שאלות

הלדין

New member
שאלות

1. האם קיים אתר בו רשומים אילני הדיג´יגדילה של הדיג´ימונים? 2. זה מסריח. בפעם הראשונה הם הביאו את הילדים כדי לשמש כתחנות כוח לדיג´ימונים אבל בעונה הרביעית משתמשים בהם כדיג´ימונים? ולמה נראה שהם ממציאים בכל פעם תירוצים חדשים למה זה לא מתיישב עם העונות הקודמות. 3. מדוע צריך לתת לדיג´יגורלים דיג´יקוד? הבחורים במרכז התמיכה בשביתה או מה? בפעמיים הקודמות הם עשו את העבודה, בלי תלונות. 4. מה ההבדל בין רנאמון לראנאמון? 5. מה בדיוק הטעות בטיעונו של יאמאקי?

Morphia

New member
for heaven´s sake!

זאת סדרה של ילדים, למה אתה קוטל אותה? לי לא ידוע על אתר כזה, אבל אם תחפש בגוגל, אין סיכוי שלא תמצא (כמעט). על השאלה השניה שלך אני מתפתה לא לענות, אתה יכול להתבטא קצת יותר בעדינות, אתה נמצא בפורום שמיועד לאנשים שאוהבים את הסדרה, זה שבי זה לא פוגע לא אומר שאחרים לא נפגעים... ולתשובה- הילדים לא היו ´תחנות כוח´ כפי שקראת להם, הם היו ~שותפים~, והעונה הרביעית לא קשורה לעונות הקודמות בדיוק כמו שהעונה השלישית לא קשורה אליהן... שזו גם התשובה ל´תירוצים´ שטענת שמומצאים... שאר השאלות הן (למיטב הבנתי) על המשך העונה, לא צפיתי בשאר הסדרה, אז אני לא יודעת על מה מדובר...

הלדין

New member
תשובות

קודם כל, הפורום הזה הוא בשביל אנשים שצופים בדיג´ימון- זה נע משונאי דיג´ימון(שבעיקר צופים בפורום הזה כנראה) עד לחסידיה המעלים קורבנות אדם של אנג´וומן המהללים כל פרט ופרט בסדרה. קיימות אי התאמות בין העונות כמו לדוגמא הסינכרוניזציה בין זמן אמת לבין זמן דיגיטלי או עניין קיומם של הדיג´ימונים בעולם האמיתי. בעונה הראשונה הדבר התאפשר בגלל שמיוטיסמון פתח שער לעולם הדיגיטלי וכל עוד הוא היה פתוח הדיג´ימונים התקיימו אבל בעונה השנייה השער היה פתות וסגור לסירוגין. שלישית, לפי הבנתי, האנרגיה לדיג´יגדילה מגיעה מהדיג´יגורל או לפחות חלקה. בתצורות מסוימות של דיג´יגדילה האנרגיה באה מדיג´ימון אחר. בעונה הרביעית לקחו כמה ילדים מהעולם האמיתי והפכו אותם לדיג´ימונים. השאלה היא מדוע הם לא השתמשו בדיג´ימונים אמיתיים? נ.ב. בפעם הקודמת הייתם קצת יותר פושרים.

Digi Lista

New member
לגביי העונה הרביעית ושאר השאלות

לדעתי הרעיון שהילדים משתנים בעצמם לדיג´ימונים הוא פשוט מדליק!(גם הדרל עד לגדילה מהממת לדעתי)אבל הםלא משתנים סתם כי ככה זה יש לזה סיבה ומטה(הרעיון של היוצרים...)ויש להם שתי גדילות שמורכבות למעשה משתי נשמות- נשמת האדם ונשמת החיה, ויש עולם דיגיטלי(אני פשוט ממש אוהבת את העניין של העולם הדיגיטלי,וחבל שאין אותו בעונה השלישית, לא כמו שהתרגלתי אליו בכול אופן...), העניין הוא שבכול עונה יש חידושים ודברים שלא היו בעונה שלפניה, והאמת זה היה משעמם אם הכול היה כול הזמן אותו הדבר!, מה שכן ממה שאני יודעת הדיג´ימונים דיי מתחזקים מעונה לעונה(לדעתי אם אגומון נניח ילחם ברנאמון לא בטוח שהוא ינצח, למשל). לגביי עניין הזמנים... טוב עניתי על זה כבר, בסוף העונה הראשונה הזמן בשני העולמות נהיה זהה, הדיג´ימונים יכלו להתקיים בעולם האמיתי בגלל הסיבות (זאת רק דעה) שהיו להם והנתונים לכך,בעונה השנייה הייתה להם גם בעיה לדיג´יגדול והם נאלצו למצוא(לפחות בהתחלה) מקורות גדילה אחרים(קדומים יותר)ויכול להיות שזה מה שהשפיע גם על ההישארות בעולם האמיתי לאורך זמן...אם כי זה לא בהכרח נכון,יכול להיות שבאמת יש ענייניםלא הכי מובנים בין עונה לעונה...(זאת רק דיעה,לא לקטול אותי ישר...)

Morphia

New member
אבל...

כבר אמרו לך שהזמן בעונה השניה הוא בעולם הדיגיטלי בול כמו בעולם האמיתי (כי זה משהו שקשור לאפוקלימון...). אהה... בקשר לאנרגיה, כן, כנראה שיש משהו שהוא כל כך תמים בילדים האלה... אני לא יודעת מה יצר את האנרגיה הזאת ולמה דווקא ילדים ולמה השתמשו בהם כתחנות כוח (לפי מונחיך), זה פשוט ככה... ובעונה הרביעית, טוב, כמו שאמרתי קודם... לא ראיתי אותה, אבל אני משערת שזה בגלל שכבר לא היה אפשרי להעביר את האנרגיה דרך מכשירים לדיג´ימונים אמיתיים (או שכאלה לא היו בנמצא). מה הכוונה בפושרים? *shrugs* נו שיהיה... שדבר אחרון, אין טעם להלל\להעלות קורבנות\לשנוא את הסדרה כי: א. זה לא ישנה אותה ב. זה בזבוז של זמן, משאבים ואנרגיות ג. זו רק סדרה... עד כמה שאני אוהבת אותה...

Digi Lista

New member
אני מסכימה איתך,מורפיה!

א. זה באמת לא ישנה בי זאת רק סדרה מצויירת למרות שהאבה שלי אליה עצומה. ג. באמת חבל לבזבז זמן על התכסחויות,מי שלא אוהב את הסדרה לא מוכרח לראות אותה ובטח שלא לדבר עליה, יש עוד דברים...

Digi Lista

New member
התכוונתי למילה... אהבה...

כנראה מרוב מהירות לא הסתכלתי על מה שאני כותבת...

Morphia

New member
......

;^^ נו טוב, גם אני מאוד אוהבת את הסדרה, אבל להגיע לקיצוניות של שנאה או הקרבה, זה נראה לי פשוט חסר טעם...

Digi Lista

New member
הלדין,יש לי שאלות אלייך.

למה התכוונת בפושרים?מי היה פושר? מתי?ולמה?. מה בדיוק מסריח בדיג´ימון?וכן כמו שענו לך,הילדים לא היו בעיקר בטריות לדיג´ימונים הם היו חברים שלהם!שותפים שלהם!נפש קשורה בנפש!(אוקיי הכוונהה הובנה), הדיג´ימונים חיכו עד שהילדים הגיעו לעולם הדיגיטלי בפעם הראשונה, למעשה בלי הילדים לדיג´ימונים שלהם לא הייתה מטרה(הראו את זה בעונה הראשונה),דיג´ימון לא יכול לגדול אם הדיג´יגורל שלו(גם זה מורכב, לכול ילד נבחר דיג´ימון מיוחד לפי תכונות האופי החזקות שלו)לא יתן לו יחס של דאגה ואיכפתיות(זה חוזר בכול עונה). עכשיו אני אשמח שאתה תענה לי.

הלדין

New member
טוב

בפעם הראשונה שהכנסתי לכאן הודעה ובה תהיה על העונות בדיג´ימון התגובה הייתה קצת יותר פושרת. טוב, אני אדם ציני. אני מתקשה להבין מה הקשר בין מכונות מלחמה משומנות היטב לבין בני אדם? הדיג´ימונים בעונה הראשונה הם מקרה מיוחד במינו והדבר הודגש היטב מכיוון שהם תוכננו לפי מידתם של אותם ילדים. מה שקרה בעונה השנייה היה כמעט פרודיה על מה שקרה בעונה הראשונה- הדיג´ימונים ממש באו עם הוראות הפעלה. אם הילד ראה דיג´ימון, זו סיבה לתת לו דיג´ימון- ומה עם המדיניות לשמור על ניתוק בין ארץ דיג´ימון לעולם האמיתי? היה קטע בו אגומון מסביר לגריימון מלחמתי שחור שהוא נלחם תמיד למעו הפילוסופיות שבהם הוא האמין. זה היה שיא האבסורד- הרי לאגומון מעולם לא היו דעות משלו.(ומהי למעשה הפילוסופיה בה מאמין אגומון?) הדיג´ימונים מסוגלים לדיג´יגדול בלי עזרת הדיג´יגורל שלהם. קחי לדוגמה את אכמון שדיג´יגדל לאכמון מתכתי. הדבר לוקח זמן כמו כל דבר טוב בחיים. לפי התיאוריה שלך כל העולם הדיגיטלי אמור להיות מוצף בראשים מקפצים. בקיצור, דיג´ימון היא כיף ברמה הויזואלית אבל ברמה הרעיונית והלוגית היא פשוט קיצ´ית.(בסדר, ידעתי שהיא תהיה קיצ´ית אבל העונה השנייה הייתה יותר קיצ´ית מהראשונה) קיצ´ית- קיטשית, שמאלצית

Digi Lista

New member
את העונה השנייה...

אני לא ממש אוהבת, ככה שזה יהיה טיפשי לכתוב על משהו שאומנם ראיתי המון פעמים אבל לא ממש אהבתי. אטמון גדל לאטמון מתכתי וגם ליאומון לסייבר ליאומון בלי דיג´יגורלים, בזה אתה צודק, אבל היה משהו אחר שגרם להם לדיג´יגדול(לליאומון זאת התקרבות לדיג´יכלים ולאטמון זה בגלל מה שקרה כאשר גריימון גדל בפעם הראשונה לגריימון מתכתי, משהו השתבש וטאי ואגומון חזרו לעולם האמיתי ואילו אטמון נכנס לתוך מין מאגר של אנרגיה שגרמה לו לדיג´יגדול). כנראה שלאגומון יש תיאוריה כי אחרי הכול הוא לא רק מכונת לחימה,את התיאוריה הוא לא היה חייב להגיד כול הזמן,כי דברים הם לא תמיד כמו שהם נראים ולפעמים נחמד שלא הכול מתגלה לצופים על ההתחלה(במקרה הזה לקח כמעט שתי עונות כדי לגלות מהי התיאוריה של אגומון), כנראה שלא היו לאגומון צרכים להגיד את התיאוריה שלו(וזה הגיוני, מתי בדיוק מישהו שאל אותו עד גריימון מלחמתי שחור?)פרט לזה שאגומון לא ענה ישר,הוא חשב קודם,אולי תוך כדי התגבשה אצלו תיאוריה... לגביי הקיטשיות...טוב באופן אישי אני דווקא מאוד אוהבת אותה.

הלדין

New member
כל זה היה בעונה הראשונה...

עד כמה שהבנתי דווימון היה בצד של הדיג´יגורלים. ליאומון עצמו ציין שאם הם היו נלחמים באדוני האופל במצב שבו הם הגיעו הם היו מתים בשניה. דווימון היה שם כדי לחשל אותם. הוא גם הזהיר את אנג´מון במידה מסוימת. בעונה השנייה הוא מזהיר את קן בקשר לתוצאותיו של התעלול שלו עם האנרגיות האפלות. חוץ מזה אם אדוני האופל קיימים איך דווימון יכול לקרוא לעצמו אדון העולם הדיגיטלי? כמו כן, מיוטיסמון ואכמון(במקרה של אכמון, אני חושד שזה הייתה יותר רברבנות של משרת מאשר יומרה ממשית). דבר נוסף הוא עניין הדיג´יגדילה. בעונה הראשונה אין צורך בהפעלה אבל בעונה השנייה יש צורך בהפעלה ואפילו שמדובר בדיג´יכלים הישנים. מדוע שינו את השגרה של הדיג´יכלי?

star_female

New member
לגבי דווימון...

בעונה הראשונה הוא באמת עזר להם להתחזק... אבל לא מתוך רצון שלו. אני לא חושבת שהוא היה מודע לזה שבעתיד יהיו דיג´ימונים אפלים יותר חזקים ממנו. פשוט באותו הזמן, הוא היה הדיג´ימון האפל הכי חזק בעולם הדיגיטלי (כמו מיוטיסמון ואטמון). אה, והוא לא הזהיר את אנג´מון. הוא ניסה להרוג אותו (יחי ההבדל הקטן o.o;; ). בעונה השנייה... זה לא היה דוימון שאמר לקן לא להתעסק עם כוחות האופל. זה לא הוסבר אף פעם... אבל אני די בטוחה שזה היה דיימון. דוימון היה שם בגלל שדיימון החזיר אותו לחיים / גייס אותו / יצר אותו. (?) בקשר לדיג´יגדילה.. הפעלה של מה? o.o; בכל מקרה, שינו את הדיג´יכלים כדי שהם יוכלו לפתוח שערים דיגיטליים מהמחשב וכדי שהם יוכלו להשתמש בדיג´יביצים. זה מה שמפריד אותם משאר הדיג´יגורלים שנוצרו בעולם לאחר שראו את הקרב באינטרנט / הקרב עם מיוטיסמון.

הלדין

New member
לא. זה היה דוימון

קיים עוד טיעון לטובתו של דוימון- הוא לא השמיד את התליונים. העובדה שהסתיר אותם מעידה שידע מה הם מייצגים אבל עם זאת הוא לא השמיד אותם. האם הוסבר למה דיימון רצה את קן? מפתיע מאד שהדיג´יגורלים לא טרחו אפילו לשאול לפני ששלחו אותו לאוקיינוס האפל. דווימון אמר את זה לאנג´מון על סף המוות שלו והדי-דיג´יגדילה של אנג´מון. בעונה הראשונה מספיק שהדיג´יגורל ייקלע לצרה והדיג´ימון דיג´יגדל. בעונה השנייה אם היו כורתים לדוויס את הלשון, וימון לעולם לא היה דיג´יגדל אפילו אם היו מטביעים את דוויס בלבה רותחת מכיוון שדוויס לא מסוגל לומר את מילות הקסם.

star_female

New member
מילות הקסם?...

אהה... הבנתי, אתה מתכוון ל-armor digivolve. זה בגלל שהדיג´יכלי האפל של קן (וכל מה שנוצר בעזרת הכוח שלו- טבעות כהות, חרוטי בקרה...) חסם את האפשרות להתפתח מרוקי לצ´מפיון.. בגלל זה הכוחות המגינים על העולם הדיגיטלי לקחו את וימון, ארמדילומון והוקמון, בנוסף לגטומון ופאטמון, שיכולים להשתמש ב"דיג´יגדילה המחומשת" (השתמשו בביטוי הזה.. בערך פעם אחת בסדרה). כדי שהדיג´ימון יתפתח בצורה הזאת, צריך להגיד (באנגלית, מה שהם אומרים בעברית מטריד אותי) digi-armor energize. זה מפעיל את הדיג´יביצים. אם היה אפשר לגדול בצורה רגילה, הם לא היו צריכים להגיד שום דבר והדיג´ימון היה גדל כשהשותף שלו בסכנה (כמו בפרק שוימון גדל לאקסוימון). ואני עדיין חושבת שזה היה דיימון. לא הוסבר למה דיימון רצה את קן (אהם.. ^^;), למרות שקן כן שאל "למה אני" כל הזמן. וגם דייויס שאל, כשדיימון רק הופיע, "מה אתה רוצה מקן?" מה שהוא רוצה מקן זה את נבג האופל, אבל לא ברור לאיזו מטרה.

הלדין

New member
מילא החדשים

אבל הישנים? גם הם עברו תיכנות מחדש משום מה והדיג´ימונים הישנים לא מסוגלים לבצע דיג´יגדילה מחומשת והם לא זקוקים לשגרה החדשה הזו. בכל עונה מופיע סוג חדש של דיג´יגדילה, איזה סוג אתה חושב שהם עדיין לא חשבו עליו ביפן ואת לעומת זאת חשבת עליו?(את בת, נכון?) ובנוגע לאנגלית, יש הבדל בין לכתוב משפטים באנגלית לבין לכתוב שמות של אתרים. השליטה שלי באנגלית היא טובה אבל אפילו ככה קשה לי להשיג ציונים טובים במקצוע...

star_female

New member
זה לא תכנות מחדש...

הכוח של האוקיינוס האפל שנמצא בדיג´יכלי הכהה של קן עצר את הדיג´ימונים מהתפחחות נורמלית... בגלל זה הדיג´ימונים החדשים נקראו, כי הם יכולים להשתמש בארמור... הישנים לא. בגלל זה קראו לחדשים. אמ, כן, אני בת (קצת ברור מהניק...) באינטרנט האנגלית ממש לא קשורה לציון בבי"ס... חוץ מזה שרק לכתוב מילה כדי לראות איך הודים אותה לא דורש איזשהו ציון. לא חשוב.

pokegirl

New member
אלו היו חרוטי הבקרה

שמנעו מהם מלהתפתח התפתחות רגילה ולא ארמור, אבל זה פרט שולי
והציונים בבית ספר לא משפקים ידע, רק חרישה

star_female

New member
פרודייה?

כן, אחרי העונה הראשונה נהיו אלפי דיג´יגורלים ברחבי העולם... אבל, מתוכם נבחרו החדשים. לכל אחד משלושת החדשים יש תכונת אופי חזקה שמתאימה לדיג´יביצים שהוא קיבל... (לדעתי התכונה של הדיג´יביצה השנייה יותר חזקה, כי הם היו צריכים להתאמץ כדי להשיג אותה). לא כל אחד שראה דיג´ימון קיבל דיג´ימון. רק אלה שנבחרו. מה שאגומון נלחם למענו זה הטוב, שיהיה שקט בעולם הדיגיטלי- הוא לא נלחם בשביל להילחם, כמו גריימון מלחמתי שחור, אלא בשביל לעזור לעולם. כן, דיג´ימונים דיג´יגדלים באופן טבעי... אבל בעזרת השותפים האנושיים שלהם זה קורה הרבה יותר מהר והם מבינים את המטרה שלהם.
הפסקה הבאה מכילה ספויילר לגבי הסדרה נאון ג´נסיס אווונגליון (נא לא לקרוא אם אתם מתכוונים לראות אותה מתישהו o.o;; )
ואתה לא חייב לראות דיג´ימון אם הקיטשיות מפריעה לך. לי זה ממש לא מפריע, ואני אפילו אוהבת את זה ^^ אחרי הכל, זאת סדרה לילדים... אתה רוצה משהו עם סוף רע? לך תראה אווה. ~_~

הלדין

New member
אגומון לא נלחם למען הטוב

הטוב הוא מושג מופשט מדי שמאגד תחתיו יותר מדי תת-זרמים סותרים זה את זה. אגומון נלחם למען פילוסופיה מסוימת, מוגדרת היטב. להזכירך, מיוטיסמון חשב שמעשיו טובים וכשרים במסגרת הערכים שלו.(מה מיוטיסמון חשב בדיוק זה עניין אחר) בנוגע לדיג´יביצים, התכונות הראשוניות היו בהם אבל השניוניות היו קיימות גם כן.(אם כי אני לא זוכר מה היה משמעות הסמל של ג´ו)

למעלה