שאלות

dudkix

New member
פירוק חברה בע"מ

הי... השנה פתחתי חברה בע"מ. (רק ברשם החברות) בפועל לא נפתחו תיקים בשום מוסדות (מ"ב, מע"מ וב"ל) בסוף אני לא מתכוון לפעול דרכה והשנה לא הייתה פעילות בכלל ברצוני לפרק את החברה על מנת להימנע מהוצאות כספיות נוספות (דוח כספי ורשם החברות) הבנתי שיש פירוק במסלול הקצר שבו אוכל אני להירשם כמפרק ואז אני יכול להימנע מעלויות גבוהות של הפירוק (סה"כ להחתים עו"ד שזיהה אותי, טופסיידה וכו') האם זה נכון ? או שאני חייב לערב רואה חשבון ובנוסף אם לא פתחתי תיק ולא הייתה לי פעילות האם אצטרך להגיש דוח שנתי ל-2011 ? בכל אופן אם ארצה איש מקצוע לטיפול בעניין, כמה זה אמור לעלות במקרה שלי ???

dudkix

New member
פירוק חברה מרצון - פרסום ברשומות

מה הכוונה שצריך לפרסם ברשומות ? איזה רשומות ? איזה נסח ? כמה כסף אמור לעלות הפרסום ???

מורני77

New member
שאלה

ב-6 השנים האחרונות עבדתי במשרד עו"ד, בתחילה כמזכירה ובשנה האחרונה כמתמחה, עזבתי לטובת לימוד לבחינות הלשכה, עברתי את הבחינות ולא הוצע לי לחזור. שאלתי היא לעניין פיצויי הפיטורין, הבנתי שבגלל היותי מתמחה לא מגיע לי שכן, המדובר בסוג של חוזה לזמן קצוב, אבל מה עם חמשת השנים שקדמו להתמחות, האם בגין שנים אלו לא מגיעים לי פיצויי פיטורין, חקרתי את הנושא ולא הצלחתי להגיע למסקנה אחת. אודה לתשובה. תודה מראש.

ביגמיה גיאוגרפית?

מקווה שזו שאלה משפטית במקומה. למעשה מדובר בשתי שאלות: 1. האם אדם שהתחתן בנישואים אזרחיים בקפריסין והתגרש לאחר מכן בישראל (גט ברבנות) צריך להתגרש גם בגירושים אזרחיים בקפריסין כדי להינשא פעם שניה בנישואים אזרחיים בקפריסין עם בת זוג אחרת ? 2. במידה שכן, האם אדם כזה שנישא שוב בנישואים יהודיים בארץ ייחשב לביגמיסט אם יבקר בקפריסין עם אשתו השניה? תודות וברכות :)

יריב כץ

New member
סכסוך על עבודה

שלום רב. לאחרונה הזמנתי עבודת עריכת סרט משפחתי אצל עורך מאיזור תל אביב. העורך, ערן ורד, ביצע עבורי עבודה אך לא עמד בהסכם ביננו על איכותה. אני מעוניין בייעוץ לגבי אפשרויות התביעה/ גישור בכל הנוגע למחלוקת הנוגעת לצד האומנותי והכלכלי של יצירה ששולם עליה מראש. לצערי אין ברשותי תקציב רב להכנס לתהליך משפטי ולכן העדיפות הברורה מבחינתי היא פשרה. בתודה מראש יריב.

בעצם למה רק בקפריסין? אולי בכל האיחוד האירופי

אם קפריסין היוונית שייכת לאיחוד האירופי, זה לא עושה אותו ביגמיסט גם בבריטניה, צרפת וכו?

borogon

New member
עצה

מה שלא יהיה: 1. אתה רושם את שמו של בעל מקצוע- אתה מסתכן בתביעת לשון הרע. 2. כמו בפוקר, גם במשפט, אתה לא חושף את כל הקלפים- לכן אני ממליץ לך מאד לשדר כאילו אתה מאד מתכוון לתבוע, אבל אם תוצע לך פשרה ראויה, אולי תשקול אותה...

ToMKin

New member
השכרת דירה

שלום, לפני כחודשיים השכרתי דירה שאני בעצמי שוכרת אותה לזוג צעיר, הם לא מוכנים לשלם לי את הכסף והם עדיין חתומים איתי על חוזה ויש לי צ'ק פתוח שלהם. השאלה שלי האם אני יכולה לפנות אותם מהדירה עם משטרה בגיבוי של בעל הדירה? ובגלל שהם חתומים איתי על חצי שנה, האם אני יכולה לפדות את הצ'ק על כל החצי שנה מראש בגלל הפיגור בתשלום והבעיות שהם גרמו לי פלוס הנזקים והטרחה שלי ? תודה מראש.

מחפש עו"ד מתמחה בתביעת רכוש ממלחמת העול"הש

משפחתי התגוררה ברומניה בחבל מארמורש ואני מעונין לתבוע את רכושם [בתים ועוד] שנגזלו בעקבות גרושם למחנות המוות, אציין שאף לא אחד מהם נשאר בחיים , אודה למי שיוכל להפנות אותי לעו"ד שיכול לעזור לךי בתחום, תודה רבה

mikonww

New member
זקוק לעזרה בהגשת תביעה נגד סלקום

בבית משפט לתביעות קטנות. מי שיכול לעזור לי השמח, הגיעו מיים עד נפש ונשבר לי מהם. הם גוזלים ממני כספים כבר 7 חודשים ויותר, מודים שיש טעות אך מצד שני לא מפצים אותי ! ועכשיו זה הגיע למצב שהם רוצים לבטל את החוזה שיש לי איתם כי זה לא כלכלי להם !!! והסיפור בקצרה. עד לפני +-7 חודשים הייתי לקוח ברשת אורנג, נציג סלקום נגש עלי ביוזמתו לבית העסק שלי והציעה לי הצעה להסכם שירות איתם. תנאי השירות והמחיר בעסקת החבילה היו לרוחי וסוכם ונרשם כל הפרטים על מול נציג השירות וסכום חודשי קבוע שאמור לרדת. חודש ראשון עבר והורד לי סכום גבוה בהרבה ממה שסוכם, דברתי עם החברה ותענו שיש טעות ושהם יחזירו לי. חודש שני עבר ופיצוי לא קבלתי אבל מה שכן קבלתי זה חיוב בהרבה יותר גבוה שוב ממה שסוכם. ושוב טלפונים ושוב פגישות ושוב הבטחה שהטעות תתוקן וכספי יחזור עלי. ואינה עוד חודש עבר ושוב לא חזר הכסף ושוב החיוב גדל וגדל. וכל פעם הם בתגובה "מצטערים טעות" רק שהפעם גם הציעו פיצוי ! הפיצוי היה הגדלת ההטבות וסכום כלכלי נמוך במקצת ממה שנחתם וגם את זה קבלתי בפקס. ואיזה פלה שוב החיוב גבוה ממה שנאמר, ושוב טלפונים ושוב פגישות ושוב בלגן. כך עוברים החודשים וסלקום גובים ממני כספים עד שלפני שבועה הייתי בפעם האחרונה בסלקום ונאמר/נרמז לי בגדול שהם לא הולכים לכבד את החוזה ומעבירים את זה למחלקה המשפטית שלהם לצורך ביטול החוזה. זה דרך השתלשלות הפרטים בגדול השמח אם מישהו יוכל לעזור לי לנסח כתב תביעה לבית משפט לטביעות קטנות ניתן ליצור איתי קשר בנייד 054-6920668 או באימייל [email protected]

תשובה-

מאחל לך ולכל מי שעומד על זכויותיו מול חברות הסלולר - המון בהצלחה! קצת קשה למצוא עו"ד שיסכים לטפל בתיק כזה והדרך שלך למיצוי הליכים תהיה בבהמ"ש לתביעות קטנות. כדאי שעו"ד יכתוב עבורך את כתב התביעה לכל הפחות.

mikonww

New member
תודה על התשובה המהירה

אך אני לא מחפש עו"ד שיטפל לי בתביעה, אילה מחפש איש טוב עם יכולת ניסוח טובה ובעל סבלנות והכי חשוב מבלי שגיעות כתיב כמו שלי יש שיעזור לי בניסוח. הכותב (אני) בעל דיסלקציה והסיכוי שהצלח לנסח דבר שכזה לבד מבלי שגיעות או מבלי טעיות תחביר ועוד כמה דברים שלא ניכנס לזה נמוכות.

סיוע משפטי

כמעט בכל בית משפט יש יחידת מתנדבים שעוזרת לנסח כתבי תביעה לתביעות קטנות. תכין את כל החומר שיש לך והשתלשולת מפורטת של העניין וגש עם זה אליהם.

מור א1

New member
יישוב קהילתי

שלום, ביישוב בו אני מתגוררת ישנה בריכה אשר עד הקיץ האחרון הייתה פתוחה לכולם בתשלום. כעת ישנה כוונה להפוך את הבריכה לבריכה יישובית תמורת תשלום של 1,200 ש"ח לבית אב עבור כניסה לבריכה (שאינה מוצלת ואין בה שום מתקנים נוספים פרט לבריכת מבוגרים ובריכת פעוטות). כוונת מנהלי היישוב הינה להפוך את הבריכה לבריכה יישובית ומשמעות הכוונה היא: - לגבות 1200 ש"ח מכל בית אב עבור כניסה חופשית במהלך יולי-אוגוסט (ואולי ספטמבר) לבריכה+ אפשרות להכנסת אורחים מחוץ ליישוב בליווי התושב ללא עלות. - לא לאפשר כניסה לבריכה לתושבי היישוב אשר בחרו לא לשלם את מלוא הסכום. - לא לאפשר כניסה לתושבי היישוב תמורת תשלום כניסה חד פעמי בכל פעם שהם רוצים להיכנס. האם מותר למנוע מבעד תושבי היישוב להיכנס לבריכה (בין אם היא מוגדרת בריכה יישובית ובין אם לא)? תודה!

peach20

New member
איום בתקיפה או תקיפה קלה- מה עושים?

אם מישהו מאיים על מישהו אחר בתקיפה או נותן לו סטירה או דוחף אותו (או מרביץ לו או פוגע ברכוש שלו וכ"ו)- האם האדם שהותקף (גם אם זו תקיפה קטנה של דחיפה או אפילו איום מילולי) יכול לפנות למשטרה. מה התהליך שמתרחש והאם המשטרה מתייחסת לתלונות כאלו בצורה רצינית? (נראה לי שזה קורה הרבה בחום של ארצנו שאנשים מרימים ידיים על שטויות-כמה אפשר לפנות למשטרה בעניין?) תודה.

שלום

יש לי בעיה שאינני יודעת לאן לפנות. רשות השידור מטרידה אותי לאחרונה בדרישה להסדרת יתרת חוב באגרה לשנים 2004-2010 רק שמעולם לא הייתה לי טלוויזיה. הכל התחיל בגלל שהחלפתי את הכתובות שלי בת.ז בספטמבר.עד אז לא החלפתי את התעודה עם הכתובת של הוריי מגיל 16. ברגע שהחלפתי התחילו ההטרדות. התחלתי לשלוח להם פקסים לגבי הנושא הזה בטענה שאין לי ולא הייתה לי מעולם טלוויזיה.(אני לא אוהבת טלוויזיה וזו בחירה אישית שלי שנים) אחרי חודשיים של הטרדות מצידם הם התקשרו היום בצהריים בטענה שרכשתי טלוויזיה בשנת 2003 וכתוב להם איזה חנות קניתי ואיזה סוג טלוויזיה. אמרתי לה שמעולם לא הייתה לי טלוויזיה,אך אולי כי אינני זוכרת זה לפני המון שנים שילמתי במקום חברה לעבודה(ובאמת שאינני יודעת)אך לי אישית לא הייתה טלויזיה מאז שעזבתי את בית הוריי בשנת 2001 לקיבוץ. ששאלתי אותה למה נזכרו עכשיו היא אמרה שבמשך 10 ש' הם "חיפשו אותי" ורק בגלל שינוי הכתובת הם מצאו אותי ודורשים 5000 ש"ח(מעבר לסכום הנקוב בטופס הם מחייבים בתשלום הוצאות שכר טירחה והוצאות משפטיות.) מה עושים? הם מאיימים עלי שיפנו לעורכי הדין שלהם ולהוצאה לפועל ושם אהיה חייבת לשלם. אין לי דרך להוכיח זאת חוץ מלהזמין אותם כיום לבית. מה עוד אפשר לעשות? תודה.

למעלה