שאלות..

שאלות..

האם ייצור לא אורגני, האם הוא "ניזון/חי" מן הרגשות שלנו? פחד, שנאה, תסכול...? האם הוא יכול להופיע בחלום לאדם, כדמות של בן אנוש? האם הוא ייצור שמודע לעצמו ומצבו? ובגלל זה הוא יישאף שהאדם לא ייפתח מודעות למצבו בכדי שלא יוכל לשלוט ברגשות שהוא [הייצור] חיי מהם? אני מנסה להבין טוב יותר חוויה שעברתי, העניין שעלה לי היה "ייצור" מסויים, כאן קראתי על "לא אורגני" אז אני שואלת עליו, ייתכן שאני רחוקה
אבל בכל זאת.....

יצורים לא אורגניים - תשובות

האם הוא "ניזון/חי" מן הרגשות שלנו? פחד, שנאה, תסכול...? חלקם כן, חלקם לא. האם הוא יכול להופיע בחלום לאדם, כדמות של בן אנוש? בחלום אין לי מושג, בחלימה התשובה היא כן, הוא יכול/מסוגל. האם הוא ייצור שמודע לעצמו ומצבו? מניח שרובם יותר ממך. הוא יישאף שהאדם לא ייפתח מודעות למצבו בכדי שלא יוכל לשלוט ברגשות שהוא [הייצור] חיי מהם? זו שאלה שאפשר לענות עליה רק אם ההנחה מאחורי השאלה נכונה... ואפ היא נכונה התשובה ברורה וקיימת בתוך השאלה. אני מנסה להבין טוב יותר חוויה שעברתי, העניין שעלה לי היה "ייצור" מסויים, כאן קראתי על "לא אורגני" כיוון שאין לי צל צילו של מושג מה החוויה שעברת.... איך אפשר להתייחס עליה?

על התשובות

אני אתחיל מהסוף, נכון אי אפשר להתייחס אל החוויה עצמה, כי לא הרחבתי עליה, הזכרתי אותה כעניין שבגללו אני שאלתי את אותן השאלות. החוויה בחלום כללה דמות שהייתה לי שיחה איתה, חשבתי על הכוון של "לא אורגני" כי נאמר שם שהיא לא בן אנוש כפי שהיא מציגה את עצמה, אז ניסיתי בכוון הזה. הבנתי יותר עליה? לא, מהתשובות שלך אני מניחה שכנראה לעולם לא אדע. אבל מהתשובות אני כן רואה שהנחתי הנחות נכונות, אולי לא לגבי "לא אורגני" אבל כן לגבי הדמות בחלום. וזה עוזר לי להבין טוב יותר את מטרת החלום ומה אני יכולה לקחת משם.

אם אני לא טועה...

רשף כשף מפענחת חלומות... לי אין ידע, לא מידע ולא התעניינות בנושא..... על דברים שקשורים בחלימה אני יכול אולי לעזור.... בכל אופן לא נראה לי הגיוני שהיה לך אינטרקציה עם יצור לא אורגני בחלום. וזה כמובן לא אומר כלום, מי שמתעסק בחלום ולא בחלימה יכול לתת לך תשובות יותר עינייניות ומעניינות.

ibag

New member
לא בחלום

ככל הידוע לי (שזה די מעט למעשה) ייצור לא אורגני יופיע בחלימה ולא בחלום. בואי נתייחס לעולם כאל בצל עם מספר שכבות, כאשר כל שיכבה ניתן לתפיסה בהתאם למיקום של נקודת התפיסה. השיכבה העליונה הוא עולם החומר וזה עולמם של הייצורים האורגנים. אחת השיכבות הוא משותף לייצורים אורגנים ולא אוגניים ובמיקום זה מתאפשר תקשורת בין אלה לאלה.איזור החלימה שייכת לשיכבה הזו, אך זה לא אזור היחיד. יש שכבה שהם רק של הייצורים הלא אורגניים, זהו עולמם ולא נגיש לבני אנוש. ייצור לא אורגני הוא צורת חיים אחרת, בלי גוף פיזי, אבל עם מודעות ותפיסה. כשאר צורות החיים על הפלנטה, הוא שואף להגדיל את המודעות שלו במהלך חייו. הם מפותחים יותר מאיתנו, כך שקל להם לבחין בחולשות ונקודות תורפה שלנו ולנצל זאת לטובתם.(אנחנו כל כך מזדהים עם ההיסטוריה האישית שלנו שמאוד קל להם לצפות את התנהגותינו). מצד שני משך חייהם הרבה יותר ארוכה משלנו (הם חיים מאות, אם לא אלפי שנים) כך שהם מאוד אטיים בייחס אלינו. אך מכייון שאת החוקים השונים מאוד של אזור החלימה אנו מתרגמים לחוקים המוכרים של עולם החומר, רק מי שעובד בצורה הנכונה באיזור זה יוכל לגלות את טבעם האמיתי. ייצורים לא אורגניים יכולים לשמש לנו כעזר, ויכולים להזיק לנו ואף לגרום למותינו. הם לא חיים מהרגשות שלנו וגם לא מעוניינים בהפחתת המודעות, הם בסה''כ רוצים מידע. אם אנחנו עושים את המיטב בחלימה הם לא יצליחו לתמרן אותנו, אם לא הם יכולים למשוך אותנו לעולמם, משם אין חזרה.

רשף כשף

New member
עמנואל ../images/Emo62.gif

יצור לא אורגני הוא צורת חיים אחרת, בלי גוף פיזי, אבל עם מודעות ותפיסה. זה נשמע לי כמו ההוויה שלי.

את רוצה להגיד

שאת יצור לא אורגני??? אני לתומי חשבתי שיצורים לא אורגנים לא כותבים בפורום הזה.... אגב, על פי מיטב ידיעותיי: יצורים לא אורגנים מתים.... וגם יצורים אורגניים. על פי מה שאת אומרת (לפי מה שאני מבין): לנו (היצורים האורגנים, ז"א: בני אדם, חיות, צמחים, קריסטלים, חיידקים וכו') אין ולא יכולה להיות לנו "הוויה"....

רשף כשף

New member
לא

אני רוצה להגיד שההגדרה של IBAG לגבי ייצור לא אורגני מתאימה לאיך שאני תופסת את המושג "הוויה"

ibag

New member
אההה, הבנתי

לא את ייצור לא אורגני , ה"הוויה" שלך ייצור לא אורגני. מאיזה סוג? אלה שמופיעים בחלימה, מוצצי דם, מניפולטיבים ומשתמשים בכל האמצעים הלא כשרים כדי להשיג רווח איש? או אלה מהסוג השני, הנקרא "טורף", שניזון מהרגשות הכי קטנוניים של האדם? מה את בוחרת ל"הוויה" שלך?

רשף כשף

New member
לא הבנת../images/Emo163.gif

ההגדרה שלך לייצור לא אורגני מתאימה למה שאני יודעת על "הוויה" אולי במקום לתקוף תנסי להבין אני יודעת שזה קשה אבל תנסי...

ibag

New member
אכן לא הבנתי אותך

נניח שבאחד השירשורים את מגדירה מה זה חתול: בעל חיים יונק, גופו גמיש ומאורך, מכוסה עם שיער רך. לחתול ארבע רגליים. ואז מישהו אחר יגיד: וואלה, זה בדיק הההגדרה שלי את השולחן.ההגדרה שלה את החתול מתאים להגדרה שלי את השולחן: לשניהם יש ארבע רגליים. אם את כותבת שההגדרה שלי את הייצורים הלא אורגניים מתאימה להגדרה שלך את ההוויה, אז כל הפרמטרים באמצעותם הגדרתי ייצור לא אורגני אמורות להאתים לכל הפרמטרים באמצעותם הגדרת הוויה. מה שיוצר תוצאה מוזרה ולא הגיונית, לכן שאתלי אותך שאלות מה שבחרת לפרש כתקיפה. אם את בוחרת לקחת רק אחד מהמאפיינים של הייצורים הלא אורגניים, אזי התגובה שלך לא במקום הנכון והמשפט שלך לא נכון, הרי אין שום קשר בין ההגדרה שלי את הייצורים הלא אורגניים לבין מה שאת מבינה כחוויה.

רשף כשף

New member
לאיזה קטלוג אני מתאימה?

מעניין שיש לך נטייה לקטלג אותי- אני לא מאלה ולא מאלה
ייצור חדש שעדיין לא יצא לך להכיר

ibag

New member
אותך? או את ההוויה שלך?

לפי מה שהבנתי עד עכשיו את וההוויה שלך זה שני דברים שונים. אגב מעניין מה שעשית: קודם התייחסת למה שכתבתי כשאלות וענית לי. אחר כך בחרת להוריד את סימני השאלות, ולהתייחס לשאלות שלי כלאמירות, כי רק בתור אמירות אפשר להתייחס אליהם כקיטלוג.

רשף כשף

New member
אני עושה מה שבא לי ../images/Emo6.gif

ולא בא לי לשחק לפי החוקים שלך אז יצרתי לי חוקים משלי. מה קרה? האגו התנפח?

אז... את רוצה גם להסביר

או להשאיר את זה כך? לי לא ברורה כלל (והגדרתי אחרת) ההגדרה של יבאג בעניין שליצורים לא אורגנים אין "גוף"... אלא אם היא תסביר מה הכוונה שלה ב"גוף".

רשף כשף

New member
להגדיר גוף?

אני מסתבכת כאן במקלחת שוטפת מצד יבאג, אבל יאללה, כבר מזמן לא ירקו עלי
מה שאני רואה כ"גוף"- זה משהו מוצק בעל גבולות מוגדרים ומגבלות פיזיות. להוויה (שלי) יש את המגבלות של הגוף כאשר אני חיה. במותי, היא משוחררת מהמגבלות הגופניות על יתרונותיהן וחסרונותיהן: היא לא יכולה להנות מאוכל ומשקה, ממגע, אבל היא חופשיה ומשוחררת לנוע כרצונה ללא המגבלות של הגוף הפיזי. מצידי, תקרא לה יצור לא-אורגני, אין לי מושג מה זה אבל אני לא אקח את זה אישי

חשבתי שיבאג תגיד מה הכוונה שלה...

אבל הנה... מאחורי מילה תמימה למראה כמו "גוף" מסתתרות הנחות יסוד/אמונות/דעות רבות מספור ועל פיהם גם בונים עולם מושגים שלם. כשנקודת הכינוס נמצאת במיקום של "ראיה" "גוף האדם" הוא ביצה אנרגטית, ליתר דיוק כך הוא אמור להיות אך אצל רוב האנשים זה יותר דומה לכדור... ככל הנראה בגלל ירידה באנרגיה הפנויה של רוב האנשים הביצה נעשתה יותר שטוחה (או אז זה יותר כמו כדור). הרבה מתבלבלים חושבים שה"ביצה" זו "הילה" מסביב ל"גוף הפיזי"... הגוף הפיזי לא נמצא בתוך הביצה.... הביצה זה גוף האדם. לראות את הגוף כמוצק אפשרי מכמה מיקומים של נקודת הכינוס, אך לא מכולם... ברובם הוא לא מוצק... במילים אחרות זו לא וודאות אלא אשליה... כמו רוב (אם לא כל) הדברים שאנו תופסים. ה"ביצה" זה האדם... זאת צורתו של אדם. במילים שלא באמת מתארות את המציאות, להפתר מהצורה האנושית זה אומר שצורת הביצה נהיית גמישה ולא כלואה בתוך צורה מוגדרת מראש. את מנסה להסביר מושג שלא קיים כלל בתאור העולם הטולטקי, באמצעות מושגים טולטקים... זה קשה אם בכלל אפשרי... לא עדיף להסביר "הוויה" עם מושגים מתאור העולם שבו הדבר הזה קיים? נכון שיתכן שתצטרכי להגדיר מושגים נוספים על מנת להסביר את המילה "הוויה"... אז?

למעלה