סידן וטופו
הסידן הוא המינרל המצוי ביותר בגוף. הסידן נמצא בשפע בצמחים,מקורות לסידן כוללים:טחינה(מלאה!),עלים ירוקים,מולסה,שקדים,חלק מהפירות היבשים,כרוב בוק-צ´וי,תאנים מיובשות,ברוקולי,חמניות,חלק מהקטניות ועוד. וכן-גם טופו שהוכן עם סידן מהווה מקור מצוין למינרל,חלב הסויה לכשעצמו אינו מהווה מקור טוב לסידן אלא אם הוא מועשר בו,קטניית הסויה עצמה מהווה מקור לא רע לסידן גם כן. אכן ברזל לא ניספג בצורה טובה בנוכחות גבוהה של סידן אך אין זה אומר שאסור לשלב מינרלים אלו באותה ארוחה-בכל זאת במידה וזאת המלצת הדיאטנית על פי נתונייך-תדבקי בהמלצתה. התצרוכת היומית המומלצת לסידן היא כ-1000 מיליגרם לאנשים בוגרים אבל זאת ההמלצה לאוכלי בשר-טבעונים כנראה צריכים הרבה פחות על מנת לשמור על מאזן סידן חיובי. בקשר למולטי-ויטמין-אני לא יודע אם יש לך צורך בו או לא אך במידה שאת מתכוונת ליטול מולטי-ויטמין תבדקי כי אין בו רכיבים מן החי-לרוב המוחלט של המולטים יש רכיבים שלא מתאימים לטבעונים. בקשר לנושא של סידן,אוסטאופרוזיס וחלב-זה נושא מאוד שנוי במחלוקת-אכן המחקר שערכו וולטר ווילט וחבריו מהארוארד-Am J Publ Health 1997;87:992-7הראה כי נשים ששתו שלוש כוסות של חלב פרה ליום היו בסיכון מוגבר לאוסטאופרוזיס לעומת נשים ששתו חלב לעיתים רחוקות-ישנם עוד כמה ממצאים התומכים בטענה על קשר שלילי של חלב הפרה ומוצריו על בריאות העצם אך כפי שציינתי הנושא מסובך ושנוי במחלוקת.