שאלת מרצפן

  • פותח הנושא wan
  • פורסם בתאריך

wan

New member
שאלת מרצפן../images/Emo101.gif../images/Emo92.gif

קניתי לאחרונה גליל של 1 ק"ג ALMOND PASTE בחנות הטעו אותי ואמרו שזה מרציפן. כשטעמתי בבית ,הבנתי שזה לא ממש מרציפן. בדקתי את הנושא. ומצאתי שיש מרציפן-שזה-77 אחוז סוכר,23 אחוז שקדים.ומתאים לקישוט. לגבי האלמונד פאסט מצאתי- שזה סוכר ושקדים ביחס שווה 1:1. ומתאים לאפיה. ושאלתי היא ? מה עושים עם אלמונד פאסט?למישהו יש מתכונים ? נראה לי שיש לדלל את התערובת. ומה באמת ההבדל? אשמח לעצתם של המומחים.
 
WAN משהו בקישורים לא עובד

אז פשוט אדביק את כתובת האתר. קשה לבודד תא המוצר עצמו כי הוא מתעקש גם על מתכוני שקדים סתם אבל אולי רעיונות בכל זאת תמצאי... האתר בכל מקרה יפה ומושקע ושווה ביקור... http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/rech/en?kw=almond+paste&t=all&x=18&y=13&p=1 http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/rech/en?kw=almond+paste&t=all&x=18&y=13&p=1
 

wan

New member
אם החיטה תודה אתר נחמד../images/Emo140.gif

אך אני מחפשת דרך, להשתמש בזה במאפים ולא כקישוט. למשל הצעה כיצד לשבל את זה בעוגיות או כל מאפה מתוק אחר. תודה גדולה ושבת שלום
 

judi1

New member
ALMOND PASTE

אכן, לא מדובר כאן המרציפן, ולא מדללים את זה. המרכיב הזה מופיע בהרבה מתכונים. בעיקר להעשרת בסיס ג'נואז או טורט כלשהי כתחתית. רציתי לבקש לרכוש ממך חצי כמות, כי לא מצאתי את זה בארץ, רק תחליפים גרועים, אבל אני רואה שאת בחו"ל.. אם את רוצה מתכון ספיציפי לבסיס כזה, אנבור במתכונים של פייר הרמה כי הוא די אוהב את התערובת הזו..
 

judi1

New member
ALMOND PASTE

מתוך: "פאי קרם פסיפלורה ותות שדה" ' של פייר הרמה.. בין שכבות הפרי יושבת לה שכבת ג'נואז והנה היא: 60 גרם ALMOND PASTE 50גרם סוכר. 33 גרם חלמונים. 150 גרם ביצה. 100 גרם קמח. 35 גרם חמאה מומסת. מעבדים יחד סוכר ומחית שקדים עם זרוע הגיטרה. מוסיפים בהדרגה את החלמונים. מוסיפים את הביצים. מחליפים לזרוע הקצפה ומקציפים במשך 15 דקות, עד שמתקבל מרקם אוורירי וקציפתי. מוסיפים את הקמח ואחריו את החמאה. תבנית עגולה בקוטר : 26 ס"n/ הבסיס הזה טוב גם למוסים למיניהם . מתכון נוסף המצריך את מחית השקדים הזו , הוא של העוגה הגרמנית המשוכבת: http://www.geocities.com/ritashanty/recipes/rec-baumtorte.html שם נכנסים 13 Ounces מהמחית הזו, אבל זו עוגה שהטכניקה שלה מסובכת //
 

wan

New member
תודה רבה על המתכונים../images/Emo140.gif

בדיוק לזה הראשון התכוונתי . כשאמרתי לדללו , אך אולי השתמשתי במילה הלא נכונה. ובאמת יש לי מתכון דומה . רק ששם ציינו מרצפן. המון תודות. אבדוק גם את הבאומקוכאן. שבת שלום
 
אם תכיני את הבאומקוכאן

אנא צרפי צילומים של השלבים... נראה מאתגר ומדגדג לי לנסות... אשמח "להתגלח על הזקן שלך...."
JUDI.... למה נדמה לי שעוד מעט אשמע שכבר ניסית....
וגם תחכימי אותנו מנסיונך
 

judi1

New member
הי אם חיטה..

את צודקת..אני ..כשהדיבוק נכנס בי ..יש בי נחישות.. אבל יש לי סבלנות..ואני מחכה עד שאני מרגישה שאני מוכנה לדבר... ...או עד שמצאתי את מי שמבין בעניין המסוים הזה שאני מחפשת... ...וזה מגיע... ..כך למדתי בחיים..שזה בסוף מגיע..
..כרגע, ממתינים לי לאחרי שאחזור מהעבודה.. שלושה מתכונים של עוגת השקדים האיטלקית: בוקה די דמה. (הפה של האמא
) האחד של בני סיידא, אחד שקיבלתי מ: menew , ואחד של הדודה פיורלה מאיטליה.. אנסה לשלב ביניהם ולהכין אחת כזו לאמא שחוזרת מחו"ל בעוד יומיים..
 
אני אוהבת את "הראש שלך"../images/Emo140.gif

כמובן שלמצוא את המתכון המושלם זו המטרה, אך לעיתים כשלא מאתרים את המושלם האחד, גם אני לוקחת מתכונים שונים של אותו מוצר ומנסה להוציא מכל מתכון את הטוב שבו... בהצלחה. חוה.
 

החובבת

New member
יש בידי מתכון של baumkuchen

אוריגינאלי (בגרמנית, כמובן} עם צילומי הפקה. כמובן שמעולם לא התנסיתי בבצוע, אך זכיתי לאכול, מה שגם נדיר. הוא נמכר בסביבות חג המולד בגרמניה ואוסטריה. אם יש לכם ענין בזה - אף שהוא מצריך מכשיר מיוחד - הנראה כגריל-שיפוד מסתובב- אתפנה לסרוק את ההוראות המתפרסות על ארבעה עמודים, ואנסה להעביר אותן. המקור הוא ספר אוסטרי למאכלים מתוקים - מקצועי ביותר, ספר לימוד בבתי ספר ל"אופים, קונדיטורים ומלונאות" - בתרגום חופשי. -wiener susspeisen / eduard mayer rudolph trauner verlag, 1968 החובבת
 

chanit

New member
החובבת,לי יש עניין במתכון בגרמנית,

במידה וזה אפשרי, אודה לך. אגב, הספר נרכש בארץ? תודה
 

החובבת

New member
מצורף הכנה ומתכון של BAUMKUCHEN

כפי שהבטחתי. ההעתקה היא בסריקה, ואני מקוה כי אצליח להעביר אותו. יש גם עוגת בישוף כבקשיש. לא ניסיתי את המתכונים, אני מקוה שאיני חוטאת לכללי הפורום. הספר נרכש בארץ לאחר יריד הספר הבינלאומי בשנת יציאת הספר. לא נראה לי שניתן היום להשיגו, מפאת גילו המופלג.
 

החובבת

New member
לא מצליחה להעביר את קבצי תהליך

הבצוע. האם אני מכבידה על התוכנה? מכל מקום, ממתינות עוד ארבע צילומים של הציוד הבסיסי ותהליך ההפקה.
 
למעלה