התיקונים למחרת (14/6). התקלה חזרה למחרת (15/6) ובעקבות שיחה עם סלקום הם הסכימו לשלוח לי שליח שיבוא באותו היום לקחת את המכשיר. נאמר לי בטלפון שהמכשיר ילקח ממני באותו היום ויוחזר אחרי אלי ב 19/6 , ואף נשלחה הודעת סמס שהטלפון יוחזר אלי ב 19/6 על ידי שליח (אמורה להיות הודעת סמס בנושא במכשיר שנמסר לתיקון , אולם אני לא יודע אם היא תשאר על המכשיר אחרי שהוא יוחזר מהתיקון). בהתאם לנאמר לי (ב 15/6) סידרתי את השבוע הקרוב ואת יום הקבלה כדי שאוכל להמתין לטכנאי בשעה היעודה שהוא אמור להגיע (נאמר לי שהוא יגיע 8-11 בבוקר). ביום שישי 17/6 ב 09:00 הודיעו לי מסלקום שהמכשיר הגיע למרכז התיקון ויחזור מתיקון רק ביום שלישי ה 21/6 , יומים אחרי שנאמר לי שהוא יגיע אלי. התרעה שכזאת ביום שישי מחייבת אותי להזיז דברים בחזרה ליום ראשון וכן לשנות ולסדר את הלוז שלי להמשך השבוע (שכן אני בנסיעות בין לקוחות ולא נמצא במקום ספיציפי). ניסיתי לדבר עם מרכז השירות של סלקום ושם נאמר לי שהנושא בבדיקה ואני אקבל תשובה עד יום ראשון ב 0800 בבוקר (מה שלא קבלתי עד עכשיו). התרעה ביום שישי ב 0900 הינה קצרה לדעתי שכן קבעתי את הלוז שלי בהתאם למה שנאמר לי ועכשיו אני שוב פעם צריך להזיז ולשנות דברים , אמרתי להם שאני לא מקבל בהבנה את זה והשינוי הזה לא לרוחי. האם האמור לעיל מהווה עילה לשימוש בחוק הטכנאי ? שכן התאריך והשעה המיועדת היו קבלת המכשיר ב 19/6 אולם בגלל טעות מצד סלקום אני אקבל אותו ב 21/6 , והזמן (יום שישי) שבוא נאמר לי השינוי לא מאפשר לי לעשות את השינויים בזמן (הן מולי והן מבחינת אנשים שדאגו לסדר את הלוז שלהם בהתאם אלי)

bake4u

New member
מה עלי לעשות

שלום אני עובד בענף המסעדנות וכרגע עומד ליפני הכשרה מקצועית מלשכת התעסוקה הצלחתי להשיג את רוב תלושי המשכורת שלי אבל יש מעסיק אחד שעבדתי אצלו מאוקטובר 2009 עד ינואר2010 והוא מסרב להעביר לי את תלושי המשכורת כרגע חשוב לי לציין שגם בתקופת העבודה שלי אצלו לא הועברו לי תלושי המשכורת וכמובן נרמסו זכויותי כשכיר החל משעות נוספות ושעות שבת ועד הודאה מוקדמת בעת פיטורין ומכתב פיטורין אך לצערי הרב לא ניהלתי רישום מסודר של הדברים באותה תקופה אבל בשלב הראשוני אני חייב את התלושים מה עליי לעשות תודה מראש על עזרתכם

Le Roi

New member
דיני עבודה - פיטורין

שלום רב, הגשתי מכתב התפטרות לעבודתי ורשמתי שהסיבה להתפטרותי הינה העתקת מקום מגורי אשר אליו לא מגיעים שירותי ההסעות של החברה. התקשר אליי הממונה היום וביקש ממני להסיר את סעיף זה לאלתר. נימוקו: "מגיע לך לקבל החזרי נסיעות עפ חוק". החזרי הנסיעות הינם מינמלים ובנוסף לא ניתן להגיע למקום בתחבורה ציבורית עקב השעות הבעיתיות בהם מתחילות משמרות. אני יודע שיש סעיף אשר מדבר על כך שלעבור למרחק מעל 40 קמ ממקום העבודה זה כמו פיטורין... במקרה שלי זה יוצא 30-35 קילומטר. האם עליי להוריד סעיף זה? או שאכן יש עילה לקבלת סעד מסוים עקב סיבה זו של פיטורין

borogon

New member
אתה לא חייב להוריד שום דבר

בלי קשר ללשון החוק, זכותך לרשום במכתב שלך מה שאתה רוצה בהקשר זה, ובוודאי שאינך חייב להיעתר לדרישתו (החצופה) של הממונה.

נפילה וניתוח בפיקה בברך

אימי בת 60 לא עובדת נפלה לפני שנתיים ועשו לה ניתוח בברך שמו לה פלטינוות וברגים . היא לא עובדת . העו"ד שלח בקשה של 250 אלף שקל. והם דחו והציעו 8 אלף . כעבור שנתיים רק ראינו רופא מומחה. הוא טוען שאחוזי הנכות הם בין 10-15 . שאלתי היא כזאת , וברור לי שזו דעה בלבד , כלום לא מחייב וזה פותר את מי שעונה לי . עם 10-15 אחוזי נכות לאישה שלא עובדת בת 60 - כמה פיצויים ניתן להוציא? כמו כן האם 20 אחוז הם הרבה במקרה כזה לשכר טרחה עורך דין ?

סעיף אי-יציאה מהדירה

שלום, אני שוכרת דירה ובאוגוסט נגמרת שנת השכירות ומתחיל חוזה חדש. עכשיו בעלת הדירה החליטה שהיא רוצה להכניס לחוזה סעיף אי-יציאה עד סיום החוזה(כלומר, גם במידה ומתעוררת אצלי בעיה כלשהי ואני לא מעוניינת יותר לגור בדירה - זה לא אפשרי). האם הדבר חוקי? מצורף מה שכתוב כרגע בחוזה תודה

borogon

New member
הכל חוקי

חופש החוזים מאפשר לצדדים לרשום (כמעט) כל דבר, לרבות היעדר תחנת יציאה בחוזה. עם זאת, מקובל כי חוזה שכירות יכיל גם תחנת יציאה, אולם אין זו חובה.

shirel האחת

New member
ערעור על החלטת צו של שופט

אני ובעלי עשינו זכרון דברים לרכישת דירה ונתנו למוכרת הדירה 15000ש"ח במזומן עד להסכם רכישת הדירה. לאחר מכן המוכרת טוענת שלא ניתן למכור את הדירה עקב חובות כבדים שיש לה למועצה האזורית. כשדרשנו את כספינו בחזרה היא טענה שאין לה אותו כרגע ומאז נעלמה: לא עונה לטלפונים. לאחר התייעצות עם המשטרה נאמר לנו לנסות לאתרה טלפונית ללא הפסקה על מנת לנסות להשיג את הכסף בחזרה. התקשרנו אליה רבות ואף שלחנו SMS אך ברוב חוצפתה הגברת פנתה לבית המשפט וטענה שאנו מטרידים אותה ומאיימים עליה. אתמול היינו במשפט והשופט נתן לנו צו איסור להתקרב אליה ו\או להתקשר אליה אלא רק לעורך דינה שעימו היא טענה שהיא בקשר רציף. כאשר שוחחנו עם עורך דינה הוא טען שהוא לא בקשר איתה ואין לו איך לעזור לנו מאחר שאין לה את הכסף. שאלתי: האם ניתן לערער על החלטת בית המשפט על ביטול הצו??? ואם כן איך עושים זאת? באילו דרכים נוכל לנקוט על מנת לקבל את כספינו בחזרה? תודה.

תאגידי המים באופנה בעקבות כלבוטק.

לצערנו לפי החוק כל צנרת המים שאחרי השעון הראשי של הבנין שייכת לבנין. מה שלפני השעונים הדירתיים ועד אליהם נכלל בצריכה המשותפת, מה שאחרי השעונים הדירתיים נכלל בחשבון הפרטי. אם תפנה לתאגיד המים יטענו שכיוון שהאחריות עליך, אתה צריך לבדוק מדי כמה ימים אם השעון אינו מסתובב גם כשכל הברזים בדירה סגורים, וזה שהסכימו לזכות אותך בחלק מהסכום גם זה לפנים משורת הדין. המים זרמו ומישהו צריך לשאת בעלות - ואתה בחלקה. אולי אפשר לטעון שכיוון שהמים לא הלכו לביוב צריך לנכות מהחשבון את עלות הביוב (היום נכלל בעלות המים). הדבר חמור יותר בצינורות התת קרקעיים שעוברים מהשעון הראשי עד לשעונים הדירתיים ואלו שעוברים לברזי ההשקיה, חדר הזבל וכו'. בבתים ישנים הצנרת רקובה, נוצרים חורים ויש נזילות סמויות שמגיעות לכמויות גדולות של מים. בינינו- שום ועד בית לא יכול לבדוק דבר כזה, גם כי הדבר דורש סגירת כל הברזים של כל הדירות בו זמנית ובדיקה שהשעון הראשי לא מסתובב. ובעקבות כלבוטק - אף אחד לא ערב לך שהוא לא יסתובב כאשר בבית סמוך משתמשים במים. הערה נוספת: אם יש כאן קוראים שגרים בבנינים גבוהים שיש להם משאבות שעוזרות להעלאת הלחץ לקומות הגבוהות כדאי שיבדקו את הצריכה המשותפת. לחץ משאבות גבוה מהלחץ החיצוני גורם לעתים לבעיות, להחזרת מים ולקריאות לא נכונות מוגזמות. דחוף להתקין שסתום חד כיווני לאחר השעון הראשי.

למעלה