שאלת היום: ספרים

אתי@

New member
שאלת היום: ספרים ../images/Emo63.gif

מהו הספר/ים שהכי אהבתם
אני די מתקשה לענות על השאלה כי יש המון ספרים, וכל תשובה שלי תחטא לספרים ששכחתי, אז אני אחשוב בנתיים

shelycat

New member
אני נחשבת ל"תולעת/בולעת ספרים"

ויש המון ספרים שאהבתי ואני לא מפלה בינהם (שלא יעלבו) מה גם שאני קוראת המון סיגנונות ולכל אחד יש את הקסם שלו. בכל אופן יותר קל לי לאמר איזה ספרים לא אהבתי כמו למשל מילכוד 22, IT של סטיבן קינג ועוד כמה אחרים שלא דיברו אלי.

shelycat

New member
כאילו דאהההה.......

עוד זאנר שאני מסרבת לקרוא הוא ספרות עיברית/ישראלית חדשה, לא נוגעת בזה.

אתי@

New member
דווקא ספרות ישראלית איכותית אני כן

אוהבת. סופרים אהובים: צרויה שלו, סביון ליברכט, דורית רביניאן, שפרה הורן ועוד. בעיקר סופרות
, מבקשת סליחה מראש מכל הגדולים ששכחתי... לא ישראלי - היחיד שעולה לי לראש עכשיו זה מילן קונדרה.

תוכי

New member
כשאני נכנסת למוזה../images/Emo172.gif

אני יכולה לקרוא ספר ביום כשהייתי גרה בבית של ההורים אמא שלי הייתה קוראת לי "תולעת ספרים" ובבסיס היה לנו חדר מרפ"ד ששם יכולתי להשאיל ספרים ורק לי אישרו שני ספרים בבת אחת הספר האחרון שקראתי הוא של סמדר שיר שמשום מה ברח לי שמו (משהו על אונס)

Aאלינור

New member
ספרים שזכורים לטובה מהשנה האחרונה

מישהו לרוץ איתו חרפה בתו של מרפא העצמות אני דווקא מאוד אוהבת ספרות ישראלית. הרבה יותר מתחברת אליה מאשר לספרות מתורגמת. ולראיה, יש לי 4 ספרים על המדף שאני תקועה איתם,3 מהם מתורגמים(ורטיגו, עפיפונים, שלג יורד על ארזים, ושתהיי לי הסכין) לא מתחברת למרות שקיבלתי ביקורות טובות. אולי עניין של טיימינג.

אתי@

New member
שתהיי לי סכין - לא הצלחתי לעבור את

עמוד 30 או משהו כזה
כבד ומשעמם...

shelycat

New member
רק להבהרה.......

רק להבהרה אני כמעט ולא קוראת ספרות מתורגמת, אלא מעדיפה לקרוא ישר בשפת המקור כי משהו הולך לאיבוד בתרגום. הספר היחיד של סופרת ישראלית שאהבתי היה של דורית רביניאן. אבל ככל לעיתים רחוקות תתפסו אותי עם ספרות עיברית כי אני פשוט לא אוהבת את סגנון הכתיבה ששולט בזאנרים הלה בשנים האחרונות. את יהודה עמיחי ורחל לעומת זאת אני מאוד אוהבת ויש לנו כמה ספרי שירים שלהם בבית.

dorlim

New member
אני מתביישת לספר

אבל אני כבר כמעט ולא קוראת ספרים. פעם כל ספר היה הנאה מחודשת והיום כבר לא
ואני יותר נהנית לעשות דברים אחרים (בעיקר אומנות)...

הילית*

New member
גם אני מתביישת ועומדת לי בפינה

מאוד אוהבת לקרוא ספרים אבל אין לי זמן. כשיש זמן אני מעדיפה לראות סרטים בדי וי די או לגלוש באינטרנט.... פעם הייתי קוראת הרבה יותר

nikit1

New member
וואו, יש המון...

בין האהובים עלי הם "מאה שנים של בדידות" ועוד ספרים של גבריאל גרסייה מארקס, "התפסן בשדה השיפון" של סאלינג´ר, "עפיפונים" של רומן גארי...אני גם מאד אוהבת את הספרים של גוגול, האחיות ברונטה, פול אוסטר ואמי טאן. בעיקרון אני אוהבת מכל המינים והסוגים בדגש על קלאסיקה. ספרים של רם אורן ודומיו אני מתקשה לקרוא ולא אוהבת.

fila

New member
קשה לבחור../images/Emo12.gif

קראתי כמה ספרים מעולים! אבל אני מודה ומתוודה שאני פשוט מכורה לספרים של סטיבן קינג קונה קוראת ואוספת את כולם והכי אהבתי את "זה" IT

תמרה*

New member
תמרה הולכת על המים

היה הספר האחרון שקראתי וממש ממש נהניתי. (של שפרה הורן, שגם שני הספרים האחרים שלה מדהימים - ארבע אמהות, והיפה בנשים) חוץ מזה ברשימת המומלצים שלי מופיעים: אחות ליבי(לא זוכרת את שם הסופרת ההודית שכתבה גם את אדונית התבלינים) מוזיקה שקולה (ויקראם סת´) מישהו לרוץ איתו ויש ילדים זיג-זג (גרוסמן) נערה עם עגיל פנינה וואו, יש עוד המון. כללית אני תולעת... כשהייתי בבי"ס יסודי הייתי הולכת לסיפריה בארבע כשהיא נפתחת, לוקחת שני ספרים, קוראת גם תוך כדי הליכה בדרך הביתה, ולפעמים אפילו חוזרת באותו יום בשבע להחליף אותם. בימים אלו אני מוטרדת בשאלה מה יהיה אם הילדים שלי לא יאהבו לקרוא. נראה לכם שיש מה לעשות בנושא?

אתי@

New member
../images/Emo6.gif גם אני הייתי בזאת

עד שהייתי מגיעה הביתה כבר הייתי משיימת איזה פרק או שניים
ודרך אגב, לשפרה הורן יש עוד ספר, שכחתי את שמו אבל אני אבדוק בבית ואומר לך מחר. כל הספרים שלה מצוינים
ובנושא של "ארבע אמהות", למרות שזה ספר נהדר, קשה להתעלם מהדימיון העצום לספר "אנה חנה ויוהנה", שמתרחש בנורבגיה ונכתב לפני"ארבע אמהות". קשה לי לומר איזה מהשניים אהבתי יותר. עם "ארבע אמהות", הזדהיתי יותר כי הוא ישראלי ומדבר על התרבות שלנו. אבל "אנה חנה ויוהנה" כתוב יותר טוב... בכל אופן כדאי לך מאוד לקרוא גם אותו.

תמרה*

New member
קראתי כמובן את אנה חנה ויוהנה

וגם את הספר הראשון של שפרה הורן, משהו על יפאן אם אני זוכרת טוב. אחותי עובדת/עבדה בסטימצקי ככה שאני בד"כ די מעודכנת, ותמיד יש לי ערימה של כמה ספרים ליד המיטה. בכל אופן אני תמיד שמחה לקבל המלצות על ספרים. אני מאוד אוהבת לקנות ספרים, עושה לי טוב לראות אותם על המדף בבית, ככה שבין החברות שלי אני נחשבת סיפריה...

Aאלינור

New member
לי אין רומן עם ספריות

תמיד הייתי מחזירה באיחור (גם היום, אפילו ספרים באונ´). השיא היה כשקיבלתי מכתב בחו"ל מהספרייה שאני חייבת להם ספרים. ממש לא נעים... אחר כך כשחזרנו שנים פחדתי להיכנס לספרייה הזו.

למעלה