שאלות

burhtk1

New member
הסבר קטן על הדיג´ימון...

הדיג´ימון לא ממש חייב דיג´י גורל בשביל לגדול למשל גטומון היא אלוף ולמה היא לא טירון? בגלל שעד שהיא מצאה את קארי היא בנתיים דיג´י גדלה...מה שאני יודע זה שדיג´ימון גודל בכול אופן בלי דיג´י גורל ועם דיג´י גורל אבל מתי שהוא פראי (דיג´ימון רגיל בלי דיג´י גורל)הוא אוסף את האנרגיה שלו ואחר כך הוא גדל...כמו אטמון שחיכה עד שהוא יגדל אבל מה שקורא לדיג´ימון של דיג´י גורל זה שהדיג´י גורל שלו נותן לו את האנרגיות ואז אחרי שהאנרגיה נגמרת הוא חוזר למצב הרגיל הדיג´י גורל בעצם פוקד עליו לדיג´י גדול אפילו שהוא עדיין לא מלא אנרגיות ואחר כך הוא חזר למצב הרגיל אני מקווה שעזרתי...

לפי דעתי:

אתה צודק בהחלט! תגיד, כמה זמן חשבת על זה? אני אף פעם לא חשבתי על הסדרה הזאת בכזאת רצינות – והבנות צודקות כשהם אומרות שזאת בסך הכל סידרה לילדים, אבל בחיי, אתה צודק! אם אני אראה דיג´ימון- יהיה לי דיג´ימון משלי? זאת אומרת שאחרי שכל הדיג´ימונים של מיוטיסמון בעונה הראשונה נכנסו לעולם האמיתי כל מי שראה אותם- הפך לדיג´יגורל? ואותו דבר גם בעונה השניה- בעונה השניה זה היה אפילו בכל העולם. בקשר לניתוק בין שני העולמות- ג´נאי אמר שהוא והחברים שלו תמיד נכנסים למחשבים ומוחקים כל מידע על העולם הדיגיטלי- אז היה באמת ניתוק בין שני העולמות. בקשר לדיג´יגדילה בעזרת הדיג´יגורלים- דיג´ימון רגיל גדל לרמה מסוימת והרמה הזאת הופכת לצורה ה"נורמלית" שלו- כמו גאטומון. אצל הדיג´יגורלים זה לא ככה- יש להם כח לתת לדיג´ימונים גדילה אבל לזמן מוגבל. עוד משו - הדיג´ימונים שגודלים לבד מקבלים כח מסוים שגורם להם לגדול כמו למשל אדוני האופל שקיבלו כח מאפוקלימון או אטמון שגדל לאטמון מתכתי כתוצאה מהחור השחור שהוא נכנס אליו.הדיג´ימונים לא מכונות מלחמה והדיג´יגורלים לא תחנות כח כמו שאמרת- הם שותפים. קראתי כמה דברים על עונה 4 והיא ממש גדולה למרות שבאמת תהיה חסרה השותפות בין הדיג´ימונים לדיג´יגורלים. אם תסתכלו על זה מנקודת זוית מסוימת- תראו שהדיג´ימונים משמשים מכונות מלחמה במובן מסוים(שהוא לא נכון,אני ממהר לומר את זה כי אני לא רוצה ש20 בניאדם יגיבו בכעס) כי הרי בקושי רואים קטעים בין דיג´ימון לדיג´ימון או רגשות מסוימות בדיג´ימון מסוים( וימון חולם על גאטומון באחד הפרקים- וזהו).מתי ראיתם שאגומון דיבר עם פאלמון? וורגריימון דיבר עם גרורומון מתכתי- בקרב, אנג´מון ואנג´וומון- בקרב. בעונה 4 הדיג´יגורלים נהפכים לדיג´ימונים- אבל רק לצורכי מלחמה. אתם לא חייבים לענות על ההודעה הזאת כי אני חושב שזה נחמד להעלות השערות משונות לגבי הסידרה.

star_female

New member
אוקיי...

למה שאנשים ששונאים דיג´ימון יבזבזו את הזמן שלהם על פורום של דבר שהם לא אוהבים? וממש לא נראה לי שאלה האנשים העיקריים בפורום o_O (אלא אם כן לא הבנתי נכון מה שכתבת...) בינתיים היה פה רק אחד כזה. העניין עם הזמנים כבר הוסבר בהודעות אחרות וגם בסדרה עצמה... בקשר לקיום של הדיג´ימונים בעולם האמיתי, למה *לא*? ~_~ זה גם לא שונה בין העונות (ראשונה ושנייה, לגבי השאר זה לא אמור להיות אותו דבר כי זה לא באותה מציאות). בעונה השנייה הגבולות של העולם הדיגיטלי התערערו (בגלל אבני הגורל שנהרסו), ובגלל זה הדיג´ימונים עברו בין העולמות. אחרי העונה הראשונה, כנראה שנפתחו שערים דיגיטליים באופן רנדומלי בכל מני מקומות בעולם (וככה מימי הגיעה לעולם הדיגיטלי בפרק עם מייקל).

Morphia

New member
היי יאקומו ^^

תודה על התמונה, נכון שהוא פשוט מהמם כשהוא מדוכא? (הוא מהמם בכל מצב בלי קשר). ואני אוהבת את המפוחית שלו. למעשה, קנו לי מפוחית משלי ליום הולדת, בשביל הסימבוליזם (אנשים אומרים לי שאני ממש כמוהו... מבחינת התנהגות, רגשות...) בכל אופן, תודה ^^ ואני רוצה להגיב על מה שנאמר פה. אתם רואים אין הדיג´גורלים ביפן נכנסים לעולם הדיגיטלי? אתם מבינים שהם לא יכולים להיות היחידים... ובפרק מסביב לעולם זה מובהר. גם, רק ילדים יכולים להיות דיג´יגורלים, אבל גם למבוגרים יכול להיות דיג´ימון (זוכרים את אוקווה?) וכל הסיפור מאחורי הבלגנים של קן (עם אחיו הגדול והתאונה...) פשוט מקוצצים כמעט לגמרי... אם אני אתחיל לדבר על ~כל~ האי דיוקים והבלגנים של דיג´ימון (הגרסה האמריקאית), יצא לי המון לכתוב ואף אחד לא יטרח לקרוא, ובצדק. סדרות צריך לראות, ולא להתפלסף עליהן. (אבל זה ~כל כך~ כיף!!! ואני לא מתכוונת להפסקי בזמן הקרוב ;^^) בכל מקרה, יש כל כך הרבה עומק מאחורי הסדרה... שרק המפיקים מבינים (הם והאנשים שאוהבים דיג´ימון ביפן...). אם אתם באמת רוצים לדבר על זה, אני אסביר לכם בדיוק למה. אבל אני לא אכתוב הכל סתם.

יאקומו

New member
אני רוצה שתסבירי!

אל תדאגי, אני לא יתחיל לשלוח לך כל מיני תמונות ולעצבן אותך, רק כשאני אגיב להודעות שלך, אני אשים...
מי פה חוץ ממני אוהב שינזו?

Morphia

New member
אוי! מושרה!!

טוב, אז ככה, הכל התחיל במנגה נחמדה ביפן, שנקראה דיג´ימון, עכשיו אל תשאלו אותי מה היה במנגה, כי אף פעם אפילו לא ראיתי אותה. אבל אני יכולה לתת ניחוש מוצלח... בכל מקרה, אז אהבו את המנגה מאוד מהר ובעיקבותיה באה סדרת הטלוויזיה ומשחק המחשב (אני חושבת שזה היה במקביל, לפחות ככה אני חושבת, לפי כל המידע שאספתי פה ושם...). ביפן, הפרקים היו באורך נורמלי. והייתה עלילה ומשמעות מאחורי הכל, מין תאוריה מעניינת של עובד משועמם. והיו המון רמיזות לכל מיני זוגות (שבסוף אף אלד מהם לא התקיים). עכשיו, כולנו יודעים שהאמריקאים הם שמרנים מאוד, ולכן הם צינזרו על ימין ועל שמאל. ומשם פתאום צמחו רמיזות לסורה\טאי (מגוחך), והרמיזות לסטיות של המפיקים נעלמו, הפרקים התקצרו והעלילה התעוותה לבלי הכר. חבל, אבל אין מה לעשות. למרות שנראה לי שבקרוב יוציאו את הגרסה היפנית לא מצונזרת עם תרגום... טוב, זה כל מה שאני יכולה להזכר בו כרגע, אבל אם תשאלו שאלות שמעניינות אתכם, אני אוכל לחפור את התשובות ממעמקי הזכרון.. ^^ (השעות הרבות שהוצאתי על איסוף החומר קצת מחקו לי את המוח, אבל נורא נהניתי ;^^)

Digi Lista

New member
לגביי המנגה...

במנגה מופיע בעיקר טאי ויש לו דיג´ימון שהוא לא אגומון(לפחות בהתחלה),אכן אהבו את המנגה(שממשיכה גם כיום)וממנה יצרו סדרה, סרטים, משחקי מחשב, קלפים,דיסקים,צעצועים...בקיצור תעשייה שלמה. את הסדרה אגב יצרו לפני פוקימון אולם פוקימון נקנה ראשון ע"י חברה גדולה ושווק ברחבי העולם(זאת הייתה סתם הערה). האמיריקאיים אכם שמרנים, ויש הרבה קטעים מצונזרים, אבל זה לא משהו כול כך משמעותי שבלעדיו העלילה נהרסת... נ.ב. גם אני אוהבת את שינזו ואפילו מאוד(המחשב שלי ירוחם יעיד...)אבל זה לא נושא הפורום(מצטערת תפוז מחייבים אותי...)...

המנגה לא הייתה ראשונה

קודם היו הטמגוצ´ים ובגלל שקנו אותם במיליונים הוציאו את המנגה והקלפים וכל השאר. המנגה היא לא על טאי, היא על מאמן שנראה בדיוק כמו טאי אבל יש לו שם אחר ששכחתי כרגע וחוץ מאותה צורה חיצונית אין להם הרבה במשותף. המנגה מתחילה כשיום אחד הילד הזה נמשך אל תוך העולם הדיגיטלי ופוגש שם את הדיג´ימון שהוא אימן בטמגוצ´י שלו שהוא וידריימון (גם לוידריימון יש שם ששכחתי כרגע...) הילד הזה רוצה לברר למה הוא נשמך אל תוך העולם הדיגיטלי ואיך הוא יכול לחזור הבייתה אז הוא יוצא למסע עם הדיג´ימון שלו. קראתי רק את הפרק הראשון אז אני לא יודע אם הוא הצליח ^^;

Digi Lista

New member
ראיתי חלק מהמנגה באנגלית...

והיה כתוב שהילד זה טאי!(וממה שקראתי הוא כול הזמן נלחם, זה דומה לטאי מאוד)אולי בגלל שאחרי שהחליטו לתרגם את המנגה הסדרה כבר הייתה מוכרת... לגביי הטמאגוצ´ים, יש לי סיוטים מהם ואני מתעלמת מהם באופן חולני ולכן לא התייחסתי אליהם(אני פשוט שונאת אותם!).

Snake Bandage

New member
הילד הזה הוא אכן טאי!

כמובן שהמנגה אף פעם לא תורגמה לאנגלית על ידי מקור מוסמך (התרגום לאנגלית שראית הוא תרגום שנעשה על ידי מעריצים. תרגום מצויין, אבל לא רשמי), ולכן צריכים לקרוא לטאי טאיצ´י כשמתייחסים למנגה, וטאיצ´י חי ביקום אחר במנגה, אבל מילא. ^^ במנגה, לטאיצ´י יש ווידרמון בשם זירו. הוא נקרא לעולם הדיגיטלי על ידי לורד מגנה אנג´מון, כדי שהוא ילחם בדיימון המרושע. לטאיצ´י וזירו יש חבר למסע, גאבומון קטן בשם גאבו. כשהם פגשו את גאבו, הוא היה פצוע, והם חבשו אותו. מאז, הוא מסתובב איתם. הוא כל הזמן מפקפק ביכולות של טאיצ´י וזירו, אבל הם כל הזמן מוכיחים את עצמם מחדש. כמו שאומר המוטו שלהם: "100% נצחונות!"

כן...טעות שלי ^^;

לא קראתי את זה המון זמן וכנראה גם התבלבלתי קצת עם המנגה של דיג´ימון

Snake Bandage

New member
האמת היא...

שסדרת הטלוויזיה פוקימון באה ב-1997, שנתיים לפני דיג´ימון. היוצרים של דיג´ימון ראו את הפופולריות של הסדרה, והחליטו ליצור סדרה משלהם. ב-מרץ 1999 יצאה העונה הראשונה של דיג´ימון לדרך ביפן.

Digi Lista

New member
התכוונתי ללפני הסדרה...

כלומר כמעט כול סדרה יפנית עוסקת במפלצות,השתנויות,התפתחויות...אבל לפני הסדרה דיג´ימון היו דברים והם יצאו לפני פוקימון,אומנם פוקימון התפרסם בעולם כסדרה קודם, אבל יוצרי דיג´ימון לא קנאו בהצלחה, הם היו שם עם רעיון עוד קודם...(מה שבהחלט לא משנה את העניין)

star_female

New member
......

בקשר לשאלה השנייה... זה לא מסתדר עם העונות הקודמות בגלל שהעונות החדשות לא *קשורות* לשתי העונות הראשונות.. אלה מציאויות שונות. לא יקומים מקבילים, מציאויות שונות! העונה השלישית מתקיימת בעולם *שלנו*, איפה שדיג´ימון זה משחק קלפים וסדרת טלוויזיה. בגלל זה זה שונה בכל עונה. ובקשר ל"תירוצים החדשים"... בכל עונה משהו אחר קורה... בגלל זה יש סיבות שונות שבגללן הדיג´יגורלים/טיימרס נקראים לעזור. בקשר לשאלה השלישית... אולי כדאי שקודם כל נראה את כל העונה הרביעית ורק אח"כ תשאל שאלות... בד"כ הרבה דברים מוסברים רק בסוף העונה. אז אין מה לשאול עכשיו (חוץ מזה שלא נראה לי שמכ"כ קצת פרקים שראיתי, או שבכלל יצאו ביפן, אפשר לענות על שאלות לגבי העונה הזאת...) לא הבנתי את השאלות 4 ו-5.. אתה יכול לכתוב באנגלית את מה שהתכוונת אליו בשאלה 4? ועל איזה טיעון של יאמאקי אתה מדבר?

הלדין

New member
את השאלות שאלתי

לאחר שקראתי כמה דברים באתר שותף של אתר דיג´ימון ישראלי שהפורום הזה מקושר אליו בשם "נטוורק". יאמאקי ייסד את היפנוס וכינס את יוצרי אבות-אבותיהם של הדיג´ימונים המודרניים כחלק מהצוות הוא מכיוון שהוא סבור שהדיג´ימונים הם רעים. לא ראיתי את העונה ההיא מכיוון שערוץ 1 החליט לא להקרין אותה. ישנו בטח פירוט מסוים של טענותיו של האיש בעונה עצמה. העונה השלישית קשורה כי היא מתרחשת בעתיד של העונה השנייה בו הדיג´ימונים חוצים את הגבולות בין העולם האמיתי לעולם הדיגיטלי באופן שהיה נחשב לשערוריה בעונה הראשונה. כמובן נחכה ונראה בנוגע לעונה הרביעית. ואילו הייתי רוצה לכתוב באנגלית, הייתי כותב בפורום באנגלית.[זו הייתה בטח פליטת קולמוס, ההערה שלך] הפרק בו מימי מבקרת בעולם הדיגיטלי קדם להרס אבני הגורל. לדעתי, קיים רק שער אחד ואילו היה קיים יותר מאחד ג´נאי היה אומר בסוף העונה הראשונה כי השערים נסגרים ולא השער נסגר. ייתכן שיש לשער הזה יותר מיציאה אחת.

תגיד לי אתה שפוי?!

הקשר היחיד בין 01 ו02 לטיימרס, זה ש01 ו02 הן *סדרות טלוויזיה*. תאר לך פתאום צץצ לך דיג´ימו מהמרקע באמצע צפיה בסדרה? זה טיימרס. אחרת לכל האנשים בעולם היה דיג´ימון (כמו שאומרים בסוף העונה השנייה) ולא רק לטיימרס!

star_female

New member
~_~

העונה השלישית **לא** מתרחשת בעתיד של העונה השנייה. מה קשה להבין בזה? העונה השנייה קיימת בעונה השלישית בתור סדרת טלויזיה ולא בתור מציאות שקרתה. אמנם אני לא יודעת הכל על העונה השלישית, אבל בזה אני די בטוחה. ~_~ moving on... (הה, אני אוהבת את השיר הזה *-*) העונה פשוט לא הגיעה עדיין לערוץ 1 ובגלל זה הוא לא משדר אותה. אני מניחה שכשהיא תסתים בפוקס קידס, ערוץ 1 ישדר אותה והם ימשיכו לשדר אותה לסירוגין, כמו שהיה עם העונות הקודמות (אין לי מידע על זה, בכל מקרה, זאת רק השערה). אממ.. תודה זאת לא המילה המתאימה לספויילר הזה על החברה של יאמאקי. ~_~ אני כבר ידעתי את זה, אבל תזהיר לפני שאתה אומר כאלה דברים.. היית פשוט יכול להגיד שיאמאקי חושב שדיג´ימונים הם רעים. ואם אתה לא מבין מה לא בסדר בזה.. אני מצטערת, אבל אני לא יכולה לעזור לך. (בחיי, אתה מתחיל להזכיר לי את האנשים שמתנגדים לדיג´ימונים בפיק The Outcast.) אוקיי, לגבי העתיד שאתה כל הזמן מזכיר.. גם אני לא מתה על הרעיון שלכולם יש דיג´ימונים (ובכלל, יש הרבה דברים ב´עתיד´ הזה שהייתי מעדיפה שלא יהיו.. עד כדי כך שאני פשוט מתעלמת ממנו לגמרי...). אבל ככה זה. אתה מוזמן להתעלם גם אם אתה רוצה, יש מספיק אנשים שעושים את זה ^_^ ... מותר לכתוב בפורומים ישראלים באנגלית. זאת קהילה של אוהבי דיג´ימון ישראלים, אני לא מבינה למה שיהיה אסור לכתוב באנגלית.. לא נראה לי שיש מישהו כאן שלא יודע לקרוא אנגלית. (או שיש לך בעייה עם ה-moving on שרשמתי קודם?) בכל מקרה, התכוונתי שמכיוון שרשמת משהו לגבי הגייה, זה יהיה יותר ברור אם תוכל לרשום את זה באנגלית כדי שאני אבין למה אתה מתכוון ומה ההבדל. אלא אם כן אתה מעדיף לנקד את זה, אבל אני באמת לא רואה טעם ~_~ יש כל מני שערים דיגיטליים בעולם, אחד מהם זה השער בהייטון ויו, ואחד אחר זה השער במחנה הקיץ שדרכו נכנסו הילדים בפעם הראשונה לעולם הדיגיטלי. יש עוד כאלה בעולם (אחרת אין דרך שבה הדיג´יגורלים האחרים בעולם היו יכולים לקבל את הדיג´ימונים שלהם...). השער שדרכו הם יצאו בסוף העונה הראשונה... כנראה אז רק השער הזה היה פתוח ואחרים לא. לאחר מכן, לא מוסבר איך, גם שערים אחרים התחילו להיפתח. לגבי מה שג´נאי אמר, לדעתי לא כדאי להסתמך על הדיבוב בכאלה נושאים... אלא אם כן אתה יודע מה הוא אמר בגרסה היפנית, ולפי מיטב ידיעתי אין דרך לומר שערים ברבים ביפנית אלא אם כן רוצים להדגיש את העובדה שזה יותר מאחד, אל תניח הנחות שמבוססות על מילה אחת בדיבוב.

למעלה