שאלת כביסה:

מאי26

New member
שאלת כביסה:

טוב, אז במסגרת מטלות סוף השבוע ישנה מטלה אחת שאני שונאת במיוחד, ורציתי לקבל את עצותיכן הטובות בנושא זה: כביסה ביד - בכמה שנים האחרונות מאז שהתחלתי ללבוש בגדים קצת יותר מתוחכמים מג´ינס וטריקו, על חצי מהבגדים שאני קונה יש המלצות חמות לכבס ביד ולא במכונת כביסה. אממה - המטלה הזו היא אחת המטלות הכי מעיקות שיש. למי יש סבלנות לכביסה הזו ביד, ותמיד אני בטוחה לא ירד כל הסבון, ואיך משפשפים כמו שצריך וכו´ וכו´ וכו´. מצד שני אני בחרדות על כל הבגדים האהובים שלי, כולל כמובן הלבנים היקרים יותר. במכונת הכביסה שלי יש אופציה לכביסה עדינה, אבל אני פוחדת להפקיר את הבגדים שלי למכונה. אז מה אתן עושות? מה אתן ממליצות? האם אפשר לסמוך על מכונת הכביסה בתכניות העדינות או שלעד נמשיך לכבס ביד? (ואני מראש מתנצלת על האיכות ה"ינטעית" של השאלה הזו).

fila

New member
אני לא מומחית גדולה לעינייני כביסה

אבל אני יכולה להגיד שבאיזשהו שלב גם לי נשבר מהכביסה הידנית הזאת אין לי סבלנות לזה, אז עשיתי במכונת כביסה בתוכנית העדינה ביותר ולא קרה להם כלום, אני רק בטוחה שהם יותר נקיים ממה שאני הייתי יכולה לנקות אותם בעצמי.

אתי@

New member
אני עם פילה ../images/Emo45.gif את רוב הבגדים

העדינים אני מכניסה למכונה ויוצר מצוין. את הבגדים העדינים/יקרים במיוחד אני טורחת לכבס ביד, אבל אלה בגדים שממילא לא לובשים כל יום.

keren1877

New member
הי מאיה...

בתור מי שמפעילה 3-4 מכונות כביסה בשבוע (כן, כן, זו לא טעות- המיועד ואני משוגעים על ריח של כביסה נקיה, אז המכונה עובדת שעות נוספות...), אני לעולם לעולם לעולם לעולם לא עושה כביסה ביד! התוכנית של "כביסה עדינה" עובדת מצויין בעיקר על לבנים למיניהם (וגם אצלי כל הגרדרובה היא מתחרה...) מה שכן, דווקא סריגים עדינים נורא (כאלה מאנגורה עם שערות וכו´) מתכווצים למימדים של ברבי בכל תוכנית שהיא, אז באלו ורק באלו צריך ומומלץ להיזהר...

אמא שלי לפעמים מכבסת כביסה עדינה

בתוכניות של הצמר. אני כשלעצמי קצת חוששת עדיין.

רחלילי

New member
מה שאני עושה עם כביסה עדינה:

כל דבר מכבסת פעם אחת ידנית. אם יורד צבע או בד עדין במיוחד אני ממשיכה לכבס ביד. אם אני רואה שלא יורד צבע וכו´ אני שמה במכונה אבל מה: למדתי שבמכונת כביסה עדיף לי לשים בלי סחיטה לא רק בגדים שלי אלא גם שלו. אמנם בחורף קצת יותר קשה ליבש (אין לנו מייבש) אבל שמתי לב שהסחיטה פשוט הורסת בגדים. אז את בגדים שניתן לכבס אני שמה או בכביסה רגילה ללא סחיטה או בכביסה עדינה ללא סחיטה. ומה עוד? לא לשים לעולם בגד חדש כהה עם בהיר. אני מפרידה כביסה צבעונית מלבנה וגם צבעונית מנסה ללכוד יחד צבעים כחולים עם שחורים וכאלה ולא עם אדומים.

daldan

New member
מה שצריך לעשות כביסה ביד

(סימון של יד בתוך אמבטיה), אני עושה במכונה בתוכנית העדינה. אבל איזה פדיחה היתה לי אם הכביסה, כיבסתי במכונה בתוכנית הכי עדינה שיש את המכנסיים של בעלי שקנינו לחתונה (הוא אמנם לא לבש אותם בסופו של דבר בחתונה, אלא רק בשבת חתן, אבל כמו שאתן מתארות לעצמכן אלו היו מכנסיים יקרות במיוחד). בקיצור לאחר הכביסה הוא טען שהן ממש התכווצו לו ובאמת כשהסתכלתי הם התכווצו קצת בעיקר התקצרו, אבל הפדיחה הגדולה שהיה רשום על הפיתקית שאסור לכבס אותם, כלומר אלו מכנסיים שצריך לנקות אותם בניקוי יבש בלבד....
איזה באסה דווקא מכנסיים יפות אין איזה נוסחת קסם להחזיר אותם למצבם המקורי????

Ronnie*

New member
גם סוודרים?

שמחתי לקרוא שרובכן מכבסות את הכביסה העדינה במכונה, כי אני עדיין מכבסת אותה ביד וגם אני ממש שונאת את העבודה הזו... האם זה נכון גם לגבי סוודרים? אני לא מתכוונת לכאלה שהם עדינים באופן מיוחד, סתם סוודרים.

שמופית

New member
אני סוודרים נותנת לניקוי יבש.

וגם מכנסיים מחויטות שלי.... אני פשוט גרועה בכביסה ועדיין לא הפנמתי את כלל פעולות המכונה. מעדיפה לכבס ביד חולצות עדינות וליבש אותן על מגבת במקום על החבל.

מאי26

New member
תודה על שלל התגובות! חיזקתן

אותי בהחלטתי להפסיק עם הפעולה השנואה הזו ולעבור לכביסה עדינה במכונה... ממש עכשיו פועלת לה מכונה עם דברים שיועדו מראש לכביסה ביד, נראה איך זה יצא... מתח...
יש לציין עם זאת שהבעיה לא נפתרה לגמרי, כי המכונה שלי היא עם פתח קדמי, מה שמעורר בעיות קשות לכבס ללא סחיטה - אם פותחים את דלת המכונה כשיש בפנים מים, כל המים נוזלים החוצה מיד, זה ממש סיוט. אם למישהי יש פתרון לזה, אני אשמח לשמוע... זה החסרון של מכונה עם פתח קדמי, לעומת היתרון, שאפשר לשים עליה מייבש. גם אין אצלי במכונה למרבה הצער אפשרות לתכנית של חצי מהכמות, אבל עדיין אני מעדיפה לשים את הכמה בגדים האלה במכונה, מאשר לשבור את הגב על הכביסה הידנית. ואגב - בתגובה לשמופית - דווקא בנושא הסוודרים, ניסיתי כמה פעמים לכבס במכונה בתכנית העדינה של הצמר, וזה יוצא בסדר גמור.

fila

New member
גם אני מכבסת סוודרים במכונה../images/Emo45.gif

אבל אני לא חושבת שכל סוג של צמר יכול להכנס למכונת כביסה!

keren1877

New member
בטח שבמכונה...

כמו ששמתן לב, אני עושה במכונה כמעט הכל, וחוץ מתקלות של סוודרים עדינים במיוחד או של בגדים שאכן היו אמורים להישלח לניקוי יבש והגיעו איכשהוא לתוך המכונה- אין שום בעיה... כל מה שאני לא בטוחה אם ישרוד את המכונה- אני שמה בתוכנית של כביסה עדינה, ואני חייבת לציין שלא נתקלתי בבעיות מיוחדות...

מאי26

New member
כן, יש, אבל אמרתי שהבעיה היא

שכשנשארים מים במכונה, הם נוזלים בהמוניהם החוצה ומציפים את כל האזור, כי המכונה היא עם פתח קדמי. אולי אני אקנה גיגית או משהו, כדי לקדם את פני הרעה... בכל אופן בינתיים הוצאתי את הקרבנות הראשונים של המכונה ונראה שהם יצאו בסדר גמור!

limor 2

New member
אני כמעט את כל הבגדים מכבסת

בכביסה עדינה. גם מה שלא עדין - כדי שלא יהרסו. בגדים שמסריחים מאימוני כושר למיניהם אני מכבסת בכביסה רגילה.

נופר30

New member
נראה לי משונה

כי כשלא סוחטים המים יוצאים מהמכונה ( חוץ ממה שנשאר על הבגד ) אני אפילו לא אתחיל להסביר לך אך אני מכבסת ( שלומי עד היום צוחק עלי ולא מעז לנגוע לי בכביסה ) אבל לגבי סחיטה גם אני לא סוחטת עד הסוף פשוט נותת למכונה להתחיל עם תהליך הסחיטה ומבטלת את זה לאחר כמה סיבובים מצד אחד לא נשאר הרבה מים עם הכבסים ומצד שני לא מתקמט יתר על המידה לגבי כביסה עדינה יש סוודרים שאני מכניסה למכונה ( על תוכנית שלצמר ) דברים עדנים נכנסים למכונה על תוכנית עדינה ללא סחיטה ובחום של 30 ( ורוב הזמןגם על חצי מכונה ) ומה שצריך ניקוי יבש הולך לניקוי יבש

איילתי

New member
אצלי במכונה לפחות יש אופציה לסחיטה

עדינה. במילים אחרות זה לא מקבצ´ץ´ לגמרי את הבגדים, רק קצת...

מאז

New member
../images/Emo4.gifבהזדמנות זו- איזו מכונה?

לכל העונות כאן. שאלתי כבר בשרשור קודם: איזו מכונה כדאי לקנות (ומה התכונות הדרושות, וכמה עולה וכו´ וכו´ - כל פירוט יתקבל בברכה) דחוף - נמאס לנו לכבס אצל ההורים או בחוץ או ביד...

למעלה