שאלת היום: ספרים

amsa

New member
אני מכורה לספרים מאז שאני זוכרת

הספר שאני ממליצה לכולן - אהבת שאול של אלי עמיר. ספר מדהים!!!! יש ספרים שקראתי עוד בבית ספר יסודי ומידי פעם אני חוזרת אליהם כמו "מאה ילדים שלי" שהוא ספר מרגש ומקסים.

kisses

New member
אני מתה על ספרים גם אני נחשבת

לתולעת קטנה אני מתה על בספרים של דניאל סטיל וקראתי את כולם אני גם אוהבת את סמדר שיר וכשהייתי יותר צעירה קראתי את כל ספרי הנוער שלה

Ronnie*

New member
בגלל שאני לומדת ספרות...

אני לא מספיקה לקרוא, מעבר ללימודים, הרבה כמו שהייתי רוצה... אבל אני מאוד אוהבת (בגלל זה אני לומדת את זה
). הסופרים האהובים עלי (אבל זו רשימה מאוד חלקית): טוני מוריסון, מרגרט אטווד, פול אוסטר, איזבל איינדה... כמה מהספרים של סאראמאגו, למרות דיעותיו הבעייתיות... ועכשיו הזכרתן לי בתשובות שלכן כל מיני ספרים שאהבתי: השניים של אלונה קמחי, "מישהו לרוץ איתו", "מאה שנים של בדידות", "עפיפונים", ואפילו "מאה ילדים שלי" שהזכירו כאן... (סבתא שלי היתה אחת מהילדים האלה). ויש לי שאלה לכל תולעות הספרים - האם בני זוגכן קוראים? כי שלי לא, הוא טוען שזה מחוסר זמן (וזה נכון), אבל כל כך חבל לי...

shelycat

New member
.......

ברור שעמית קורא הרי נפגשנו בגלל ספר ששנינו חיפשנו. ובכלל גילינו שיש לנו חלק מהספרים פעמיים כי לפני שהכרנו שנינו קנינו אותם ובכלל יש לנו ספריה מכובדת מאוד כיוון ששנינו אוהבים לרכוש את הספרים שלנו.

Ronnie*

New member
איזה כיף...

בגלל שקריאה היא דבר כל כך מרכזי בשבילי, די חבל לי שלאורי לא יוצא לקרוא... כי זה משהו שיכול להיות כיף לחלוק אותו. נו, טוב, לא נורא...

fila

New member
לא, הוא לא קורא../images/Emo4.gif

חבל, כי לפעמים אני ממש מנסה לדחוף לו איזה ספר שקראתי וממש אהבתי והוא מתחמק באלגנטיות.

nikit1

New member
לצערי לא...

בן זוגי לא חולק את אהבתי לספרים, אבל אני מניחה שחלק גדול מזה זה חוסר זמן.

שמופית

New member
אני הייתי פעם תולעת ספרים, אבל

בזמן האחרון ממש אין לי זמן לקרוא. ספר טוב שקראתי לאחרונה הוא ספר מסעות שכתבה שירלי מקליין (שכחתי את שמו) והוא מספר על מסע בן חודש שהיא ערכה לסנטיאגו דה לה קומפוסטלה. חוץ ממנו היה עוד ספר (שגם את שמו שכחתי, אבל הרושם שנשאר הוא אדיר), על אישה שיום אחד עזבה הכל והלכה לחיות עם אבוריג´ינים באוסטרליה. שני הספרים הם סיפורים אמיתיים, מה שמעצים לדעתי את החוויה. חוץ מזה, אני נורא אוהבת את "האלכימאי", שזה ספרון קטן עם חוכמה גדולה. ובקשר לחצי השני - הוא קורא רק ספרות מקצועית (והתחיל גם את הארי פוטר אבל עזב באמצע).

dorlim

New member
גם אני מאד אוהבת את האלכימאי ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

fila

New member
הארי פוטר../images/Emo9.gif

קראתי את כולם בנשימה אחת! (כמובן עם מגבלות הזמן- שעות עבודה) אבל שמעון היה פשוט מתחנן שאכבה את האור ואתן לו קצת יחס

שמופית

New member
אני ממש לא התחברתי להארי פוטר....

קראתי את הספר הראשון כדי להבין על מה המהומה, ואני עדיין לא מבינה. מצד שני, אמא שלי קראה את כל הכרכים בנשימה עצורה, וכשנגמרו לה, היא קנתה את הטרילוגיה של שר הטבעות....

Ronnie*

New member
גם אני הסתפקתי בראשון...

ולמרות שהיה לי בבית את הכרך השני, לא התחשק לי לקרוא אותו... אבל זה לא כל כך הסגנון שלי.

פעם לא הייתי יכולה להפסיק לקרוא

לא הייתי נרדמת בלילה לפני קריאה, והבעיה שהיתה לי זה שתמיד לא יכלתי לסיים במתח , ויצא שפוט לפעמים הייתי קוראת ספר שלם לפני השינה.... אבל מזמן כבר לא קראתי ספר טוב... אני דווקא אוהבת את הקיצ´יות של רם אורן וספרים בסגנון עקדת תמר

שירי71

New member
ושלי הם :

לא מזמן עניתי על זה בפורום אחר ואני אנסה בעות עייפות אלה לענות: גיא אוני/ ש. לפיד מיי פירסט סוני/ברבש יש ילדים זיג זג - גרוסמן אני אנסטסיה/קמחי בדרך אל החתולים / קנז קרשינדו/עומר (ספר מקסים שקראתי בילדותי) מעשה בלולי ה..(עוד ספר ילדות שאהבתי מאד) ולא זוכרת מה עוד אבל אלה ההכי הכי אהובים ומומלצים שלי.

שמופית

New member
שירי71, את מי פירסט סוני כתב

בני ברבש ? אם את רוצה את הספר חתום, תגידי לי - הוא השכן שלי ממול

שירי71

New member
תמסרי לו, אם יש לכם יחסי שכנות טובי

ם, שמה שהוא כתב כל כך נגע לליבי שאין לי מלים לתאר את זה. פשוט ספר גדול שמוכיח שכנראה לא צריך להיות ידוע או מלומד מידי כדי לכתוב מדהים ומהלב. וגם תשאלי אותו מתי יהיה לו עוד ספר. ותוותרו לו על חודשיים וועד בית סתאאאם.

שמופית

New member
אני אקפוץ אליהם ואגיד לו ../images/Emo45.gif

אני בטוחה שהוא ישמח לשמוע... הוא ממש אחלה בנאדם. ואגב - זה מושב, כך שאין וועד בית.

Ronnie*

New member
גם אני זוכרת את קרשנדו לטובה... ../images/Emo13.gif

צריך לעשות גם שרשור על ספרי הילדים שהשפיעו על חיינו...

למעלה