שאלות..

ibag

New member
אם אף פעם לא ראית פיל ורוד

אם אף פעם לא ראית פיל ורוד עם נקודות ירוקות, איך אתה יכול לדעת שמה שאתה רואה זה חלק מהרגל שלו? אולי זה רגלו של הברווז הירוק עם הכובע הורוד?

TheGreatNut

New member
../images/Emo12.gif אבל זה מה שכתבתי:

"אבל אין לי מושג שזה חלק מרגל, ובטח לא של פיל ורוד עם נקודות ירוקות."

ibag

New member
../images/Emo10.gif אז זה מה שלא הבנתי

אם אתה לא יודע שזה חלק של הרגל של פיל הורוד וזה יכול הכובע של הברווז הכחול או הבולבול של ייצור לא אורגני או הלשון המחוספס של הטורף השחור (וכו' וכו' וכו') מה זה משנה שאתה יודע שזה שאלי החלק של הרגל של פיל הורוד?

אולי הבנת ואולי לא....

דוגמה נוספת: אם אתה מסתכל על טיפת מים, אתה רואה טיפת מים, יתכן שאתה גם רואה ליכלוכים שם ועוד כמה דברים.... אך אם תשים את אותה הטיפה במיקרוסקופ תראה דברים אחרים לגמרי שלא יכולת כלל לראות אותם ללא המיקרוסקופ.... המיקרוסקופ משנה את ה"זווית ראיה" (מיקום נקודת כינוס... בהשאלה כמובן). דוגמא דומה אפשר עם טלסקופ.... תחשוב שתלוי בעצמה שלו אם תראה כלום, נקודת אור קטנה או יצור שמסתובב על פני פלנטה אחרת.... נגיד שיש לך קופה שאתה לא יכול לראות מה יש בתוכה... אז, יש סיכוי שתדע מה צבע העיניים של מי שבתןך הקופסה? ברור שאתה יכול לנחש, אבל אתה לא יכול לראות או לדעת את זה.... כשאתה מסתכל בתוך הקופסה, זה סיפור אחר... לגבי הפיל, אתה לא יכול לראות חלק מהרגל כי הוא מסתתר ממש ממש טוב.... אם הוא לא היה מסתתר טוב הרי יכולת לראות אותו במלואו...

TheGreatNut

New member
הפיל (במובן המטאפורי)...

מסתתר ממש טוב או שאני ממש לא מסכים לראות אותו? או שזה שילוב של השניים? או בכלל לא?

במובן המטאפורי

אפשר להגיד שאפשר להסתכל על הפיל מ-360 מיקומים (המעלות של המעגל סביבו) אך רק מ-2 או 3 מיקומים אתה רואה את הפיל כשאתה מסתכל לכיוונו. בכל יתר המיקומים הוא "לא קיים"... זאת אומרת הוא תמיד קיים אך אתה לא מסוגל לתפוס את זה.

TheGreatNut

New member
אבל אני יכול להגיע...

למצב שבו אני מסוגל לתפוס את זה / לראות אותו מיותר זוויות מאשר 2-3? נגיד 7-8?

אני יכול לתת לך 3 תשובות שונות...

1- לא 2- בטח לא 3- לא... כבר אמרתי? המטאפורה שלי... אם תשנה אותה היא לא תיהיה מטאפורה או שהיא לא תיהיה שלי... במיקומים אחרים (חוץ מה-2,3) או שאתה לא רואה בכלל את הפיל או שאתה רואה קיפוד.

TheGreatNut

New member
אז...

מספר הזוויות האפשריות לי לראות את הפיל אינו יכול לגדול בעקבות רכישת ידע מסויים?

לא.

בעקבות "רכישת ידע מסויים" אתה יכול להגיע לאותם 2-3 מיקומים... בלי אותו ה"ידע" (אנרגיה פנויה) אתה לא יכול בכלל להגיע למיקומים...

TheGreatNut

New member
אגב,

לציפור, למשל, זמינות 2-3 (או 4-5 או 1-2) מיקומים אחרים לראות את הפיל מתוך כל ה-"360"??? או שאין לך מושג? אני מניח שלא היית ציפור
אבל אני לא באמת יודע... (אבל השאלה רצינית לגמרי)

נגיד שאני לא יודע....

וגם נגיד שאם אני יודע זה כלל לא רלוונטי. מה זה משנה לך כמה מיקומים יש לציפור והאם הם זהים או אחרים? ברור שהם אחרים (אגב) אדם זה ביצה אנרגטית לציפור יש צורה אנרגטית אחרת.... יש סיכוי שציפור משום מיקום לא תוכל לראות את הפיל.

ibag

New member
לא, זה לא קריטי

אך זה עזר לי להבין את הנטייה הכללית "לדמיין" את הביצה האנרגטית סביב גוף המוצק.

ibag

New member
תודה על ההדגשה

עכשיו שמתי לב שטעיתי: אז ככב: לייצורים לא אורגנים אין גוף אבל יש להם אינטליגנציה.. העולם אינו דמוי בצל אלא פטרוזיליה. בעולמם של הייצורים הלא אורגניים ישנה מדידה שונה של הזמן, וחמש מאות שנים אצלם שקול לחמש שניות אצלינו. שוב תודה על תרומתך

F l o r 1

New member
מאיפה כל הידע הזה

על יצורים לא אורגניים? למרות שאני מאמינה במובן כלשהו בהימצאות כוחות או "דברים" נוספים מסביבנו שכעת אני לא מוצאת מינוח יותר מתאים להם, אני מוצאת שאני די מופתעת לקרוא ככה אמירות מוחלטות לגבי דברים שאתה בעצמך אומר שאין לנו ממש נגישות אליהם. האם חווית תקשורת עם שכאלה? ואם כן, שאלת אותם כל מיני שאלות לגבי טבעם? אני באמת שואלת, כדי לדעת, מאיפה אתה יודע כמה זה בשבילהם חמש מאות שנים? ותודה על כל תשובה

F l o r 1

New member
ודבר נוסף

עכשיו ראיתי בשרשור למטה שאת בת, אז עמך הסליחה. ראיתי גם שאת עונה בקוצר רוח ובחוסר סבלנות או חוסר נחמדות אין לי הרבה ידע בנושא אך קראתי שניים מספריו של קסטנדה ויש לי מושג כלשהו בכל אופן הייתי שמחה ללמוד מהעניין משהו ולא להתנצח . ואני גם לא ממש לחוצה על המידע הזה.. אם אינך מעוניינת לענות, פשוט אל תעני, אין בכך צורך. אם יש פה עוד מישהו שחווה תקשורת שכזו, אשמח לתגובה או להפניה לשרשורים אחרים תודה :) תודה

למעלה