שאלת היום: ספרים

שירי71

New member
רוני!!!עשית לי את זה!!!!../images/Emo24.gif

היתה לי תקופה (האם נגמרה?!) שהייתי מחלקת את העולם למי שקרא את קרשינדו ולמי שלא... זה נראה לי ספר שכל מי שרא אותו כילד זה בטוח השפיע על האישיות שלו בדרך כלשהי לא כך?

מאי26

New member
אני בדרך כלל קוראת פסיבית ולא

נכנסת לפורום הזה, כי עדיין לא זכיתי ל"title" של נשואה טריה... אבל לא יכולתי להתעלם משרשור הספרים בכלל ומנושא קרשנדו בפרט. גם אני הייתי תולעת ספרים בילדותי, ומאוד הצחיקו אותי התיאורים שלכם על ללכת לספריה בארבע ולחזור בשבע, אני זוכרת את עצמי בדרך מהמתנ"ס השכונתי ששם היתה הספריה, הולכת עם הספר וקוראת בדרך, משתדלת לא להכנס בעמוד... ואני תומכת בהחלט בשרשור חדש אודות ספרי ילדותנו. לגבי קרשנדו - וזה בשבילכן רוני ושירי -אכן ספר מופלא! מי לא היתה רוצה לעוף באיזה חללית לאגדות ולהיות שם מלכת הכיתה עם כל מה שהיא רק רוצה... וכל התלאות שהיו בדרך... בכלל, בילדותי, אפשר להגיד שספרי דבורה עומר/גלילה רון פדר די עיצבו את חיי היומיום שלי...

שירי71

New member
יאללה גליליה רון פדר אכן!!!

ב"דור שלי"זה היה אל עצמי מכתבים לבתיה וכל אלה. פשוט סדרה מולפאה של ספרים שכמות הדמעות שירדו לי בקריאתם היתה כל כך רבה שיכלה להעלות את מפלס הכנרת. גלילה רון פדר פשוט מופלאה ואני זוכרת שאמא שלי היתה מעירה לי שזה לא ממש "ספרות טובה" או משהו כזה אבל כבר אז ידעתי להבחין כנראה בין מי ש"נחשב" ותו לא לבין מי שבאמת כותב (לדעתי) מהלב באופן כנה ומדהים ביותר. אל עצמי פשוט אין מילים. איך יכולתי לשכוח????? ציון , בתיה, חוף הים בעכו. אני כותבת עכשיו את השורות האלה והעיניים שלי מתמלאות בדמעות, לדעתי לא רק בגלל "אל עצמי" אלא בגלל כל התקופה הזו של חיי שהיתה לפני מהפכים רציניים. מאי, שיחקת אותה.

Ronnie*

New member
כנראה שכן... זה ספר קסום...

מלבדו היו עוד כמה שנחקקו בזיכרון שלי: כמובן, "נשים קטנות", "האסופית" ו"פוליאנה" (הקלאסיקות של הבנות), ספרי אריך קסטנר, וספר בשם "הזאבים מאחוזת וילובי". (טוב, וכל ספרי סמדר שיר, ג´ינג´י וכו´, שכל הילדים קראו...)

מאי26

New member
אויש, רוני את ממש מעלה פה נשכחות...

נשים קטנות - ספר ששחקתי עד דק, ובסוף נעלם לי החלק הראשון שלו, ועד היום אני מחפשת אותו. זוכרות את האיור של מג עם שמלת הכלה מקרינולינה שלה? האסופית - גם כמובן קראתי בשקיקה. "בזמני" יצאו רק שלושה ספרים לאור, ועכשיו ראיתי שיש בחנויות הספרים גם המשכים שבהם אן מתחתנת עם גילברט וכו´ אבל לא יודעת - פחדתי לקרוא שזה לא יקלקל לי את הקסם מאז... וכמובן פוליאנה, אריך קסטנר עם אורה הכפולה ומקס הקטן... גם לכן קרה שקראתם את אותם ספרים איזה 20 פעם? רוני, מה זה הזאבים מאחוזת וילובי, נשמע מוכר נורא - זה ספר אולי על נערים בריטיים בפנימיה? ועכשיו שאלה אתגרית: אני מניחה שכל חובבות ספרי הילדות קראו את שלושה בסירה אחת שזה ספר מקסים, אבל יש לו המשך שנקרא: שלושה על אופניים ביער השחור והוא מצחיק אפילו יותר מהספר המקורי, עד כמה שזה אפשרי. מישהי מכירה ויכולה להגיד לי איך להשיג את זה? (חיפשתי לפני כשנה בכמה וכמה חנויות ספרים ולא מצאתי...)

Ronnie*

New member
"הזאבים" זה דווקא

על ילדות ששולחים אותן לפנימיה... ספר לא כל כך מוכר, אבל כמה אהבתי אותו... שמעתי שההמשכים של "האסופית" מאכזבים, ולא קראתי אותם... בכל מקרה, הם יצאו רק בתרגום החדש, ואני כל כך אהבתי את הישן (איך אפשר לקרוא את האסופית בלי עצי הגלמושים, או מה שזה לא היה?...) אגב, גם לנשים קטנות היו כמה המשכים - היה "גברים קטנים" על הפנימיה של ג´ו, ולפחות עוד ספר אחד שיצא רק באנגלית. דווקא את "שלושה בסירה אחת" לא קראתי כילדה, אבל קניתי אותו לאחרונה, בתקווה להשלים פערים...

מאי26

New member
שלי ורוני אתן גדולות... ../images/Emo13.gif

שלי - עשית לי את היום עם התמונה, איך זה מעלה זכרונות נשכחים... בא לי לקרוא את זה מחדש. ורוני - הצחקת אותי עם עניין האסופית. אין ספק שחלק מהקטע שם זה השפה הגבוהה (בעיקר בספר הראשון עד כמה שזכור לי), כל ה"מרקחות" והשמלות עם השרוולים הנפוחים וכל מיני דברים שאני לא זוכרת שכשמתרגמים אותם לשפתנו הופכים להיות פתאום חלק מחיי היומיום, אבל אז הם היו חלק ממציאות קנדית קסומה. אגב, קראתי את גברים קטנים, אבל לא ידעתי שיש ספר נוסף. אני עדיין מחכה שמישהו ירים את הכפפה לגבי ההמשך של שלושה בסירה אחת...

סיגל2

New member
אני מאד אוהבת לקרוא ספרים של

סופר בשם ג´יימס מיצ´ינר שכותב בעיקר על ארצות/יבשות שונות מרגע היווצרן. אני מאד אוהבת את הספרים של נעמי רייגן ואת הספרים של קלוול - שוגון בית האצילים ועוד.

למעלה