שאלת התעניינות לבעלי טאבלטים שלא לומר סקר...

shaulch

New member
כל הסקרים האלו לא שווים

אייפון נחשב שטלפון פרימיום. (לפחות זה המיתוג שלו)
אנדרואיד - יש גם LOW END וגם פרימיום.
לא צריך להשוות בינהם בצורה גורפת אלא בשוק שלהם - כלומר להשוות את אייפון לטלפוני פרימיום של אנדרואיד.

זה כמו שנשווה מרצדס לקיה ונגיד ששוק רכבי מרצדס ממשיך לצלול לעומת קיה….

shoosh2607

Member
מנהל
נכון, אבל

יש הרבה מכשירי פרימיום של אנדרואיד (נקסוסים, גלקסי 2 ומעלה, htc ועוד) לעומת ארבעה דגמים של אייפון כך שההשוואה בין מרצדס לקיה לא ממש מתאימה

noa_f

New member
אז זהו, שלא.

מדברים לא מעט ברחבי הרשת, על המחקר הזה של IDG שתואר בכתבה שצירפת. אבל בכתבה שכחו את אחד הפרטים החשובים שתוארו במחקר:
לפחות 2/3 ממכשירי האנדרואיד שהם סופרים, הם מכשירים ש-low end הוא תיאור נדיב עבורם.
מדובר על מכשירים במחיר של עד 200$ ולרוב לפחות חצי מזה.

ככה שהמשפט: יש גם מכשירי פרימיום, הוא אמנם נכון כשלעצמה, אבל אם נדייק, זה יהיה כנראה: "יש גם מעט מכשירי פרימיום"

shoosh2607

Member
מנהל
ויש מחקר שבודק את זה?

הרי יש יותר דגמים של מכשירי פרימיום עם אנדרואיד מאשר דגמים של אייפון. השאלה איפה כמות המשתמשים גדולה יותר.

noa_f

New member
המחקר הנ"ל מכמת את זה.

הנה המקור (עד כמה שהבנתי):
http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS24442013

והנה מאמר ביקורת על המחקר הנ"ל:
http://appleinsider.com/articles/13...rtphone-share-are-junk-phones-selling-for-215

אגב, את יודעת שחברות הפרימיום לא ממש סופרות משתמשים אלא "מסירות" וגוגל סופרת "הפעלות" (שלפעמים סופרות את אותו המכשיר שוב, כשיש שדרוג גרסה).
כשחוקרים "שימוש" - אז למרות נתח השוק העצום של אנדרואיד, פתאום כל "המשתמשים" נעלמים ולאפל יש נתח שוק הרבה יותר גדול בשימושים אמיתיים (שהמחקרים בודקים): גלישה, צפיה בפרסומות, הורדת אפליקציות, קניית אפליקציות, רווחים משימוש באפליקציות ובפרסום, העלאת תמונות לאתרי תמונות, רשתות חברתיות (למעט לגוגל פלוס, כמובן), וכו'.

shoosh2607

Member
מנהל
קראתי

את המאמר הראשון ולא הבנתי שם איפה יש חלוקה לפרימיום. בטבלת המחירים?
המאמר השני הוא מטעם אפל אז....
מה זה "מסירות"? Devotion? לא ממש נראה לי אמין. משיחות עם משתמשי אייפון (רובם, לא את) הם בדר"כ לא השתמשו מעולם באנדרואיד (וגם ההיפך הוא נכון) אז מן הסתם האדם הסביר ישאר עם מה שהוא מכיר. זה ככה בכל דבר.
לגבי השימושים - ברוב מה שכתבת אין לי מושג. לגבי קניית אפליקציות זה ברור. אצל אפל יש הרבה יותר אפליקציות בתשלום מאשר באנדרואיד. לגבי רשתות חברתיות אני לא בטוחה שזה נכון. בדיוק סיימתי ללמוד ניהול רשתות חברתיות וזה לא מה שדובר עליו.

noa_f

New member
המאמר השני לא מטעם אפל

זה אתר ותיק מאוד של חובבי אפל.

המאמר השני מנתח את התוצאות של המאמר הראשון ומגיע למסקנות מספריות על המחיר הממוצע של רוב מכשירי אנדרואיד (הוא מחסיר את מספר מכשירי אפל שנמכרו, מחסיר את מספר הפאבלטים - מוצרי פרימיום - שנמכרו ובודק את זה מול המספרים שנמסרו על הכנסות ומחיר ממוצע.)
פשוט צריך לקרוא. הרבה מספרים, צריך לחשוב כשקוראים. אבל זה שם.

איפה למדת "ניהול רשתות חברתיות"?

shoosh2607

Member
מנהל
לחשוב?? בשבת??

טוב, אני אקרא למרות ש״חובבי אפל״ זה לא בדיוק אובייקטיבי

למדתי בג׳ון ברייס. נושא מרתק האמת.

noa_f

New member
לא אמרתי שהם אובייקטיביים

ברור שהם מוטים. שם האתר הוא הגילוי הנאות לזה

אבל מדובר באתר רציני וותיק. יש להם בכל זאת שם לשמור עליו. אז הם מוטים בצורה סבירה. כמו פיסי מגזין, למשל.

מה כוללים לימודים כאלה? זה נשמע מעניין.

shoosh2607

Member
מנהל
אחלה - תודה על ההסבר

זה באמת מעניין - זה כולל את כל הרשתות החברתיות (גוגל+, לינקדאין, טוויטר, פייסבוק, יוטיוב) וגם בלוגים ורשתות של תמונות (פינטרסט, אינסטגרם) - שיווק דרכם, התמודדות עם משברים, פרסום ממומן, שיווק במובייל ועוד.
הנה הסילבוס:
http://www.johnbryce.co.il/training-courses/קורס-מנהל-מדיה-חברתית
אגב, הדגש, מן הסתם, הוא על פייסבוק

noa_f

New member
גם אצלנו אייפד (דור3) 16 גי'גה

קצת צפוף, בעיקר כי הוא מכיל מוסיקה וכמה משחקים ענקיים (כדורגל, כדורסל, מירוצי מכוניות).
אמנם קניתי אותו לעצמי, אבל הילד (10) השתלט עליו.
עבורו הוא משמש ל: משחקים, צפייה ביו-טיוב, מוסיקה.
גם בבית, גם במכונית וגם לכל מקום שמרשים לו לקחת אותו.

בשבילי הוא משמש לקצת משחקים, קצת גלישה ובעיקר קריאת ספרים, אם כי הוא כבד מדי לקריאה ארוכה. לפעמים אני לוקחת אותו לבית קפה.

בנוסף, יש עליו את ספר הטלפונים המשפחתי.

בתוכנית: אייפד מיני בשבילי בלבד. (כן, בטח. זו היתה גם התוכנית עבור הקודם...)

אגב, יש לנו עוד אייפד - אצל הסבתא הקשישה. דור1.
רצינו שהיא תקרא ספרים ועיתונים באמצעותו, כי יש לה בעיית ראיה. אבל כיוון שיש לה גם בעיית זכרון היא שוכחת את האופציה הזו...
אז הוא משמש למשחקים (קלפים בשבילה, אחרים בשביל הנכד) וכדי לצפות בתמונות שאני מעבירה לשם דרך אייקלאוד.

voguemaster

New member
נקסוס 7, 16 ג'יגה WIFI

(מודל 2012
).

משמש בעיקר לגלישה, קריאת חדשות דרך PULSE, לימוד ספרדית (DUOLINGO
), קריאה של ספרים למרות שלאחרונה ממש לא יצא לי, יוטיוב, משחקים כמובן. גם הילדים משחקים, הם בני 5 אבל כבר מתפעלים אותו מאז שהוא אצלנו שזה איזה שנה ככה). יש לי עליו גם אמולטורים של קונסולות ומחשבים ישנים אבל כמעט ולא משחק עם זה. אשתי משתמשת בו לפעמים למתכונים במטבח ולכתיבת מצרכים ב-OUR GROCERIES.
מעבר לזה יש לי גם LECTURE NOTES עליו אבל כמעט ולא בשימוש כי אני כאמור כמעט ולא מסתובב איתו. יותר מדי אוהב את הנקסוס 4
.

למטרת צפיה בסרטים יש לי RASPBERRY PIE ייעודי עם XBMC עליו כך שמהבחינה הזו אני מסודר.

הנקסוס 7 מעולה בגודל שלו, אילולא הייתי עם נקסוס 4 שעושה כל מה שאני צריך הייתי מסתובב איתו כל היום. עוד שיקול הוא שאם היה לי עוד אחד הייתי מסוגל להסתובב איתו (כי עדיין, צריך לאישה ולילדים משהו
).

Ofericko

New member
אייפד 4 נפח 32 סלולרי.

שימש אותי בעיקר במיטה, כשהגברת לצידי צופה בטלביזיה בכל מיני כוכב-נולדים ואיכס-פקטורים למיניהם.
לא יצא לי יותר מדי למצוא את עצמי יוצא איתו ממש מהבית... כך שהוא לא הצדיק את יכולותיו במיוחד.
מכשיר מדהים אבל כנראה שיסיים את תפקידו אצלי בקרוב.

shaulch

New member
אייפד 2 32G WIFI

משמש לצריכת תוכן - קריאת מגזינים , גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים וסדרות.
לוקח אותו מהבית כשאני יוצא (לא לעבודה) ומשתמש באופציית שיתוף האינטרנט במקרה שיש צורך.

המחשב הביתי מאז שרכשתי את האייפד משמש רק עבור סידורי הבית. (אקסל,וורד, קוויקן וכו)

prizman

New member
התוצאות של הסקר בינתיים מאוד מעניינות עבורי.

שקלתי לקנות טאבלט כלשהו אבל חששתי שהוא ישכב אצלי ללא שימוש.
עכשיו די חד משמעי שזה מה שהיה קורה.

הטבלט של אישתי משמש אותה בעיקר בימים שהיא בטיפולים בתל השומר ולפעמים גם בבית כשרוצים לגלוש מול הטלביזיה ולפעמים כשרוצים להריץ איזה משחק חינוכי לילד (יש לו עיקוב קל בהתפתחות ואמרו לנו לתת לו לצייר ולנגן בתוכנות בטבלט ..)

למעלה