שאלות

lokiboo

New member
ממליצה לך לנסות לפנות

לפורום צרכנות בתפוז, יש שם הרבה מאוד הודעות (ותשובות) על רשות השידור.

k28

New member
מניעת פוטרופוס על חשבון הבנק

סבתא שלי נמצאת כרגע בבית החולים ולא ממש מודעת למה שקורה סביבה. יש לה 3 ילדים והבן הבכור שלה הלך לבית החולים והוציא מהרופא דו"ח על מצבה הנפשי כדי להוציא מבית המשפט צו אפוטרופוס לכסף שלה בבנק. אנחנו יודעים שכוונתו היא לקחת את הכסף שלה. האם יש דרך לעצור את העניין? הרופא בבית החולים סירב לתת לבת שלה גם אישור על מצבה.... (לצערי אמא שלי בחו"ל ולא יכולה לטפל בעניין כרגע) תודה מראש

אפוטרופוסות

יש אפוטרופוסות לגוף ויש אפוטרופוסות לרכוש. זכותו של דודך להגיש בקשה להתמנות כאפוטרופוס אבל בכל מקרה הוא יצטרך לצרף לבקשתו הסכמות/ ויתורים מצד יתר אחיו. אם לא יעשה כן בית המשפט יבקש את תגובתם. בתגובתכם תוכלו לטעון למה אתהם מתנגדים לאפוטרופוסות או לעצם מינויו כאפוטרופוס או לבקש מינוי משותף.

צריך את עזרתכם בקייס מסויים!

שלום לכולם! יש לי שאלה בנוגע למקרה אמיתי שהתרחש : גרתי במשך שנה בשכירות , לאחר שנה קניתי בית ולכן לא חידשתי את השכירות עם בעל הדירה.. נודע לי מבעל הנכס ,שבזמן שהתגוררתי בדירתי השכורה , צינור המים המרכזי של הבניין התפוצץ.. כתוצאה מאירוע זה , בעל הנכס ביקש ממני להשתתף ולשלם יחד עם שאר דיירי הבניין את חשבון המים שהתבזבזו כתוצאה מהפיצוץ. השאלה שלי היא האם אני חייב על פי החוק לעשות מה שבעל הנכס אמר ולשלם את החשבון , או שבכלל בעל הנכס אמור לשלם את חשבון המים שהתבזבזו? על מי אמור להיות מוטל הנטל הכספי הזה ע"פ החוק ? עליי או על בעל הנכס? תודה רבה

efratro

New member
תחרות בלתי הוגנת

שלום רב, רציתי לדעת,מה אומר החוק באם התקיימה תחרות, בה אחוזי ההצלחה אינם הוגנים מלכתחילה למשתתפים. תודה, אפרת.

ToMKin

New member
גזענות

שלום, האם אני יכולה לתבוע מישהי על אמירה גזענית שהיא אמרה לי ולבת זוגתי "לסבית מסריחה" בנוסף לזה היא גם דיברה עלינו מאחורה הגב בצורה גזענית כמו המשפט הקודם ואף גרוע מכך , עם שכנתה שהיא גם חברה שלי לעבודה( ככה שיש לי עדה) מה אוכל לעשות בנושא? ומה התהליך? תודה מראש.

borogon

New member
עקרונית מדובר בהוצאת דיבה

מדובר באמירה פוגענית, שנאמרה לאדם שלישי (שכנה/חברה) ומשכך יוצא שהיא הוציאה דיבתך רעה. עקרונית חוק לשון הרע קובע כי גם ללא הוכחת נזק, אם תוכיחי את עצם האירוע, תוכלי לקבל 50,000 שקלים.

bvarda

New member
רישום בטבו - מחוייבות עו"ד ששולם לו ע"פ חוזה

שלום רב. לפני כ 7 שנים רכשנו דירה חדשה מקבלן. בהתאם לידוע שילמנו 1.5% מהסכום לעו"ד של הקבלן עבור עבודותיו השונות ובינהם רישום הנכס בטבו. יש לציין שעם הזמן הקבלן עצמו פשט את הרגל ולכן מונה לו עו"ד כונס נכסים. פניתי לעו"ד (לו שילמתי) וכרגע הוא מתחמק מרישום הנכס למרות שידוע לי ע"פ הרשויות שכבר ניתן לרשום אותו. העו"ד טוען שמכיוון שהקבלן פשט רגל, על עו"ד הכונס להעביר לידיו מספר מסמכים. השאלה פשוטה: אני שילמתי X כסף בזמן רכישת הדירה לעו"ד עבור ביצוע עבודה זו. האם הוא מחוייב ע"פ חוק להשלים עבודתו לרישום הנכס והאם מחובתו להסדיר את העניינים והדרישות מול עו"ד הכונס ללא מעורבות שלי. תודה.

borogon

New member
מציע לפנות לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין

ושהעו"ד הנכבד יסביר להם מדוע לא ביצע רישום בטאבו. יש סיכוי סביר מאד להתרשלות מצדו- ומכאן שגם לתביעת פיצויים מבחינתכם. ממליץ לכם לקבל ייעוץ ראשוני מעו"ד (אחר כמובן).

שאלה על מנכל חברה

שלום לכולם אבקש יעוץ בעניין הבא קרוב משפחתי פנה אלי בבקשה הבאה , הוא איש עסקים שעסקיו הם באחת ממדינות אירופה בבעלותו מס` חברות ועסקים שם בקשתו היא שאני אתמנה למנכל באחת מחברותיו רק באופן פורמלי ואני אמנה אותו עם יפוי כח שהוא האחראי על החברה וכל הסמכויות בידו סיבת בקשתו היא שאם החברה ח"ו תפשוט רגל הוא יוכל להמשיך להיות מנכל בחברה אחרת כי החוק באותה מדינה שמנכל חברה שפושטת רגל מנוע מלכהן למנכל למשך 5 שנים שאלתי היא כזאת האם במקרה שאכן החברה פושטת רגל ויש תביעה על החברה או סתם כל תביעה אחרת האם התביעה תהיה עלי באופן אישי למרות שאיני הבעלים של החברה אני כמובן חייב לציין שקרוב משפחתי אדם שנאמן עלי מבחינת שלא בא ח"ו להפיל אותי באיזשהוא עניין. מה אומרים חבר`ה ? תודה ויום טוב

שאלה בתחום ניירות הערך

אני מחזיק באג"ח סדרה א' של חברת רבינטקס, הנתונה בקשיים. רכשתי אותן למרות הקשיים משום שמדובר בסדרה קטנה מאוד, כ-2 מליון ש"ח. סכום כזה נמצא בקופתה של החברה. עכשיו שהגיע מועד הפדיון הודיעה החברה כי לא תשלם במועד ודרוש לה זמן נוסף לבחינת האפשרויות. הבעייה האמיתי תהיא שבעלי אג"ח סדרה ב' שהיא גדולה בהרבה, עשרות מליונים, הודיעו כי הם יראו כל תשלום בגין סדרה א' כהעדפת נושים. לבעלי אג"ח א' נוצר קושי משפטי - ראשית, מדובר בכמות קטנה ולכן ייעוץ משפטי יאכל חלק גדול מהתמורה. שנית, כמעט ואין בנמצא מחזיקי א' בלבד. רובם, כולל המוסדיים, מחזיקים בשתי הסדרות ולכן יש להם ניגוד אינטרסים. לכן גם לא נבחרו נציגים של מחזיקי א' באסיפה הכללית. השאלה היא 1. האם יש הצדקה לטענת העדפת נושים בהתחשב בסכומים הנ"ל,? 2. כיצד משקיע קטן (כמוני) יכול לקבל סעד משפטי, באופן עצמאי או באמצעות עורך דין בדרך כזאת שלא יאבד את כל כספו?

ori 6

New member
פגישה קשה בפרטיות במקום העבודה

בוקר טוב, אני אנסה לתת את הגרסא הקצרה. מדובר במקרה שארע בחברת תקשורת גדולה, נגד ראש צוות במוקד מסוים הוגש מכתב תלונה למבקר החברה, שבעקבותיה מנהל המחלקה (מנהלו הישיר של ראש הצוות) ומנהל האגף ביצעו חקירה ובדיקה מול הצוות אשר התלונן. מדי יום בעקבות אילוצי עבודה, אחת העבודות (נציגה בכירה בצוות) מתבקשת להשאיר את המערכות האישיות שלה לא נעולות כיוון שיש לה הרשאות שאין למשתמשים אחרים (למרות שהביעה את דעתה שאינה מעוניינת בכך), אתמול נראה ראש הצוות עובר על המיילים שלה ע"י מספר נציגים מהצוות. האם עדות ראיה תספיק במקרה זה? האם יש זכות / עילה משפטית שהמקרה מעלה? אשמח לתשובתכם בנושא.

תשובה-

זו שאלה לא פשוטה. בכל מקרה, רצוי להתייעץ עם עו"ד הבקיא בדיני עבודה ולזכור את הלכת טלי איסקוב ואפיקי מים שפורסמה לא מכבר בנושא זה.

קומנט

New member
ביטול המחאה

מסירת המחאה כאשר מלכתחילה יודעים כי אין כיסוי ולא מתכוונים לפרוע, הינה עבירה פלילית שדינה מאסר שנה אחת, אבל מה בנוגע לביטול המחאה ? אני מתייחס למקרה פשוט : סחירות ההמחאה הוגבל למוטב בלבד ולא עבר לאוחז כשורה בצד ג', מדובר בכשל תמורה מלא אל מול הספק שמחזיק בהמחאה. 1. במידה ומבטלים המחאה כזאת, תתכן פרוצדורה מול הוצאה לפועל, (במידה והספק יגיש אותו להוצאה לפועל, מוסר ההמחאה יבקש להתגונן וכו') אבל האם יש כאן איזו עבירה פלילית ? 2. במידה ולא מדובר בכשל תמורה מלא, אלא חלקי, או כל טיעון התגוננות אחר, ו/או במידה ומדובר בהמחאה שסחירותה לא הוגבלה וצד ג' שהינו אוחז כשורה מבקש לגבותו, האם בכל מקרה המקרה ידון במישור האזרחי, בהוצאה לפועל/בית המשפט וזה הכל, או שיש פן פלילי ? בשורה התחתונה, האם המישור הפלילי שבד"כ מיוחס לביטול המחאה היא מיתוס, והכל בסופו של דבר מתברר בפן האזרחי (הוצאה לפועל, בית משפט וכו'), או שיש גם מישור פלילי לנושא ? תודה רבה.

vtomer100

New member
הוצאות בית משפט

שלום שאלה ליודעים דבר במהלך תביעה בבית משפט באחד מהדיונים פסק בית המשפט "הוצאות בית משפט" ע"ס 2000 ש"ח לצד התובע עקב כך שהצד הנתבע לא הגיע מוכן לדיון ספציפי השאלה היא פשוטה מאוד מה מקובל לרוב האם הכסף הנ"ל הולך במקרה כזה לתובע או לעו"ד שלו ,מה נהוג ומקובל ? (יש לציין כי הע"ד קיבל 6000 ש"ח על פתיחת תיק ועוד 1200 ש"ח על כל דיון ועל דיונים קצרים מאוד 600 ש"ח ובסוף המשפט אם יפסקו שכר טרחה אזי 50% לתובע ו 50% לעו"ד שלו ) אני מבקש לדעת מה מקובל בשוק ,שמתי לב באינטרנט כי הכסף במצב של דיפולט (כלומר ללא הסכם) אמור ללכת לתובע ולא לעו"ד שלו מחכה לתשובה ...

nickd

New member
פרסום כתבה בעיתון - שאלה בנושא אתי

שלום, האם אני יכול לכתוב בעיתון כתבה, אשר למעשה, מתרגמת ומפרשת פסק דין שניתן זה עתה (ולא קשור לתיק בו טיפלתי)? השאלה אם זה לא נוגד כללי האתיקה? תודה

borogon

New member
במה זה נוגד את כללי האתיקה?

כל עוד אתה לא מנכס לעצמך תיק שאינו שלך כמובן...

dogli3

New member
שאלה

שלום, חשבתי על רעיון ממש טוב לפרסומת לבטיחות בדרכים. כשפניתי לגורמים המתאימים בארץ אמרו לי שאם אמסור את הרעיון אני לא אהיה זכאי לזכויות יוצרים או תשלום. איך בכל זאת ניתן לעשות מכך כסף? תודה

../images/Emo53.gifשאלה לגבי נוסח התחייבות בחוזה עבודה|עזר

"הנני מצהירה ומתחייבת בזה כי אם מיד לאחר שאסיים בהצלחה את ההכשרה הנ"ל, אסרב לעבוד - - - - -, אשיב לכם לאלתר את מלוא עלות ההכשרה ואם אפסיק לעבוד מטעמכם בתפקיד זה לפני תוך 4 חודשים מתחילת עבודתי בתפקיד זה, אשיב לכם לאלתר את החלק היחסי של עלות ההכשרה בהתאם ליתרת התקופה שנותרה לי להשלמת 4 חודשי העבודה הנ"ל " כך כתוב בחוזה שלי, האם תחילת העבודה היא לפי התאריך שכתוב בתלוש המשכורת? והאם צריכה לעבור תקופה מדוייקת של ארבעה חודשים מתחילת תאריך העבודה כדי שלא אצטרך לשלם את הקנס במקרה שהתפטרתי/ פיטרו אותי? (תאריך תחילת העבודה לפי מה שרשום בתלוש המשכורת הוא התאריך שבו התחלתי את ההכשרה- 6.3, האם רק מה-6.7 לא אצטרך לשלם קנס? או לאחר התאריך שבו סיימתי את ההכשרה?)

למעלה