שאלות !

פנדורה4

New member
שלום כולם../images/Emo24.gif קפצתי לביקור

מפורום שכן ´הריון ולידה´ ורציתי לברר אצל המומחים. אני צמחונית קרוב ל 20 שנה וכיום, בתור אשה הרה יש לי לא מעט התלבטויות ובעיות עם כל נושא הצמחונות. בנוסף, בהריון פרט לבשר ודגים (שאותם גם כך אני לא אוכלת) אני לא מסוגלת להתקרב לביצים. יש כאן מישהי עם נסיון בתחום שיכולה לייעץ לי?? תודה לכל המסייעים/ות

שאלה על קונדומים

כבר שאלתי את זה, אבל לא ענו לי, אולי כי כי כתבתי בכותרת רק "שאלה". אז ככה...קראתי פה שבקונדומים יש חומרים מהחי, או שמשתמשים בבעלי חיים על מנת לייצר אותם. לא ממש הבנתי במה מדובר, וזאת פעם ראשונה שאני שומעת על זה...אז....על מה מדובר באמת?? ומה עם הקונדומים האלה של דורקס באריזה סגולה שיש 5 קונדומים בקופסא וזה יקר לאללה...לא זוכרת איך קוראים לזה...זה לא עשוי מלאטקס, אז גם אלה? ובכלל, לאטקס זה לא גומי???

rastotman

New member
סידן

הלכתי עם אמא שלי לדיאטנית, היא אמרה לי שאני חייבת לשתות חלב סויה ושלחה אותי לקנות מולטי ויטמין. את המולטי ויטמין היא אמרה לי לקחת בצוהוריים אחרי הארוחה הכאילו בשרית ואת החלב סויה לשתות בבוקר ובערב- כי "הסידן מיתנגש עם הברזל". בדרך חזרה אמא שלי שאלה אותי איך יש סידן בחלב סויה ובגושי סויה וטופו אין, ואני אמרתי לה שיש סידן בטופו, ואפילו אמור להיות די הרבה ושהדיאטנית בטח קצת מטומטמת. אז סידן- במה יש וכמה אני בערך אני צריכה לאכול ביום?
.

Michelle1

New member
קודם כל, מזל טוב../images/Emo140.gif../images/Emo49.gif

אם את אוכלת תזונה מאוזנת ובריאה, אני לא רואה כל יסוד לחשש .אני חייבת להדגיש, יחד עם זאת, שאני לא מומחית לעניני תזונה. בכל מקרה, גם אם היית קרניבורית גמורה, היית מהר מאד זקוקה לתוספי ברזל-כך שעוד כדור- פחות כדור כבר לא משנה (בסוף ההריון שלי הייתי מקבלת 4 כדורי ברזל ליום ואז עדיין לא הייתי צמחונית). כוון שאת במילא במעקב במהלך ההריון- כל חוסר שהוא יתגלה מיד. חשוב שתצייני באזני הרופא המטפל שאת צמחונית- כך יוכל לוודא שאינך במחסור כלשהו ואם יש לך חששות נוספים- ביקור אצל תזונאי/ת יפתור גם את זה. מאחלת לך לעבור את החויה המדהימה הזו בקלות ובהנאה גמורה!

enbalush

New member
למה כשאני גם שאלתי את השאלה הזו

לא הטרדתי את מנוחת הצמחוטבעונים, הקלקתי סה"כ פעמיים למאמרים וקראתי בשלווה!

הרבה מהגומי עשוי מנפט

נפט הוא בעצם צמחים ובעלי חיים רקובים ביותר אז כנראה שכן ואין לי משוג על לאטקס ושוב יכול להיות שאני טועה

lifegirl

New member
המממ...

בגוש טופו יש סידן, כמובן. חלב הסויה (לפחות- אחוז ניכר מסוגים שאני מכירה) מועשר בסידן. כנראה לזה התכוונה הדיאטנית. כעיקרון- כמות הסידן שאת צריכה לאכול ביום תלויה בגיל שלך... בגילאי 9-18 (את בטווח הזה, נכון?) את אמורה לצרוך 1,300 מ"ג סידן ליום.למען האמת- אני לא מכירה כמעט אף אחד שעומד בכמות הזאת (גם לא אוכלי בשר). לכן- מומלץ לעבור בדיקת דם- ובמקרה הצורך לצרוך תוספים.

תזונאית מ***** ../images/Emo70.gif ../images/Emo46.gif

*אלון רץ במעגלים, סתם כי זה כיף, ונזהר מרגל שג´ון תשים לו* ככה - חלב הוא מקור בלתי אמין בעליל לסידן. מחקר שרכו ה PCRM על קבוצת מחקר גדולה מאוד (70,000 איש ואישה!) מצא קשר ישיר בין צריכת חלב לאוסטרופורוזיס (בריחת סידן). לעוד הרחבה בנושא, אני מקווה שדורון ישמח לפרט. מקורות אמינים לסידן הם קטניות, כרוב, ברוקולי וטחינה (כמובן ישנם עוד מאכלים, אלו הנפוצים בקרב תזונה צמחית). בניגוד למה ששני אומרת, אני די סבור שאני עומד בתי"מ (תצרוכת יומית מומלצת) של סידן. התזונה שלי מבוססת על הרבה מאוד קטניות. אני מדי פעם טורח לאכול סלט כרוב. וטחינה אני גם אוכל בלי סוף (אפילו הומ מייד!). בכל מקרה, בטופו לא תמצא סידן מכיוון שטופו הוא תמצית המופקת מסויה, וכוללת בעיקר (או אפילו רק) את חלבון הסויה. בסויה כן תמצא סידן. בכל מקרה, אני ממליץ על החלפת תזונאית, ודחוף. התי"מ של סידן היא 1,000 מ"ג. לגבי עוד הרחבות כיצד הסידן יתעכל בצורה היעילה ביותר, אני חייב להודות שאין לי את המידע. בנושא הזה אני מקווה כי דורון יוכל לעזור.

וכמובן...

בדיקות דם פעם בחצי שנה, בשביל שתוכל להרגיע את עצמך ואת ההורים. (אם תקיים תפריט צמחי מגוון ומאוזן לא תהיה שום בעיה, להיפך, יהיו לך בדיקות דם שתוכל להסתובב עמן בגאווה כאיש בריא מאוד!
) (וד"א - מהתנסות אחרונה עם בדיקות דם, לוודא כי הרופא רשם גם המטולוגיה וגם ביו-כימיה. לאחרונה לקופ"ח יש נטייה לנסות לחסוך בבדיקות על חשבון הבריאות שלנו) (הסבר קטנטן כדי שלא יטענו שאני מדבר ג´יבריש - הערכים הרלבנטים לנו מבדיקת ביוכימיה הם: סידן, כולסטרול, חלבון וברזל. בעוד מהמטולוגיה הם המוגלובין וספירת תאי דם)

Veggie John

New member
*מחייכת חיוך רחב וטפשי למדי*

ורגליים זה כבר לא מקורי אלוני, צריך לחשוב על איבר אחר להכשיל אותך עמו

dylan

New member
../images/Emo12.gif

הא?? יש חוק נגד נישואים בין טבעונים/צימחונים??? גרררר הממשלה הבשרית הזאת! הם יעשו הכל כדי להפריד בינינו...

dylan

New member
הבנתי את זה...

סה"כ הלצתי (יש פועל כזה?) הלצה (או שלפחות ניסיתי..)

למעלה